• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sustuğum için kendime çok kızıyorum =(

Kaynanan senin lafina bozulmus, onlarin cocuk yetistiremedigini ima ettigin icin, onun icin sana laf sokmus. Birdahakine susma, örnegin "Cok sükür adamda oldum, saygilida yetistirildim annecigim" diyebilirsin. Anlar o onu.

Türkiyedeki cocuklar hakkinda ayni senin gibi düsünüyorum, tabii sadece kendi akrabalarimi/cevremi biliyorum, insani cileden cikartabiliyorlar, ama bu sadece senin benim gibi yurtdisinda yetismis olanlari rahatsiz ediyor. Benim birebir gördüklerim ve inanamadigim olaylar:

-Örnegin anne babasi ögretmen, ama ogullarina küfürlü konusmayi ögretiyorlar, hatta aileleri seviniyor "Bak bak serefsiz dedi, amcaya gerizekali de oglum" vs gibi laflar ögretiliyor.

-Cocuk cok saygili yetistiriliyor, ama 8 yasindaki kiz kendi basina corba icemiyor, daha iki gün önce gördüm, annesi yediriyor resmen, yuh artik dedim. 3-4 yasindaki cocuk bile döke sacada olsa bir catal tutmasini, bir kasik tutmasini bilmesi gerekiyor, ama benim akrabalarimdaki kadinlar aman yere dökülecek, aman üstü batacak diye cocuga hala kendileri yemek yediriyor. Birde deli oluyorlar, cocuk yemek yemiyor diye, ellerine ne geliyorsa cocugun agzina tikmaya calisiyorlar.

-Birbucuk-iki yasindaki cocuk bile "Baby TV" izliyor tüm gün, gayet normal buluyor aileler bunu, almanyada böyle bir kanalin varligindan bile kimsenin haberi yok.

-Misafirlikte cocuklar evin altini üstüne getiriyorlar, hickimsenin gIkI cikmiyor, aman ailesi yanlis anlamasin, milletle kötü olmayim diye.

-Asiri derecede seker, cikolata, tatli, cola ve cips tüketiyorlar, neyi seviyorlarsa artik.

-Sokakta, alisveriste vs bagiriyorlar, yerde yuvarlaniyorlar resmen istedikleri olmayinca, aglamalari sussun diyede hemen istedikleri yapiliyor.

Almanyada cocuk yetistirmesini bilmeyen cogunluk genelde yine yabancilar oluyor. Almanlarin genelde bir cocugu oluyor zaten, onuda cok iyi yetistiriyorlar. Istisnalerde kaideyi bozmaz. Kendim sahit oldugum konular:

-Ailesi cok zengin olmasina ragmen, ailesinin benzin istasyonunun icinde calisan 12 yasinda bir alman kiz. Pazar sabahlari 5-13 saat arasi cocuk orda diger bir büyük calisanla ekmek koyuyor firina, saatlik ücretide diger calisanlar gibi 7 Euro. Eger calismassa, ailesi ona harclik vermiyor. Paranin degerini anlamasi icin babasi orda calistiriyor kizini. Birde gecenlerde kolunu yakmis ekmekleri koyarken, valla benim bile icim acidi, ama yinede o sekilde calisiyordu, bizim türk ailelerde kim yapar bunu?

- Annesi 9 yasindaki ogluna yarim saat televizyon bakmasina izin veriyor, cizgi filim oynuyor, kadin "saat 3´de kapatacaksin ve derslerini yapmaya basliyacaksin" diyor, cocuk cizgi filimi bitmemesine ragmen (!) birdaha kimse birsey söylemedigi halde kapatiyor ve masasina geciyor.

- Alisverisde bir türk aile cocuklariyla ve bir alman aile cocuklariyla. Türk ailedekiler "Anne bunuda alalim noooooooooooluuuur, baba bunuda istiyorum" diye her istediklerini aldiriyorlar, alinmassa aglamaya hazirlar, ama alman cocuk "Anne cips´de alalim" deyince, kadin aynen bu tepkiyi veriyor "Olur oglum, nasil istersen, ama ozaman cikolatini geri koymamiz lazim, iki sey fazla, sadece bir tane aburcubur biliyorsun" Ve cocuk kendiliginden ve surat asmadan "Ozaman cips kalsin" diye geri koyuyor.

