Sürekli bakımlı olmayı nasıl başarıyorsunuz

Sen bebeksin. 😍
Şimdi okuyunca sevindim bakımlıymışım.
Yüzünü güzelce yıkayıp nemlendirmeyi canı çekmeyeni aklım almıyor hakikaten. Bence güzel aktivite. Duştu ağdaydı girmiyorum e bu ihtiyaç zaten. Maske de haftada 2 yaparım kafama göre. Daha başka bakım neydi? Oramı buramı serumlara henüz bulamıyorum. Biraz fazla genç gösteriyorum az yaşlanasım var.
yaş kaçç ona göre yorum yapacağım kuzum sanaaa 40 dan aşağı ise bebesinnn yavv dahaaa :KK53:

Geceden yuzumu yikar dislerimi farcslar kremimi surer yatarim. Sabah kalktimi cilt piril piril zaten. Sonra bi kalem ceker gozume.cikarim evden. Ne fondoten ne pudra ne kapatici hiçbirini kullanmam. Ayda 1 kalici oje yaptiriyorum. Benim tırnaklarim cok yavas uzar. 1 ayda anca uzuyor. Ayda 2 saat el bakimina ayirmam yetiyor yani. Gun icinde ama sik sik el kremi surerim.
Sac icinde ayda 1 lorealin sicak maskesini yapiyorum. Mis oluyor.
Baskada bisey yapmiyorum.
kalıcı ojeyi ben de istiyorum sarartıyormu peki alttaki tırnağı

Kremler sivilce yapıyor
Ablacım yorum yazmaya bile üşeniyorsun ki kaldı ki bakımlı olmak gibi süreklilik gerektiren işlere bulaşasın :KK43: sana o yorumu yazan arkadaşımız aslında motivasyon (geceden düşünürüm demiş) ve süreklilik (gelecekte ödülünü alırsın demiş) hakkında önemli birşey söylemiş ama tek yazdığın kremlerin sivilce yapması mı :olamaz: krem sende sivilce yaptıysa sana uygun değil demektir, uygun olanını kullanırsın bu kadar basit.

Mesela hergün yüz jeliyle yüzümü yıkamak, sabah rimel sürmek, kıyafet uyumu yakalamak, saçlarımı kontrol altına almaya çalışmak...

E bu bence zaten olması gereken. Öyle bir yazmışsınız ki ekstra bir şey bekledim. Yüzünüzü saf su yerine temizleme jeliyle yıkamak artı bir dakikanızı bile almaz. Rimel zaten makyajın bence olmazsa olmazı hiç makyaj yapmasanız bile bir rimel bir allık bakımlı gösterir. Kıyafet uyumuna gelince belli renklerde giyinirseniz o da uğraştırmaz siyah, gri, beyaz, bej olmazsa olmaz renkler. Üstte beyaz giyinmeyi çok seviyorum mesela alta ne giyersem uyumlu oluyor. Ana renklerde kıyafetleriniz olsun ki birlikte kombinleyebilin. Saçınızı da artık uyandığınız gibi gitmediğimizi varsaymak istiyorum kontrol altına almaya çalışmak ne kadar zor olabilir çok sıkıntıysa at kuyruğu toplayın sıkıca.

Ablacım yorum yazmaya bile üşeniyorsun ki kaldı ki bakımlı olmak gibi süreklilik gerektiren işlere bulaşasın :KK43: sana o yorumu yazan arkadaşımız aslında motivasyon (geceden düşünürüm demiş) ve süreklilik (gelecekte ödülünü alırsın demiş) hakkında önemli birşey söylemiş ama tek yazdığın kremlerin sivilce yapması mı :olamaz: krem sende sivilce yaptıysa sana uygun değil demektir, uygun olanını kullanırsın bu kadar basit.
Bugüne kadar bir çok marka kullandım sürekli sivilcelenme oluyor. Ürünleri bırakıyorum geçiyor. Para vermekten de ürün aramaktan da yoruldum. İşim var fırsat buldukça kısa da oşsa yazmaya çalışıyorum.

Bence ben kendimce bakımlıyım ama şunu söylemem gerekirse bu benim gerçekten her durumda içimden geliyor. Yani ben ağladıktan sonra bile kalkar yüzümü yıkarım bide üstüne yüzüm kızardı diye sakinleştirici krem sürerim 😂

Bu ara cildim fena bozuldu mesela aynada kendimi beğenmiyorum ama günlük rutinim değişmedi. Sabah çok erken kalkmama rağmen yine temiz içerikli yıkama ürünleriyle yıkarım, hafif nemlendirici sürerim evden çıkmadan yarım saat öncede yaz kış mutlaka güneş kremi uygularım.

