• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sustuğum için kendime çok kızıyorum =(

Sevalim10

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2013
50
0
16
Balıkesir
Arkadaşlar merhaba, günlerdir bunu düşünüyorum ve düşündükçe kendi kendime çok sinirleniyorum. Geçenlerde kayınvaldeme yemeğe gittik.. ve orda bir anda çocuk eğitim konusu açıldı. aynı zamanda görümcem ve onun Küçük kızı da ordalar. Bu arada bende 22 Haftalık hamileyim.. Ben yurtdışında büyüdüğüm için baya bir disiplinle ve kurralarla büyüdüm. Kural dediğimde mesela annemin ve babamın istemediği şeyi yaptığım zaman bağırmak veya vurmak yerine cezalandırılıyordum, mesela en sevdiğim oyuncak 1 hafta oynamamak için ceza veriliyordu. Ve bu şekılde bende yanlış birşey yaptığımı o 1 hafta süreç içinde anliyordum. Yanlış anlaşılmasın lütfen yanı kendi etrafımdaki insanlardan bahsediyorum şuan kv veya görümcem gibi çocuklara vurmayı veya bağırmayı hiç desteklemediğim bir durum. Ayrıca ben hiç annemle babamın yatak odalarına girip 8-9 yaşında ortalarında yattığımı bilmem. Çok küçük yaşımda kendi odama alıştırmıştır annem. Burdakı çoğu Çocuklarda bunu malesef göremiyorum. Sürekli bir şımarıklık ve en kötüsü büyüklerine karşı saygısızlık.. Neyse konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum. Hamileliğimi zor geçirdiğim için işi 3cü ayımda bırakmak zorunda kaldım, ve sonradan evde Yabancı dil dersi vermeye başladım. O gün yemekte ben bebeğim olunca inşallah annem gibi yapaçağım disiplinli ve en önemlisi saygılı yetiştirip öyle büyütmek istiyorum diye bir laf söyledim. Ve kayınvaldemde öyle bir kahkaha geldıkı anlatamam, ev çınladı diyebilirim o derece.. bir anda beynimden vurulmuşa döndüm. Orda bana Şöyle bir laf etti; ANNEN ÖYLE YAPMIŞ TA SEN SANKİ ADAM OLMUSSUN.. Şooook Oldumm arkadaşlar.. Ben tr de iki senedir yaşıyorum ve buraya geldiğim gibi Mağaza müdürü olarak çalışmaya başladım. Yurtdışın da sagolsun ailem tüm destekleriye eğıtımımı tamamlamama yardımcı oldular..
Şuan bile aklıma geldikçe sinirden ölcem nasıl susabildim orda nasil birşey diyemedim diye.. Oğlunu kötülemek istemiyorum yanı eşimi ama zannedersem gerçekten çok doluyum, sanki oğlunu o adam edebilmişş yanii kocam sonuçta ama üniversteyi babasının torpılıyle bitirmiş.. bu yaşına kadar hiç çalışmamış hep evde annesi gel oğlum git kuzum al para oğlum diye büyütmüş.. şimdi çok şükür eşim çalışıyor ama oda benim sayemde sürekli onla konuşarak bak hayata böyle şöyle yapamamız gerekiyor diyerek.. ama malesef kayınvalidemin böyle dengesiz konuşmaları yüzünden az çok eşimlede aram bozuluyor . =( hamilelikten dolayıda olabilir belki ama gerçekten o attığı kahkahyı bir duysaydinizz yaa... Ben şimdiden çok tedirginim arkadaşlar.. kv ve görümcem bebeğımı eğıtırken karışırlar diye çok düşünceliyim.. Benimde allah izin verirse minik bir prensesim olaçak büyük konuşup mağna bulmak istemiyorum ama görümcemin kızı gibi olmasına izin verememm.. öyle şımarık saygısız anlatılmaz bırşey.. eşime yani dayısına durup durup vuruyor git pislik manyak salak, sürekli böyle kelimeler kızın ağzında..

