• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli küfreden annem, yoksa düşmanım mı desem?....

canim bence git büyükannenlerle konus durumu acikla
orda hem kafan rahat olur hem büyüklerine bakar, destek olursun
ama en azindan hergün küfür yemekten kurtulursun
büyüklerinle anlasirsin, onlar konusur annenlerle destege ihtiyacimiz var istiyorsa catlak bizde kalsin bize bakar gibisine.

bir annenin agzina küfürü hic yakistiramadim
annenin seni pek anlayacagini sanmiyorum sanirim psikolojik sorunlari var
bence babanizla konusun bu konuyu bir anne baba evladina küfredermi hic
bizim evimizde küfürlü filmler bile izlenmezdi

canım ya valla çok üzüldüm çok zor bir durum haklısın .....niye böyle yaparki bir insan evladına nasıl kıyabilir offffffff dediğin gibi ancak evlenir gidersen kurtulursun bunlardan ama başını alıp gitme Allah korusun bu günlerini ararsın başına kötü şeyler gelebilir...inşallah kurtulur huzur bulursun canım ailenden görmediğin sevgiyi sen çocuklarına verirsin inşallah ...hayırlısı olsun

canım ya valla çok üzüldüm çok zor bir durum haklısın .....niye böyle yaparki bir insan evladına nasıl kıyabilir offffffff dediğin gibi ancak evlenir gidersen kurtulursun bunlardan ama başını alıp gitme Allah korusun bu günlerini ararsın başına kötü şeyler gelebilir...inşallah kurtulur huzur bulursun canım ailenden görmediğin sevgiyi sen çocuklarına verirsin inşallah ...hayırlısı olsun

evet cnm evliligede cok var daha
yok biyere gitmem zaten
ins cnm sagol

Bir annenin sıkıntıları olur,stresli olur,üzgün olur,menapozdada olur,aldatılıyor bile olur,sağlık problemleri olur herşeyi olur ama evladına değil küfür tabiri caizse aptal bile demez argo kelime bile kullanmaz beddua etmez!!!! hiç duymadım annemden bugüne kadar yada çevremden üzüldüm sizin adınıza ama sakın bu üzüntüyle kalp kırıklığıyla yanlış birşey yapmayın sabredin :teselli:herşey güzel olur umarım....

canım neden böyle diye düşünmemeye çalış...odana kapanmak yerine sevdiğin arkadaşlarınla dışarıda zaman geçirebilirsin çok üzme kendini...durumuna gerçekten üzüldüm ama biraz daha sabret.ayrıca annenle konuşamıyorsanız ki büyük bir iletişim problemi var aranızda:ona duygularını ifade ettiğin bir mektup yazabilirsin..tekrar herşeyi sıfırlayıp tekrar bir anne kız gibi olmayı deneyelim diye sorabilirsin?benim aklıma bunlar geldi:teselli:

Bence bir mektup yaz annene icinden gelenleri dök.. sudan sebeplerden dolayi kufur edilmez hatta kendi cocuklarina hic edilmez bunun ne kadar ayip ve kotu bir sey oldugunu onlarin bilmesi gerek.. Bence baban daha ilimli.. Babanla konus annemin kufurleri cok agrima gidiyo kizsin ama kufur etmesin bari de.. Valla canim belki allah seni boyle siniyor yazilarindan olgunlugun belli oluyor kendine mukayet ol okuluna isine bak.. Gelecek senin elinde.. Kurtulmak icinde evlenme gitme bir yere.. Haa gidecek olursan buyukbabana annene git.. kendi aileni kotulemek degilki onlara anlatirsan sadece bir yardim istemis olursun onlar buyuk lafi dinlerler belki utanirlar.. allah kolaylik versin

üzüldüm..aynı benim annem..kendimi bildim bileli bana küfreder..hatta küçükken bi defterim vardı ona hergün annemin bana etti ettiği küfürleri yazardım..annemin akrabaları arasında en başarılı çocuk benim diğerleri çok çok kötü,her biri kendi çocucuğunu hapse bile girse savunur ama ben ne yaptıysam artık bilmiyorum hergün öyle küfürler eder ki hani köpeğin önüne atsan yemez.ama ben aldırmıyorum artık,yurtta millet annesiyle saat başı konuşur,ben annemin beni aramasından korkarım belki sesi telefondan duyulur diye