Eve gelir gelmez hemen önce elimi yüzümü yıkarım sonra biraz dinlenip duşa girerim, bu zararlı mesela ama ben hergün duş alıyorum mutlaka. Alışkanlık işte 🤷‍♀️

2-3 günde bir nem maskesi mutlaka yapıyorum onu da duştan çıkıp saçımın kurumasını bekleyene kadar olan süreye sıkıştırıyorum yine bu sürede hemen tırnak etlerim yumuşamışken kendi manikür setimle manikür yaparım. Kaşım çıktıysa ondan hemen bir iki tel çekerim.

Kıl tüy meselesi için kesin önerim lazer, hazır ona arada gidiyorken bi cilt temizliği ve bakımı yaptırmak mükemmel oluyor. Siyah nokta ve yağ bezesi temizliği yapıyorlar gerçekten çok işe yarıyor. İşten çıkıp kendimi kötü hissettiğim zamanlarda hemen uğruyorum (pandemi dolayısıyla buna ara verdim)

Tüm bu yazdıklarımı yoğun iş temposuyla yapıyorum bu arada

Bugüne kadar bir çok marka kullandım sürekli sivilcelenme oluyor. Ürünleri bırakıyorum geçiyor. Para vermekten de ürün aramaktan da yoruldum. İşim var fırsat buldukça kısa da oşsa yazmaya çalışıyorum.
krem yerine serum kullan o zaman hem daha faydalı hem de krem gibi ağır değildir

Ayna karşısın da youtuber gibi davranarak 😂 Kullandığım ürünleri tanıtıyorum kendi kendime 😂 Ama bazen çok üşeniyorum ama en üşendiğim zaman bile keçi sütü sabunumu ve nemlendirici mi asla aksatmam. Hele nemlendirici... Yüzüm ve vücudum çöl gibi ne yazık ki.

Vücut nemlendiricisini de banyodan sonra 2 dakika yalap şalap yaparım sonra ki his mükemmel oluyor çünkü ❤

Ben banyoda ayda bir kez ipek yüz kesesiyle yüzümü keselerim hafif hafif gerçekten pürüzsüz yapıyor.Onun dışında yine ayda bir kez banyoda ponza taşı yaparım ayaklarıma 1 ay yumuşacık olur.Bunları aylık mutlaka yaparım haftaya yayarak.2 haftada bir de banyodan çıkınca manikür pedikür yaparım ojelerimi de her banyodan önce siler yenilerim.Bunlar zaten 5 dk dan fazla sürmez.Saçlarıma her banyodan sonra rahat açılması için serum kullanırım.Zaten evde brezilya fönü yapıyorum 3 ayda bir o yüzden hep fönlü gibi.onun dışında her pazar epilatörle kol bacak alırım.Makyaj yapmıyorum kirpiklerime de 3 ayda bir kirpik lifting yaptırıyorum.Bunlar inanılmaz kısa sürüyor zaten

Siz bana çok üşengeç geldiniz.. Mesajlarınızdan bile belli kısa kısa :KK70:

Eğer her ürün yüzünüzde sivilce, siyah nokta falan yapıyorsa bir dermotoloğa gidip cilt problemlerinizi öğrenebilirsiniz. Ücretsiz cilt analizi yapan eczanelerde var, cilt analizinde sonra yüzünüze uygun ürünleri alabilirsiniz. Bende sizin gibiyim, bizim gibi insanların tek çaresi iyi bir dermotoloğa gidip söylediklerini harfiyen uygulamak. Başka çaremiz yok.

QUOTE="-Sahrud-, post: 65459418, member: 660849"]
Bence ben kendimce bakımlıyım ama şunu söylemem gerekirse bu benim gerçekten her durumda içimden geliyor. Yani ben ağladıkta
krem yerine serum kullan o zaman hem daha faydalı hem de krem gibi ağır değildir
peki serum nasıl uygulanıyor, günlük mü ? Kremden daha iyi gelebilir belki yüzüme çünkü kremler extra yağlandırıyor yüzümü sanırım. Uygun ürünü alsam da yaplanma oluyor

X