Sürekli Şikayet Eden Anaokulu Öğretmeni

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ozel egitim almiyor. Yaygin gelisimsel bozukluk.
Özel eğitimi tavsiye ederim. Çok faydası oluyor. Öğretmene gelince. Belli ki kolay çocuklarla ders yapmaya alışmış, işin kolayına kacanlardan. Gerekirse hocasını değiştirin. Tabii başta anlatın durumu. Eğer özel eğitim alırsa, oradaki hocaları da bu öğretmenle koordineli olarak ilerleyebilir. İki tarafa da kolaylık sağlar bu durum.

Ben ogretmen degilim,ogretmen cocuguyum ama anlayamadigim bir nokta var,herkes cok super cocuklar mi yetistiriyor? Siniflarda cidden bu konuda tarif edilen gibi cocuk hic yok mu da boyle vakalara hemen “hadi ozel egitim aldirin” “hadi size en iyisi pedagog” deniliyor? Yahu benim gorduklerime gore bunu uygulasak siniflar okullar bos kalir cocuklar artik duz duvara tirmaniyor,duvardan sekiyorlar plastik top gibi. Ogretmen ve veli arkadaslar azicik gercekci olsaniz keske.

Yaran varmış gocundun valla. Arkadaşın dediğine katılıyorum bu lafa hep işini yapmayan memurlar alınır. Sende öylesin demek ki atladın direk. Hadi canım sana kolay gelsin.

12 yillik egitimciyim hep böyle veliler oldu ama emin olun bunlarin cocuklarina istesen de bir sey veremiyorsun. Cunku oz saygi gelistirmemisler. Cocuklari da onlardan etkileniyor. Keske her cocugun o ic dunyasina ulasip sorunlarI cozebilsek onlar hepimizin cocugu ama kendi dogurduguna yillarca arkadasina baskasina vurmamayi ogretemeyen ebeveynler burda ogretmenlere akil veriyor.
Konu sahibi biraz yumusatarak anlattiginizi dusunuyorum saldirgan degil diyorsunuz vurdu mu yazanlara net cevap vermiyorsunuz ki satasmakta bir nevi taciz olur diger cocuklar icin. Onlarin da bir ailesi var unutmayin.Cocugunuz muhtemelen ogretmenin otiritrsini sarsiyor ki devlet okuluymus en az 20 ogrenci vardir. Empati kurun sizin beklentilerinizin olmasi icin ogretmenin en az gunluk 2 saatini oglunuza ayirmasi lazim. Iste özel egitim bunun icin var birakin cocugunuz uzman ellerde zaman ayirilarak egitilsin eminim sorun cozulecektir

Branşınız olmayan konuda çok netsiniz
Ben her iddiasına varım size bu konu 1.000 tane çalışma gösteririm.
İsterseniz mail adresi verin mail atayım.

Öğretmen BEP planı yaptı mı?
Yapsaydı çocukta düzelme olurdu.

Mesela uğraştı da ne yaptı?
Örnek verebilir misiniz?

normal gelişim gösteren hicbir cocuk gelişim geriliği olan bir çocukla aynı sınıfta okuduğu için psikolojik sorunlar yaşamaz. aksine farkli kişilik özelliklerine sahip insanlarla beraber yasama kabiliyeti kazaniyirlar. farkli ve kendini rahatsız eden durumlarla baş etme imkanı buluyorlar.
bilimsel araştırmalarda bunu altını çize çize kanıtlıyor.
bir zihin engelliler öğretmeni olarak öğrencilerine eğer uygun ortam ve imkan varsa "kaynastirma" öneriyorum.

Size hiçbir sekilde katilmiyorum bu Cocuktan cocuga degisir oyle durumlar var ki cidden umutsuz vaka. Bir de devlet okullarinin kalabalik sinifini dusununce icinden cikilmiyor. Benim hafif duzeyli denedene kaynastirma ogrencim 35 kisilik sinifin4 yilini heba etti ne otorite birakti ne kural hep derim o sinifa yazik oldu diye cocuk dislamiyoruz burda su velilerin özel egitim fobisini anlamiyorum. Zaten sorun varsa her yerde yuzlesiyorsun gercekle. Asil ogretmeni elestiren veli kendini sorgulasin en buyuk zarari kendi evladina veriyor haberi yok

