Sürekli uyuyan eş

umut yolcu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2024
11
0
1
27
Merhaba hanımlar eşim çok çok uyuyor bu durumdan çok şikayetçiyim. Onu anliyorum çok uzun süre çalışıyor günde 10 saat 2vardiya şeklinde. Ama bugün pazar mesela kahvaltı bile yapmadı taksit yatırmaya gitti geldi ve hala daha uyuyor sadece yiyor içiyor uyuyor başka hicbirsey yapmiyor. Ve ben artık çok sıkıldım bu durumdan kendimi yalnız hissediyorum evde. Bı çocuğum bir ben gibi hissediyorum ne yapicam bilmiyorum.

Yanlis anlamayin elestirmiyorum.

Ama bu sekilde calisan biriyle nasil flort edip evlenecek hale gelebildiginizi merak ettim, ayni evin icinde birbirini goremeyen iki kisi nasil evlenecek hale gelebilir ki?

Eşinizin iş değiştirme imkanı var mı ? Uyku saati düzene girse size daha fazla vakit ayırabilir hafta sonu da ikinize kalır. Bu konuda onunla konuştunuz mu ? "Kendimi yalnız hissediyorum evet çok yorgunsun uyuyakalıyorsun ama seninle vakit geçirmek istiyorum seni özlüyorum." vb. gibi

Ama bu sekilde calisan biriyle nasil flort edip evlenecek hale gelebildiginizi merak ettim, ayni evin icinde birbirini goremeyen iki kisi nasil evlenecek hale gelebilir ki?
Çünkü bende çalışıyordum haftaici oturuyorduk sohbet edip uyuyorduk erkenden haftasonu da öyle Öğlene kadar yatar sonra kalkardik. Nolduysa doğumdan sonra oldu doğurdum işi bıraktım ve evde tek yaşamaya başladım

Çok mantıklı dediniz. Ama iş değiştirse bu maaşla bı iş bulamaz çok zor. Aslında sürekli uyumasa haftasonu bize kalıyor zaten.

erkekler uykuyu sever ya. başka erkeklerde de rastladım. belli bir yaştan sonra çabuk yoruluyorlar uyuyorlar. vücutları istiyor demek. bir de depresyonda olanlar uyur. borcu harcı olanlar çok uyur hayattan kaçar.
Babam 50 yaşında eşim 30 babam mermer ustası akşama kadar kiloluk mermerleri taşıyor yinede geceye kadar oturur pazar sabah 9da kalkar ekmeğini simidi alır nasıl iş anlamiyorum

Babam 50 yaşında eşim 30 babam mermer ustası akşama kadar kiloluk mermerleri taşıyor yinede geceye kadar oturur pazar sabah 9da kalkar ekmeğini simidi alır nasıl iş anlamiyorum
her bünye aynı değil ki. benim bir abim çok uyur mesela öteki yorgun olsa da uyumaz. kimi insanlar uykuyu sever. psikoloji, sağlık durumu da etkili. belki kan değerleri düşüktür.

Benim babam da öyle, oturmayı yatmayı sevmez illa bir dolaşacak bir şeyler yapacak. Biraz da yapı meselesi sanırım.

Ha rutininiz farkliydi yani, anladim. Sanirim esinizde babalik sendromuna yakalandi, bircok erkek gibi sizde calismayi birakinca sorumluluklar arttigi icin depresyona girdi herhalde.

Peki haftasonlari bize kaliyor demissiniz, yani haftasonu mesaisi yok öyle mi? Bu durumda mesela ctesi cok uyuyup pazar gununu size ayirabilecegini anlatabilirsiniz.

