Sürekli tartışıyoruz, yardıma ihtiyacım var !

kopekop

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2011
890
7
46
İstanbul
Kızlar merhaba ben 3 yıılık evliyim ve 6 aylık bi oğlum var,
yapı olarak gergin, alıngan ve çabuk tepki veren biriyim,
aslında kabul ediyorum zor bi kadınım..
eşimden daha iyi bir maaşım ve kariyerim var ( bunu sorun ettiğimden değil olayı değerlendirmenizde yararı olur diye yazdım )
evlendiğimizden beri eşimin ailesinin borçları yok vergi borcu yok evin borcu yok bilmem ne derken sürekli borç ödüyoruz ve ben artık çok sıkıldım, şimdi de torba yasadan faydalanmak suretiyle koca binanın vergi borcunu biz ödüyoruz,
kahvaltıya çağırıyolar hafta sonu giderken kahvaltıılık alıyoruz ya da biz gidince arabayla eşşim götürüyor onları da kahvaltılık alıyolar-salaklığa bak-biz kahvaltıya gitmesek aç mı oturacaksınız yani-ben bunlara laf ediyorum, çenemi tutamıyorum ve bu yüzden de sürekli kavga ediyoruz..
mesela vergi borcunu ödeme yüzünden de kavga çıktı, en sonunda dedi ki sen istsen de istemesen de ödeyecez babamın durumu yok,
ben de o zaman haram olsun her kuruşum dedim,
patlıycam artık..
ve ufak tefek şeylerden kavga eder olduk, artık evli olduğuma pişman hissediyorum kendimi...
kabul ediyorum ben de çok hırpalıyorum onu , hiç çenem durmuyor ama bıktım ailesinin salaklıklarında..mesela kız kardeşi meslek sahibi olmasına rağmen çalışmıyor bi de gezmeye gidecekmiş abisinden harçlık istiyor, abisinde para mı var, benden alıp ona veriyor..adamın cebine de harçlığı ben koyuyorum zaten, ailsei her konuda bana güveniyor, ya salaklar ya da salağa yatıyolar , demiyolarki bu kadar borç var bu çocuğun cebinde para mı var..
yardım edin bana kızlar ailesinden nefret geldi iyice, ve kendimden de nefret etmeye başladım artık, hayatımdan da huzurum kalmadı..ne yapmalıyım, nasıl daha sakin ve mutlu olabilirm..

eşinin tepkisini herşeyi göze alarak nolursa olsun para vermeyeceksin

yapamıyorsan ve parayı veriyorsan susacaksın.başka yolu yok bence.

ayni benim yasadiklarim.
Inan bana hic degmez, ayir parani gerekirse. Ne demekmis kaynina harclik?
Ay cildiricammmm, bu tip erkeklerde hic mi gurur yokkkkk

slm cnm öncelikle allah sabır versin ben şunu anladım para yok huzur var nerde çok para orda huzur arama aileden ne alıcan ne vericen parayı ozaman kafa rahat oluyo bizde mesela öyle öyle zaman oluyoki cepte para olmuyo kayınpederim para vereyim diyo yok benim param var aslada kimse bizden maddi destek istemez öyle zaman geldikki bir veriyosun iylik ediyosunya aklınca şu mesela elini verip kolunuda almaya çalışıyolar nasıl bir zihniyettir anlamıyorum bende olsam kavga ederim durumu yok ne demek durumu yoksa okadar vergi borcu nasıl oluyo aman neyse yinde biraz sabır diliyorum onların yüzünden yuvacığında huzurunu bozma eşinle tatlı tatlı konuş anlar

