sürekli uyku hali ve sürekli bir yorgunluk neden olur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mermad-

👑
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2021
1.639
1.042
83
Merhaba herkese..
Dediğim gibi sürekli uyumak istiyorum ve hep halsizim.Senelerdir böyleyim.Mesela dün toplam 14 saat uyudum normal mi ? Ve uyudukça uyuyasım geliyor hiç bir iş yapasım gelmiyor sadece uyumak yatmak ve halsizlikden ibaret hayatım nasıl düzelir bu durum ? Bunu yaşayan oldu mu hiç ?

Çok sebebi var. Demir eksikliği anemisi, megaloblastik anemiler, d vitamini eksikliği, insülin direnci, hipotiroidi gibi bir sürü fiziksel nedeni var. Depresyon ve anksiyete bozukluğu da buna neden olabiliyor bazen bir savunma mekanizması olarak. Doktora gitmelisiniz bu durumun nedeninin araştırılması için.

Hayatin gerceklerinden kacmak istedigimde bu benim, uyuyunca geciyor. Sizin sikintiniz ne?

Uzun sure yatmaniz vucut degerlerinizi dusurur dikkat edin. O erteleme hali benim ruhuma iyi geliyor. Tabii bir süre sonra disari cikmak, akisa birakmak da önemli. Insan psikolojisi, sagligi evde kendi haline iyiye evrilmiyor.
Güne bakmak, günün isigindan, enerjisinden, havasindan faydalanmak ruhunuza, bedeninize sifa verir. Erken uyanip disari bir adim atin, yatma hali uyusukluk, halsizlik ve tembelligi de beraberinde getirir zincirleme beden emici tamlamasi gibidir.

B12 vitamini başta olmak üzere tam kan tahlili de yaptırın size cevabı verir

Bende de uykusuzluk, yorgunluk, bitkinlik var. Ama sebeplerim belli bir tane 4 yasinda canavar, ev isi, okul, calistigim is, kocam, ve tabii ki hamilelikte eklenince her gun pert oluyorum

Saka bir yana, bir cok sebebi olabilir. ilk yorum yapan arkadaslar belirtmisler zaten. onlara ilaveten narkolepsi veya uyurken oksijeninizin cok dusmesi de olabilir. Doktora gitmekte fayda var.

Detaylı bir tahlil yaptırmanızı öneririm.Eger değerlerini normal ise psikolojik olabileceğini düşünüyorum. İnsan yatınca surekli yatmak istiyor silkelenin havalar güzelleşti çıkıp yarım saatte olsa yürüyüş yapın iyi gelecektir

Aynı sıkıntarla doktora gittigimde mevsimsel depresyon tanisi almistim, her kışım böyle geçiyor ama verdigi ilaç gercekten çok iyi geldi, kessinlikle dra gözükün

Depresyon olabilir.
Kendimi mutsuz ve umutsuz hissetiğim bir dönem geçirmiştim. Asla uykuya doymuyordum, uyudukça
uyuyasım geyordu ama uyanınca dinlenmiş değil dayak yemiş gibi kalkıyordum. Yat yat nereye kadar dedim ve kendime çekin düzen verdim, erkenden kalkıp kahve içip yürüyüşe çıktım, spora başladım vs.
Kan değerlerinize baktırın, eğer vitamin vs eksiklik varsa onlara takviye kullanın. Onun dışında kendinizi toplayın yatmakla ömür geçmez.

Buraya yazmayanlara ek olarak ben de fibromiyaljiyi yazayım. Oranız buranız ağrıyorsa olabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…