• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suriye sığınmacıları kampta kalmak istemiyor

Gerçekten sokakta yaşayanları, zor durumda olanları anlıyorum ama sırf Suriye kökenli olduğu için ekstra sempati ve yardım görmesi gerektiğini düşünenleri anlayamıyorum. Gaziantep İstanbul dönüşünde aynı otobüste olduğumuz bir aile var. Kötü durumda gözükmüyorlar çocuklar dahil ailenin her bireyi ayrı ayrı koltuklarda oturuyor. Hanımlar oldukça iyi giyimli gözüküyor. Neyse mola yerine geldik. TUvalet sırasındayız, yok ödemediler 1 tllik tuvalet parasını. Adam para istiyor, gülüp Suriye diyorlar başka birşey demiyorlar. Gişedeki adam aldı onları içeri ama tuvaleti temizleyen kadın dahil herkes sinir oldu.

demek ki bu insanlar bu sığınma olayını çok yanlış anlamış desene

okuduklarıma göre bedavadan ye iç kalk yat şeklinde anlamışlar, kampı falanda beğenmiyorlar ha, saraylarda ağırlayalım bari

YenGEnC yazdıklarınızı okuyunca , savaş bitse de , birikim için bir süreliğine Suriye ye çalışmaya gitsem diyesim geldi .

Ben bir yandan da üzülüyorum.
Böyle mülteci bir ailenin evini ziyaret etmiştik.
Yarı İngilizce yarı Türkçe anlaştık
İki aylık 250 lira alıyorlardı üstelik bir evde 8 kişilerdi :50:
Aslında kampta kalsalar bundan daha iyi bakılabilirler
Kadın ilk geldiğimizde hiç eşyamız yoktu 15 gün yerde yattık
Çocuklar sürekli hasta oluyor nereye başvurabilirim diyordu
O çocuklar vitamin almıyor beslenmiyor ki doğru düzgün nasıl sağlıklı olsunlar

İki ay için 250 lira çok zor :5:

valla just artık yardım etmeye korkar olduk. başta insanın merhamet duygusu kabarıyor ama sonra bakıyorsun paçana yapışıp kalmışlar, seni kendilerine bakmaya mecbur bırakıyorlar.
bir kısmının hali içler acısı gerçekten. ama zenginleri de az değil.. en lüx semtlerde ev alacaklarına, en lüx restoranlarda keyif çatacaklarına kendi vatandaşlarına, soydaşlarına yardım etsinler. özellikle bu sayfayı okuyuınca kendimizi kerizlenmiş hissettim..

Fatih çok beter durumda. Son bir yıldır hırsızlık çok fazla günahlarını almak istemiyorum ama insanın aklına direkt geliyor.

Mesela birazdan pazara cikacagim kara kara düşünüyorum. Bi iki kere üzülüp para verme gafletinde bulundum şimdi etrafımı sarıp suriya suriyaaa diyolar yetmiyor bakmazsam durtuyorlar koluma yapısıyorlar kızıp bağırsam sonra üzülüyorum. Pazarcılar kovalıyor etrafimdan.

Tamam bazılarına yüreğim parçalanıyor ama çoğumuz kıt kanaat geçinen insanlarız kendimize yetemezken onlara yardım etmeye çalıştığımız halde bir de nankörluk görüyoruz:19:

Allah sonumuzu hayretsin.

Subat ortasi Türkiye ye giden bir yakinimla fakirler icin yardim gönderdik.
Kaldigi yerde oldukca fazla Suriye li varmis.
Halleri icler acisi.
Anlattikca anlatiyor, caresizliklerini, muhtacliklarini, bir oda bodrum katinda onlarca ailenin nasil yasamak zorunda kaldigini.
Dedim ki " bizim halkimiz misafirperverdir, vidanlidir nasil yardim etmemisler sasirdim" dedim.
"Etmisler etmisler ama insanlarda artik yorulmus, bikmis cok fazlalar ne yapacagimizi sasirdik diyorlar" dedi.
Söyle bir düsündüm.
Evet, gercekten zor, gercekten iyiside var kötüsüde sonra aklima Resulü Ekrem efendimiz ve hicret zamani gedi.
Mekkeliler Medine hicret ettiklerinde bir cöpleri dahi yoktu, Ensar ellerinede ne varsa onlarla paylasti, öyleki artik Ensar bile muhtac hale gelmisti.
Bende bir Muhammed ümmetiyim, acaba Ensar in Allah in büyük lütüf ve rahmetine kavustuklari evsahipligini yapmamiz gerekmiyor mu? diye düsündüm.
Sonra, bozulan yuvalari, huzursuzlluklar okudum bu seferde yuvasi bozulan insanlar n`olacak diye düsündüm.

Bilmiyorum ama ben bu isin icinden cikamiyorum.
Rabbimden diliyorum , en kisa zamanda savas dursunda insallah insanlar evlerine dönsün..

Back