Sağlık sorunu varmı halsiz olmasıyla alakalı araştırma yapın B12 eksikliği gibi yada tiroid felan uyku yapar..test tahlil yaptırın. Onun dışında psikolojik bir durum varmı üzüntü gibi ailesel durumlar içine attığı başka bir şey varsa depresiyon yaşıyor olabilir uykuya veriyo kendini düşünmemek için. İnsan ayık olunca kafasındaki sesleri susturamıyor.. eğer hayır yok diyosan ozaman arkadaş ortamına bak.. allah korusun madde bağımlılğı felan varsa onlar uyku yaptırabilir lütfen yanlış anlama neler var hayatta..

Benim eşimde 3 vardıya calışıyor uyuduktan sonra uyanır herşeyi beraber yaparız. Bazen çok uyur dokunmam ama herzaman olmuyor bu durum ilginç geldi bana hayattan bağını koparmış gibi davranıyo eşiniz bence konuşun sakin dille belki açılır size

Kan tahlili mutlaka yapılmalı, vitamin eksiği olabilir. Yoksa bile aile hekiminize danışarak enerji veren vitamin takviyelerinden iyi gelir, erkekler için var özellikle.

Nörolojik ve psikolojikte olabilir. Stresli ve yorucu işi varsa normal ama başka bir hastalığı da olabilir, misal kronik yorgunluk sendromu olabilir.

Bunların hiç biri değilse yapısı öyledir, yoruluyordur gerçekten.

Adam işten çıksa az kazanıyo diye şikayet edeceksiniz bir süre belliki katlanmak lazım adam günde kaç saat çalışıyor bırakın da uyusun dinlensin robot değil bu insan. Benim eşim de 2 sene çok yoğun çalıştı tek başına neler neler yaptım hiç de şikayet etmedim gerçek destek bu zamanlar da gerekli

Bir kaç haftadır biraz depresyonda gibiyim bende uyuyorum sakinleşmek için. Daha önce eşimin tez yazması gereken ama aktif olarak mühendis olarakta çalıştığı için yorgunluktan bayıldığı dönemde saat kuruyorduk, o saat bende oluyordu calınca kahve yapıp kaldırmış oluyordum uyurken teli sessize alıyorduk dağılmasın diye. Tezini uyku üzerine yazmıştı şu uyku çemberine göre ayarlıyordu kendini. İşten gelince yemekten sonra hemen uyuyordu mesela 7 gibi 8 buçuk gibi uyandırıyordum. Netten bir baksanız belki faydası olur. Şuanki durumumda değil ama normalde de çok yorgun hissedersem şu kadar uyu iyi gelecek der aptallaşmadan kalkarım ona uyunca

Bende çok uyurdum d vitamini ve demir eksiliğim vardı, tedavi oldum ama yorgunluk birikmiş sanki eskisi kadar olmasa da hala çok uyuyorum, bugün öğlen 12’de kaltım annemle babam başka şehirden ziyarete geldiği için, gelmeselerdi 2ye kadar uyurdum çünkü bu hafta çok uzun mesai saatlerim oldu
Eşinizin vücudu bunu istiyorsa adam napsın ki, bir değerlerine baktırsın bence

O rahatsızım bu durumdan sizi gormemekten işten ciksin hop yeni iş yok öyle bir dünya sizde calismiyorsunuz taksit kredi kartlarinin günü geçerse ne olacak yeni işe uyum sağlayamaz sa ne olacak her işe son giren çıkarılır genelde bir durum olursa piyasa ortada.Ya işe girin sizde yorulun durumu esitleyin çocuk biraz büyüyünce yada oturup konuşun o istemiyorsa yapacak birşey yok

Vardiyalı işler böyle, metabolizmaya hiç uygun değil. Sağlıklı uyku gece uykusu demek, gece uyumayınca tüm bünye alt üst oluyor, gece uyuduğun 8 saatle gece çalışıp gündüz uyuduğun 8 saat asla aynı değil. Tek çare var başka iş baksın.

Çünkü baban insan metabolizmasına uygun şekilde yaşıyor, gün boyunca çalışıyor, gece yatıyor dinleniyor. Kocansa metabolik saatine aykırı bir şekilde yaşıyor, gece çalışıyor gündüz devrilip kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…