Sürekli Şikayet Eden Anaokulu Öğretmeni

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öğretmen işinin ehli değil sanırım. Ben kreşte çalıştığımda müdürün bana ilk söylediği şeylerden biri , hiç bir zaman öğrenciyi veliye şikayet etmiyoruz. O zaman anlamamıştım ama sonradan anladım. Öğretmen problemi çözebilmeli. Ancak aşamadığı bir durumda veli ile beraber ortak bir yöntem belirleyerek sorunu çözmeli.
 
O müdür demek istemişki beni uğrastırmayın. Kapalı kapılar ardında halledin. Yuz göz olmayayım kimseyle. Türkçe meali bu. Bir sorun varsa elbette veli ile görüşülür. Hatta öğretmeni aşıyorsa yönetim görşr. Boyle yöneticlik olmaz
 
Şu lafa da katılmıyorum. Eğitilemeyen öğrenci yoltır eğitemeyen öğretmen vardır. Bunu söyleyen arkadaşlar gerçekten çok çok davranış problemi olan bir çocugu değiştirebildiniz mi ben değiştiremedim de o yuzden soruyorum. Sadece bana karsı saygı duymalarını benim oldugum ortamda bir parca da olsa uyumlu olmalarını sağlayabildim. Topyekun bir değişime mucizeye hiç şahit olmafım. Galiba ben çok ama çok beceriksizdim.
 
Okulun rehber öğretmeni var.

Oglumun hicbir yerden raporu yok. Doktor takibindeyiz. Yonlendirme üzerine anaokuluna yazdirdim.
Okulun rehber öğretmeni ile görüşün mutlaka .
Yaygın gelişimsel bozukluk olduğu size sözel olarak mi söylendi. Bir çıktı dahi olsa kağıt ile resmi bir belge verildi mi?
Benim size önerim ram raporu alın. Bu ailelere başta korkutucu gelebiliyor ama sizin lehinize olan bir durum.
Bu rapor sayesinde öğretmen hık mık diyemez. Sizin çocuğunuza özel plan ve kazanım hazırlaması gerekir.
İsterseniz ki bence yararlanın, ozel eğitim merkezinde ücretsiz haftanın belli günleri birebir eğitim alma şansı olur.
Ram raporu ilerde karşına cikmaz. Kaldırmak isterseniz kalkar.
 
Hayir o anlamda degil sahsi olarak da taniyorum
Sorunları çözme acısından böyle bi yaklaşım ki bence doğru
Sonuçta çocuk bunlar hamur da fırlatır ağlayabilir de her şey olabilir
Her sey de annesine söylenirse ne anlamı kalır?
 
Sadece konunuza yazmak için aylar sonra giriş yaptım. Bizim de başımıza benzer bir durum geldi oğlum 2. Sınıfa giderken. Saldırgan değildi ama gelişimsel bazı sıkıntıları vardı. 1. Sınıf öğretmeni oğlumu çok seviyordu ve oğlum epey bir gelişim gösterdi. 2. Sınıfta okul değiştirmek zorunda kaldık. 2. Sınıf öğretmeni kabus gibiydi. Sürekli ama sürekli şikayet ediyordu. Bir gün isyan bile ettim öğretmene bu çocuğun hiç mi iyi bir tarafı yok diye. Mesela dil de sınıf temsilcisi seçilmiş. Dile ciddi yeteneği var. Öğretmen hiç bunlardan bahsetmiyordu. Çocuğumun psikolojisi çok kötü bozuldu. Davraniş bozukluğu göstermeye başladı. Psikolojik terapi almak zorunda kaldı. Bu okul olduğumuz yerin en iyi özel okullarından biriydi. Çok şükür o öğretmenden kurtulduk. Çok iyi öğretmenlerimiz oldu. O kadar çok yol kat ettik ki. O öğretmenden sonra bir daha davranış bozukluğu yaşamadık. Bir daha böyle şikayet eden öğretmene de denk gelmedik.
Uzun lafın kısası, öğretmen sürekli şikayet ediyorsa ve kurtulmak ister gibi konuşuyorsa, alın çocuğunuz oradan ya da sınıf değiştirmeyi talep edin. Bu tutumda olan bir insanın vereceği zarar yarardan çok olacaktır. Öğretmenin yaklaşımı o kadar büyük önem taşıyor ki anlatamam. Paylaşmak istedim.
 
darkmore yorumunda kesinlikle haklı.İleride öfke bile duyabilir oğlunuza karşı.Bu gibi durumlara çok üzülüyorum.
 