valla okurken seni biraz kendime benzettim..bende sen gibi zor bi bayanım..ah bide şu çenemi tutabilsem varya..ama olmuyo işte...benzer sorunlar bizde de oldu..babasının borcunu falan ödemeler..şu an eşim bir kuruş bile öeyemiyo!niye mi?ben kavga ede ede en sonunda dize getirdim...evet cok kavga ettim,demediğimi bırakmadım ama en sonunda istediğim oldu...onlar yoluna,biz yolumuza..sana eşinle zıtlaş dediğini kesin yaptırısın demiyorum..her erkeğin yapısı farklı..ama sinir olmakta haklsın..sen cocuğun rızkını onlara harcıyosun...size ne milletin borcundan ya..okurken gene sinir oldum bak..oly eşinde bitiyo..o anlamalı senin haklı olduğunu...yoksa sen ne yaparsan yap..olan evliliğinize olur...eğer baktın istediğin olmuyo,eşin akıllanmıyo ya sende sabrediceksin vede onun dediğini yapıcaksın yada ipleri koparıcaksın

çekmek zorunda değilsin senın işin ve maaşın senı ve cocugunu şimdiki şartlardan daha ii geçındırır şuan kaç kişiye bakıosun baksana bence tavrını koy önce maaşından kuruş harcamamakla başla bence

bu sitede okuduklarım şunu çıkarıyorum artık.bir ailede çift maaş varsa o çift maaşı o aile yiyemiyor.illa ki erkeğin ailesine bir şekilde akıyor o para.acaba bazı aileler sırf parasını yemek için çalışan gelin mi alıyor?:44:artık böyle düşünmeye başladım.çünkü kırk tane böyle konu okudum.

şekerim büyük annem hep derki erkeğin sırtından çocuğu kıçından borcu eksik etmeyin :))))bu kadar özveriye rağmen bide aldatsa öldürürsün sen o yüzden borca sok ev araba yada herhangi bişey basit mantık

Kesinlike katılıyorum,malesef bazı aileler de durum tam da böyle.
Eğer gelin çalışıyorsa ve ailenin de durumu çok iyi değilse bu beklentiye giriyorlar.
Tabi ki genelleme yapmıyorum,bazı aileler de ki bu genelde kız tarafı oluyor:)
ellerinde ceplerinde ne varsa evlatları sıkıntıya düşmesin diye döküyorlar.
Maddi konular hassastır,biraz ileri gidilse çok tatsız yerlere kadar varabilir.
Bende yorum yapan bir arkadaşa katılıyorum,borçlanın demiş.
Bir araba belki küçük bir ev,yani sizi sıkıntıya düşürmeyecek bir yatırıma girin kendi maaşınızla.
Bir beklentiye girerlerse ''kredi ödüyoruz''dersiniz.
Eli ayağı tutan görümceniz de bir zahmet kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılasın.
Siz verdikçe yıpranıyorsunuz ve hazmedemedikleriniz için evliliğinizde tartışmalar çıkıyor.
Bu durumu ortadan kaldırmanın tek yolu kendi ihtiyaçlarınıza yoğunlaşıp,para vermemek.
Hıı sağlık durumu vardır,gerçekten ihtiyaçları olduğunu bilirsiniz zaten onlar söylemeden verilmeli.
Ama böyle ota çöpe istenirse durum sömürmeye girer.

kızlar hafta sonu eşim yanımdaydı o endenle daha yeni girebiliyorum foruma,
okumasını istemeyiz değil mi :)
yorumlarınız için teşekkür ederim,
ama çoğu arkadaşın dediği gibi çalışan gelin olunca onlarda nasıl olsa var, zihniyeti doğuyor,
cumartesi günü çocuğu doktora götürdükten sonra eve gelince bir tartışma çıktı,
nasıl ağlıyorum görmeniz lazım ama, benim dırdır etmemden bıktığını söyledi, artık tahammül edilecek bi yanın kalmadı dedi bana,
fakat yine de beni sevdiğini, bu tartışmaların para yüzünden çıktığını bu nedenle ailesinden uzaklaşacağını ve açık açık onlara cebinde para olmadığını söyleyeceğini kararlaştırdığını söyledi,
şimdi yaz geldi, köye gidecekler ve bebeğime de kendi annem bakacak bu arada ben biraz rahatlarız ve psikoloğa da gitmeye başladım,
içimdeki öfkeden kurtulmazsam kendime ya da evliliğime zarar vermekten korkuyorum,
ama onların değişeceği yok,
o kadar rahatlar ki, psikolog bile, oğullarından para alıp yemeye alışmışlar, onları değiştiremeyiz ama sizi daha rahat daha tahammüllü bi insan haline getirmeliyiz dedi..inşallah dedim ben de..
bizim zaten arabamız var, onun kredisini de ödüyoruz ( aslında ödüyorum )
ocak sonuna kadar borcumuzu yazdım te tek, ocaktan sonra nasip olursa bi eve girip onların evinden de çıkmak niyetindeyim,
onların evinde oturduğumuz için bu kadar sorun oluyor zaten..
hakikaten kızlar, eskiler ne doğru laflar etmişler,
azıcık aşım, kaygısız başım..
başlıycam parasına da , giyim kuşamına da, çalışmasına da...

