• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suriye sığınmacıları kampta kalmak istemiyor

Bize demiyeceksin bacım, sınır kapılarını ben açmadım:50:
Doğru diyorsun tuttuğum parti ile bile çelişiyorsun diyeceksiniz ama ben zaten her yaptığını onaylamıyorum .... Hiç açılmayacaktı okapı belkide bir çıkar olacak ama insanlıktan çıkartıyorlar insanı
molotof mu atıyolar :53:
Evett yan komşumuz vermedi evi 6-7 kişi kalmaya vermedi gece gördük bizzat geldiler bakaa bakaa attılar gittiler ... Bir şeyler dediler ama anlamadık :19:

Onlarda insan, ölsünler mi? Kadınlarının tüm suçu güzel olmak mı?

Ya onu bunu bırakalımda Ukrayna'da hakikaten kötü şeyler yaşanıyormuş bugün, eşimin bir tanıdığının Ukrayna'da yaşayan arkadaşından haber gelmiş, epey karışmış ortalık:50:

yolcu,
bağrımıza basa basa bağır kalmadı ki ablacım:ssz:

bu suriyelilerden ders aldık, bir daha kimseyi bağrımıza basmayız artık:30:

tabii soydaş olmaları onları suriyelilerden bir adım önde yapar ama onlar orayı terk ederlerse oradaki türk varlığı da tamamen silinmiş olacak. bu da rusyanın işine gelir..

Doğru diyorsun tuttuğum parti ile bile çelişiyorsun diyeceksiniz ama ben zaten her yaptığını onaylamıyorum .... Hiç açılmayacaktı okapı belkide bir çıkar olacak ama insanlıktan çıkartıyorlar insanı

Evett yan komşumuz vermedi evi 6-7 kişi kalmaya vermedi gece gördük bizzat geldiler bakaa bakaa attılar gittiler ... Bir şeyler dediler ama anlamadık :19:

Molotof mu:53::53:
El insaf:ssz:

teröristler toplanmış türkiyeye gelmiş resmen
aklımı kaçırıcam def etsinler şunları ya
en azından böyle şeyler yapanları huzuru bozanları sınır dışı etsinler bari
bu kadar da kontrolsüz olmasınlar

gelmek isteseler hemen onları da alırlar bence
Gelmek isteyenler olduğunu biliyorum.Ama Suriyelilere tanınan kolaylık oradan gelmek istenenlere de tanınıyor mu onu bilmiyorum.

Buradaki yorumları okudukça iyice uyuz oldum Suriyeliler'e.Savaş bitince bunların tespit edilip sınırdışı edilmesi lazım.Zaten bakınca bile Türkler'den ayırt ediliyorlar hemen.

Ben başka şeyle de duydum.......hani devletimizin suriyedeki muhaliflerle yakın olduğu iddia ediliyor.......işte genç nesile beleş üniversiteyle o zihniyetteki arap kökenlileri polis savcı vs kadrolara doldurup ortadoğuyu şekillendirmenin bir basamağını oluşturabileceklerini bir rütbeliden duymuştum bilmyorum ne derece mantıklı

Bir kere girdiler bit gibi nasıl temizleyeceğiz bilmiyorum neyse ben kaçım terminatör başladı :52:
Molotof mu:53::53:
El insaf:ssz:
Gözümüzün içine bakaa bakaa hemde şerf... :22:

Valla simon gel demesi kolaydır da git demesi zordur, Suriye'lilerin burda Doğu'da akrabaları da var biliyorsunuz, bayram seyran özel günlerde sınır kapıları açılır akrabalar buluşurdu, şimdi gel dediğiniz insanlara git derseniz isyan çıkar, ayaklanırlar, hadi çıkarın ülkeden çıkarabiliyor musunuz?

