Sürekli bakımlı olmayı nasıl başarıyorsunuz

Maddi durumunuz musaitse kalıcı çözümler deneyin mesela ipek kirpik, saçlara atıyorum brezilya fönü.. ama tamamen sizin bakış acinizla alakali mevzu

Ben şahsen bakım işini tamamen saldım günlük yüz yıkama, diş fırçalama, duş.. dışarı çıkacaksam rimel - kaş doldurma - kaş rimeli. Bu kadar. Ama özenli giyinirim evde kendimce tatlı şeyler giyerim, dışarıda arkadaş buluşması vs gibi şeyler varsa o zaman guzel giyinirim beeellllkiii modum yüksekse eyeliner..

Tum bunlara ragmen yine de gram bakimsiz hissetmiyorum :confused:

Siz bana çok üşengeç geldiniz.. Mesajlarınızdan bile belli kısa kısa :KK70:

Eğer her ürün yüzünüzde sivilce, siyah nokta falan yapıyorsa bir dermotoloğa gidip cilt problemlerinizi öğrenebilirsiniz. Ücretsiz cilt analizi yapan eczanelerde var, cilt analizinde sonra yüzünüze uygun ürünleri alabilirsiniz. Bende sizin gibiyim, bizim gibi insanların tek çaresi iyi bir dermotoloğa gidip söylediklerini harfiyen uygulamak. Başka çaremiz yok.
Bu şekilde cilt analizi yaptırıp aldığım ürün de çok var. Sanırım her ürünün sivilce yapması sonucu bende bir yılmışlık oldu. Cildimi temizledim derken bir kaç içinde koca koca sivilce çıkıyor bende anlamıyorum. Şimdiye kadar belki 10 marka değiştirdim. Ara ara fırsat buldukça yazıyorum kusura bakmayın

Ben başaramıyorum.

Bunun üzerine vaktinde sanırım iki konu açtım, olmuyor; alışmamışım.
Yaa eskiden güzel bi gadındım, hiçbir şey yapmama gerek yoktu. Ne bileyim çenemde tüy çıkmazdı, bıyık neyim bilmezdim, saçlarım hele kendiliğinden şekilliydi, cildim dersen gençlik zaten onun parlaklığı, bi de sigarayı it gibi içmezdim o sıralar, hiç maskedir kremdir, saç bakımdır hiçbir rutin edinmedim.

Kilom da yoktu zaten, metabolizma hızlı, dal gibi boy, güzeldim la ben baya güzeldim.
Sonra 30 yaş geldi.. Bir de doğum...

Çenemde kıllar çıkıyor, bıyıklar fışkırıyor yarebbim, saçlarım taranmıyor, boyaya boyaya bozdum mu naptım, belli bir uzunluktan sonra direkt düğüm... Cilt kilo al-ver-al ver sarktı, suratımın rengi gitti bozuk beslenme, sigara... Ya hormonlarıma bi şeyler oldu her yerimden kıllar fışkırır... Elim ayağım birbirine karıştı, alışmamışım...

Suratıma bir gün maske yapsam kalan 2 ay yapmam, yüzüme değen tek şey sanırım su ve yıkandıkça sabun filan.
Epilasyon dersen yıldım, batık matık olmazdı onlar çıktı başıma sonra, bi de jilet denedim oldular ağaç gibi, meğer bu günleri bekliyorlarmış... Bir al iki al üç al bık geldi, kışları saldım... Artık eşim "Allah rızası için al bi bacaklarını nolur, dayım gibisin" diyordu, sonra o da alıştı, bacaklarımı alınca "Oo bahar gelmiş"filan diyordu.

Böyle pasaklı salmış bir dönem yaşıyorum ve ucundayım, çıkıştayım.
Lazere başladım, dedim "Gangsta, mkunu çıkardın bi normale dön artık"... Lazer cepte, tek seansta bile bayasından kurtuldum, devam ediyorum.
Sonracığıma saçlarım için perma düşünüyorum, yazdım bi köşeye. Bir ara yaptırmıştım ve o kadar memnun kalmıştım ki, tam tembel işi saç şekillendirme, bu kadar mı kolay olur... Perma yaptıracağım denk getirip biraz kısaltıp saçları, sonra "Yıprandılar" şeysine yağ mağ sürerim artık. Susam yağı mı, badem yağı mı, zeytinyağı filan bi şeyler iyi geliyormuş.

Sonracığıma beslenme düzenim üzerine çalışmalarım var, düzenli sebze ve yoğurt yemek için kendimi zorluyorum, "İçten başlar bakım" hesabı. Spor mpor yine başlayayım diyorum, kıllar da gitsin de iyice. Çünkü "Bacaklarım kıllı" diye bahane edip spor yapmıyordum dışarıda, artık yaparım kıl bahanem bitiyor.

Hmm sonra, yüz gerdirme şeysilerini araştırmaya başladım, "Hifu, ameliyatsız yüz germe" gibi bi şey varmış, ne kadar verimlidir bilmiyorum, çok aradayım. Bazı yorumlar iyi, bazıları kötü... Bakacağım işte. Ama muhtemelen estetik cerrahiye gideceğim, öyle botoks masaj uğraşmak da sıkıcı görünüyor.

