• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sustuğum için kendime çok kızıyorum =(

sen dogru sekılde yetısmıssın canım kayınvalıden neymıs kı kızıda o olmus ıste. ben Türkiyede yetiştim ama hıc onlar gıbı degıldık. saygısızlık kayınvalıdende baslamıs el kadar cocukta olmaması cok normal bence. kımse kımsenın cocuguna karısamaz sen alırsın cocugunu kendın buyutursun kı hıc kımsede evıne barkına cocuguna karısamaz. cok sınırlendım gercekten... Allah hayırlısıyla bebegını kucagına almayı nasıp etsın canım...

yorumunuz için teşekkürler.. türkiyedeki çocuklarin bende doğru yetişdirebildikerini biliyorum benim kendi ailemdeki çocuklardan biliyorum.. mesela dayimin kizi yengem birisinle muhabbet ederken ben lafın arasına istemeyerek girmiş olayim, prensesim derki abla annemin lafini böldün ayıp ayıp biri konuşurken dinlemesının der... yerım onu =)).. ama işte demeki yetiştiremeyen yetiştiremiyor..

kaynanan sanada annene de resmen hakaret etmiş, boşver sen cevap verdikçe olay büyür,
onlar kendini haklı çıkartırlar ve sen kötü gelin olursun,
çocuğun oluncada elbette öncelikle senin verdiğin terbiyeyi alacaktır inan bana.

umarım öyle olur ve biraz olsun ben ses cıkarmayı örenirim.. farkındayım çok ses kalıyorum.. =( hıç bir konuya birşey diyemiyrum sonra eve geldiğim zaman içim içimi yiyorum.. sanirim tatli dile düşünçelerimi söylemeyi örenmeliyim.. hoş bu durumda tepkıleri nasil olur bilemiyorum ama tahminimce direk kavgaya dönüştürür .. günahını almıyım ama öyle bir cirkeflik var sanki..

Peki merak ettim eşin baskın bir tip mi?Tepkisi tam olarak ne yönde? Tartışsanız sizi arkalayacak kadar arayı bulacak kadar aklı başında biri mi?

Eşim aslında mükemel bir insan.. hani küçük kizlar büyünce hep babasi gibi bir eşi olsun isterler ya benim bu hayalim gerçekleşti.. ayni kendi babam gibi kendisi.. çok sessizdir.. herşeye tamam der güler yüzlü her şekilde bana yardim eder her ne konu olursa olsun.. yemek yaparken yanıma gelir yardim ediyim mi diye.. ama böyle durumlarda onu anlayamiyorum.. zannedersem onunda kafası karışıyor.. annesının yaptıklarını bence kendine yediremiyor.. cünkü benim ailem onu el üstüne tutuyor.. ailede bizim tek oğlan o benim 2 tane daha kiz kardeşim var bu yüzden babam tarafından felan bi ayri seviliyor mesela ailem buraya geldiği zaman babam alışverişe cikar kendine üst alir sonra aynisinin kücük bedenini alip eşime verir al oğlum beraber giyiniriz der.. çok farkli yani onun ailesinle benim ailem.. onuda anlamaya çalışıyorum ama işte tam bu noktada kaldıramıoyrum bazi şeyleri.. =(

Çocuk yetiştirmenin ülkerlerle alakalı olduğunu pek düşünmüyorum ben. Türkiyede yetiştiriyorum evladımı, bir yerde salak sözü duysa anne bak küfür ediyorlar der, salak kelimesini bile hakaret değilde küfür olarak algılayan bir evladım var. Asla şımarık ve terbiyesiz değil, çok kuralcı bir anneyim, evladımıda kurallı yetiştiriyorum, daha dayağın ne olduğunu bilmez.

Almanyada doğmuş büyümüş bir eltim var, aman Allahım rabbim düşmanıma öyle birini vermesin, ne iş bilir, ne görgü bilir, ne kibarlıktan anlar, ne insanlıktan anlar, en son kayınvalidemin yalvarmaları sonucunda kızımın küçülen, markalı ve yesyeni kıyafetlerini verdiğimde ben fakirmiyimde verdi diye camdan aşağı koca 3 paket kıyafeti fırlatacak kadar görgülü, kibar ve iyi yetiştirilmiş.