Buyrun arkadaşımız ne yazmış, ev verilmedi diye molotof atan, ülkeden git dediğinde ne yapmaz ki:ssz:

Gelmek isteyenler olduğunu biliyorum.Ama Suriyelilere tanınan kolaylık oradan gelmek istenenlere de tanınıyor mu onu bilmiyorum.

Buradaki yorumları okudukça iyice uyuz oldum Suriyeliler'e.Savaş bitince bunların tespit edilip sınırdışı edilmesi lazım.Zaten bakınca bile Türkler'den ayırt ediliyorlar hemen.

alırlar bence ya onlar türk bi de
suriye tam sınır olduğu için kontrolsüzce aldılar baştan şimdi de bela oldu

ben de gitsinler istiyorum ama hiç sanmıyorum
hele ki burda iş güç kuranlar hiç gitmez bence
niye gitsinler ki zaten herşey bedavaymış nasılsa bunlara
bu durum ne kadar sürecek acaba

bi de suriye de hiç mi güvenli bi bölge yok ki buraya geliyolar merak ediyorum aslında
oradaki her şehirde savaş var mı acaba
çünkü bi sürü vatandaşı vardır
hepsi gelmeye kalkmıyo sanırım
ben anlamadım bu işi

bi de suriye de hiç mi güvenli bi bölge yok ki buraya geliyolar merak ediyorum aslında
ben anlamadım bu işi

Bakın ayrıca Filistin geldi aklıma, onların günahı neydi? Onlar yıllardır neler çekiyor, nice yavrucak öldü, biz nedense hep tek tarafa odaklanmasını biliyoruz:50:

Valla simon gel demesi kolaydır da git demesi zordur, Suriye'lilerin burda Doğu'da akrabaları da var biliyorsunuz, bayram seyran özel günlerde sınır kapıları açılır akrabalar buluşurdu, şimdi gel dediğiniz insanlara git derseniz isyan çıkar, ayaklanırlar, hadi çıkarın ülkeden çıkarabiliyor musunuz?

Buyrun arkadaşımız ne yazmış, ev verilmedi diye molotof atan, ülkeden git dediğinde ne yapmaz ki:ssz:

çok üzücü ama ya
bu ülkenin vatandaşının hiç değeri yok mu
bari belli bi bölge ayarlanıp oraya yerleştirilselerdi
çok hata yapıldı bu konuda
ve hala da iyilik yaptıklarını düşünüp istemeyenleri gaddar ilan ediyolar
anlamıyorum cidden

biz de üzülüyoruz onlar için ama böyle de olmaz ki

Son düzenleme:
Heh işte, aslında Ukrayna'yı bu sebeple yazdım, soydaş olmaya, aynı dinden olmaya da gerek yok Rosemarys, insan olmak yeterli bir neden.

Şart mı sığınanların soydaş olması, müslüman olması, Kırım'da Ukrayna'da orda burda ölen bebe bebe değil mi?
Tabi ölen insan olunca ırkının,dininin önemi kalmıyor ama Suriyeliler'i kabul etmemizin görünürdeki en büyük sebebi müslüman olmaları ya hani,o yüzden diyorum Kırım'dakiler hem müslüman hem soydaşımız bu açıdan bize Suriyeliler'den daha yakın olmaları gerekir.Suriyeliler gibi kaos yaratacaklarını da sanmıyorum.Kırımlı tanıdıklarım var,gayet efendi terbiyeli insanlar.

İstanbullular bilir son birkaç yıldır Arap turistlerden yılmıştık zaten ama turist diye geçici olduğunu bildiğimiz için katlanıyorduk.Ama bir ömür bu Suriyelilerle yaşayacaksak vay halimize.

Diğer arkadaşlar da yazmış zaten bizim başımıza böyle birşey gelse bütün Arap ülkeleri kapısını kapatır bize.

ben anlamadım bu işi
Bilemiyorum.Geçenlerde Kırımlı bir arkadaşım Ukrayna'da yaşananlardan korktuğu için annesini buraya aldırmaya çalışıyordu ama noldu bilmiyorum.Bir daha görürsem sorarım neler oluyormuş diye.

