- 16 Temmuz 2010
- 19.695
- 55.169
Aminnn :)Yahu siz gidin ben suriyelilerede razıyım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aminnn :)Yahu siz gidin ben suriyelilerede razıyım
Konusucam da silivri soğuk diyorlar..
Tüm suriyeliler gelsin hepsi vatandaş olsun.Biz Türk vatandaşları gidelim Turkiye'den oldu olacak
Beter olsunlar.
Kurunun yanında yaşta yanıyor ama beter olsunlar..
Ben hiç bir zaman kendi ülkemde ikinci sınıf vatandaş durumuna düştüğüm için kendimi sebep gostermeyecegim..
Bunlara bu imkanı verenler utansın..
ya bi de çocuklarını çok boş bırakıyorlar, o çocuklar hem suça açık oluyor hem de potansiyel suçlu adayı... en azından bunu çözebilseler yetecek...
Bizde yıllardır toplum olarak Arap hayranlığı var.konuşmak yazmak istiyorum da.... artık muhalefet yapmak da mümkün değil... benim babamın beni yetiştirenlerin günahı neydi de yardım görmediler.
Bizim oy verenlerde daha beter olsunnormalde karşı çıkardım ama seçim sırasında oy verenlerin bile feryat figan ettiklerini görünce benim için bir sıkıntı yok diyorum.. hatta bana sorarsanız Suriyeden gelmeyenlere de versinler, yarasın, şifa olsun, oh olsun
Türkiye'de mülteci yaşayıp binlerce çocuk peydahlamakda neyin nesi. Bu ne rahatlık gitsinler ülkelerinde düzinelerce çocuk yapsınlar.
Hiç akıl fikir yok o çocuklar bombalarda paramparça oldu. Önce bi o erkekleri Suriye'de göndersinler çocuk yapmaktan daha mühim işleri yok mu vatanlarını kurtarmak gibi mesela
Ama yok ekmek elden su gölden olunca nasılsa yağlı kapı diye düşünüyorlar Türkiye için. Bizim burda açlıktan nefesimiz koksun yeter ki suriyeliler rahat rahat çocuk yapsın. İstemiyoruz kardeşim gitsinler başka ülkenin vatandaşı olsunlar önce siz kendi evlatlarınıza sahip çıkın.
Bu yorumu alkışlıyorum..
Keşke başımızda ki insanlarda böyle düşünse
Kesinlikle. Dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur (Ortadoğu dışında yani) kendi Ülkesinin Vatandaşına 3. Sınıf muamelesi yapan başka bir ülke. Kendi evlatlarına sahip çıkmaz ama 380.000 Suriyeli bebeğe sahip çıkar.Düşünmezler.
Çünkü cahil yığınları yönetmek kolaydır.
Sorgulamayan insandan korkacaksın.
Kesinlikle. Dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur (Ortadoğu dışında yani) kendi Ülkesinin Vatandaşına 3. Sınıf muamelesi yapan başka bir ülke. Kendi evlatlarına sahip çıkmaz ama 380.000 Suriyeli bebeğe sahip çıkar.
Yalnış anlaşılmasın o masumlara hiçbir lafım yok dünyaya kendi rızaları ile gelmediler. Ana babalarının 3 kuruşluk zevkleri yüzünden korunmayı bilmeyen akılsızlar sürüsü yüzünden dünyaya geldiler çok üzülüyorum o bebekler için.
Kesinlikle canım hani biz refah içinde 4 4 lük yaşıyormuşuz gibi mi zannediyorlar.Çok haklısınız.
Ben hem o bebekler için hem de kendi gençlerimiz için üzülüyorum.
Zaten istihdam miktarı az.Nitelikli okul sayısı az.
Sağlık hizmetleri çok sınırlı.
Bir de hiç genç nüfus yokmuş sanki Almanya gibi nüfus artış hızımız çok düşükmüş gibi 380 bin Suriyeli oldu.Umarım 380 bin çocuk vatandaşlık alamaz.
Evet savaştan kaçtılar ama onları vatandaş yapmamıza gerek yok.
Almanya'da Suriyeli mülteci aldı vatandaşlık veriyor mu?
Tabi ki hayır.
Bir an önce Suriyeliler gitmeli.En azından çok ciddi hasta müşkül olanların dışında diğerleri gitmeli.
Kesinlikle canım hani biz refah içinde 4 4 lük yaşıyormuşuz gibi mi zannediyorlar.
Tabi ülkenin baş kesimi saraylarda rezidanslarda lüks sitelerde villalarda yaşayıp 1.000.000 tl lik süper zırhlı araçlar kullanıyorlar zannediyorlar 79.000.000 küsür de onlar gibi yaşıyor.
Takmışlar at gözlüğü Vatandaşa asgari ücret adı altında über komik maaşlar veriyorken, eli ayağı tutuyorken kendi Ülkesini kurtarmak yerine burada g..t devirip yatan her sene bir çocuk yapan erkek ve kadınları besleyelim onlara yardım adı altında milyarlarca dolar harcayalım doğum hastanelerinde kendi ülkesinin kadınlarına çocuklarına değilde Suriyeli kadınlara çocuklara öncelik veriyorsa kimse kusura bakmasın değil 380.000 bebek 3.000 bebekte olsa asla kabul etmeyeceğiz.