Ben buradaki velilerin konuları yumuşatarak anlattıklarını düşünüyorum
Çoğu öğretmen sadece biraz hareketli çocuktan bu derece şikayetçi olmaz
Büyük ihtimalle konu sahibinin çocuğu başka çocuklara zarar veriyor

Ayrıca şu öğretmen konularında maaşını ben veriyorum yorumları bitmiyor
O öğretmene sen vergi veriyorsun diye değil iş yaptığı için çocukları eğittiği için maaş veriliyor
Senin ödediğin vergiden çok daha fazlasını devlet memurdan kesiyor
Ülkede esnaf vergi kaçırma peşinde eşlerine aldıkları parfümler kadar iş yeri harcaması gösteriyorlar
lafa gelince herkes vergi rekortmeni

Yumusatarak anlatmiyorum arkadasim. Cuma gunu veli toplantısı vardi. Ogretmen çocuklarin birbirlerine zarar vermesi gibi bir durum yasandiginda bunu kesinlikle tolere etmeyecegini ve veliyi okula cagiracagini soyledi. Toplanti bittikten sonra bizzat yanina gidip oglumun bu tarz davranışlarda bulunup bulunmadigini sordum. Yani acikca "X arkadaslarina vuruyor mu?" dedim. Oradan nasil bir anne gibi gorundugumu bilemiyorum ama boyle bir durum en basta beni rahatsiz eder. Ogretmenin bu soruya cevabi net olarak hayir'di. Kimseye vurmuyormus.

Vurursa icabina bakamiyor mu ogretmen? Demek ki bakamiyor ki veliyi okula cagiriyor. Ne icin cagiriyor,ceza mi vereceksiniz mesela siz? Sinifa girip beraber mi oturacaksiniz? Veli ilarak ne yapilabilir yani,ogretmeninizin tavri cok ilginc geldi bana. Cocugunuzun ozel egitim gormesi gerektigini dusunmuyorum ben,pedagogluk bir seyiniz de yok. Sadece ogretmeniniz ilgisiz,beceriksiz ve yetersiz. Okuldaki otorite ogretmendedir,ben sadece veliyim ve ogretmenle isbirligi yapabilirim. İpleri elime ben alacaksam,cocugu ben yetistireceksem
Okula neden yolluyorum?

Bence siz şöyle işini seven bir öğretmen bulun ve çocuğunuzu o öğretmene verin. Ne kadar konuşsanız da bu öğretmenin düzeleceğini sanmıyorum. Şuan kendisi sürekli şikayet ederek sizin çocuğunuzu kendi sınıfından almanızı sağlamaya çalışıyor. Aslında biraz uğraşsa 2-3 hafta sonra belki çocuğunuzda uyum sağlayacak ama işte...

Bende tam bunları yazacaktım. Hislerime tercüman oldunuz

Kesinlikle öyle durumlar var ki
Çocuğunun sadece biraz hareketli olduğunu öğretmenlerin çocuğunu idare etmediğini söyleyen bir velinin oğlu rehberlik araştırmaya gönderildiğinde otizm + ağır zihinsel engel teşhisiyle geldi
Bu çocuk ilkokul üçe kadar 35 kişilik bir sınıfta okudu
kendisi asla gelişme gösteremediği gibi diğer çocuklarıda mahvetti
Çoğunun okul fobisi var arkadaşıma korkarak o çocuğun gelip gelmeyeceğini soruyorlarmış

Neden?
bir veli çocuğunu özel eğitime vermek istemiyor diye
konu sahibi için demiyorum ama bu tür örnekleri çokça gördüğüm için üstüne sürekli öğretmenler suçlandığı için bu tür konulara tepkiliyim

Tabi BEP yaptı. Veliyi sınıfa davet etti. Her şeyi tek tek anlattı. Çocuk kalemleri başkalarına atıyordu, başka çocukların oyun hamurlarını çöpe atmaya çalışıyordu. Her seferinde uzun uzun açıkladı. Omunla ayrıca oyunlar oynadı. Sınıftan kaçmaya çalışıyordu. Her seferinde sınıftaki çocukları bırakıp onun peşinden gitti. Böyle böyle 1 yıl geçti ama hiç düzelmedi çocuk. Kendi yakın arkadaşımdı. Evde onun için ayrıca özel oyunlar hazırlardık beraber. Ama çocuk hala aynı ve kök söktürüyor. Evet bazen işe yarar her şeyi yapmak ama her zaman yaramıyor. Genelleme yapmak doğru mu sizce? Belki de özel eğitim alınca daha sağlıklı ve sosyal bir çocuk olacak konu sahibinin evladı.

