Sürekli kavga eden bebelerim 🤗

annetavuk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2024
30
31
26
Merhaba. 14 ve 30 aylık 2 oğlum var. 2. hamileliğimin son haftalarından küçük bebeğim 4 aylık olana kadar annemle, 20 gün kadar da kayınvalidemle çocuklarıma baktık. Kayınvalidem gelene kadar çocuklarımı hiç ayırmadım ama kayınvalidem gelince küçüğü ayrı odada uyutmaya başladı. Kolik bir bebekti, sürekli ağlıyordu, çok zor uyuyup çıt sesine uyanıyordu. Sürecin sonunda 4 buçuk aylık kolik ve 20 aylık 2 yaş sendromlu bebeklerimle tek başıma kaldım 😅 Yine hiç ayırmadım, aynı zamanlarda uyutmaya çalışıyordum, ikiz bebek arabasıyla gezdiriyordum. Abide bir kıskançlık falan olmadı. Küçük bebeğim 6-7 aylık olup emekleyene kadar çok mıçmıç olmasalar da iyilerdi gerçekten. Küçük emeklemeye başlayınca gidip abisini ısırmaya başladı, abisi de ona oyuncak atıyordu, küçük olanda saç çekme gibi bir huy da var, hele küçük yürümeye başladığından beri birbirlerini itekleyip duruyorlar. Sakin kalmaya çalışıyorum, güzelce uyarıyorum ama beni asla dinlemiyorlar en son araya girip ben dayak yiyorum. 2 dakika yalnız bırakıp temel ihtiyaçlarımı bile halledemiyorum birbirlerine ne yapacakları belli olmuyor. Eşim 8-5 çalışıyor, öğlenleri 1 saat molasında geliyor, haftasonları da evde ama o kısacık zamanlarda bile gerçekten çok bunalmaya başladım. Nasıl sakinleştirebilirim çocuklarımı, artık kendi ruh halim bozulmaya başladı gerçekten iyi değilim. Mutfakta beraber yemek yapalım diyorum mesela bi bakıyorum birbirlerinin kafalarına sandalye düşürüyorlar, kepçeyle vuruyorlar, birbirlerini düşürüyorlar. Çok iyi anlaştıkları zamanlar da yok değil ama çoğunlukla bir kavga dövüş kaos var. Ben ne yapabilirim bana bir yol gösterin lütfen 😭

ayyy okurken korktum.. 14 aylık bir bebişim var abi olacak mayıs ayında bende mi yaşayacağım bunları 😭😭😭
Allah yardımcınız olsun…

O kadar normal ki.
Zamanla durulacaklar, ama şu an anlamazlar.
Sinirlerinizi aldırmanızı öneririm 🙄

İkisi de şu anda çok küçük. O sebeple çok normal. Ortalama bir bir buçuk yıl geçmesi gerekiyor ki her ikisi de anlayabilsin bazı şeyleri. Allah yardımcınız olsun. 16 aylık bir kızım var. Ben cesaret edemiyorum ikinci çocuğu düşünmeye 😊

Sürekli kendi hallerinde mi oynuyorlar? Nasıl oyun oynanacagini gösterin ikiside bilmiyor . Mesela büyük olanla etkinlikler yapın yaşa uygun etkinlik kitapları var . Hareketli kitaplar küçük nesne hayvan kitapları. Siz büyüğe gostrirken küçük de birşeyler kapar bakar size. Legolar yapın , yapboz yapın yaşa uygun. Yani bir birlerine girmeyeceği aslında onların oyun sandığı hareketleri yapmalarına fırsat vermeyin.

X