O müdür demek istemişki beni uğrastırmayın. Kapalı kapılar ardında halledin. Yuz göz olmayayım kimseyle. Türkçe meali bu. Bir sorun varsa elbette veli ile görüşülür. Hatta öğretmeni aşıyorsa yönetim görşr. Boyle yöneticlik olmazÖğretmen işinin ehli değil sanırım. Ben kreşte çalıştığımda müdürün bana ilk söylediği şeylerden biri , hiç bir zaman öğrenciyi veliye şikayet etmiyoruz. O zaman anlamamıştım ama sonradan anladım. Öğretmen problemi çözebilmeli. Ancak aşamadığı bir durumda veli ile beraber ortak bir yöntem belirleyerek sorunu çözmeli.
Okulun rehber öğretmeni ile görüşün mutlaka .Okulun rehber öğretmeni var.
Oglumun hicbir yerden raporu yok. Doktor takibindeyiz. Yonlendirme üzerine anaokuluna yazdirdim.
Hayir o anlamda degil sahsi olarak da taniyorumO müdür demek istemişki beni uğrastırmayın. Kapalı kapılar ardında halledin. Yuz göz olmayayım kimseyle. Türkçe meali bu. Bir sorun varsa elbette veli ile görüşülür. Hatta öğretmeni aşıyorsa yönetim görşr. Boyle yöneticlik olmaz
darkmore öğretmenin genel tavri bu sekilde. Toplantida acik ve net olarak sinifinda problemli cocuk istemedigini soyledi. Enerjisini tek bir cocuga yogunlastirmadan huzurlu bir ortamda etkinlik yapmak istiyormus. Onceki senelerde bu konudan dolayi cok yipranmis. Cocuklara yaklasimini etkileyecek olaylar yasamis olabilir, bilemiyorum. O da kendince haklidir. Yine de bastan beri net olarak yikici tavrini ortaya koyan ogretmenle her ne kadar zor olsa da amacim orta yolu bulup birlikte hareket edebilmek... Tavri degismedigi muddetce ogluma hicbir faydasinin olmayacagi asikar...
Okulun rehber öğretmeni ile görüşün mutlaka .
Yaygın gelişimsel bozukluk olduğu size sözel olarak mi söylendi. Bir çıktı dahi olsa kağıt ile resmi bir belge verildi mi?
Benim size önerim ram raporu alın. Bu ailelere başta korkutucu gelebiliyor ama sizin lehinize olan bir durum.
Bu rapor sayesinde öğretmen hık mık diyemez. Sizin çocuğunuza özel plan ve kazanım hazırlaması gerekir.
İsterseniz ki bence yararlanın, ozel eğitim merkezinde ücretsiz haftanın belli günleri birebir eğitim alma şansı olur.
Ram raporu ilerde karşına cikmaz. Kaldırmak isterseniz kalkar.
Kusura bakmayin ama su yazdiklarinizdan ben sizin egitimci oldugunuzu dusunmuyorum yada aktif olarak egitim icinde calismiyorsunuz. su yazdiklarinizin kitap cumlelerinden ibaret oldugu asikar. Egitim malesef pedogoji kitsplarindaki bilgilerden ibaret degil gayette egitilemeyen cocuk aile var. Cok guzel sonuçlar da alabiliyoruz 1 adim ilerleyemedigimizde oluyor. Ayrica benim egitimlerimi sorgulamak sana dusmez.12 yilda egitim yonetimi yuksek lisansimi ve özel egitim ve dezavantajli cocuklara egitim sertifikalarim mevcut. Ama sizin gibi burda kitaplardan ezberledigim cumlelerI tekrarlamiyorum is pratikte ayni olmuyoreğitimde bir kurul vardır egitilemeyen birey yoktur egitemeyen öğretmen vardır....
umutsuz vaka dediğiniz o çocuk kaynaştırma eğitimi almak hakkına sahip.
özel gereksinimli çocuklar ile çalışamıyor iseniz bu konuda seminerlere gidin ya da sinifiniza gelmis bir ozel gereksinimli.cocuk varsa çalıştığınız sınıfı değiştirin.
çünkü öğretmen hizmet verendir cocuk ise hizmet alandır.
veliler elbette bazen sıkıntılı olabiliyor ama veli ile yürütülecek ilişkinin dinamiklerin inşaa edecek olan da eğitimcidir .
eğitimci önce veliyi eğitir sonra çocuğu.
