Bende almanyada doğup yetıştiğim için çok kötü bir durum olduğunun farkındayım en büyük örnek zaten şuan en yakınımda olan görümcemin kizi.. =( off şımdıden cok düşünceliyim bebeğım olunça nasil başedeçeğim.. =(
ne yani almanyada yetiştirilmiyorsa çocuklar terbiyesiz disiplinsiz mi oluyor?
eşinizin ailesi öyle çıkmışsa bunu herkese mal edemezsiniz.
ayrıca almancı çocuklarının terbiyesini de görgüsünü de gayet iyi biliyorum tuhaf..
Kaynananla veya görümcenle çok yakın mı oturuyorsun?Mümkün olduğunca uzak oturmanızda ve az gidip gelmenizde yarar var. Hem kendi bebeğin söz hakkının daha fazla olması gerekir.
Çünkü bebek için de en hayırlısı bu olacak,şimdiden hayırlı olsun prensesin annesi
yanlış anlaşılmaması için zaten ilk başta kendi etrafımda gördüklerimden bahsettiğimi söyledim. ayrıca ben türkiyede yetışen çocukların hepsi öyle demedim, dikkatli okursaniz. =) tabiki doğrudur almanyada yetişp büyüyen çocuklarin hepsi terbiyeli diyemeyiz ama yetiştirme konusundaki farkı orda yaşayip büyüyyen kişi daha iyi bilir diye düşünüyorum. Lütfen yazdiklarim carpıtılıp yanlış yöne çekilmesinteşekkürler
Kayınvaliden basit bir insan olduğunu ortaya koymuş, çok afederin ama. Sen hiç sinirlerini bozma, aklıbaşında görmüş geçirmiş eğitimden anlayan bir kadınsın. Şeytanın seni dürtüklemesine izin verme, eşinle sakın bu konuda aranı bozma. Sonuçta o çocuğu doğurucak olan sensin, nasıl yetiştirilmesi gerektiğini bilende sen olucaksın. Çok karışmak istiyorlarsa kendileride yapsın bir tane onu büyütsünlerSen orda cevap vermemişsin, ben olsam bende veremezdim. Çünkü bu yaşına kadar öyle bir durumla karışılaşmamışsın, seviyesiz bir durumla. Bu senin suskun olduğunu değil hanım olduğunu gösteriyor. Sakın ama sakın sinir olup bebeğininde bundan etkilenmesine izin verme. Her insanın kültürü aynı değil, eşinle konuştuğundada sakin ol. Mesela görümceni suçlama ama yeğeninin ne kadar tatlı bir kız olduğunu ama bir çocuğun ağzına bu kelimelerin yakışmadığını, öğretmek lazım tabi vs diye devamı 3.şahsa giden cümleler kur. Lafmı sokuyorsun gibi bir durum olmasın yani. Eşinde, senin gibi bir kadınla evli olduğuna göre çocuğunu ablası gibi yetiştirmeyecektir bence, kültür sonuçta... Yazdığını okuyunca çok sinirlendim o yüzden bu kadar uzun yazdım valla
malesef yakın oturuyoruz.. görümcem her hafta sonu bizde kaliyor.. =( birşey diyemiyorumda ama o kiz beni maf ediyor okuldan cıkıp cuma cumartesi pazar.. =( sinirlerim yerle bir oluyor o 3gün içinde.. =( yani bilmiyorum kendimden pay biciyorum ben yapamam ya... nekadar akraba veya yakın olsada her hafta sonu müsaitmısınız veya gelelim diye sormadan gidemem birinin evine.. bide üstüne üstelik bazen bize birakıp gidiyor kizi eve gitmem lazim diyor gece kiz bizde kaliyor.. hata bikeresinde istanbula gitcem arkadasimin yanina diye gitti kiz yine bizde kaldi.. bu arada eniştem eşi yanii. astsubay doğuda görevde burda değıl.. delircem yakında dıye korkuyorum.. =(
ayyy nasıl sinirlendim var yaaa
ne kendini bilmez cahil ve saygısız bi kadın o öyle..
böyle kadınlar anne oluyo da bide evlat yetiştiriyolar işde.. hoş yetiştirdikleri evlatları da görüyoruz ya...
yazık diyorum yazık..
bikere nasıl bi cahil cesareti ki herkesin içinde o kahkahayı attı..
bir de eşin hiçbişey demedi mi o kahkahadan ve lafdan sonra?
merak ediyorum, hadi sen sustun, eşinde mi sustu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?