Arkadaşlar biraz uzun oldu ama neolur bana bir akil verin ne yapmayalıyım..? kendimi nasıl sakınlestirebılırım..? bundan sonrası iicin ne yapmalıyımmm ? =(( Şimdiden yardımlarınız ıcın teşekkür ederim.. =(

Yetişme tarzın gayet normal ve olması gerektiği gibi.Kusura bakmasınlar sadece kaynanan değil bizim Türk kadınları çocuk yetiştirmeyi bilmiyorlar.Mesela Almanya'daki çocuklarla Türkiye'deki çocuklar arasında çok büyük farklar var.Çünkü onlar küçük yaşlarda dayakla değil kurallarla cezalarla doğruyu yanlışı öğrenmiş oluyorlar.Düştüklerinde anneleri hayatta kaldırmaz,küçücek bebekler kendileri düşer kendileri kalkar.Daha ağır oluyorlar,Türk çocukları öyle mi laubali,şımarık sayılacak çok özellik var.

Ve o kahkaha olayına gelince.dibine kadar haklısın sinir bozucu.Hem o nasıl bir ahlaksız kaynana ki sen adam olamamışsın tarzı kelime kullanıyor.Bence o ilk önce insan olsun:19:

Bende almanyada doğup yetıştiğim için çok kötü bir durum olduğunun farkındayım en büyük örnek zaten şuan en yakınımda olan görümcemin kizi.. =( off şımdıden cok düşünceliyim bebeğım olunça nasil başedeçeğim.. =(

Bende almanyada doğup yetıştiğim için çok kötü bir durum olduğunun farkındayım en büyük örnek zaten şuan en yakınımda olan görümcemin kizi.. =( off şımdıden cok düşünceliyim bebeğım olunça nasil başedeçeğim.. =(

Kaynananla veya görümcenle çok yakın mı oturuyorsun?Mümkün olduğunca uzak oturmanızda ve az gidip gelmenizde yarar var. Hem kendi bebeğin söz hakkının daha fazla olması gerekir.:31:
Çünkü bebek için de en hayırlısı bu olacak,şimdiden hayırlı olsun prensesin annesi:16::16::16::16:

ne yani almanyada yetiştirilmiyorsa çocuklar terbiyesiz disiplinsiz mi oluyor?

eşinizin ailesi öyle çıkmışsa bunu herkese mal edemezsiniz.

ayrıca almancı çocuklarının terbiyesini de görgüsünü de gayet iyi biliyorum tuhaf..

insanların neye güldüğü seviyesini belli edermiş kaynanan olacak şahıs önce kendini yetiştirememiş ki sana laf sahibi olmuş sen orada cevap versen ne olacak olay daha büyüyecek kavga çıkacak senin canın sıkılacaktı bebişin bile üzülecekti bırak bu insanlarla güncel hayat dışında muhattap bile olma benim kayananamda beni hiç beğenmez aldığım terbiye yetersizmiş falanmış filanmış annem beni nasıl yetiştirmiş hatta terbiyesizsin bile demişti bana, kendi ana olup sanki eşime ve kardeşlerine bakmışta.. eşimi babannesine kardeşlerine kendi annesine bırakırmış hafta sonları bile almazmış eşim der yani sanki bana bakmıştabana terbiye vermişte ben kendi terbiyemi kendim aldım der yani sağlsun benim eşim hiç anansının oğlu değil ölse hiçbirşey istemez ailesinden ve eşim çok iyi bir insandın birgün beni veya başkasını aşağlamaz
neyse canım takma kafana bu tip insanlar çok o seni kısakandığından yapmıştır aldırış bile etme gün gelir alır cevabını oturur aşağıya

Bence sıkma canını ve cocugun oldugundada yumusak yuz ve keskın ıfadeler ıle cocuk bızım bız karar verırırz nasıl buyuyecegını ıfade et ne kotuluk olsun aranızda nede mudahale edebılecek kadar laubalı. Ve tabıkı dogru olandan bahsedıyorsun cocuklar su anda sırnasık sevıyesız ve hatta terbıyesız buyuyorlar ve sebeplerıde bızlerız elbettei Evet belkı adam olmak sadece ıs guc mertebe degıl ama sen adam oldugunu orada kayınvalıdenı bozmayarak edebınle saygınla durarark bellı etmıssın ve oda adam olmadıgını bu sozlerı sarf ederek bellı etmıs bence en guzelı gercekte uzak ama sozde yakın olarak yansıtman

kv anlamış da o yüzden tepki vermiş, yani sen onların çocuk eğitiminin yanlış olduğunu ima etmişsin.

ama verdiği tepki çok densizce, ayıp. keşke orada saygını koruyarak gerekli cevabı verseydin.