Evet yani hem ülkeye kabul et,hem bedava bir sürü şey ver,ben olsam ben de dönmem.Savaş ne durumda bilmiyorum tabi ülkenin her yerinde yoktur belki ama bizim burada sunduğumuz imkanlar da cazip geliyor onlara heralde o yüzden de geliyorlar.

çok üzücü ama ya
bu ülkenin vatandaşının hiç değeri yok mu
bari belli bi bölge ayarlanıp oraya yerleştirilselerdi
çok hata yapıldı bu konuda
ve hala da iyilik yaptıklarını düşünüp istemeyenleri gaddar ilan ediyolar
anlamıyorum cidden

biz de üzülüyoruz onlar için ama böyle de olmaz ki

Hepimiz üzülüyoruz simon ama nedense gerçekleri yazınca zalimsiniz diye eleştiriliyoruz, orda ölen müslüman siz ne biçim müslümansınız deniyor, ki ne alakası var, dini, mezhebi, ırkı farketmeksizin ölen her insan için üzülüyoruz, lakin gün gibi ortada olan gerçekler var, misal ben evlere temizliğe gelip sonra o eve yerleşmeye kalkanları ilk defa duyuyorum burda, çoğunlukla zorlayıcı tavırları yüzünden çok fazla alana yerleşmelerinden şikayetler olduğunu biliyordum, buralarda da var zira ama molotof atacak kadar, insanların eşlerini ayartacak kadar ileri gittiklerini de bilmiyordum doğrusu.

Rosemarys, evet maalesef ki araplar:50: senelerdir İstanbul'a gelip giderler, sezonluk kiraladıkları evlere şartlamadan oturmak mümkün değildir, lakin kabahat bizde, bilir misin bilmem 80 sonları 90 başlarında çok fena alıştırdık arapları, özellikle Sarıyer Tarabya gibi semtlerde dolarla mobilyalı ev kiralamalarına müsade ettik ülke insanının cebi para görsün diye, gittikleri heryeri batırıp giderlerdi:50:

Rosemarys, evet maalesef ki araplar:50: senelerdir İstanbul'a gelip giderler, sezonluk kiraladıkları evlere şartlamadan oturmak mümkün değildir, lakin kabahat bizde, bilir misin bilmem 80 sonları 90 başlarında çok fena alıştırdık arapları, özellikle Sarıyer Tarabya gibi semtlerde dolarla mobilyalı ev kiralamalarına müsade ettik ülke insanının cebi para görsün diye, gittikleri heryeri batırıp giderlerdi:50:
80lerin sonlarını hatırlamıyorum bebeydim ben o zamanlar:27:Ama günümüzde de öyle oradan biliyorum.Yazın İstanbul'da elini sallasan Arap turiste çarpıyor.LCWaikiki,Koton gibi mağazaların altını üstüne getiriyorlar.Yine bir arkadaşım öğrenciliğinde Büyükada'da garsonluk yapıyordu,nefret etmişti Araplardan.Çok pis olduklarını söylüyordu.Sadece pisliklerinden değil görgüsüzlüklerinden de çok yakınıyordu.Babam da çok eskiden iş için Arap ülkelerine gider gelirdi,anlata anlata bitiremezdi onların pisliğini.Biraz titiz bi adam olduğu için abartıyor zannediyordum ama sonra kendim de şahit olunca hak verdim.Bir de durumu daha iyi olanlar yeni yapılan toplu konutlardan,rezidanslardan filan daireler satın alıyormuş.Bunlar bu hızla buralara yerleşip çoğalmaya devam ederse bu gidişle biz azınlık olarak kalacağız kendi ülkemizde.

