Bebek Beslenmesi sürekli biberon kaynatma

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

FashionbyHatis

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2008
1.926
9
0
İstanbul
arkadaşlar sinir oluyorum biberon ve sut sağma makinasının parçalarını her seferinde kaynatmaya . kaç para olursa olsun kaynatılmayan biberon yokmu ya. emzikleride kaynatıyormusunuz. ben sadeece yıkıyorum

arkadaşlar sinir oluyorum biberon ve sut sağma makinasının parçalarını her seferinde kaynatmaya . kaç para olursa olsun kaynatılmayan biberon yokmu ya. emzikleride kaynatıyormusunuz. ben sadeece yıkıyorum

ben de bu konudan çok şikayetçiyim. sürekli biberonları ya kaynatıyorum yada kaynamış suda bekletiyorum. eşim bana kızıyor çocuğun bağışıklığı gelişmeyecek diye bebeğim dört aylık. internetten araştırdım hep kaynatılması lazım diyor. biberon yıkamak işkence. kontrole gittiğimizde doktora soracağım. bakalım ne diyecek

Kendinize bu kadar eziyet etmeyin lutfen.

Biberon cam da olsa kaynatmak sterilizasyon acısından önemlidir.Bunun icin bir sterilizasyon makinesi alın rahat edin.
Ve istediğiniz sıklıkta kullanın.bazi sterilizasyon makinelerinin saatlerce steril tutma özellikleri de var. Mesela steril ettiniz ama birkaç saat sonra kullanacaksınız makinadan hic çıkarmadan steril halde kalmaya devam ediyor.

Yani baslarda kaynat kaynat olmuştum ben de sonra aldım bir makine ohhh rahatlık varmış.
Eridi yandı su bitti basında bekle derdi yok.basiyorsun düğmesine gidiyorsun baska ısını yapmaya.
Benim ki 20 dk da steril ediyordu.

İnşallah bana da dua edersiniz kızlar..

Kendinize bu kadar eziyet etmeyin lutfen.

Biberon cam da olsa kaynatmak sterilizasyon acısından önemlidir.Bunun icin bir sterilizasyon makinesi alın rahat edin.
Ve istediğiniz sıklıkta kullanın.bazi sterilizasyon makinelerinin saatlerce steril tutma özellikleri de var. Mesela steril ettiniz ama birkaç saat sonra kullanacaksınız makinadan hic çıkarmadan steril halde kalmaya devam ediyor.

Yani baslarda kaynat kaynat olmuştum ben de sonra aldım bir makine ohhh rahatlık varmış.
Eridi yandı su bitti basında bekle derdi yok.basiyorsun düğmesine gidiyorsun baska ısını yapmaya.
Benim ki 20 dk da steril ediyordu.

İnşallah bana da dua edersiniz kızlar..

dua gibisi varmı zahmetsiz ve çok işe yarayan. allah yardımcın olsun. bende bir araştırayım şunu.

her kullanımdan önce kaynatılıyor mu ya ben kimsede öyle bişey görmedim
sadece ilk alındıgında kaynatıyorlar ondan sonra normal yıkanıyor işte :s

merhaba 6.aya kadar bebeklerin bağışıklık sistemi gelişmediğinden biberonlrı steril etmek gerekli.ben 3 günde bir sterilizasyon cihazına koyuyorum ancak onunda mantığı kaynatma.buharla steril ediyor.yani her yıkamada sıcak suyla yıkayıp,3 günde birde kaynatıp veya 15 dakika kaynamış suyun içerinsinde bırakırsanız yeterli olur.
d

ben biberonu günde 2 kere falan kullanıyorum ve haftada bir kaynatıyorum.onu kaynatırken içine emziği falan da atıyorum.her seferinde de sadece yıkıyorum.sterilizasyon makinesini de sımdı duydum valla.kaynatmayla aynıysa gerek yok heralde..

İlk aldığınızda ve 15günde 1 kaynatın.

bence de bırakın da çocuk mikroplara da alışsın dünya steril değil ki. ben emziği yere düşünce bile çoğunlukla yıkamıyorum üzerine tüy filan yapışmış olmasın diye üfleyip ya da sadece suya tutup veriyorum. pediatristler hep söyler çocuğu mikroba alıştırın diye...
bu arada benim eşim doktor ben de fizyoterapistim ikimiz de sağlık camiasındayız eşim de çok esirgeme taraftarı değil alşımalı diyo. yaz gelsin 1 yaşına girmiş olacak bahçeye de çıkaracağım kızımı toprağa,ota,börtü böceğe de alışmalı...

Ben ek gıdaya geçtiğimizden beri steril etmiyorum..
Doktorumuza danıştım.
''Kitap her beslenmeden önce steril edilmeli diyor. Benim eşim hiç yapmadı.'' diye yanıtladı.

Back