• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suriye sığınmacıları kampta kalmak istemiyor

bi de bunlarda 2. eş olayı yaygın galiba
burayı da kendi ülkelerine benzetmeye çalışıyolar
defolup gitseler keşke
ya cidden kendimi arabistanda gibi hissettim bunları duyunca :1:

her yerde ev fiyatlarını da yükseltmişler
istanbulda da öyle
hepsi fakir filan değil ya çok zenginleri de çok var

fakirleri de her yerde dileniyo
fakirler neden kapta durmayıp dileniyolar onu da anlamadım :40:

Yok ne fakiri benim çevremdekiler çok zengin:19:Kıyafetleri ,örtüleri ile kendilerini belli ediyorlar.Biz Arabistan'da yazışıyor gibiyiz:9:

Son düzenleme:
oy bu ne yaaa? biz acıyıp mülteci aldık ama yakında bunlar bizi mülteci konumuna getirecek:53::53:

madem öyle, ben de hakkımı helal etmiyorum. bu ülkenin vatandaşı olarak bu suriyeliler kadar değerim yoksa çoluk çocuğumun rızkı onlara yediriliyorsa (haksız yere) helal etmiyorum..

Son düzenleme:
Yok ne fakiri benim çevremdekiler çok zengin:19:Kıyafetleri ,örtüleri ile kendilerini belli ediyorlar.Biz Arabistan'da yazışıyor gibiyiz:9:

kendi ülkemizde düştüğümüz duruma bak
yazık cidden
bunlarınki resmen mağdur edebiyatı o zaman
inşallah giderler başka ne diyebiliriz ki

ben hep düşünürdüm
almanyada da türkler sevilmiyo derlerdi
kızardım hem kendileri işçi olarak alıyolar hem de böyle davranıyolar diye
şimdi anladım valla
cidden herşeyin fazlası zararmış
insan kendi ülkesinde başka ülkenin vatandaşının çoğaldığını görmek istemiyomuş gerçekten :1:

Son düzenleme:
Dilenci olanları para koyulunca direkt alıp cebe atıyormuş ki hiç para verilmedi sansın insanlar diye.

Türkiye'nin başını Arap dünyasına lider olmak isteyenler yaktı.Ne zaman ki Batı'dan döndük şaftımız kaydı.AB'yi bırakıp Şangay mıdır nedir ona üye olmayı planlayanlar bunun sorumlusudur.Arapların kendine hayrı yok

Son düzenleme:
Okuduklarım şaka gibi resmen :53:
Durumun bu şekilde olduğunu bilmiyordum , çok şaşırdım , üzüldüm , yazık :50:
Bazı erkeklere de gün doğmuş :20:

Gerçekten sokakta yaşayanları, zor durumda olanları anlıyorum ama sırf Suriye kökenli olduğu için ekstra sempati ve yardım görmesi gerektiğini düşünenleri anlayamıyorum. Gaziantep İstanbul dönüşünde aynı otobüste olduğumuz bir aile var. Kötü durumda gözükmüyorlar çocuklar dahil ailenin her bireyi ayrı ayrı koltuklarda oturuyor. Hanımlar oldukça iyi giyimli gözüküyor. Neyse mola yerine geldik. TUvalet sırasındayız, yok ödemediler 1 tllik tuvalet parasını. Adam para istiyor, gülüp Suriye diyorlar başka birşey demiyorlar. Gişedeki adam aldı onları içeri ama tuvaleti temizleyen kadın dahil herkes sinir oldu.

Maas baglandigini duymustum ama net bilmiyordum.oturdugum semtte artik cok fazla suriyeli var,oturdugum apartmanda da var.bizim ustumuz ustune tasinmislar gurultulerinden haberim oldu tasindiklarindan.gece yarisi apartmani yikiyolar sandik bir ara ne oluyo dedik.ama anlasilamiyor turkce hic bilmiyorlar.bir evde en az 15 kisi kaliyolar.anlatmakla bitmez.ve aynen kira fiyatlari sanki azmis gibi bariz bir artis oldu.ayrica suriyeli siginmacilarin universiteye sinavsiz girmelerini biri bana aciklayabilirmi.bu dogru mu ? Bizim genclerimiz yaris ati gibi o sinavdan bu sinava kosturulurken,psikolojileri bozulurken suriyeliler istedikleri univ.e giriceklermi yani ?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu arada bugün Ukrayna iyice karışmış, Ukrayna bayrağını indirip Rus bayrağını çeken göstericiler olmuş, yaralılar varmış, Ukrayna halkına karşı da duyarlı olmak lazım, müslüman değiller diye görmezlikten gelinmemeliler. Onlarda iç savaş yaşıyor resmen:50:

Onları da sığınmacı olarak alalım.