Bunları bi yapayım, korumak için çabalamaya o zaman başlarım gibime geliyor.
Öbür türlü rutin, bende olmuyor.

QUOTE="-Sahrud-, post: 65459418, member: 660849"]
Bence ben kendimce bakımlıyım ama şunu söylemem gerekirse bu benim gerçekten her durumda içimden geliyor. Yani ben ağladıkta

peki serum nasıl uygulanıyor, günlük mü ? Kremden daha iyi gelebilir belki yüzüme çünkü kremler extra yağlandırıyor yüzümü sanırım. Uygun ürünü alsam da yaplanma oluyor
evet cildinizi iyi bir yüz temizleme jeliyle temizleyip kurulayın az bir miktar serumu yüzünüze yedirin bir de uygun fiyatlı göz kremi edinin ama göze ayrı ürün kullanılmalı çünkü.29 u haftası bayram indirimi olacak ürünleri ozaman alın şu an pahalı.benim cildim de krem sevmez ben hep serum kullanırım o yüzden sabah ve akşam

Her gece yatmadan once dusumu alırım, gunde ıkı bazen uc kez dıslerını fırcalarım.
Uzun tırnak sevmem tırnaklarımı keserim.
Ustumden cıkardığım kıyafeti ikinciye giymem.
Gozlerıme kalem cekerımafagahahaga
Makyaj sevmem, bebeksi cıldımı buna borcluyumagsgsgshshshsgs
Saclarımın kırıklarını ıkı uc ayda bir aldırırım. Her ay dip yaptırırdım.
Kaş almiyorum sarılar zaten.
Bıyık hıc aldırmadım.
Her ay reglımden sonra agdamı yaparım.

Simdı ben neyim, bakımlı mı?
Ahahha topladınız yine iltifatları 😂

Ben de ergenlik zamanımda hiç dikkat etmezdim. Ama işe girdiğimden beri bir seri aldım her sabah ve akşam yıkama-tonik-serum-nemlendirici sürüyorum 2 güne bir peeling ya da maske yapıyorum ve cildimin bu kadar güzel gözüktüğü bir zaman hatırlamıyorum... Gerçekten kendimle gurur duyma başladım bu rutinden sıkılmadığım için :KK70: Güzel bir seri bulun öyle olunca insana oyun gibi geliyor her gün bakım yapmak :KK70:
Tırnak da gerçekten çok önemli. Birazcık uzasa iğrenç bir görüntü oluyor.

Makyaj falan hikaye ben öyle düşünüyorum. Bir bb krem, ruj hayli hayli yetiyor. Hem de cildi yormuyor.

evet cildinizi iyi bir yüz temizleme jeliyle temizleyip kurulayın az bir miktar serumu yüzünüze yedirin bir de uygun fiyatlı göz kremi edinin ama göze ayrı ürün kullanılmalı çünkü.29 u haftası bayram indirimi olacak ürünleri ozaman alın şu an pahalı.benim cildim de krem sevmez ben hep serum kullanırım o yüzden sabah ve akşam
Serumlar küçük küçük cam şişelerde oluyor sanırım. Mesela bir camı kırdık tamamını mı süreceğiz. Öyleyse zatem bir serumda 8 tane falan bir oluyor çok maliyetli olmaz mı

Serumlar küçük küçük cam şişelerde oluyor sanırım. Mesela bir camı kırdık tamamını mı süreceğiz. Öyleyse zatem bir serumda 8 tane falan bir oluyor çok maliyetli olmaz mı
Serum öyle bir şey değil... google a c vitamini serumu yazın bir bakın :)

Bu şekilde cilt analizi yaptırıp aldığım ürün de çok var. Sanırım her ürünün sivilce yapması sonucu bende bir yılmışlık oldu. Cildimi temizledim derken bir kaç içinde koca koca sivilce çıkıyor bende anlamıyorum. Şimdiye kadar belki 10 marka değiştirdim. Ara ara fırsat buldukça yazıyorum kusura bakmayın
Demek ki cildinizin kreme ihtiyacı yok, cildin tepkisini ölçmek çok önemli. Mesela zaten kuru ve cansız görünmüyorsanız illa krem sürecem diye inat etmeyin (ama yaşla birlikte bakım da gerekiyor nitekim siz de konu açmışsınız). Krem ağır geliyorsa vichy mineral89 gibi hafif su gibi nemlendirici-canlandırıcı serumlar var onları deneyebilirsiniz.