darkmore öğretmenin genel tavri bu sekilde. Toplantida acik ve net olarak sinifinda problemli cocuk istemedigini soyledi. Enerjisini tek bir cocuga yogunlastirmadan huzurlu bir ortamda etkinlik yapmak istiyormus. Onceki senelerde bu konudan dolayi cok yipranmis. Cocuklara yaklasimini etkileyecek olaylar yasamis olabilir, bilemiyorum. O da kendince haklidir. Yine de bastan beri net olarak yikici tavrini ortaya koyan ogretmenle her ne kadar zor olsa da amacim orta yolu bulup birlikte hareket edebilmek... Tavri degismedigi muddetce ogluma hicbir faydasinin olmayacagi asikar...

Bence tavrı da değişmeyecek çünkü size gidin burdan mesajını ne yazık ki vermiş. Üzüldüm böyle kusursuz ortam istemesine. Çünkü Yok. Hiçbir sınıf dört dörtlük değil ve olmayacak

eğitimde bir kurul vardır egitilemeyen birey yoktur egitemeyen öğretmen vardır....
umutsuz vaka dediğiniz o çocuk kaynaştırma eğitimi almak hakkına sahip.
özel gereksinimli çocuklar ile çalışamıyor iseniz bu konuda seminerlere gidin ya da sinifiniza gelmis bir ozel gereksinimli.cocuk varsa çalıştığınız sınıfı değiştirin.
çünkü öğretmen hizmet verendir cocuk ise hizmet alandır.
veliler elbette bazen sıkıntılı olabiliyor ama veli ile yürütülecek ilişkinin dinamiklerin inşaa edecek olan da eğitimcidir .
eğitimci önce veliyi eğitir sonra çocuğu.

Oglum anlattiginiz gibi bir cocuk degil. Dun okulda sarki soylemisler, aksamdan beri kendince söylemeye çalışıyor. Yaptiklari parmak boyasi calismasini gosterip duruyor. Zamanla uyum yakalayacak diye düşünüyorum. Evde de mesela ben onunla ilgilenmez, telefon ya da bilgisayara odaklanirsam tepemden inmez. Ilgimi cekmek icin sirtima biner, koltuklarin tepesinden ziplar... Bir aktiviteye basladigimiz an durulur. Belki sinifindaki en kucuk cocuk oldugu icin aralarinda daha uyumsuz gorunuyor olabilir ama kesinlikle katlanilamayacak bir cocuk degil.

Kolayci yani. Armut pisecek agzina dusecek. Hic problem yasanmayacak,herkes dort islemi bilerek okula baslayacak,okumayi anadan babadan ogrenmis olacak ki yorulmasin kendisi.
Kesinlikle degistirmeniz lazim.

O Veliyi eğitmek istediğimizde çocuk evde alması gereken eğitim çağını çoktan aşmış oluyor. Karakteri oturuyor Veli de çocuğunu o şekilde görüp teslim ediyor. Keşke Veli her şeyi öğretmenden beklemese de temel şeyleri evde verse. Siz hiç 30-40 insanla aynı muhattap oldunuz mu ki? Herkese evladı pırlanta geliyor ve sorunları anlarsanız da çoğu kabul etmiyor. Bir öğrencim çok problemliydi. Babasını 40 kere aradım eve gittim eve almadı.adam oğlu okulun malına zarar verince aman cebimden para çıkacak diye korkup geldi. Ve o kadar anlattık meseleyi. Dışarda oğluna aferin oğlum herkes senden korksun demiş. Şimdi söyleyin Veli mi suçlu öğretmen mi? Ben de sizin sözünüze şöyle cevap vereyim. Sorunlu öğrenci yoktur. Çocuğunu yetiştirmeyen ebeveyn vardır. Birde öğretmenin de Veli’nin de elinden geleni yapsa da müdahale edemeyeceği şeyler vardır. Hastalık gibi. Her durumda öğretmeni suçlamadan önce anlasanız keşke önce meseleyi. Eğitim şart diye her meselede devamlı öğretmeni suçlayanlar eğitimin ailede başladığını unutuyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.