canım neden böyle diye düşünmemeye çalış...odana kapanmak yerine sevdiğin arkadaşlarınla dışarıda zaman geçirebilirsin çok üzme kendini...durumuna gerçekten üzüldüm ama biraz daha sabret.ayrıca annenle konuşamıyorsanız ki büyük bir iletişim problemi var aranızda:ona duygularını ifade ettiğin bir mektup yazabilirsin..tekrar herşeyi sıfırlayıp tekrar bir anne kız gibi olmayı deneyelim diye sorabilirsin?benim aklıma bunlar geldi:teselli:

sabredemez hale geldim
bi nedeni yokki biktim artik
sucum olsa bari tamam dicem ama yok iste
mektup fln sökmez ona tas kalpli
ruh hastasi olmus resmen
üvey olsam veya ne biliyim kaynanamdan duysam bu laflari bu kadar zoruma gitmez
ama öz annem olunca bu kadar koyuyomafoldumben

Bence bir mektup yaz annene icinden gelenleri dök.. sudan sebeplerden dolayi kufur edilmez hatta kendi cocuklarina hic edilmez bunun ne kadar ayip ve kotu bir sey oldugunu onlarin bilmesi gerek.. Bence baban daha ilimli.. Babanla konus annemin kufurleri cok agrima gidiyo kizsin ama kufur etmesin bari de.. Valla canim belki allah seni boyle siniyor yazilarindan olgunlugun belli oluyor kendine mukayet ol okuluna isine bak.. Gelecek senin elinde.. Kurtulmak icinde evlenme gitme bir yere.. Haa gidecek olursan buyukbabana annene git.. kendi aileni kotulemek degilki onlara anlatirsan sadece bir yardim istemis olursun onlar buyuk lafi dinlerler belki utanirlar.. allah kolaylik versin
cnm konusmadimmi saniyosun
biraz önce yine basladi küfürlere herzamanki gibi
babamda ne dese begenirsiniz "bize cektirdiklerinin aynisini cocuklarinda sana yapsin"
ya ne yaptimki biktim yemin ediyorum
her defasinda onlardan bikez bikez daha nefret ediyorum
"ne cektirmisim sana, iki kez alisverise götürüp para verdin bunumu cektirdim" dedim
ya delircem yada defolup gitcem bu evden
kendilerini anne babadanmi sayiyo simdi bunlar?
dogurmakla anne olunmuyo iste

üzüldüm..aynı benim annem..kendimi bildim bileli bana küfreder..hatta küçükken bi defterim vardı ona hergün annemin bana etti ettiği küfürleri yazardım..annemin akrabaları arasında en başarılı çocuk benim diğerleri çok çok kötü,her biri kendi çocucuğunu hapse bile girse savunur ama ben ne yaptıysam artık bilmiyorum hergün öyle küfürler eder ki hani köpeğin önüne atsan yemez.ama ben aldırmıyorum artık,yurtta millet annesiyle saat başı konuşur,ben annemin beni aramasından korkarım belki sesi telefondan duyulur diye

millet anneleriyle anne-kiz degilde arkadas gibi
bak sen yine yurttaymissin, yine uzaktasin ben ayni evde kafayi yemek üzereyim mafoldumben
su yasimda derbeder olup cikcam ya mafoldumben

bu arada babanneme büyükbabama herseyi teker teker anlattim
ettigi küfürleri bile teker teker saydim
ama sonuc yine ayni
bu hayatta allahtan baska hickimsem yok hickimsemmafoldumben
yazik cok cektirmisim babama cocugumda aynilarini bana cektirsinmis mafoldumben
laflara bak naptiysam yamafoldumben
küfürleri yeyip oturan ben, cekenler onlar.. ne güzel

Bir annenin sıkıntıları olur,stresli olur,üzgün olur,menapozdada olur,aldatılıyor bile olur,sağlık problemleri olur herşeyi olur ama evladına değil küfür tabiri caizse aptal bile demez argo kelime bile kullanmaz beddua etmez!!!! hiç duymadım annemden bugüne kadar yada çevremden üzüldüm sizin adınıza ama sakın bu üzüntüyle kalp kırıklığıyla yanlış birşey yapmayın sabredin :teselli:herşey güzel olur umarım....