Herhangi bir belge almadik, diger aileler gibi biz de gelecege yonelik kaygilardan dolayi rapor cikarmak istemiyoruz. Eger ozel egitim almasi gerekecekse masraflari kendimiz karşılayacağız. Rehber ogretmenle durumu konusacagim, tesekkur ederim.
 
Kusura bakmayin ama su yazdiklarinizdan ben sizin egitimci oldugunuzu dusunmuyorum yada aktif olarak egitim icinde calismiyorsunuz. su yazdiklarinizin kitap cumlelerinden ibaret oldugu asikar. Egitim malesef pedogoji kitsplarindaki bilgilerden ibaret degil gayette egitilemeyen cocuk aile var. Cok guzel sonuçlar da alabiliyoruz 1 adim ilerleyemedigimizde oluyor. Ayrica benim egitimlerimi sorgulamak sana dusmez.12 yilda egitim yonetimi yuksek lisansimi ve özel egitim ve dezavantajli cocuklara egitim sertifikalarim mevcut. Ama sizin gibi burda kitaplardan ezberledigim cumlelerI tekrarlamiyorum is pratikte ayni olmuyor
 
Dedim ya arkadas özel egitimciyim demis ama ben ogretmen olduguna yada atandigina inanmiyorum. Sinif ortamini bilen boyle konusamaz
 
Cocugunuzu ogretmen yetistirsin diye dogurdugunuza inanamiyorum.Okula diger cocuklarla birlikte egitim alsin diye yolluyorsunuz birlikte ogrenmenin zevkine varsin diye ogretmen keske yetistirebilse yani yetebilse okullarda siniflar en az 20 kisi gunde kac dakikasini sizin cocugunuza ayirabilir bi dusunun
 
Ogretmen yetistirsin diye dogurmuyorum elbette. Ama benim yapamadiklarimi yapsin diye yolluyorum. Ben pedagoji egitimi almadim, toplum bilimi okumadim,egitim sosyolojisi ve psikolojisi bilmiyorum,topluma hizmet psikolojisi ve gorsel sanatlar bilgim de yok. Sizin bir anne olarak bu bilgileriniz varsa sonuna kadar saygi duyar ve onunuzde egilirim. Ogretmenlere bunun icin ihtiyacim var benim sahsen. İsterse sinifi 150 kisi olsun. O kisiler bu bilgilerle donatildigindan benim evde halledemediklerimi parmaginin ucuyla yapacak beceriye ve yetenege sahip. Umarim anlatabilmisimdir. Bunlarin benim dogurmamla alakasi yok. Ben sadece ogretmenle isbirligi yapabilirim,gerisi ogretmenin bilecegi is.
 
pardon ben yanlış mı anladım 150 kişi ve parmağının ucuyla halletmek!!!! Oldu olacak sihirli değeneğimizden de bahsedin. Valla eğitim fakültesinde bizi öyle üstün özelliklerle donatmıyorlar. Henüz teknoloji o kadar gelişmedi!!!
Böyle veliler gördükçe ya sabır diyorum, çocuklara acıyorum 14 yıllık öğretmenim nelerle karşılaşıyorum bir bilseniz. Bizi yoran çocuklar değil hakkaten velilerin şu tavrı
 
Öğretmeninizi değiştirin.
Meslektaşlarım kusuruma bakmasın ama ana sınıfı ve özellikle birinci sınıf öğretmenlerinin baş edemeyeceklerini düşündükleri çocukları başlarından atma hevesini anlayamıyorum. Elbetteki istisnaları ayrı tutuyorum.
Söylenebilecek çok şey var ama lafı uzatmak istemiyorum.
Çocuğunuz olması gereken yerde ama yanlış öğretmende. Siz o eğitimciden fayda göremezsiniz. İmkanınız varsa başka öğretmene verin oğlunuzu.
 