Gelelim sizin konunuza, kayınvalideniz hiç hoş olmayan bir laf etmiş, bilinçli veya biliçsiz bilemiyorum ama ben sizin yerinizde olsam susmaz ve cevabını verirdim.

Dayak çocuğu kesinlikle arsız yapar. Şiddet gören çocuklar herşeyi ailelerinde gizli yapmaya çalışıyor. Bence bu terbiye vereyim derken çocuğu iyice terbiyesizleştirmek. Bence gayet doğru düşünüyosunuz eğitim konusunda kayınvalideni boşver belliki cahil bi kadın hamile hamile üzmeyin kendinizi

Çocuk yetiştirmenin ülkerlerle alakalı olduğunu pek düşünmüyorum ben. Türkiyede yetiştiriyorum evladımı, bir yerde salak sözü duysa anne bak küfür ediyorlar der, salak kelimesini bile hakaret değilde küfür olarak algılayan bir evladım var. Asla şımarık ve terbiyesiz değil, çok kuralcı bir anneyim, evladımıda kurallı yetiştiriyorum, daha dayağın ne olduğunu bilmez.

Almanyada doğmuş büyümüş bir eltim var, aman Allahım rabbim düşmanıma öyle birini vermesin, ne iş bilir, ne görgü bilir, ne kibarlıktan anlar, ne insanlıktan anlar, en son kayınvalidemin yalvarmaları sonucunda kızımın küçülen, markalı ve yesyeni kıyafetlerini verdiğimde ben fakirmiyimde verdi diye camdan aşağı koca 3 paket kıyafeti fırlatacak kadar görgülü, kibar ve iyi yetiştirilmiş.

Gelelim sizin konunuza, kayınvalideniz hiç hoş olmayan bir laf etmiş, bilinçli veya biliçsiz bilemiyorum ama ben sizin yerinizde olsam susmaz ve cevabını verirdim.

Anlatığınız kadarıyla eminim mükemmel bir annesiniz.. benim demek istediğim orda farkli yetiştim ben ve burda görümcem ile kv demki konuşma tarzı olsun küçük yetişme tarzi olsun çok farklı olduğunu demek istedim..

Benim konuma gelince ise çok haklısınız ama eğerki o an dayanamayip cevap vermiş olsaydım eminim ki aninda kavgaya dönüşürdü.. zaten oturup birşeyleri tartışak birisi değıl kendisi..

sen üstü kapalı olarak onlara laf vurmuşsun o da gayet net biçimde içindekini söylemiş..

tabii ki cümle ağır bir cümle ama senin yaptığında hoş değil..çocuğun hele bir doğsun o zaman istediğin şekilde yetiştirirsin..ayrıca eşini kötülemişsin ama zorla evlenmedin değil mi?

ben tarzını doğru bulmadım.almanya süper türkiye tü kaka olayı hiç doğru değil.birşeyi överken başka birşeyi yermek olmuş yaptığın

ama iyi ki cevap vermemişsin bunu diyen kadın seninle kavga da ederdi.

Son düzenleme:
Kayınvalideniz böyle söyleyince siz ne dediniz kadın resmen hakaret etmiş. Ayrıca boşverin bence kayınvalideniz sizi içten içe kıskanıyor çünkü siz anladığım kadarıyla disiplinli ve kültürlü bir ailede yetişmişsiniz kayınvalideniz de bunun farkında çamur atmaya çalışmış. Kayınvalidenizden ziyade sanki eşiniz sizi daha çok yoruyor gibi geldi.

o an hiç birşey diyemedimki nutkum tutuldu sanki o kahkahayı duyunca.. eşimle sorunum aslında yok.. ıkımız yanlız oldugumuz zaman okadar mutluyuz kı yazmakla anlatamam.. ama aramiza birisi girsin veya biz biryere gidelim sanki bu büyü bozuluyor..