tsk ederim
cok isterdim benimde seninki gibi anne-kiz diyalogumun olmasini
insan annesinin babasinin evinden koca evine giderken hüngür hüngür aglar
ben güle oynaya gidicem bu evden
gözümden tek bi damla yas düsse dügünümde buda bu evden, bu anneden babadan kurtuldugum icin olcak buna eminim

tatlım merhaba yaşadıklarına gerçekten çok üzüldün annemle anne kız değil de dost ilişkisi içinde olan birisi olarak...
anlattıkarından sonra aklıma ilk gelen çare şu oldu:
bence bir işe gir çalış çeşitli aktivitelere katıl işten çık ilgi duyduğun bir alanın kursuna git
yani uzun lafın kısası evden uzak dur
he eve mi gittin kapan odana tak kulaklıkları son ses dinle müziğini
üniversite sınavından sonra da yaz uzak bir yeri git o evden
anlasın annen evladından uzak olmayı
ayrıca bir de şunu söyleyevceğim
annenle kavga ederken o sana küfür ederken hiçbir cevap verme
muhatap olma olabildiğince diyaloğu kes onbunla
aklı başına gelir o zaman umarım...

canım ben de üzüldüm yaşadıklarına... yapman gereken tek şey kendi ayakların üzerinde durabilmek... inan bunu başardığında istediğin an istediğin yerde yaşarsın... ama lütfen aceleyle yanlış kararlar verme...
pek öyle birine de benzemiyorsun ama bence okulu bırakma olayını tekrar düşün hala fırsatın varsa ki umarım vardır...

düşün şimdi bir iş bulsan lise mezunusun gerçi yurtdışında bilemiyorum hangi iş olanakların olduğunu ama kendi başına bir evi idare edecek kadar kazanacağını sanmıyorum... o yüzden liseyi bitirip üniversiteye git ve üniversite mezunu olarak daha iyi bir iş bul... üstelik olursa yine başka bir şehirde okuyabilirsin... en azından çevren değişir ; huzurlu kalırsın...

offffff arkadaşım inan üzüldüm sana..
benim annemde aynıydı ama küfretmezdi aslada beddua ederdi offff hep kızardı bişeyi beğenmezdi, bu hep böyleydi....
arkadaş gezmesimi oda neee..
annem olmadan evden çıkmazdım hatta hanfendi gzmelere giderdi biz kardeşimle evde kalırdık...
küfür kötü bişey ama beddua varya arkadaşım canımı çok yaktı çookk..
sırf bu evden ayrılayım diye 20 yaşımda evlendim eşimi tam tanımadan etmeden, çok maddi manevi sıkıntılar çektim, sakın kurtulmak için evleneyim deme oku ayaklarının üstünde dur ve öyle evlen...
ben evlendimde ne oldu biliyonmu annem koridorun merdivenlerini zamanında silmedim diye GıDESıN GELESıN BABANIN EVıNE MUHTAÇ OLASIN, KARNIN BU EVDEN BAŞKA EVDE DOYMASIN DEDı...
ve evet evlendim, ama maddi skıntıdan dolayı babamın evine taşındım...
üstelik kardeşimde bu bedduların yüzünden babamın evinde anlıyacağın üçümüz üst üste aynı apartmanda oturuyoruz..
hayatmıda hiç bir şey değişmedi hiç birşey, bazen düşünüyoum acaba ben bu bedduları hakkettmmi diye ama hayır hak etmedim etsemde insan kızının sıkıntı çekmesini istermi???
evlendim bu eve geldim yine aynı tas yine aynı hamam...
5 senelik evliyim, artık çocukda değilim ama eşimden çok anne babamdan korkarım, onlara demeden evimden çımam, çöp atmaya bakkala gitmeye hasılı herşeye izin alırım..
haaa merdivenleri yine geç silelim beddua etmez ama nankörlükle suçlanıyoruz, inşallah sen ayaklarının üzerinde dur ve hayatını kur, öyle evlen, kimseeyi arkandan sevindirme..
uzun oldu ama yazmadan edemedim, içime atmakdan dolmuşum, kocama patlamadan yazdığım iyi oldu :hulya:

tatlım merhaba yaşadıklarına gerçekten çok üzüldün annemle anne kız değil de dost ilişkisi içinde olan birisi olarak...
anlattıkarından sonra aklıma ilk gelen çare şu oldu:
bence bir işe gir çalış çeşitli aktivitelere katıl işten çık ilgi duyduğun bir alanın kursuna git
yani uzun lafın kısası evden uzak dur
he eve mi gittin kapan odana tak kulaklıkları son ses dinle müziğini
üniversite sınavından sonra da yaz uzak bir yeri git o evden
anlasın annen evladından uzak olmayı
ayrıca bir de şunu söyleyevceğim
annenle kavga ederken o sana küfür ederken hiçbir cevap verme
muhatap olma olabildiğince diyaloğu kes onbunla
aklı başına gelir o zaman umarım...
sevindim cnm senin adina.. cok sanslisin gercekten
zaten staja baslicam bu sene
ya sürekli odamdayim, ona bile laf ediyo catacak yer ariyo resmen
okulu coktan biraktim cnm hem üniye gitsem bile ayni evde olucaktim yine
canım ben de üzüldüm yaşadıklarına... yapman gereken tek şey kendi ayakların üzerinde durabilmek... inan bunu başardığında istediğin an istediğin yerde yaşarsın... ama lütfen aceleyle yanlış kararlar verme...
pek öyle birine de benzemiyorsun ama bence okulu bırakma olayını tekrar düşün hala fırsatın varsa ki umarım vardır...

düşün şimdi bir iş bulsan lise mezunusun gerçi yurtdışında bilemiyorum hangi iş olanakların olduğunu ama kendi başına bir evi idare edecek kadar kazanacağını sanmıyorum... o yüzden liseyi bitirip üniversiteye git ve üniversite mezunu olarak daha iyi bir iş bul... üstelik olursa yine başka bir şehirde okuyabilirsin... en azından çevren değişir ; huzurlu kalırsın...
cok gec artik okulu kurtarma sansim kalmadi
zaten okulu bu yüzden birakmadim, yapamadim burda yabanci düsmanligida var
ögretmenlerin cogu haketmedigin notu veriyolar
kismet degilmis.. ben cok istedim okumayi hatta okulu birakan arkadaslarima kiziyodum ama yapamayinca bende biraktim
buna bile bi ton küfür duydum, neymis ben koca derdindeymisim bu yüzden birakmisim okulu
oysa ben evliligin e'sini aklimdan gecirmiyorum
tamam sevgilimi cok seviyorum ona kavusmak cok istiyorum ama daha 17 yasimda evlilik düsüncek kadarda degil
annem bana bi sirrin oldugunda bana anlat derdini bana söyle derdi
sevgilim oldugunu söyledimde ne oldu "koca derdinde" oldum....

offffff arkadaşım inan üzüldüm sana..
benim annemde aynıydı ama küfretmezdi aslada beddua ederdi offff hep kızardı bişeyi beğenmezdi, bu hep böyleydi....
arkadaş gezmesimi oda neee..
annem olmadan evden çıkmazdım hatta hanfendi gzmelere giderdi biz kardeşimle evde kalırdık...
küfür kötü bişey ama beddua varya arkadaşım canımı çok yaktı çookk..
sırf bu evden ayrılayım diye 20 yaşımda evlendim eşimi tam tanımadan etmeden, çok maddi manevi sıkıntılar çektim, sakın kurtulmak için evleneyim deme oku ayaklarının üstünde dur ve öyle evlen...
ben evlendimde ne oldu biliyonmu annem koridorun merdivenlerini zamanında silmedim diye GİDESİN GELESİN BABANIN EVİNE MUHTAÇ OLASIN, KARNIN BU EVDEN BAŞKA EVDE DOYMASIN DEDİ...
ve evet evlendim, ama maddi skıntıdan dolayı babamın evine taşındım...
üstelik kardeşimde bu bedduların yüzünden babamın evinde anlıyacağın üçümüz üst üste aynı apartmanda oturuyoruz..
hayatmıda hiç bir şey değişmedi hiç birşey, bazen düşünüyoum acaba ben bu bedduları hakkettmmi diye ama hayır hak etmedim etsemde insan kızının sıkıntı çekmesini istermi???
evlendim bu eve geldim yine aynı tas yine aynı hamam...
5 senelik evliyim, artık çocukda değilim ama eşimden çok anne babamdan korkarım, onlara demeden evimden çımam, çöp atmaya bakkala gitmeye hasılı herşeye izin alırım..
haaa merdivenleri yine geç silelim beddua etmez ama nankörlükle suçlanıyoruz, inşallah sen ayaklarının üzerinde dur ve hayatını kur, öyle evlen, kimseeyi arkandan sevindirme..
uzun oldu ama yazmadan edemedim, içime atmakdan dolmuşum, kocama patlamadan yazdığım iyi oldu :hulya:
demek yanliz degilmisim:çok üzgünüm:
bende ne ararsan var cnm küfür, beddua, hakaret, iftira
evet iftira, yapmadigim biseyi, hatta kendi yaptii biseyi bile benim üstüme yikmakda ve kendisi iftira attigi halde bi ton küfür saymakta üstüne yok
anahtar olayini zaten biliyosunuz onu anlatmistim
bide gecen yine alisveristeydik karti eline verdim cantasina koymus, arabada yaygara cikardi nereye koydun diye, sana verdim dedim yok hakaretler küfürler basladi, kendimi tutamadim agladim arabada
sonrada anahtari verdim cantasina koydu, aradan 2 saat gecti anahtar nerde diye bi yaygarada ona koptu:1shok:
yok artik ya ne yapicam ne edicem bilemez hale geldim:çok üzgünüm:
bunaldim, daraldim, biktim artik tek kelimeyle biktim...