Ben aldiklari ustun egitim sayesinde hallediyorlar diyorum, siz bunu kendinize kotu bir sey soylenmis olarak mi algiliyorsunuz? Benim evde 1 cocukla yapamadigimi,ogretmen 150 cocukla yapiyor. Kaldi ki sadece sinif ogretmeni olmayan bir kisinin bir yilda cok daha fazla ogrencisi oluyor. Neyi anlamadiniz? Yapiyorsunuz diyorum kiziyorsunuz. Yapamiyorsun,beceremiyorsun diyenlere bu tavrinizi iletseniz keske. Sizin donanimlariniz baska universite mezunlarinda yok,o yuzden de herkes ogretmen olamiyor zaten. O farkli bir kabiliyet.
 
Benim oğlumda ygb tanili yaklaşık 6 yıl oldu tanı alalı. Sanki dünya yıkıldı başıma o günden beri sadece nefes alıp veriyorum ışığım söndü.
Oysa mutlu geçen sağlıklı bir gebelik ikinci çocuğum idi. Tecrubem yaşım hepsi müsaitti.2 yaşla birlikte bir türlü açılmayan konuşma çevreye ilgisizlik derken tanıya doğru gittik. İnanın oğlum beni yormuyor ama topluma karışmak hele hele okul çok zormuş.
Biz bu rahatsızlığı satın almadık Allah'tan geldi kabullendim alıştım sustum.
Önceleri kıyamadım rapor almadım öyle zor ki gözünün bebeği yavruna engelli tanısı koydurmak ama fark bir açılıyor ki benim yavrum kelime çıkarmaya uğraşırken yaşıtları şiir okuyordu mecburen aldım rapor zaten öyle bir duygu durumu oluyor ki sanki hissizlik kaplıyor etrafını savrulup gidiyorsun ...
Okul okul okul en korktuğum yerdi. Biz hiç kaynaştırma denemedik oğlumu biliyorum oturmaz 40 dk , özel eğitim sınıfına başladık.
Hani kantinde bahçede sürekli akademik başarıyı anlatan anneler var ya gönülden tebrik ediyorum sizleri ve diyorum ki lütfen çocuklarınıza bizim çocuklarımızı da anlatın destek olsunlar farklılığı farketsinler oyunlarına kabul etsinler ve öğretmenler en önemli etken öğretmen bizim sinifimiza gelseler misafir olsa öğrenciler ya da biz onların yanına gitsek beraber etkinlik yapsak inanın çok kolay
Zorlastirmayin hayatımızı zaten yüreğimiz yangın yeri sustuk biz tek derdim oğlum bagimsizlassin yoksa çarpma bölme neyime hiç umrumda değil
İşte böyle tüm özel gereksinimli çocukların ve annelerinin hisleri hemen hemen böyle.
 
Sizin beklentiniz yanlış, biz eğitmeniz, psikolog değiliz. Hem madem sınıf öğretmeni herşeyi yapabiliyor, o zaman neden çocuk psikoloğu, pedagogu var??? Sınıf içinde halledilebilecek bir durum varsa öğretmen halleder zaten . Size yansıtılmayan o kadar çok davranış problemiyle uğraşıyoruz ki... Ama öğretmeni de aşan durumlar vardır. Doktorlardan yardım alınması gereken durumlar mesela...
 
Merhaba, yazınızın sadece Dr kısmına yorum yapacağım. Evet ilaç reçete ediliyor ama öyle ağır ki o ilaçlar kar zarar hesabı yapınca veremiyorsunuz. Hadi verdik diyelim çocuk donuklasti herkes durumdan memnun oldu. E bu çocuk büyüyor haliyle doz yetmiyor ve en önemlisi ilaç sadece o anı kurtarıyor yani davranış problemini çözmeye yardımcı değil.
O yüzden bizim için sosyalleşme , iletişim kurmak vs en etkili yöntem hayata katacagiz çocuğumuzu.
Kimsenin çocuğunu incitmeden (çünkü herkesin yavrusu kıymetli )bir orta yol bulacağız. Doğru ve vicdanlı eğitimciler bunu başarır inanıyorum.
 
Iste cocuguna faydali olacak anne bakis acisi budur. Sorunlari ortmek asla cozum degil hatta en buyuk kotuluk bu cocuklar için. Size kolayliklar diliyorum cocugunuz dogru yerde farkindalik olusmus bir cevrede Emin olun gelismeler olmustur olacaktir. Yeterki mucadeleyi birakmayin
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Benzer Konular

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları My kidz anaokulu skandali
Yorumlar
1
Görüntüleme
2K
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…