Son düzenleme:
Hepimiz üzülüyoruz simon ama nedense gerçekleri yazınca zalimsiniz diye eleştiriliyoruz, orda ölen müslüman siz ne biçim müslümansınız deniyor, ki ne alakası var, dini, mezhebi, ırkı farketmeksizin ölen her insan için üzülüyoruz, lakin gün gibi ortada olan gerçekler var, misal ben evlere temizliğe gelip sonra o eve yerleşmeye kalkanları ilk defa duyuyorum burda, çoğunlukla zorlayıcı tavırları yüzünden çok fazla alana yerleşmelerinden şikayetler olduğunu biliyordum, buralarda da var zira ama molotof atacak kadar, insanların eşlerini ayartacak kadar ileri gittiklerini de bilmiyordum doğrusu.

Hehehe.. Suadiye'de kiraladiklari guzelim dairenin salonundaki avizeyi sokup kuzuyu asarak parkelerin ustunde kuzu cevirmesi yapmislardi bir keresinde 80li senelerde...:52::27:

80lerin sonlarını hatırlamıyorum bebeydim ben o zamanlar:27:Ama günümüzde de öyle oradan biliyorum.Yazın İstanbul'da elini sallasan Arap turiste çarpıyor.LCWaikiki,Koton gibi mağazaların altını üstüne getiriyorlar.Yine bir arkadaşım öğrenciliğinde Büyükada'da garsonluk yapıyordu,nefret etmişti Araplardan.Çok pis olduklarını söylüyordu.Sadece pisliklerinden değil görgüsüzlüklerinden de çok yakınıyordu.Babam da çok eskiden iş için Arap ülkelerine gider gelirdi,anlata anlata bitiremezdi onların pisliğini.Biraz titiz bi adam olduğu için abartıyor zannediyordum ama sonra kendim de şahit olunca hak verdim.Bir de durumu daha iyi olanlar yeni yapılan toplu konutlardan,rezidanslardan filan daireler satın alıyormuş.Bunlar bu hızla buralara yerleşip çoğalmaya devam ederse bu gidişle biz azınlık olarak kalacağız kendi ülkemizde.

Bebe:ssz: bizim yaş almış gitmiş meğerse:))) ahhh ahhh o mağaza kıyımlarına hiç girmeyelim, buralara da yerleştiler, mağazalarda onlar yüzünden hiçbirşey kalmıyor, üstlerinde hiçbirşey yokmuşcasına alışveriş yapıyorlar, İstanbul'da yanılmıyorsam yine Sarıyer taraflarında araplara villa satışı patlaması yaşanıyormuş, İstanbul'a yerleşen yabancılar diye bir haber okumuştum aylar önce, şehrin Anadolu ve Avrupa yakalarında yerleşen çok yabancı var, ilçe ilçe yerleşenlerin istatistiği paylaşılmıştı haberde.

Araplar:50: yıllar önce beyaz elbisesiyle gezen bir tanesine denk gelmiştim de haftalık yemek listesini üstünde görünce:2: neyse daha fazla yazmayayım:ssz:

Hehehe.. Suadiye'de kiraladiklari guzelim dairenin salonundaki avizeyi sokup kuzuyu asarak parkelerin ustunde kuzu cevirmesi yapmislardi bir keresinde 80li senelerde...:52::27:

Iyyyy evet, onlar yüzünden dolarla kiraya verme furyası başlamıştı, uçuk rakamlara ev kiralıyorlardı, özellikle boğaza nazır evlerin fiyatları uçmuştu:51:

Ben bir yandan da üzülüyorum.
Böyle mülteci bir ailenin evini ziyaret etmiştik.
Yarı İngilizce yarı Türkçe anlaştık
İki aylık 250 lira alıyorlardı üstelik bir evde 8 kişilerdi :50:
Aslında kampta kalsalar bundan daha iyi bakılabilirler
Kadın ilk geldiğimizde hiç eşyamız yoktu 15 gün yerde yattık
Çocuklar sürekli hasta oluyor nereye başvurabilirim diyordu
O çocuklar vitamin almıyor beslenmiyor ki doğru düzgün nasıl sağlıklı olsunlar

İki ay için 250 lira çok zor :5:

Burda yazılanlar aklıma geldikçe sinirlerim bozuluyor . Nankörlüğün bu kadarına ne denir ki ?