çocuğunu istediğin gibi yetiştirmek senin hakkın, ki senin mantığın, çocuk yetiştirme konusundaki fikirlerin çok doğru.

senin çocuğun o, kimse karışamaz, karıştırmazsın.

ne yani almanyada yetiştirilmiyorsa çocuklar terbiyesiz disiplinsiz mi oluyor?

eşinizin ailesi öyle çıkmışsa bunu herkese mal edemezsiniz.

ayrıca almancı çocuklarının terbiyesini de görgüsünü de gayet iyi biliyorum tuhaf..

yanlış anlaşılmaması için zaten ilk başta kendi etrafımda gördüklerimden bahsettiğimi söyledim. ayrıca ben türkiyede yetışen çocukların hepsi öyle demedim, dikkatli okursaniz. =) tabiki doğrudur almanyada yetişp büyüyen çocuklarin hepsi terbiyeli diyemeyiz ama yetiştirme konusundaki farkı orda yaşayip büyüyyen kişi daha iyi bilir diye düşünüyorum. Lütfen yazdiklarim carpıtılıp yanlış yöne çekilmesin ;) teşekkürler

Kayınvaliden basit bir insan olduğunu ortaya koymuş, çok afederin ama. Sen hiç sinirlerini bozma, aklıbaşında görmüş geçirmiş eğitimden anlayan bir kadınsın. Şeytanın seni dürtüklemesine izin verme, eşinle sakın bu konuda aranı bozma. Sonuçta o çocuğu doğurucak olan sensin, nasıl yetiştirilmesi gerektiğini bilende sen olucaksın. Çok karışmak istiyorlarsa kendileride yapsın bir tane onu büyütsünler :33: Sen orda cevap vermemişsin, ben olsam bende veremezdim. Çünkü bu yaşına kadar öyle bir durumla karışılaşmamışsın, seviyesiz bir durumla. Bu senin suskun olduğunu değil hanım olduğunu gösteriyor. Sakın ama sakın sinir olup bebeğininde bundan etkilenmesine izin verme. Her insanın kültürü aynı değil, eşinle konuştuğundada sakin ol. Mesela görümceni suçlama ama yeğeninin ne kadar tatlı bir kız olduğunu ama bir çocuğun ağzına bu kelimelerin yakışmadığını, öğretmek lazım tabi vs diye devamı 3.şahsa giden cümleler kur. Lafmı sokuyorsun gibi bir durum olmasın yani. Eşinde, senin gibi bir kadınla evli olduğuna göre çocuğunu ablası gibi yetiştirmeyecektir bence, kültür sonuçta... Yazdığını okuyunca çok sinirlendim o yüzden bu kadar uzun yazdım valla

saygısızlık diz boyu kv de :// karıştıkları zamanda lütfen müdahale etmeyin çocuğun düzeni bozulyo de umursama gelecek tepkiyidee :34:

ayyy nasıl sinirlendim var yaaa :47::47::47::47::47::47:
ne kendini bilmez cahil ve saygısız bi kadın o öyle..
böyle kadınlar anne oluyo da bide evlat yetiştiriyolar işde.. hoş yetiştirdikleri evlatları da görüyoruz ya...
yazık diyorum yazık..
bikere nasıl bi cahil cesareti ki herkesin içinde o kahkahayı attı..
bir de eşin hiçbişey demedi mi o kahkahadan ve lafdan sonra?
merak ediyorum, hadi sen sustun, eşinde mi sustu?

sen dogru sekılde yetısmıssın canım kayınvalıden neymıs kı kızıda o olmus ıste. ben Türkiyede yetiştim ama hıc onlar gıbı degıldık. saygısızlık kayınvalıdende baslamıs el kadar cocukta olmaması cok normal bence. kımse kımsenın cocuguna karısamaz sen alırsın cocugunu kendın buyutursun kı hıc kımsede evıne barkına cocuguna karısamaz. cok sınırlendım gercekten... Allah hayırlısıyla bebegını kucagına almayı nasıp etsın canım...

kaynanan sanada annene de resmen hakaret etmiş, boşver sen cevap verdikçe olay büyür,
onlar kendini haklı çıkartırlar ve sen kötü gelin olursun,
çocuğun oluncada elbette öncelikle senin verdiğin terbiyeyi alacaktır inan bana.