of of of ne diyeym canim türkiyedemi yasiyorsun? yurtdisinda olanlardan genelde böyle yardim bekliyolarda o yüzden sordum. herkes borcu yaparken iyi ödemeye gelince baskasi ödesin....cildiricam bende artik ne kadar yüzsüz insanlar var ya. canim ne is yapiyorsun? benim esimde telefonda annesine iste benim ne kadar maas aldigimi onun ne kadar aldigini söylüyor bende buna cok kiziyrm diyrmki onlar bize söylüyormu hayir biz niye söylüyoruz. tabi ailesi ordan aa paralari var dicek ona göre zaten düsünmüyolarda daha rahat isticekler.
gercekten bi rahat biraksalarda hayatimizi yasasak

canım ailenin tutumu iğrenç.. o konuda çok çok haklısın..

fakat şu var, madem onların evinde oturuyosun, ödemeleri o kadar kafana takma.. kirada da otursan, o derece giderin olurdu..

bunu onları aklamak için değil, olayın mantık yönüne odaklanman için söylüyorum..

Canım Türkiyede yaşıyorum, bankacıyım ben,
insanları aşağılamak oluyor belki lütfen kimse üzerine alınmasın , sözüm kocamın ailesine , ama bulmuşlar benim gibi kültürlü, okumuş, kendini bilen, eli para tutan gelini, resmen oturup şükretmeleri lazım..
içimden diyorum ki ailesinin böyle aymaz, sorumsuz , rahat tipler olduğunu bilseydim evlenmezdim, gerçekten ama sevmek her şeyi çözmüyor çünkü,
bu maddi sıkıntı olayı kötü,
bi de şu durum var kızlar, ben dünyanın parasını kazanıyorum ama gelgör ay sonunda elimde para kalmıyor, iş yerinde bazı arkadaşlar diyo ki, kaynananın kıymetini bil, çocuğuna bakıyor bedavaya,
ulan baksın zaten, ben de çalışıp onların borçlarını ödüyorum, o zaman çalışmam onların borçlarını da ödemem, çocuğuma da gül gibi bakarım,
eşim de ben de 30 yaşındayız, çok şükür henüz genciz ama yaşıtlarımızn evi arsası ne biliym en azından birikmiş parası filan var,
bak çocuğum var artık , onun geleceğini düşünmek zorundayım, bu tip ailenin evi de varoşta tahmin edersiniz ki, çocuğumu böyle bi yerde okula gönderip de kültür seviyesini düşürmek istemiyorum, taşınıp gitem lazım ama şu anda kıpırdayacak durumumuz yok.. bakalık ocakta borçlar bitsin inşallah hemen eve giricem..

Canım eşim ikizler burcu ben de kova burcuyum, aslında ikimizde olaylara mantık yönünden bakıyoruz, ve o da böyle söylüyor, 3 senede 750tl den hesaplarsak dünya kaar karımız oluyor, sesimiz çıkarmayalım, babaöın malda mülkte gözü yok, Allah korun o ölse kişi başına 2 dairse düşecek-köydeki ev hariç- diyor..
ne bileyim tüm bunları bilmeme rağmen tutamıyorum kendimi,..
bir de kızlar şunu farkettim, bu olaylar dediğim gibi evliliğimizin başından beri aynı, ama ben doğum yaptıktan sonra daha fazla kafamı yorara oldu bu meseleler, annelikle ya da postnatal depresyonla mı ilgili acaba ?