Bir yandan da aklıma bir tanıdığın anlattıkları geldi . Yemekli mevlit veriliyormuş , suriyeli bir kadın gelip , tabaklardan arta kalanları dökmeyin verin bana , yiyecek çok kişi var diye istemiş .

Son düzenleme:
yedi aydır Suriyenin en tatlı çocuğunun sevgilisi olarak bende yazayım bişiler :))
az çok içinde sayılırım Suriyelilerin...
* ben 23 yaşındayım,23 yıldır aynı mahallede oturuyorum
ve ilkokul arkadaşıma bile denk gelmiyorum senelerdir.
oysa sevgilim daha geçen hafta resepsiyonunda çalıştığı otelde ilkokul öğretmenini görmüş! Yani teee Haleplerden göçüp koca İstanbulda alfabeyi öğrettiği çocuğun çalıştığı otele gitmiş kalmaya
tuhaf..
bunun gibi birsürü tuhaf şeyle karşılaşıyoruz,hem de nerdeyse her ay.Kafede oturuyoruz,yanımdan kalkıyo bi geliyo ki suriyeli garsonu tanımış-aynı apartmandalarmış falan filan.
nasıl yani,aklım almıyo.Biz aynı mahallede komşumuzu göremezken onlar sanki suriyenin mahallesinde geziyomuş gibi devamlı rastlaşıyorlar =))

*dönmezler Suriyeye,ne güzel iş bulmuşlar neden bıraksınlar
konusuna gelince.Öncelikle "dönmezler" kısmına katılıyorum çünkü zaten bir kere düzenini bozup gelmişler,burada düzen kurmuşlar.Neden bir kere daha düzen bozup gitsinler.kaldı ki orada onları bekleyen birşey de yok,evleri yıkılmış şehirleri harabe..Gerçi bu sadece Halep için geçerli.Gelen çoğu kişi aslında Türkiyeye sınır komşusu,oralarda savaş mavaş yok.Ama elektrik de yok-hayat pahallı un yok buğday yok.Öyle bi yerden kaçmış gelmişler;evleri hala sağlam,hatta zeytin bahçeleri falan da sağlam,arasıra Suriyeye gidip bahçeye bakım yapıp dönüyorlar falan (sevgilimin babası mesela).İşte onlar geri dönerler diye düşünüyorum.
ne güzel çalışıyorlar kısmına gelince
onlar suriyede hiç çalışmıyorlar,inanın gerçekten öyle. Benim gibi küçüklükten beri annesinden babasından "aman elini ekmeğine al kızım" öğüdüyle büyümüş insanlar için anlamak tuhaf ama gerçekten çalışmıyorlar. bir gün "suriyede kadınlar çalışıyor mu?" diye sormuştum "bizde erkekler de çalışmıyo ki" demişti:1: Suriyede 4 çocuklu sıradan bir ailede sadece baba çalışıp hem şehirde hem köyde 4 daire alabiliyor (sevgilimin kendini orta sınıf diye tanımlayan ailesi mesela) . En çok memurlar çalışırmış onlar bile 8 saatten az çalışırlarmış. Fabrikada işçiler üç beş saat çalışır eve dönerlermiş.Tuhaf geliyor ama öyle.Benim sevgilime de türklerin çalışma aşkı tuhaf geliyor. "suriyede bu günde on saat çalışsan fabrikatör olursun" diyo :) Her devletten arkadaşı var ama ne avrupada ne arap topraklarında türkler kadar çalışanlar varmış.Üstelik kazandığımız sadece geçinmemize yetiyor:yurtdışı seyehati lüks..Gerçekten aklı ermiyo çocuğun,bizim beğenmediğimiz suriyede bile sıksık türkiyeye,almanyadaki akrabalara falan seyehatlar yapılırmış. Bizdeyse çalışan bir insan ancak bayram seyran olacak da beş günlük memlekete gidecek...
yani diyeceğim o ki çalışmayı benimseyen insanlar değiller,iş bulmuş olmak onlar için kalmayı gerektirecek değil gitmeyi isteyecek bir sebep:)