Kaynananla veya görümcenle çok yakın mı oturuyorsun?Mümkün olduğunca uzak oturmanızda ve az gidip gelmenizde yarar var. Hem kendi bebeğin söz hakkının daha fazla olması gerekir.:31:
Çünkü bebek için de en hayırlısı bu olacak,şimdiden hayırlı olsun prensesin annesi:16::16::16::16:

malesef yakın oturuyoruz.. görümcem her hafta sonu bizde kaliyor.. =( birşey diyemiyorumda ama o kiz beni maf ediyor okuldan cıkıp cuma cumartesi pazar.. =( sinirlerim yerle bir oluyor o 3gün içinde.. =( yani bilmiyorum kendimden pay biciyorum ben yapamam ya... nekadar akraba veya yakın olsada her hafta sonu müsaitmısınız veya gelelim diye sormadan gidemem birinin evine.. bide üstüne üstelik bazen bize birakıp gidiyor kizi eve gitmem lazim diyor gece kiz bizde kaliyor.. hata bikeresinde istanbula gitcem arkadasimin yanina diye gitti kiz yine bizde kaldi.. bu arada eniştem eşi yanii. astsubay doğuda görevde burda değıl.. delircem yakında dıye korkuyorum.. =(

Kayınvalideniz böyle söyleyince siz ne dediniz kadın resmen hakaret etmiş. Ayrıca boşverin bence kayınvalideniz sizi içten içe kıskanıyor çünkü siz anladığım kadarıyla disiplinli ve kültürlü bir ailede yetişmişsiniz kayınvalideniz de bunun farkında çamur atmaya çalışmış. Kayınvalidenizden ziyade sanki eşiniz sizi daha çok yoruyor gibi geldi.

yanlış anlaşılmaması için zaten ilk başta kendi etrafımda gördüklerimden bahsettiğimi söyledim. ayrıca ben türkiyede yetışen çocukların hepsi öyle demedim, dikkatli okursaniz. =) tabiki doğrudur almanyada yetişp büyüyen çocuklarin hepsi terbiyeli diyemeyiz ama yetiştirme konusundaki farkı orda yaşayip büyüyyen kişi daha iyi bilir diye düşünüyorum. Lütfen yazdiklarim carpıtılıp yanlış yöne çekilmesin ;) teşekkürler

Kesinlikle öyle.Ben Almanya'da büyüyen ya da saf Almanlar ile iç içeyim.Bölümüm yüzde yüz Almanca ve bölüm başkanım ve dersime giren hocaların bazıları saf Alman profesör.Adamlardaki disiplin çok başka.Ben Alman hazırlık okurken Alman disiplini neymiş gördüm.Derse hocadan sonra girdim diye neler çektim.
Ayrıca aslında Türk olup Almanya'da yetişip büyüyen ve sonra Türkiye'ye gelmiş olan genç yaşlı öğretmenler hep aynı görüşteler.Türkiye'deki çocuklar ile Alman çocuklar arasında dağlar kadar fark var.Almanya'da büyüyüp geldikten sonra burdaki çocukların laubaliliklerine alışmak gerçekten zaman almış ve şok geçirmişler.Anlıyorum bir bakıma seni.Okulumdaki en disiplinli hazırlık bölümü de almanca hazırlıktır.:9:

Sadede gelirsek konu bu değil esasen.Her kadın alınmasın.Türkiye'de de çocuklarını gayet iyi yetiştiren bayanlar var.Gerçekten takdir ediyorum.Ama genel anlamda çocuk nasıl yetiştirilir bilmeyen kadınlarımız var Sevalim10'un kayınvalidesi gibi.Almanlar da sütten çıkmış ak kaşık değiller.Her zaman arada çürükler vardır.