Dayak çocuğu kesinlikle arsız yapar. Şiddet gören çocuklar herşeyi ailelerinde gizli yapmaya çalışıyor. Bence bu terbiye vereyim derken çocuğu iyice terbiyesizleştirmek. Bence gayet doğru düşünüyosunuz eğitim konusunda kayınvalideni boşver belliki cahil bi kadın hamile hamile üzmeyin kendinizi

Teşekkürler.. =(

cnm benim sen onların terbiye sistemine inceden dokundurmuşsun ama kayınvalidenin tepkisi çok çok çok çirkin olmuş bende olsam de diyeceğimi bilemezdim ama bildiğim tek şey doğru bildiğin bi sistemde çocuğunu yetiştirmen ve buna kimseyi karıştırmaman ananenin veya babanenin korumak olarak zannettiği karışmalar gerçekten annenin verdiği bütün emekleri boşa çıkarabiliyo Rabbim hepimize ahlaklı terbiyeli çocuklar yetiştirebilmeyi nasib etsin (dua edin önce Rabbim bana sağlıklı hayırlı bebişler versin =)

Anlatığınız kadarıyla eminim mükemmel bir annesiniz.. benim demek istediğim orda farkli yetiştim ben ve burda görümcem ile kv demki konuşma tarzı olsun küçük yetişme tarzi olsun çok farklı olduğunu demek istedim..

Benim konuma gelince ise çok haklısınız ama eğerki o an dayanamayip cevap vermiş olsaydım eminim ki aninda kavgaya dönüşürdü.. zaten oturup birşeyleri tartışak birisi değıl kendisi..

Yani bunu ülkere bağlamak inanın nahoş olmuş. Çünkü bende burada yetiştim, eltim de Almanyada yetişmiş, bende onun hal, tavır ve davranışlarını dehşet içinde izliyorum.

Bence ülkelerle alakalı değil de kendini yetiştirmekle, geliştirmekle, okumakla, görmekle, gözlemlemekle vs. vs. vs. alakalı.

bir de şu var,çocuğunu nasıl yetiştireceğini kimseye anlatmak zorunda değilsin.onun annesi sensin ve elbette senin disiplininle sevginle büyüyecek.bu konuda da kimseye hesap vermek durumunda değilsin,eşin ve sen doğru olana karar vereceksiniz.

burada ki temel sorun senin anneni ve kendini övüp belki niyetin o değildi ama öyle gibi olmuş onları yermen..k.validen buna dayanamamış ve o çirkin cümleyi kurmuş.artık sen de mesafeni iyi ayarla,çok sık görüşme.hatasını anlasın ya da kırgın olduğunu direkt söyle.

Arkadaşlar merhaba, günlerdir bunu düşünüyorum ve düşündükçe kendi kendime çok sinirleniyorum. Geçenlerde kayınvaldeme yemeğe gittik.. ve orda bir anda çocuk eğitim konusu açıldı. aynı zamanda görümcem ve onun Küçük kızı da ordalar. Bu arada bende 22 Haftalık hamileyim.. Ben yurtdışında büyüdüğüm için baya bir disiplinle ve kurralarla büyüdüm. Kural dediğimde mesela annemin ve babamın istemediği şeyi yaptığım zaman bağırmak veya vurmak yerine cezalandırılıyordum, mesela en sevdiğim oyuncak 1 hafta oynamamak için ceza veriliyordu. Ve bu şekılde bende yanlış birşey yaptığımı o 1 hafta süreç içinde anliyordum. Yanlış anlaşılmasın lütfen yanı kendi etrafımdaki insanlardan bahsediyorum şuan kv veya görümcem gibi çocuklara vurmayı veya bağırmayı hiç desteklemediğim bir durum. Ayrıca ben hiç annemle babamın yatak odalarına girip 8-9 yaşında ortalarında yattığımı bilmem. Çok küçük yaşımda kendi odama alıştırmıştır annem. Burdakı çoğu Çocuklarda bunu malesef göremiyorum. Sürekli bir şımarıklık ve en kötüsü büyüklerine karşı saygısızlık.. Neyse konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum. Hamileliğimi zor geçirdiğim için işi 3cü ayımda bırakmak zorunda kaldım, ve sonradan evde Yabancı dil dersi vermeye başladım. O gün yemekte ben bebeğim olunca inşallah annem gibi yapaçağım disiplinli ve en önemlisi saygılı yetiştirip öyle büyütmek istiyorum diye bir laf söyledim. Ve kayınvaldemde öyle bir kahkaha geldıkı anlatamam, ev çınladı diyebilirim o derece.. bir anda beynimden vurulmuşa döndüm. Orda bana Şöyle bir laf etti; ANNEN ÖYLE YAPMIŞ TA SEN SANKİ ADAM OLMUSSUN.. Şooook Oldumm arkadaşlar.. Ben tr de iki senedir yaşıyorum ve buraya geldiğim gibi Mağaza müdürü olarak çalışmaya başladım. Yurtdışın da sagolsun ailem tüm destekleriye eğıtımımı tamamlamama yardımcı oldular..
Şuan bile aklıma geldikçe sinirden ölcem nasıl susabildim orda nasil birşey diyemedim diye.. Oğlunu kötülemek istemiyorum yanı eşimi ama zannedersem gerçekten çok doluyum, sanki oğlunu o adam edebilmişş yanii kocam sonuçta ama üniversteyi babasının torpılıyle bitirmiş.. bu yaşına kadar hiç çalışmamış hep evde annesi gel oğlum git kuzum al para oğlum diye büyütmüş.. şimdi çok şükür eşim çalışıyor ama oda benim sayemde sürekli onla konuşarak bak hayata böyle şöyle yapamamız gerekiyor diyerek.. ama malesef kayınvalidemin böyle dengesiz konuşmaları yüzünden az çok eşimlede aram bozuluyor . =( hamilelikten dolayıda olabilir belki ama gerçekten o attığı kahkahyı bir duysaydinizz yaa... Ben şimdiden çok tedirginim arkadaşlar.. kv ve görümcem bebeğımı eğıtırken karışırlar diye çok düşünceliyim.. Benimde allah izin verirse minik bir prensesim olaçak büyük konuşup mağna bulmak istemiyorum ama görümcemin kızı gibi olmasına izin verememm.. öyle şımarık saygısız anlatılmaz bırşey.. eşime yani dayısına durup durup vuruyor git pislik manyak salak, sürekli böyle kelimeler kızın ağzında..