henüz 17 yaşındasın.
4 yıllık bir ilişkinin olduğunu yazmışsın.
ayrıca okulu bırakmaya karar verdim diyorsun.
okulu bırakmana annen karşı geliyor.
çünkü erkek arkadaşın yüzünden bıraktığını düşünüyor.
işe başlıycam demişsin.
mesleğin ne dendiğinde bulucam bi şeyler diyorsun.

kısacası, anneni zıvanadan çıkarmışsın gibi geldi bana.

umarım ilerde pişman olmaz, anneni aramazsın.

henüz 17 yaşındasın.
4 yıllık bir ilişkinin olduğunu yazmışsın.
ayrıca okulu bırakmaya karar verdim diyorsun.
okulu bırakmana annen karşı geliyor.
çünkü erkek arkadaşın yüzünden bıraktığını düşünüyor.
işe başlıycam demişsin.
mesleğin ne dendiğinde bulucam bi şeyler diyorsun.

kısacası, anneni zıvanadan çıkarmışsın gibi geldi bana.

umarım ilerde pişman olmaz, anneni aramazsın.

annemi zivanadan cikarmisim öylemi... cok sagolun
buraya derdimi söylemek icin actim bu konuyu, suclamalarda bulunun diye degil

ayrica okulu birakmamla iliskimin bi alakasi yok, zaten annemde sevgilimi ögrenmeden önce basladi bu küfürlere ama son 2 senedir bu küfürler iyice artti
evlilik gibi bi düsüncem yok yazdim okudunuzmu bilmiyorum ama üstüne basa basa evlilik düsünmüyorum dedim!!!
sevgilimin okulu birakmamla kesinlikle alakasi yok bu konudaki suclamalari kesinlikle kabul etmem
babannene git dediler ona bile gidemem dedim, ben bu evden bi sekilde kurtulmak isteseydim ohoooo ama ailemin adina leke getirmek istemedim, getirmemde... o kadar aklim var
burasi türkiye degil cok farkli dersler konular var
okul bu neresi farkli diceksiniz ama farkli iste, yabanci düsmanligi var haksizlik var, hadi canim sende kendini hakli cikarmak icin yaziyosun diyebilirsiniz, inanirsiniz inanmazsiniz orasina bilemem beni ilgilendirmezde ama lütfen empati kurun...
sinifta kaldim sinifi tekrarladim kaldigim dersleri düzelttim
notlarimin iyi oldugu derslerde ise kötü ögretmenlere denk geldim bu seferde gecen sene iyi olan derslerden kaldim
bu durumda okulu birakmaktan baska carem yok
baska bi okula gitsem yine bu sinifi tekrarlamam gerekiyo ama 3.kez tekrarlamak istemiyorum
bu sirf bende degil cogu kiside böyle annemde bunu cok iyi biliyo babamda biliyo
eger bidaha sinifta kalirsam bu seferde staj yapamam cünkü yasim geciyo
ha bu arada burda stajlarda okula gidiliyo zaten, meslek ögreniliyo, 3 sene sonra elimde diplomali meslegim olucak staj yapinca
klasik is degil yani 2 gün is 3 gün okul....
hem elimde suan meslek yok ne diyebilirdim???
kafadan bi meslek atamazdimya, staj arastiriyorum dedim
elimde kesin bisey yokken atiyorum ben doktor asistani olucam diyememki

olmam merak etmeyin, tskler yorumunuz icin....

Back
X