Ama canım sen kaynanan karşısında saygını koruyarak tartış,gerçi saygısı yok nasıl tartışacaksın bilmiyorum ama.İşler çığrından çıkacaksa sen saygını koruyup susmalısın.Zaten konuşsan da o kadın karşısında anlamayacağı için kendini yormuş olacaksın:34:

Kayınvaliden basit bir insan olduğunu ortaya koymuş, çok afederin ama. Sen hiç sinirlerini bozma, aklıbaşında görmüş geçirmiş eğitimden anlayan bir kadınsın. Şeytanın seni dürtüklemesine izin verme, eşinle sakın bu konuda aranı bozma. Sonuçta o çocuğu doğurucak olan sensin, nasıl yetiştirilmesi gerektiğini bilende sen olucaksın. Çok karışmak istiyorlarsa kendileride yapsın bir tane onu büyütsünler :33: Sen orda cevap vermemişsin, ben olsam bende veremezdim. Çünkü bu yaşına kadar öyle bir durumla karışılaşmamışsın, seviyesiz bir durumla. Bu senin suskun olduğunu değil hanım olduğunu gösteriyor. Sakın ama sakın sinir olup bebeğininde bundan etkilenmesine izin verme. Her insanın kültürü aynı değil, eşinle konuştuğundada sakin ol. Mesela görümceni suçlama ama yeğeninin ne kadar tatlı bir kız olduğunu ama bir çocuğun ağzına bu kelimelerin yakışmadığını, öğretmek lazım tabi vs diye devamı 3.şahsa giden cümleler kur. Lafmı sokuyorsun gibi bir durum olmasın yani. Eşinde, senin gibi bir kadınla evli olduğuna göre çocuğunu ablası gibi yetiştirmeyecektir bence, kültür sonuçta... Yazdığını okuyunca çok sinirlendim o yüzden bu kadar uzun yazdım valla

çok güldüm kendileri yapsın lafına.. :D doğru vallahı.. =)
Çok teşekkür ederim yorumunuz için en azindan biraz sakınleşebiliyorum..

malesef yakın oturuyoruz.. görümcem her hafta sonu bizde kaliyor.. =( birşey diyemiyorumda ama o kiz beni maf ediyor okuldan cıkıp cuma cumartesi pazar.. =( sinirlerim yerle bir oluyor o 3gün içinde.. =( yani bilmiyorum kendimden pay biciyorum ben yapamam ya... nekadar akraba veya yakın olsada her hafta sonu müsaitmısınız veya gelelim diye sormadan gidemem birinin evine.. bide üstüne üstelik bazen bize birakıp gidiyor kizi eve gitmem lazim diyor gece kiz bizde kaliyor.. hata bikeresinde istanbula gitcem arkadasimin yanina diye gitti kiz yine bizde kaldi.. bu arada eniştem eşi yanii. astsubay doğuda görevde burda değıl.. delircem yakında dıye korkuyorum.. =(

Peki merak ettim eşin baskın bir tip mi?Tepkisi tam olarak ne yönde? Tartışsanız sizi arkalayacak kadar arayı bulacak kadar aklı başında biri mi?

ayyy nasıl sinirlendim var yaaa :47::47::47::47::47::47:
ne kendini bilmez cahil ve saygısız bi kadın o öyle..
böyle kadınlar anne oluyo da bide evlat yetiştiriyolar işde.. hoş yetiştirdikleri evlatları da görüyoruz ya...
yazık diyorum yazık..
bikere nasıl bi cahil cesareti ki herkesin içinde o kahkahayı attı..
bir de eşin hiçbişey demedi mi o kahkahadan ve lafdan sonra?
merak ediyorum, hadi sen sustun, eşinde mi sustu?

eşım o anki surat ifademden hemen anladi çok sinirlendığımı ortami yumşatmak için sen yanlış anladin annem böyle demek istedi felan dedi ama o an nedediğini inan hatırlamıyorum cünkü dediğim gibi beynimden vurulmuşa döndüm.. keşke rda birşey deseydim diyorum ama uff..

Back