Ben başaramıyorum.
Bunun üzerine vaktinde sanırım iki konu açtım, olmuyor; alışmamışım.
Yaa eskiden güzel bi gadındım, hiçbir şey yapmama gerek yoktu. Ne bileyim çenemde tüy çıkmazdı, bıyık neyim bilmezdim, saçlarım hele kendiliğinden şekilliydi, cildim dersen gençlik zaten onun parlaklığı, bi de sigarayı it gibi içmezdim o sıralar, hiç maskedir kremdir, saç bakımdır hiçbir rutin edinmedim.
Kilom da yoktu zaten, metabolizma hızlı, dal gibi boy, güzeldim la ben baya güzeldim.
Sonra 30 yaş geldi.. Bir de doğum...
Çenemde kıllar çıkıyor, bıyıklar fışkırıyor yarebbim, saçlarım taranmıyor, boyaya boyaya bozdum mu naptım, belli bir uzunluktan sonra direkt düğüm... Cilt kilo al-ver-al ver sarktı, suratımın rengi gitti bozuk beslenme, sigara... Ya hormonlarıma bi şeyler oldu her yerimden kıllar fışkırır... Elim ayağım birbirine karıştı, alışmamışım...
Suratıma bir gün maske yapsam kalan 2 ay yapmam, yüzüme değen tek şey sanırım su ve yıkandıkça sabun filan.
Epilasyon dersen yıldım, batık matık olmazdı onlar çıktı başıma sonra, bi de jilet denedim oldular ağaç gibi, meğer bu günleri bekliyorlarmış... Bir al iki al üç al bık geldi, kışları saldım... Artık eşim "Allah rızası için al bi bacaklarını nolur, dayım gibisin" diyordu, sonra o da alıştı, bacaklarımı alınca "Oo bahar gelmiş"filan diyordu.
Böyle pasaklı salmış bir dönem yaşıyorum ve ucundayım, çıkıştayım.
Lazere başladım, dedim "Gangsta, mkunu çıkardın bi normale dön artık"... Lazer cepte, tek seansta bile bayasından kurtuldum, devam ediyorum.
Sonracığıma saçlarım için perma düşünüyorum, yazdım bi köşeye. Bir ara yaptırmıştım ve o kadar memnun kalmıştım ki, tam tembel işi saç şekillendirme, bu kadar mı kolay olur... Perma yaptıracağım denk getirip biraz kısaltıp saçları, sonra "Yıprandılar" şeysine yağ mağ sürerim artık. Susam yağı mı, badem yağı mı, zeytinyağı filan bi şeyler iyi geliyormuş.
Sonracığıma beslenme düzenim üzerine çalışmalarım var, düzenli sebze ve yoğurt yemek için kendimi zorluyorum, "İçten başlar bakım" hesabı. Spor mpor yine başlayayım diyorum, kıllar da gitsin de iyice. Çünkü "Bacaklarım kıllı" diye bahane edip spor yapmıyordum dışarıda, artık yaparım kıl bahanem bitiyor.
Hmm sonra, yüz gerdirme şeysilerini araştırmaya başladım, "Hifu, ameliyatsız yüz germe" gibi bi şey varmış, ne kadar verimlidir bilmiyorum, çok aradayım. Bazı yorumlar iyi, bazıları kötü... Bakacağım işte. Ama muhtemelen
estetik cerrahiye gideceğim, öyle botoks masaj uğraşmak da sıkıcı görünüyor.
Bunları bi yapayım, korumak için çabalamaya o zaman başlarım gibime geliyor.
Öbür türlü rutin, bende olmuyor.