- Alman ailenin 4 yasindaki oglu otelde insanlari rahatsiz ediyor, yaramazlik yapiyor millet yemek yerken. Babasi kalkip oglunu hicbirsey söylemeden kucagina aliyor ve kisa bir süre sonra tekrar geliyorlar. Türk olsaydi orda cocuga bagirip cagirip daha cok rahatsizlik verirdi muhtemelen, ama adam cocukla odalarina gitmis ve orda "Ya seni burda yanliz birakacagim ve yemek yemeye gidecegim, yada sen akilli olacaksin ve yemegini bizle yiyeceksin" demis. Cocuk surat falan asmis, adam düsünmen icin 5 dakika bekleyecegim demis, sonra cocuk anlamis gidecegini ve dönmüsler. Hayran kalmistim.

Ama bos bosuna almanlar en disziplinli insanlar sayilmiyorlar iste, adamlarin randevusu olunca on dakika erken geliyorlar, bizim türkler 15 dakika gec kalinca gec kalmisliktan saymiyorlar bile. Kültür meselesi belkide.

Sen türkiyede yetismis bir gelin olsaydin, kaynanangilin düsünceleri sanada cok normal gelirdi, ama böyle olmuyor iste. Ben kuzenlerime herzaman diyorum: Kendi kültürünüzden birisiyle evlenin. Türklen degil. Sizin gibi yurtdisinda yetismis bir türklen. Gercekten fark ediyor cünki. Kim ne derse desin, insan yasadigin yerin, seneler boyunca okullarina gittigi ülkenin hicbirseyinimi almaz? Mutlaka oluyor.

alanyada turistlere yönelik bir işyerimiz var almanları tanımadan önce çok soğuk uyuz bir ırk olarak görürdüm
belki abartı gelebilir ama dünyada ki en iyi millet bence Almanlar

sözleri senet bir kere,
görüşürüz diyorlarsa ayrılırken mutlaka tekrar gelirler
hediye versen ihtiyacları yoksa asla almazlar
parası cıkısmaz mesela sonra getir kalanını desen asla kabul etmez,hemen utanır gider oteline parasını alır gelir
dakikliklerinden bahsetmiyorum bile
disiplin görgü her konuda harikalar
yaz tatiline gideceksek asla Rusların olduğu bir oteli secmeyiz,ya Alman ya Türklerin gittiği yerleri seçeriz
Almanlar açık büfeden az bir tabak alır tabagını bitirir sonra kalkar yenisini koyar
asla israf etmez
bu böyle uzar gider

bence de sizz bildiğinizi yapın ve bu seviyedeki bir kv ye bebeginizi emanet etmeyin
içinizde de birsey kalmasın zira siz cevap verseniz daha da seviyeyi düşürürdü,potansiyeli var kv nizin

alanyada turistlere yönelik bir işyerimiz var almanları tanımadan önce çok soğuk uyuz bir ırk olarak görürdüm
belki abartı gelebilir ama dünyada ki en iyi millet bence Almanlar

sözleri senet bir kere,
görüşürüz diyorlarsa ayrılırken mutlaka tekrar gelirler
hediye versen ihtiyacları yoksa asla almazlar
parası cıkısmaz mesela sonra getir kalanını desen asla kabul etmez,hemen utanır gider oteline parasını alır gelir
dakikliklerinden bahsetmiyorum bile
disiplin görgü her konuda harikalar
yaz tatiline gideceksek asla Rusların olduğu bir oteli secmeyiz,ya Alman ya Türklerin gittiği yerleri seçeriz
Almanlar açık büfeden az bir tabak alır tabagını bitirir sonra kalkar yenisini koyar
asla israf etmez
bu böyle uzar gider

bence de sizz bildiğinizi yapın ve bu seviyedeki bir kv ye bebeginizi emanet etmeyin
içinizde de birsey kalmasın zira siz cevap verseniz daha da seviyeyi düşürürdü,potansiyeli var kv nizin

Yorumunuz için teşekkürler :-) anlayışınız içinde aynı zamanda :-) eşimin ailesinle mesafeyi artık koruyacağız. Eşim lede gayet rahat konuştum Bu konuyu ve beni sağolsun destekliyor:-)

Öncelikle kayınvalidenizin yaptığı çok ayıp ama şunu söylemeden geçemicem

artık ödül ve ceza çocuk eğitiminde önerilmiyor..
çünkü böylece ççocuk ödül ve ceza olmadan -yani tetikleyen bir unsur olmadan- işlerini halledemiyorlar
ben avrupai yetiştirme tarzını uygun bulmuyorum katı disiplin kimseye bişey kazandırmaz
çok disiplin ile büyüyen çocuklar daha sonra anneye bağımlı özgüven eksikliği yaşayan çocuklar oluyorlar
çünkü sindirilmeye ve birilerinin dediklerini uygulamaya alışmış oluyorlar
bizler akdeniz ve anadolu insanıyız bizler o kalıba giremeyiz kanımız kaynıyor çünkü
ANADOLU PEDAGOJİSİ ni incelemenizi tavsiye ederim..