Bu arada bugün Ukrayna iyice karışmış, Ukrayna bayrağını indirip Rus bayrağını çeken göstericiler olmuş, yaralılar varmış, Ukrayna halkına karşı da duyarlı olmak lazım, müslüman değiller diye görmezlikten gelinmemeliler. Onlarda iç savaş yaşıyor resmen:50:

Yok onları heç almayalım mune abla......zaten piyasa çok düşük ......hepten bekar kalırız

valla biz böyle herkesi bağrımıza basacaksak hiç zahmet etmeyelim, devleti direk ortalık malı ilan edelim. herkes ne olduğunu bilsin..

Ukrayna bir yana,meydanlarda rabia işareti yapanların daha Kırım'dan bir kelime söz ettiğini duymadım.Onlar da müslüman hem de bizim soydaşımız.Onlara niye sınır kapısını açan yok?

Ukrayna bir yana,meydanlarda rabia işareti yapanların daha Kırım'dan bir kelime söz ettiğini duymadım.Onlar da müslüman hem de bizim soydaşımız.Onlara niye sınır kapısını açan yok?

gelmek isteseler hemen onları da alırlar bence

Yok onları heç almayalım mune abla......zaten piyasa çok düşük ......hepten bekar kalırız

valla biz böyle herkesi bağrımıza basacaksak hiç zahmet etmeyelim, devleti direk ortalık malı ilan edelim. herkes ne olduğunu bilsin..

Onlarda insan, ölsünler mi? Kadınlarının tüm suçu güzel olmak mı?

Ya onu bunu bırakalımda Ukrayna'da hakikaten kötü şeyler yaşanıyormuş bugün, eşimin bir tanıdığının Ukrayna'da yaşayan arkadaşından haber gelmiş, epey karışmış ortalık:50:

yolcu,
bağrımıza basa basa bağır kalmadı ki ablacım:ssz:

Heh işte, aslında Ukrayna'yı bu sebeple yazdım, soydaş olmaya, aynı dinden olmaya da gerek yok Rosemarys, insan olmak yeterli bir neden.

Şart mı sığınanların soydaş olması, müslüman olması, Kırım'da Ukrayna'da orda burda ölen bebe bebe değil mi?

Allah allah yeri yağmalıyorlar çalınmadık ayakkabı darp edilmedik kadın erkek kalmadı bunlar yüzünden ev vermessen molotof atıyorlar gece ..

Bizzat yaşadık yani . Ne istiyorlar 2 katlı ev mı süper bir yaşam bir kaymaklı bir iş
:47::47:allah allah Ölmekten ramak kala gelmişler türkiye' yi biz de kabul etmişiz ya sabır. At gitsin bunları evleri insanları yağmalamaları darpları yetmezmez miş gibi... Ben istemiyorum arkadaş .. :19:

Allah allah yeri yağmalıyorlar çalınmadık ayakkabı darp edilmedik kadın erkek kalmadı bunlar yüzünden ev vermessen molotof atıyorlar gece ..

Bizzat yaşadık yani . Ne istiyorlar 2 katlı ev mı süper bir yaşam bir kaymaklı bir iş
:47::47:allah allah Ölmekten ramak kala gelmişler türkiye' yi biz de kabul etmişiz ya sabır. At gitsin bunları evleri insanları yağmalamaları darpları yetmezmez miş gibi... Ben istemiyorum arkadaş .. :19:

Bize demiyeceksin bacım, sınır kapılarını ben açmadım:50:

molotof mu atıyolar :53:

Onlarda insan, ölsünler mi? Kadınlarının tüm suçu güzel olmak mı?

Ya onu bunu bırakalımda Ukrayna'da hakikaten kötü şeyler yaşanıyormuş bugün, eşimin bir tanıdığının Ukrayna'da yaşayan arkadaşından haber gelmiş, epey karışmış ortalık:50:

yolcu,
bağrımıza basa basa bağır kalmadı ki ablacım:ssz:

Söylediğim şakaydı da bizim ne olacağımız belli mi........federasyona doğru yol alırken üstelik ağır bir kriz geçiriyorken burnumuzun dibini görecek halimiz olmayacak

Hertaraf bi ara rabiacıydı şimdi Kırım için bırak bir adım atılmayı dediğin gibi herkes sus pus.İnsanın hayırdır diye sorası geliyor?? Sonra gel samimiyet ara.

Back