Dedim ya arkadas özel egitimciyim demis ama ben ogretmen olduguna yada atandigina inanmiyorum. Sinif ortamini bilen boyle konusamazO Veliyi eğitmek istediğimizde çocuk evde alması gereken eğitim çağını çoktan aşmış oluyor. Karakteri oturuyor Veli de çocuğunu o şekilde görüp teslim ediyor. Keşke Veli her şeyi öğretmenden beklemese de temel şeyleri evde verse. Siz hiç 30-40 insanla aynı muhattap oldunuz mu ki? Herkese evladı pırlanta geliyor ve sorunları anlarsanız da çoğu kabul etmiyor. Bir öğrencim çok problemliydi. Babasını 40 kere aradım eve gittim eve almadı.adam oğlu okulun malına zarar verince aman cebimden para çıkacak diye korkup geldi. Ve o kadar anlattık meseleyi. Dışarda oğluna aferin oğlum herkes senden korksun demiş. Şimdi söyleyin Veli mi suçlu öğretmen mi? Ben de sizin sözünüze şöyle cevap vereyim. Sorunlu öğrenci yoktur. Çocuğunu yetiştirmeyen ebeveyn vardır. Birde öğretmenin de Veli’nin de elinden geleni yapsa da müdahale edemeyeceği şeyler vardır. Hastalık gibi. Her durumda öğretmeni suçlamadan önce anlasanız keşke önce meseleyi. Eğitim şart diye her meselede devamlı öğretmeni suçlayanlar eğitimin ailede başladığını unutuyor
Rica ederimHerhangi bir belge almadik, diger aileler gibi biz de gelecege yonelik kaygilardan dolayi rapor cikarmak istemiyoruz. Eger ozel egitim almasi gerekecekse masraflari kendimiz karşılayacağız. Rehber ogretmenle durumu konusacagim, tesekkur ederim.
Cocugunuzu ogretmen yetistirsin diye dogurdugunuza inanamiyorum.Okula diger cocuklarla birlikte egitim alsin diye yolluyorsunuz birlikte ogrenmenin zevkine varsin diye ogretmen keske yetistirebilse yani yetebilse okullarda siniflar en az 20 kisi gunde kac dakikasini sizin cocugunuza ayirabilir bi dusununVurursa icabina bakamiyor mu ogretmen? Demek ki bakamiyor ki veliyi okula cagiriyor. Ne icin cagiriyor,ceza mi vereceksiniz mesela siz? Sinifa girip beraber mi oturacaksiniz? Veli ilarak ne yapilabilir yani,ogretmeninizin tavri cok ilginc geldi bana. Cocugunuzun ozel egitim gormesi gerektigini dusunmuyorum ben,pedagogluk bir seyiniz de yok. Sadece ogretmeniniz ilgisiz,beceriksiz ve yetersiz. Okuldaki otorite ogretmendedir,ben sadece veliyim ve ogretmenle isbirligi yapabilirim. İpleri elime ben alacaksam,cocugu ben yetistireceksem
Okula neden yolluyorum?
Ogretmen yetistirsin diye dogurmuyorum elbette. Ama benim yapamadiklarimi yapsin diye yolluyorum. Ben pedagoji egitimi almadim, toplum bilimi okumadim,egitim sosyolojisi ve psikolojisi bilmiyorum,topluma hizmet psikolojisi ve gorsel sanatlar bilgim de yok. Sizin bir anne olarak bu bilgileriniz varsa sonuna kadar saygi duyar ve onunuzde egilirim. Ogretmenlere bunun icin ihtiyacim var benim sahsen. İsterse sinifi 150 kisi olsun. O kisiler bu bilgilerle donatildigindan benim evde halledemediklerimi parmaginin ucuyla yapacak beceriye ve yetenege sahip. Umarim anlatabilmisimdir. Bunlarin benim dogurmamla alakasi yok. Ben sadece ogretmenle isbirligi yapabilirim,gerisi ogretmenin bilecegi is.Cocugunuzu ogretmen yetistirsin diye dogurdugunuza inanamiyorum.Okula diger cocuklarla birlikte egitim alsin diye yolluyorsunuz birlikte ogrenmenin zevkine varsin diye ogretmen keske yetistirebilse yani yetebilse okullarda siniflar en az 20 kisi gunde kac dakikasini sizin cocugunuza ayirabilir bi dusunun
pardon ben yanlış mı anladım 150 kişi ve parmağının ucuyla halletmek!!!! Oldu olacak sihirli değeneğimizden de bahsedin. Valla eğitim fakültesinde bizi öyle üstün özelliklerle donatmıyorlar. Henüz teknoloji o kadar gelişmedi!!!Ogretmen yetistirsin diye dogurmuyorum elbette. Ama benim yapamadiklarimi yapsin diye yolluyorum. Ben pedagoji egitimi almadim, toplum bilimi okumadim,egitim sosyolojisi ve psikolojisi bilmiyorum,topluma hizmet psikolojisi ve gorsel sanatlar bilgim de yok. Sizin bir anne olarak bu bilgileriniz varsa sonuna kadar saygi duyar ve onunuzde egilirim. Ogretmenlere bunun icin ihtiyacim var benim sahsen. İsterse sinifi 150 kisi olsun. O kisiler bu bilgilerle donatildigindan benim evde halledemediklerimi parmaginin ucuyla yapacak beceriye ve yetenege sahip. Umarim anlatabilmisimdir. Bunlarin benim dogurmamla alakasi yok. Ben sadece ogretmenle isbirligi yapabilirim,gerisi ogretmenin bilecegi is.