*para aldıkları,hepsine maaş bağlandığı falan şehir efsanesi.
hatta bi ara onlara aylık akbil verildiğini duymuştum,koştum iettye,mülteciliği işe yarasın diye:) yok öyle birşey dediler :1:
Vatandaşlık verme hakkında pek bilgim yok ama vatandaşlık alanlar askerlik de yapıyo diye duydum ben.Yani Türk vatandaşlığına geçmenin karlı hiçbir tarafı yok,askerlik yapıyosun-vergi veriyosun-avrupa desen zaten vize vermiyo Türklere,oysa tanıdığım kaç suriyeli isviçreye kabul edildi yasal yollardan-çok kısa bir sürede.
Yani hal böyleyken kim neden vatandaşlık almak istesin ki?
Kaldı ki güzel bir iş teklifi aldı benim Alby,ama ikametgah gerekiyor.Bir ikametgah aldırmak bile birkaç milyar para,üstelik birinin senin adına suriyede kan vermesi falan gerekiyo,birsürü iş...Kolay şeyler değil bence

*Oy kullanma hakkı deniliyor,ama oy kullanılsa hükümete değil BDP'ye yarar sağlar.Benim suriyelilerde en sevmediğim şey kürdistan hayranlığı :72:
Sevgilimle bu gibi konularda fikir ayrılığım yok,milliyetçilik hakkında aynı dünya görüşüne sahibiz (emma goldman'ınkinden:ssz: ) ama facesinden milletin profillerini gezdikçe sinir oluyorum, "yani milliyetçi bi insan değilim ama size kucak açan bi devlet var siz hala kürdistan kürdistan deyip duruyosunuz.İstediğiniz kürdistan kurulmuş olsaydı hanginizin yaralı parmağına işerdi??" diyesim geliyo:) gerçi onların kürdistan dediği hali hazırda olan,suriyenin de içinde olduğu özerk bir kürdistan da,işte benim beynime yerleşen kürdistan algısı yine de sinir olmamı sağlıyor

*dilenenler fakirlikten dilenmiyorlar.
koskoca taksim metrosunun girişi,atmış kişi başından savmak için bir lira atsa benim maaşıma denk geliyor aylıkları.Kaldı ki çoluk çocuk kalabalık dileniyorlar ve eminim bir günde atmıştan çook daha kazanıyorlardır
yani onlar bizden zengin,acımamak lazım.Ben yine de seviyorum Suriyeli çocukları,sarı sarı pek tatlılar.Çakıltaşlı drajelerden taşıyorum yanımda,gözüme şirin gözükene veriyom hemen :))
dediğim gibi dilencilik sektör onlarda,asla fakirliklerinden değil...

herşey bir yana bugün iş dönüşü yürüyorduk,birden silah sesleri duyduk,irkildim bi anda,o kadar yakındı ki ödüm koptu.GS-FB maçından dolayıymış meğer.
Ben öyle korkunca o da ilk bomba sesi duyduğu günü anlattı. "ses içimizden geçti resmen" dedi,teyzesinin kulağı kanamış falan...
böyle düşününce çok zor geliyo yaşadıkları...Ordakiler de bizim gibi ev okul hahara hihiri yaşayan sıradan insanlarmış,bi anda kendilerini düşmanın belli olmadığı salak bir savaşta bulmuşlar.Çok,çok kötü:50:

Son düzenleme:
Back