istersen sana bir hikayeden alıntı yaparak cevaplıyım....
Otlakların birinde bir öküz sürüsü yaşarmış. Çevredeki aslan sürüsünün de gözü öküzlerdeymiş.
Ancak, öküzler saldırı anında bir araya geldiği zaman, aslanların yapacak bir şeyi kalmazmış. Bu yüzden küçük hayvanlarla beslenmek zorunda kalan aslanlar, iyi beslenememeye başlayınca bir çare düşünmüşler. Topal aslan yanına bir iki aslanı da alarak, beyaz bayrak çekmiş ve öküz sürüsüne yanaşmış.Kaynakwh webhatti.com: Kaynakwh webhatti.com:
Öküzlerin lideri Boz Öküz ve yanındakilere tatlı dille konuşmaya başlamış:
"Saygıdeğer öküz efendiler. Bugün buraya sizden özür dilemeye geldik. Biliyorum bugüne kadar sizlere zarar verdik. Ama inanın ki, bunların hiçbirini isteyerek yapmadık. Bütün suç hep o Sarı Öküz''de. Onun rengi sizinkilerden farklı ve bizim de gözümüzü kamaştırıyor, aklımızı başımızdan alıyor. Biz de barışseverliğimizi unutuyor ve saldırganlaşıyoruz. Sizle bir sorunumuz yok. Verin onu bize, siz kurtulun, yine barış içinde yaşayalım."
Boz Öküz ve heyeti bu sözler üzerine aralarında tartışmış ve teklifi haklı bularak, Sarı Öküz''ü vermişler aslanlara. Bir tek Benekli Öküz karşı çıkmış ama kimseye derdini anlatamamış. Bir süre sonra aslanlar yine aynı yöntemle gelip, bu kez Uzun Kuyruk''u istemişler:
"Gördünüz mü ne kadar barış severiz. Sizi de kararınızdan dolayı kutlarız. Ancak, şu sizin Uzun Kuyruk var ya, kuyruğunu salladıkça nereden baksak görünüyor ve aklımızı başımızdan alıyor. Size saldırmamak için kendimizi zor tutuyoruz. Oysa sizler normal kuyruklusunuz. Verin onu bize, bu konuyu kapatıp, barış içinde yaşamaya devam edelim."
Boz Öküz ve heyeti, Uzun Kuyruk''u teslim etmiş, yine Benekli Öküz karşı çıkmış. Uzun Kuyruk, aslanların pençesi altında can vermiş.Bu olay sürekli tekrarlanmış, her seferinde farklı bahanelerle. Sonunda öküzler zayıflamış, aslanlar küstahlaşmış. Artık, hiçbir bahane ileri sürmeden, doğrudan müdahaleye ederek, "Verin bize şunu, yoksa karışmayız" demeye başlamışlar.
Birer birer aslanların pençesinde can verirken, Boz Öküz ve birkaç öküz kalmış geride. İçlerinden biri liderlerine, "Ne oldu bize, nerede kaybettik biz bu savaşı? Oysa, vaktiyle ne kadar güçlüydük" diye sormuş.
Boz Öküz, Benekli Öküz''ün sözlerini hatırlayarak, gözleri nemli "Biz" demiş, "Sarı Öküz''ü verdiğimiz gün kaybettik bu savaşı.."

umarım yardımcı olmuştur

Sende borca gir yatırım yap yoksa bu böyle sürer gider hep kasa olursun bulmuşlar iyi niyetli gelini ailecek sömürüyorlar

Of of of aynı dertler. Senin yaşadığın sorunların çok çok benzerini ben yaşadım yaşıyorum. Anlatırım bir ara. İlk mesajını okudum direk yorum yapayım dedim. Merak ettim ailenin sana karşı tutumu nasıl başından beri, ne bileyim kıymetini biliyorlar mı? İşten geldiğinde yorgunsun sen yapma iş diyorlar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…