Tamamen kullandığınız kreme cilt tipinize uygun olup olmamasına bağlıdır bu durum.
evet ben her marka denedim ucuz pahalı .aynı markanın serumu iyiyse kremi kremi iyiyse serumu kötü çıktı birmarkadan toptan almak doğru değil o yüzden cilt bakım ürünlerini de makyaj ürünlerini de .deneye deneye en iyilerini bulup onları yıllarca kullanıyorum ben devamlı alıp

Ben banyoda ayda bir kez ipek yüz kesesiyle yüzümü keselerim hafif hafif gerçekten pürüzsüz yapıyor.Onun dışında yine ayda bir kez banyoda ponza taşı yaparım ayaklarıma 1 ay yumuşacık olur.Bunları aylık mutlaka yaparım haftaya yayarak.2 haftada bir de banyodan çıkınca manikür pedikür yaparım ojelerimi de her banyodan önce siler yenilerim.Bunlar zaten 5 dk dan fazla sürmez.Saçlarıma her banyodan sonra rahat açılması için serum kullanırım.Zaten evde brezilya fönü yapıyorum 3 ayda bir o yüzden hep fönlü gibi.onun dışında her pazar epilatörle kol bacak alırım.Makyaj yapmıyorum kirpiklerime de 3 ayda bir kirpik lifting yaptırıyorum.Bunlar inanılmaz kısa sürüyor zaten
Evde brezilya fonu kolay oluyor mu, burdan direkt sordum ama konuyu dagitmadigimi dusunerek, sonuçta bakımla ilgili dedim konu sahibi beni affet 😊

Ben başaramıyorum.

Bunun üzerine vaktinde sanırım iki konu açtım, olmuyor; alışmamışım.
Yaa eskiden güzel bi gadındım, hiçbir şey yapmama gerek yoktu. Ne bileyim çenemde tüy çıkmazdı, bıyık neyim bilmezdim, saçlarım hele kendiliğinden şekilliydi, cildim dersen gençlik zaten onun parlaklığı, bi de sigarayı it gibi içmezdim o sıralar, hiç maskedir kremdir, saç bakımdır hiçbir rutin edinmedim.

Kilom da yoktu zaten, metabolizma hızlı, dal gibi boy, güzeldim la ben baya güzeldim.
Sonra 30 yaş geldi.. Bir de doğum...

Çenemde kıllar çıkıyor, bıyıklar fışkırıyor yarebbim, saçlarım taranmıyor, boyaya boyaya bozdum mu naptım, belli bir uzunluktan sonra direkt düğüm... Cilt kilo al-ver-al ver sarktı, suratımın rengi gitti bozuk beslenme, sigara... Ya hormonlarıma bi şeyler oldu her yerimden kıllar fışkırır... Elim ayağım birbirine karıştı, alışmamışım...

Suratıma bir gün maske yapsam kalan 2 ay yapmam, yüzüme değen tek şey sanırım su ve yıkandıkça sabun filan.
Epilasyon dersen yıldım, batık matık olmazdı onlar çıktı başıma sonra, bi de jilet denedim oldular ağaç gibi, meğer bu günleri bekliyorlarmış... Bir al iki al üç al bık geldi, kışları saldım... Artık eşim "Allah rızası için al bi bacaklarını nolur, dayım gibisin" diyordu, sonra o da alıştı, bacaklarımı alınca "Oo bahar gelmiş"filan diyordu.

Böyle pasaklı salmış bir dönem yaşıyorum ve ucundayım, çıkıştayım.
Lazere başladım, dedim "Gangsta, mkunu çıkardın bi normale dön artık"... Lazer cepte, tek seansta bile bayasından kurtuldum, devam ediyorum.
Sonracığıma saçlarım için perma düşünüyorum, yazdım bi köşeye. Bir ara yaptırmıştım ve o kadar memnun kalmıştım ki, tam tembel işi saç şekillendirme, bu kadar mı kolay olur... Perma yaptıracağım denk getirip biraz kısaltıp saçları, sonra "Yıprandılar" şeysine yağ mağ sürerim artık. Susam yağı mı, badem yağı mı, zeytinyağı filan bi şeyler iyi geliyormuş.

Sonracığıma beslenme düzenim üzerine çalışmalarım var, düzenli sebze ve yoğurt yemek için kendimi zorluyorum, "İçten başlar bakım" hesabı. Spor mpor yine başlayayım diyorum, kıllar da gitsin de iyice. Çünkü "Bacaklarım kıllı" diye bahane edip spor yapmıyordum dışarıda, artık yaparım kıl bahanem bitiyor.

Hmm sonra, yüz gerdirme şeysilerini araştırmaya başladım, "Hifu, ameliyatsız yüz germe" gibi bi şey varmış, ne kadar verimlidir bilmiyorum, çok aradayım. Bazı yorumlar iyi, bazıları kötü... Bakacağım işte. Ama muhtemelen estetik cerrahiye gideceğim, öyle botoks masaj uğraşmak da sıkıcı görünüyor.

Bunları bi yapayım, korumak için çabalamaya o zaman başlarım gibime geliyor.
Öbür türlü rutin, bende olmuyor.
Yaa o kıllar niye öyle oldu bende anlamadım. Aynı 30 sonrası doğum yaptım ,bam çenemde kıl çıkmaya başladı. Ne alaka lan 😕 Ana olduk , sakalımız olsunda dinlenelim diye mi? Ayda bir kaş alırdım ben ,haftada bire düştü. Lazerle biten kıllarım çıktı. Doktor doğum sonrası hormon değişimi olur diyorda sakallı bıyıklı olduk yahu.

X