Birak adamlar korkuyorkarmis ya tehdit edenler oluyormuş fatura kesilirse kim bilir daha neler var benim esimin maaşindan yillik 15 milyar vergi kesiliyor ne demek bu ya her ota b*ka vergi var birde sistem diyorlar sikiysa dogudanda vergi alin birde güneydoğuya üvey evlat diyorlar asil biz öyleyiz.Sağol ablacım
Ahhh ahhh elektrik konusuna hiç girmeyelim, bende dertliyim, sanırım yanılyorsam düzeltin lütfen bdp teşvik ediyormuş, ödemeyin fatura diye.
Bizlerin suçu günahı ne? Elektrikleri kesti diye dedaşı ne hale getirmişler, bu da kamu malına zarar değil mi((
Sadece kdv mi ranana, kuzum trt payı vs var elektrik faturalarımızda, harcağın elektirik 50 liralıksa , vergiler, katkı paylarıyla 70 küsür ödüyorsun, en az 20-25 lira vergi biniyor üstüne.
Birak adamlar korkuyorkarmis ya tehdit edenler oluyormuş fatura kesilirse kim bilir daha neler var benim esimin maaşindan yillik 15 milyar vergi kesiliyor ne demek bu ya her ota b*ka vergi var birde sistem diyorlar sikiysa dogudanda vergi alin birde güneydoğuya üvey evlat diyorlar asil biz öyleyiz.
Öyle demeyin açılım çok önemli
bende merak ettim şimdi
Var var olmaz mi arabada var evin varsa onun da vergisi var kapidaki bisikletten bile vergi alacaklar nerdeyse düşünsene bir aileden yillik vergi 10 -20 bin tl alinsa biz uzaya gideriz bee bilmiyom ki Allah bizi birileri kazanip birilerine yedirsin diye yaratmis galiba milletin mali deniz yemeyen keriz:))))ranana,
bende bunu anlamıyorum ablacım, anlayan varsa sevabına anlatsın bana, sadece senin eşinden yıllık 15 bin lira vergi kesiliyor, ödediğin faturalarında vergilerini kat, arabanız varsa araba için ödediğiniz vergi ve arabanın yakıtı için alınan vergiyi de ekle, tek haneden çıkan vergiye bak, biz kaç milyonuz? Çarp vergiyle en az 30 milyon vergi mükellefi insanı, eskiden derlerdi ki ödediğiniz vergiler size yol, su, elektrik olacak gelecek, iyi de biz zaten su ve elektrik için vergi ödüyoruz, geçtiğimiz otoban, köprüye de para veriyoruz, nereye gitti kdvlerimiz:44:
Siz Mersin'de misiniz? Hatay'da da menenjit salgını varmış, Suriye'li göçmenler sebebiyle menenjit salgını başladığını söylediler, arabalarıyla gelenlerde varmış, otobandan geçerken ücretsiz geçiyorlarmış.
Savaştalar, üzülüyoruz ama devlet önlem almakta çok geç kaldı, ne olacak şimdi? Menenjit dışında çocuk hastalıkları, bulaşıcı hastalıklarda hortladı.
dediğiniz gibi nbirşey asla sözkonusu değil öyle olsa halk izin vermezdi..devlet kakarını geri çekerdi..sadece türkiye ve petrol ülkesi falan olmadığımız halde kabul ettik..salgın hastalık var tedbir alınmadı yazıyor okudunuzmu..Gerçekten anlayamıyorum, onların yerine hiç kendinizi koydunuz mu?
Adamlar çalışsa dert, çalışmasa dert sizin için. Çalışmasa devletimin parasını yiyor dersiniz, kendi hakkıyla çalışsa binbir laf edersiniz, karşı gelirsiniz.
Bence bu kadar küçümsemeyin bu insanları ve yaşadıklarını, aynısı sizin başınıza yarın öbür gün gelirse anlarsınız ne yaşadıklarını da 3 gün geç olur.
Adamlar keyif yapmıyor zaten Türkiyede, öyle olsa tatil beldesinde kalır, havuzlarda yüzerlerdi.
Sırf müslüman oldukları için iyice tiksiniyorsunuz onlardan, müslümanım diye geçinen islama her türlü kötülüğü edenler.