Ben aldiklari ustun egitim sayesinde hallediyorlar diyorum, siz bunu kendinize kotu bir sey soylenmis olarak mi algiliyorsunuz? Benim evde 1 cocukla yapamadigimi,ogretmen 150 cocukla yapiyor. Kaldi ki sadece sinif ogretmeni olmayan bir kisinin bir yilda cok daha fazla ogrencisi oluyor. Neyi anlamadiniz? Yapiyorsunuz diyorum kiziyorsunuz. Yapamiyorsun,beceremiyorsun diyenlere bu tavrinizi iletseniz keske. Sizin donanimlariniz baska universite mezunlarinda yok,o yuzden de herkes ogretmen olamiyor zaten. O farkli bir kabiliyet.pardon ben yanlış mı anladım 150 kişi ve parmağının ucuyla halletmek!!!! Oldu olacak sihirli değeneğimizden de bahsedin. Valla eğitim fakültesinde bizi öyle üstün özelliklerle donatmıyorlar. Henüz teknoloji o kadar gelişmedi!!!
Böyle veliler gördükçe ya sabır diyorum, çocuklara acıyorum 14 yıllık öğretmenim nelerle karşılaşıyorum bir bilseniz. Bizi yoran çocuklar değil hakkaten velilerin şu tavrı
Merhaba, yazınızın sadece Dr kısmına yorum yapacağım. Evet ilaç reçete ediliyor ama öyle ağır ki o ilaçlar kar zarar hesabı yapınca veremiyorsunuz. Hadi verdik diyelim çocuk donuklasti herkes durumdan memnun oldu. E bu çocuk büyüyor haliyle doz yetmiyor ve en önemlisi ilaç sadece o anı kurtarıyor yani davranış problemini çözmeye yardımcı değil.Sizin beklentiniz yanlış, biz eğitmeniz, psikolog değiliz. Hem madem sınıf öğretmeni herşeyi yapabiliyor, o zaman neden çocuk psikoloğu, pedagogu var??? Sınıf içinde halledilebilecek bir durum varsa öğretmen halleder zaten . Size yansıtılmayan o kadar çok davranış problemiyle uğraşıyoruz ki... Ama öğretmeni de aşan durumlar vardır. Doktorlardan yardım alınması gereken durumlar mesela...
Iste cocuguna faydali olacak anne bakis acisi budur. Sorunlari ortmek asla cozum degil hatta en buyuk kotuluk bu cocuklar için. Size kolayliklar diliyorum cocugunuz dogru yerde farkindalik olusmus bir cevrede Emin olun gelismeler olmustur olacaktir. Yeterki mucadeleyi birakmayinBenim oğlumda ygb tanili yaklaşık 6 yıl oldu tanı alalı. Sanki dünya yıkıldı başıma o günden beri sadece nefes alıp veriyorum ışığım söndü.
Oysa mutlu geçen sağlıklı bir gebelik ikinci çocuğum idi. Tecrubem yaşım hepsi müsaitti.2 yaşla birlikte bir türlü açılmayan konuşma çevreye ilgisizlik derken tanıya doğru gittik. İnanın oğlum beni yormuyor ama topluma karışmak hele hele okul çok zormuş.
Biz bu rahatsızlığı satın almadık Allah'tan geldi kabullendim alıştım sustum.
Önceleri kıyamadım rapor almadım öyle zor ki gözünün bebeği yavruna engelli tanısı koydurmak ama fark bir açılıyor ki benim yavrum kelime çıkarmaya uğraşırken yaşıtları şiir okuyordu mecburen aldım rapor zaten öyle bir duygu durumu oluyor ki sanki hissizlik kaplıyor etrafını savrulup gidiyorsun ...
Okul okul okul en korktuğum yerdi. Biz hiç kaynaştırma denemedik oğlumu biliyorum oturmaz 40 dk , özel eğitim sınıfına başladık.
Hani kantinde bahçede sürekli akademik başarıyı anlatan anneler var ya gönülden tebrik ediyorum sizleri ve diyorum ki lütfen çocuklarınıza bizim çocuklarımızı da anlatın destek olsunlar farklılığı farketsinler oyunlarına kabul etsinler ve öğretmenler en önemli etken öğretmen bizim sinifimiza gelseler misafir olsa öğrenciler ya da biz onların yanına gitsek beraber etkinlik yapsak inanın çok kolay
Zorlastirmayin hayatımızı zaten yüreğimiz yangın yeri sustuk biz tek derdim oğlum bagimsizlassin yoksa çarpma bölme neyime hiç umrumda değil
İşte böyle tüm özel gereksinimli çocukların ve annelerinin hisleri hemen hemen böyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?