Arkadaşlar biraz uzun oldu ama neolur bana bir akil verin ne yapmayalıyım..? kendimi nasıl sakınlestirebılırım..? bundan sonrası iicin ne yapmalıyımmm ? =(( Şimdiden yardımlarınız ıcın teşekkür ederim.. =(

Bence çok haklısın. Ne olursa olsun, karşındakine 'Annen öyle yapmış da sanki sen adam olmuşsun.' denilmez. Denmemelidir de.
Belki de susman daha iyi olmuştur. Bazen susmak en iyi cevaptır, bu sözü bilirsiniz. :34: Kafana da takma bence..

Arkadaşlar merhaba, günlerdir bunu düşünüyorum ve düşündükçe kendi kendime çok sinirleniyorum. Geçenlerde kayınvaldeme yemeğe gittik.. ve orda bir anda çocuk eğitim konusu açıldı. aynı zamanda görümcem ve onun Küçük kızı da ordalar. Bu arada bende 22 Haftalık hamileyim.. Ben yurtdışında büyüdüğüm için baya bir disiplinle ve kurralarla büyüdüm. Kural dediğimde mesela annemin ve babamın istemediği şeyi yaptığım zaman bağırmak veya vurmak yerine cezalandırılıyordum, mesela en sevdiğim oyuncak 1 hafta oynamamak için ceza veriliyordu. Ve bu şekılde bende yanlış birşey yaptığımı o 1 hafta süreç içinde anliyordum. Yanlış anlaşılmasın lütfen yanı kendi etrafımdaki insanlardan bahsediyorum şuan kv veya görümcem gibi çocuklara vurmayı veya bağırmayı hiç desteklemediğim bir durum. Ayrıca ben hiç annemle babamın yatak odalarına girip 8-9 yaşında ortalarında yattığımı bilmem. Çok küçük yaşımda kendi odama alıştırmıştır annem. Burdakı çoğu Çocuklarda bunu malesef göremiyorum. Sürekli bir şımarıklık ve en kötüsü büyüklerine karşı saygısızlık.. Neyse konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum. Hamileliğimi zor geçirdiğim için işi 3cü ayımda bırakmak zorunda kaldım, ve sonradan evde Yabancı dil dersi vermeye başladım. O gün yemekte ben bebeğim olunca inşallah annem gibi yapaçağım disiplinli ve en önemlisi saygılı yetiştirip öyle büyütmek istiyorum diye bir laf söyledim. Ve kayınvaldemde öyle bir kahkaha geldıkı anlatamam, ev çınladı diyebilirim o derece.. bir anda beynimden vurulmuşa döndüm. Orda bana Şöyle bir laf etti; ANNEN ÖYLE YAPMIŞ TA SEN SANKİ ADAM OLMUSSUN.. Şooook Oldumm arkadaşlar.. Ben tr de iki senedir yaşıyorum ve buraya geldiğim gibi Mağaza müdürü olarak çalışmaya başladım. Yurtdışın da sagolsun ailem tüm destekleriye eğıtımımı tamamlamama yardımcı oldular..