Cnm hamileyken ruhsal durumun çok önemli,bebişin için kafana takma.oda karnında etkileniyor unutma.gelişimi içinde pedagog Adem Güneşi takip etmeni tavsiye ediyorum.kitapları var ve burç fm de programı var.1 buçuk yaşında kızım var,çok faydasını gördümve çevremdeki herkese tavsiye ediyorum.

aynen ben de onu tavsiye edecektim
çocuklar ceza ve ödülle yetiştirilmez duygu dünyaları katılaşır
anneler anne rolünde olmalı
sevgi şefkat göstermeli çocukların hepsi ayrı fıtratta yaratılmıştır
onların fıtratına uygun davranılmalı bunu da ceza vererek yapmamalıyız sevgi ve şefkat göstererek yapmalıyız

-Ailesi cok zengin olmasina ragmen, ailesinin benzin istasyonunun icinde calisan 12 yasinda bir alman kiz. Pazar sabahlari 5-13 saat arasi cocuk orda diger bir büyük calisanla ekmek koyuyor firina, saatlik ücretide diger calisanlar gibi 7 Euro. Eger calismassa, ailesi ona harclik vermiyor. Paranin degerini anlamasi icin babasi orda calistiriyor kizini. Birde gecenlerde kolunu yakmis ekmekleri koyarken, valla benim bile icim acidi, ama yinede o sekilde calisiyordu, bizim türk ailelerde kim yapar bunu?

şimdi bu doğru mu acaba...
işte herşey ödül ceza olunca sonucu da bu oluyor maddiyata dayalı herşey
burda insanlar kendi anne babalarına gözü gibi bakıyor
çünkü duygu dünyamız katılaşmamış
12 yaşında olgunlaşan bir çocuktan - çocuk olamamış yetişkinden- nasıl merhamet beklersin
merhameti öğrenememiş ki...
bak senin bile için acıyor ama o avrupalı anne baba çalıştırmaya kıyıyor sebep ne:
PARANIN DEĞERİNİ ÖĞRENSİN.. çok saçma

bence türkiye veya almanyayla alakasi yok yetistirmenin anneyle babayla alakali
türkiyedede cok edepli insanlar sayilmayacak kadar cok var evlatlarini cok güzel yetistiren ama bunu yapamayan insanda var
almanyadada öyle bu insanlarla yetistiren insanla alakali
bende almanyada dogup büyüdüm 2,5sene önce türkiyeye gelin gittim ve herkez hic almanyada yetismis gibi degilsin derdi bu annenin babanin veridig birsey
Edebin örfün adetini annen baban sana öretecek bu ister türkiye ister avrupa veya baska bir yer ana baba önemli
senin durumn kayinvaliden baya ayip etmis ben duramazdim cevabimi veriridim kibarca
oldum olsai beni herkez böyle de bilir lafimi taatli dillede olsa söylerim suanda bebegin icin endiselenmeye de cok hakkin var
benimde 5 aylik bi kizim var ve ben 3 ay öncesi esimle almanyaya dönme karari verdik
cünki kv. yasiyordum ve olacak gibi degildi senin korktugunu yasmaya basladim ve iyiken kötü olmak istemedim ve esime kendi yuvamizi kurmaya karar verdik bunu türkiyede yapacak durumumuz olmadigi icin biz almanyaya geri geldik bana sorsan türkiye herseyden daha güzel cünki memleketim ama benim orda evimi ayirma gibi bi sansim yoktu bizde esimle tercihimizi almanyadan yana kullanip cocugumuzu bizim istedigimiz gibi yetistirmeye karar verdik sen kv. birlikte yasamiyorsan orda zaten hic bir sorun yok evin ayri olduktan sonra istedigin kurali koyarsin evladina bence kibar bir dillede lafini söylemelisin kendi annen bababnada kayinvalide kayinbabanada görümcene vs cünki artik kendi yuvan var ve belli bir yasdasin cocuk degilsin sonucta.icinede atma hamilesin ben cok sey icime atardim bedeli bebegimi doru düzgün emzirememm oldu onun icin kafana hic birsey takma
Insaallah herseyi iyi olur canim :34:

Back