Buradan cani bebeklerden ne istiyorsun diyecekler için kimse kusura bakmasın bugün bebek yarın koca koca insanlar olacaklar benim çocuğum benim ülkemde iyi yerlere gelemiyorken başka ülkenin başka çocuğuna asla izin vermeyeceğiz.
Dedigin gibi çok hasta yaşlı insanlara kapımız açık ama gerisi defolsun ülkelerine.
Aynen canım o yüzden Vatanımıza topraklarımıza 4 elle sarilmaliyiz ki biz de Vatansız kalmayalım. Dedigin gibi Vatan giderse elden vallahi bir Suriyeli bile bize el vermeyecek hele Avrupa Birliği sırtını dönecek o sözde akıllı özde salak kesim o zaman anlayacaklar da Vatan elden gitmiş olacak.Haberlerde izlemiştim, devlette doğum yapacak hastahane yok artık, hepsinde Suriyeliler doğum yapıyor.
Ben bu anlayışı anlamıyorum, tamam ülkende savaş vardı kaçtın geldin ama çocuk yapmak nedir ya?
Başka bir ülkede mültecisin, evin bile yok devletin verdiği yemek kartıyla yemek alıyorsun.
Herkes şunu unutuyor bizim kaynaklarımız kendi gençlerimize yetmiyor kendi insanımız iş bulamıyor çoğu işveren doğu'da Suriyeli çalıştırıyor.
Bazı kişilerde biz herkese yardım ederiz, biz bakarız ederiz anlayışı var ama bir de gerçekler var.
Senin ülkende o kadar kaynak yok ki kime bu hava anlamıyorum??
Bir de üstüne Afgan mülteciler geliyor, Allah sonumuzu hayır etsin, gidişat iyi değil.
Ama bizim ülkeye mazallah bir şey olsa bize kimse yardım etmez. Kimse bize destek olmaz öyle kalırız.
İyilikten maraz doğar hesabı..
Aynen canım o yüzden Vatanımıza topraklarımıza 4 elle sarilmaliyiz ki biz de Vatansız kalmayalım. Dedigin gibi Vatan giderse elden vallahi bir Suriyeli bile bize el vermeyecek hele Avrupa Birliği sırtını dönecek o sözde akıllı özde salak kesim o zaman anlayacaklar da Vatan elden gitmiş olacak.
Bundan 20 sene sonra suriyeliler evlerine dönmezse bu hızla üremeye devam ederlerse ülkemiz nüfusunu geçecek ve bizi topraklarımızdan etmeye kalkacaklar bunların amacı bu aslında Türkiye'ye veba gibi yapışmak.
Kesinlikle yani bu rahatlık bana batıyor kendileri bizim sırtımızdan geçinirken 7 8 çocuk yapıyorlar.Evet maalesef sayıları çok artacak gibi görünüyor.
Ve ayrıca toplumda adalet duygusunu zedeliyorlar.
Şimdi savaştan kaçanlara, yaşlılara, çocuklara, kadınlara, erkeklere bakıyoruz ama sen buraya 2 kişi gel (karı,koca)
Burada ye,iç,üre 4,5,6çocuk yap ol 8 nüfus.Yani 2 kişi nerede 8 kişi nerede?
8 kişiye bakmak zorunda mıyız?
Ben hükümetin yerinde olsam yardım verdiğim mülteci ailelere en fazla 1 çocuk sahibi olabilirsiniz derdim.
Daha fazla çocuk sahibi olursanız başınızın çaresine bakın derdim.
Bu dünyada hiçbir şey bedava değildir. Aldıkları tüm bedava hizmetlerin parasını sırf biz ödüyoruz. Yazık bize ya.
Benim asgari ücretli gariban vatandaşım kendine güvenip 1 tane çocuk yapamaz iken bunlar takım kuruyor ya.Bu adalet mi?
Gidip ülkesinde üresinler yeter ya.
Kesinlikle yani bu rahatlık bana batıyor kendileri bizim sırtımızdan geçinirken 7 8 çocuk yapıyorlar.
Bak bundan 1 yıl kadar önce bir yerde 5 6 yaslarda Suriyeli bir çocuk soyunma kabinindedefalarca bıçaklanarak öldürülmüştü.
Müge anlı ailesine ulaştı bir evde 3 çift ve yanlış hatırlamıyorsam 38 tane çocuk varmış bu katledilen yavrunun yaşadığı evde.
Çok üzülüyorum gerçekten o çocukları yapiyorlar Vatansız topraklarda sonra kendi ülkelerine dönünce yine parcalanacak o minicik vücutları yada sakat kalacaklar bu değer mi ya rahatlığı geçtim insan hiç mi korkmaz evlatları öldürülecek diye parcalanacak diye yazık günah gerçekten tek üzüldüğüm o yavrular geri kalanı umrumda değil hepsi defolup gitsin nereye giderlerse inşaAllah çocuk yapamaz hale gelirler en azından ülkelerine dönene kadar.