Şuan bile aklıma geldikçe sinirden ölcem nasıl susabildim orda nasil birşey diyemedim diye.. Oğlunu kötülemek istemiyorum yanı eşimi ama zannedersem gerçekten çok doluyum, sanki oğlunu o adam edebilmişş yanii kocam sonuçta ama üniversteyi babasının torpılıyle bitirmiş.. bu yaşına kadar hiç çalışmamış hep evde annesi gel oğlum git kuzum al para oğlum diye büyütmüş.. şimdi çok şükür eşim çalışıyor ama oda benim sayemde sürekli onla konuşarak bak hayata böyle şöyle yapamamız gerekiyor diyerek.. ama malesef kayınvalidemin böyle dengesiz konuşmaları yüzünden az çok eşimlede aram bozuluyor . =( hamilelikten dolayıda olabilir belki ama gerçekten o attığı kahkahyı bir duysaydinizz yaa... Ben şimdiden çok tedirginim arkadaşlar.. kv ve görümcem bebeğımı eğıtırken karışırlar diye çok düşünceliyim.. Benimde allah izin verirse minik bir prensesim olaçak büyük konuşup mağna bulmak istemiyorum ama görümcemin kızı gibi olmasına izin verememm.. öyle şımarık saygısız anlatılmaz bırşey.. eşime yani dayısına durup durup vuruyor git pislik manyak salak, sürekli böyle kelimeler kızın ağzında..

Arkadaşlar biraz uzun oldu ama neolur bana bir akil verin ne yapmayalıyım..? kendimi nasıl sakınlestirebılırım..? bundan sonrası iicin ne yapmalıyımmm ? =(( Şimdiden yardımlarınız ıcın teşekkür ederim.. =(

bence bu yurtiçi yurtdışı olayı değil burada çok displinli yetişen çocuklar varken orada çok saygsısz ve özgür tipli çocuklarda mevcut.. konuya bu açıdan bakılmamalı bence. asıL Konu çOcuk eğitimi burada her ailenin eğitimi farklıdır ama birazda çocukla da alakalıdır çok displinli yetiştiren bi ailenin çocuğu çok saygsızda olabiliyor okul çevresinden dolayı maalsef. veya umursamadan yetiştirilen bir çocukta saygılı görgülü bir çocuk olup çıkıveriyor.... Bu arada siz bukadar bilinçliyseniz eğer ve bukadar kendinize güveniyorsanız eğitim konusunda görümceniz veya kv karışssa da çocuğunuza kimi dinleyeceğini de kime nasıl onay verebilceğini öğretebilmek çok zor olmasa gerek.

cnm benim sen onların terbiye sistemine inceden dokundurmuşsun ama kayınvalidenin tepkisi çok çok çok çirkin olmuş bende olsam de diyeceğimi bilemezdim ama bildiğim tek şey doğru bildiğin bi sistemde çocuğunu yetiştirmen ve buna kimseyi karıştırmaman ananenin veya babanenin korumak olarak zannettiği karışmalar gerçekten annenin verdiği bütün emekleri boşa çıkarabiliyo Rabbim hepimize ahlaklı terbiyeli çocuklar yetiştirebilmeyi nasib etsin (dua edin önce Rabbim bana sağlıklı hayırlı bebişler versin =)

Amin cnm ınşallah dedığın gibi olur.. =)

Yani bunu ülkere bağlamak inanın nahoş olmuş. Çünkü bende burada yetiştim, eltim de Almanyada yetişmiş, bende onun hal, tavır ve davranışlarını dehşet içinde izliyorum.