(Buarada banlanıp eksilenirim şimdi, insanlar yine bi kulp bulurlar gerçeklere değil de bana. )
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
dediğiniz gibi nbirşey asla sözkonusu değil öyle olsa halk izin vermezdi..devlet kakarını geri çekerdi..sadece türkiye ve petrol ülkesi falan olmadığımız halde kabul ettik..salgın hastalık var tedbir alınmadı yazıyor okudunuzmu..
beğenmesek bile hiç bir ülke bize kucak açmaz emin olun buna..sınırda prefabrik evler yapılabirdi..sağlık ocakları ve yiyecek giyecek yardımı yapılabilirdi..cebinde 1 lira bile olmayan ailelertüm ülkeye dağıldı..ev sahibi dul bir kadını kirasını istiyor diye öldürmüşler..neden kaybedecek hiç bir şeyleri yok..bu bizim halkımız için sorun yeşkil ediyorsa devlet bunu gözardı etmemeli..Salgının onlardan geldiği vahiy mi indi, belki turisttir şudur budur ordan geldi, ki salgın onlardan da olsa başkasından da olsa önlem alınmalı herşeye karşın. Tamam onlardan gelme ihtimali yüksek, bizde de aynı durum olsa savaş olsa, bizde taşırdık hastalık, bugün karşısındakine iyilik eden yarın karşılığını bulur, bize de birşey olursa diğer ülkelerin bizden tiksinmesi, kabul etmemesi, kabul ederse de sağlıklı koşullar sağlamamasını ne kadar beğenirdiniz merak ettim doğrusu.
beğenmesek bile hiç bir ülke bize kucak açmaz emin olun buna..sınırda prefabrik evler yapılabirdi..sağlık ocakları ve yiyecek giyecek yardımı yapılabilirdi..cebinde 1 lira bile olmayan ailelertüm ülkeye dağıldı..ev sahibi dul bir kadını kirasını istiyor diye öldürmüşler..neden kaybedecek hiç bir şeyleri yok..bu bizim halkımız için sorun yeşkil ediyorsa devlet bunu gözardı etmemeli..
Devlet zaten bütün önlemini alarak, yaklaşmalıydı, bazıları kötü davranışlar-işler yapmış olabilir, bu onların tümüne mal ediliyor, ben sadece başkasına acıması olmayana acımazlar diyorum, sizin açınızdan da bizi almaz kimse diyorsunuz evet insan karşısındakini de kendi gibi sanarmış. Merhamet diliyorum sadece. Bu insanlarla derdiniz müslüman olmaları ve direnmeleri, o yüzden mi batıyor bizlere? Umarım ilerde bizde de iç savaş çıkmaz ve bu hallere düşmeyiz, şahsen ben arkamdan hayatımı zor kurtarmış bi haldeyken, sığındığım el açtığım ülkenin insanlarının tiksintiyle bakmasını ve dışlamasını hazmedemezdim.
bakın diyorumki tek Müslüman ülke biz değiliz..karar aldılar,ülkeye girdiler halk ses çıkarmadı Müslümanlar savaştan kaçtı diyerek empati ortamı vardı zaten..asla tiksintiyle bakmak sözkonusu dahi olamaz..bir insana değil hayvana bile..ama ülkemizde herşey güllük gülistanlık değil..doğudan şu an tüm ülke göç alıyor..işsizlik olduğu için..böyle olunca sorunlar çıkıyor..hangi dinden olsaylardı yine sorun çıkacaktı..yada dinsiz olsaylardı bile
yukarıda belirttim..istanbulda iyi bir semtte yürürken gördüm yerde bir aile ama dilenci değil dileniyorlar araptılar..bakamıyorlardı insanlara..içimiz sızladı..bizler görüyoruzda bukadar zengin vs..devletin başındakiler görmüyormu acaba..sokak kenarlarında tüm yurtta..para toplayamasa ne yapacak..belki hırsızlık yada kadın satıcılığı rabbim korusun ama gerçek bu..böyle önlemsiz bıraktılar..Haklısınız elbetteki zor, bende kolay demiyorum, daha kendi sorunlarımıza çözüm getirememişken.. Ama mazlumun ahı da alınmaz, bu insanlar can havliyle en yakın kaçabilecekleri yere kaçtılar, bizse destek yerine köstek olduk, sadece empati diyorum, onların da yapabileceği bişey yoktu çaresizlerdi.
yukarıda belirttim..istanbulda iyi bir semtte yürürken gördüm yerde bir aile ama dilenci değil dileniyorlar araptılar..bakamıyorlardı insanlara..içimiz sızladı..bizler görüyoruzda bukadar zengin vs..devletin başındakiler görmüyormu acaba..sokak kenarlarında tüm yurtta..para toplayamasa ne yapacak..belki hırsızlık yada kadın satıcılığı rabbim korusun ama gerçek bu..böyle önlemsiz bıraktılar..
iistanbulun iyi semtlerinden birinde yürürken gördüm yerde oturmuşlardı araptılar klasik dilenci görüntüsü yoktu..utançtan bakamıyorlardı..üzüldüm ama biz ne yapabiliriz..biz burada irdeliyoruz..zenginler tatil yapıyor..gözlerini yumuyor..bana dokunmayan bin yaşasın diyor..halkıöızda hiçbir kabahat yok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?