Bence ülkelerle alakalı değil de kendini yetiştirmekle, geliştirmekle, okumakla, görmekle, gözlemlemekle vs. vs. vs. alakalı.

Bunu zaten ben bir misal olarak yazdim kendi başıma geldiği icin nerde olman belki önemli değıl türkiye almanya veya bambaşka biryer.. önemli olan tabiki sizin saydiklariniz .. ben kendimden ve etrafımda olan insanlardan bahsettiğim diğerlerinde böyle olduğunu söylemedim.

sen üstü kapalı olarak onlara laf vurmuşsun o da gayet net biçimde içindekini söylemiş..

tabii ki cümle ağır bir cümle ama senin yaptığında hoş değil..çocuğun hele bir doğsun o zaman istediğin şekilde yetiştirirsin..ayrıca eşini kötülemişsin ama zorla evlenmedin değil mi?

ben tarzını doğru bulmadım.almanya süper türkiye tü kaka olayı hiç doğru değil.birşeyi överken başka birşeyi yermek olmuş yaptığın

ayyy çok avrupaii gördüm kendimi.:1:çocuklarımı daha 1 yaşına gelmeden odalarını ayırdım.hadi gelin birlikte yatalım desek 5 dk.dayanamaz kalkarlardı.:34:

bence de kaynana konu sahibinin laf vurmasına karşılık olarak tepki vermiş.ayrıca her çocuğun yapısı bir değildir.verilmeye çalışılanlar ters etki de yapabilir.çocuğunda o beğenmediği ailenin genleri de var.çekme ihtimali çok fazla.kız halaya benzer diye boşuna dememişler:50:

Üstü kapali laf vurmaya niyetim yoktu benim. ayrica bu tepkıyı vermesıne hala bi anlam vermiş değılım. ve benim yaptığım konusuna gelince ailemden gayet terbiyeyi saygi örendim ve nerden nasil hangi ses tonuyla birşeyı söylemem gerektığını çok iyi bildiğimi düşünüyorum. ayrica eşimle tabiki severek ve isteyerek evlendim. ama malesef insanlari icine girmediğin süreçe anlamiyorsun gercek yüzlerini göremiyorsun. ben sonradan anladim eşimin ailesinen çok farklı olduğunu.. ayrıca şöyle bir gercekte var almaya süper türkiye kaka düşüncesinde olsaydim eşimle türkiyede ailemden uzak yaşamayi secmeyip eşimle birlikte almanya süper düşüncesiyle olup orda yaşamayi tercih ederdim. bu arada söyle bir gercek daha var emin olun ki yurt dışında büyümüş olan bir insan olarak söylüyorum ülkeme bir laf söylettirmicek daha cok seviyorum, sonucta kim neolursa olsun yurtdısında olan bı insan ülkesine daha düşkündür, buralara hasret kaldığı icin.

umarim kendimi istedigim gibi ifaede edebilmişimdir.

ve deiğiniz dogru egerki cevap vermş olsaydim kesınlıkle kavga cikardi. Yorumlarınız ıcın teşekkürler..

kuralların kaidelerin disiplinin ülkeyle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Disiplin anlayışın yaşadığın aileye göre gelişir. Türkiye de doğup büyüyen ve yaşayan biri olarak bir hareketi yapmamam gerektiğini ceza ile değil bir bakışla anlardım. annemin tek bir bakışı benim o hareketi bir daha yapmama izin vermezdi. ''pislik, salak vs'' gibi kelimeler kullanmak şöyle dursun bize laf düşmeyen yerde konuşmazdık bile yani sorulmadıkça cevap vermezdik.
kahkaha meselesine gelince kayınvaliden kendini küçültmüş kalitesizliğini cahilliğini belli etmiş. cevap vermemen ise yerinde bir davranış olmuş onun seviyesine düşmemişsin. bence

bende konu sahibinin türkiyeyi kötüleme amaçlı bişey yazdığını düşünmüyorum sonucunda bu hanım alman değil türk anne babanın bi evladı sadece orda yaşadığı için oranın veya kendi çevresinin eğitim tarzından bahsetmiş ve şuan türkiyedeki çevresinden bahsetmiş genel olarak türkleri kattığını ifade etmemiş zaten ..

Back