Sürekli bakımlı olmayı nasıl başarıyorsunuz

Benim saçlarımda dalgalı yıkayıp uyudugumda sabahları zaptedemiyorum her buklrsi ayrı takılıyor o yüzden topluyorum hep öneriniz var mi
Curly girl metodu arkadaşım. Ahhaha herkese yazcam. Youtube da bizevdeyokuz kanalından izleyebilirsin duygunun videolarını.

Bu arada konuyu bende takipteyim arkadaşlar temiz içerikli bir göz çevresi bakım kremi öneriniz olursa sevinirim:KK200:
İsananın göz çevresi kremi ve serumu var, 40-60 yaş diyor ama kremlerin üzerindeki yaşlar fasa fiso biraz :))) içeriğine bakmak lazım ve içeriği epey güzel yaşlanma karşıtı aktifler var içinde retinol gibi. Rossmana gittiğimde kremini almıştım ama şimdi olsa serum alırdım onun içeriği daha güzel çünkü

Bu kremi:

Bu da serumu:

Geçen yıl gittiğim cilt doktoru öyle bir ürün önerdi, eczaneye gittim önüme koydukları 100mg nemlendirici 400 tl idi, adını hatırlamıyorum şimdi.Dermokozmetik ürünleri cidden çok pahalı, adam o kremi vücudum için verdi, 100mg krem kaç gün gider ki :)))şimdilik niveaya devam ediyorum, çok soğuklarda hindistan cevizi yağı ile desteklemeyi düşünüyorum bakalım ne olacak
Doktorlar belli markaları katalogdan işaretleyip verip geçiyorlar. Ceradolin hem yüz hem de vücut için çok güzel losyonlar yapıyor yıllarca kullandım. Hem içeriği kaliteli hem de türk markası.

merhaba, kadınların üstüne yüklenen her an bakımlı olma mevzusunun gayet farkındayım ama ben biraz farklı yaklaşacağım bu yüzden söylediklerim asla her an model gibi harika olmalıyız anlamını taşımıyor baştan belirteyim, hepsi kişisel deneyimlerim.

100 günün 95'inde gerçekten bakımlı bir kadınım ama o geri kalan 5 günde, ki o dönemde ciddi üzüldüğüm bir mesele olması gerek, yani enerjim çok düşüktür. ben insanın dış görünüşünün psikolojisini etkilediğine inanan biriyim. ama bu çok güzel olmak vs anlamında değil, sadece kendine özen göstermek, kendini daha iyi hissetmek anlamında. şu depresif günlerimde genelde kendime bakmadığım gibi ıvır zıvır yeme, tıkınırcasına beslenme, gereksiz alkol alımı, netten çöp içerikler tüketme gibi şeyler de yaşıyorum ve aslında bir nevi ruhuma acı çektiriyor gibi oluyorum. yani hepsi paket bir program gibi geliyor. fakat kendime iyi davrandığım günlerde kendimi temiz, düzgün, epilasyonum bakımım yapılmış görmeyi seviyorum, bu bana kendime değer verdiğim hissini aşılıyor. ve kilit nokta bunları biri için yapmıyorum, yani günlerce evden çıkmayacaksın bile olsam kendi ruhum için yapıyorum. aynaya baktığımda iyi hissetmek için.

peki bir de madalyonun diğer yüzüne bakalım. şu an içinde yaşadığımız dünyada çok fazla algı yönetimine maruz kalıyoruz vücudumuz, görünüşümüz hakkında. her an mükemmel olmalıymışız gibi bir baskı var. mesela ben 33 yaşındayım, bir kaç erkekten yaşına göre harikasın gibi cümleler duyduğumda o kadar irrite oldum ki. sanki yaşım öldüm de gömülmem gereken bir yaş !ya da bir kozmetiğe gittiğim zaman yok göz altı kapatıcısı yok 30 üstü kremi. inanın sürekli sanki bir kusur var da benim hep kapatmam gerekiyor psikolojisi çok fazla aşılanıyor bize, bilinç altımıza. ve eğitimli de olsak farkında da olsak bazı dönemler çok dibe çekiliyoruz. ben mesela 1.74 boyunda 54kg ince yapılı bir kadınım, ayva göbeğim var ve bir dönem o kadar takıntı yaptım ki 3-4 ay kadar karın kaslarım olsun istedim, çok eksik hissettim. başka dönem ince yapılı, kolay kabaran saçlarımdan nefret edip neden her an fönlü duran saçlarım yok dedim. size kendimde taktığım şeylerin hepsini anlatsam çoğunu beni gören insanlar fark etmemiştir bile ama kaç defa zehir oldu günüm bana.

şimdi "sürekli bakımlı olma" konusuna geliyorum, lise yıllarımda çirkin bir çocuktum, ve çok berbat giyinen inekvari bir tiptim, bu yüzden ne flörtüm oldu ne başka bir şey. sonra ne oldu bilmiyorum yaşım büyüdü, bakımı giyimi öğrendim, çoğu şeyi yanlış yaptığımı gördüm, ve yüzüm kemik yapım oturdu başka bir kadına dönüştüm, yani ergenlik evresi çirkin olduğum bir evre olarak geçti. bunu anlattım çünkü terapistime göre o dönemler yaşadığım akran zorbalığı yüzünden ilerleyen yıllarda ben hala aynaya baktığımda aynı o zamanki çocuk kendimi görüyorum, yani algımda çarpılma var.
kendime güvenim gittiği dönemlerde, hala bazı semptomları çok ağır yaşadığım günler oluyor, yukarıda anlattım, mesela regl öncesi dönem gibi.

bunları anlattım çünkü aslında bakım dediğimiz şey kilomuza yediğimize içtiğimize dikkat etmek, spor yapmak, ağız diş sağlığımıza dikkat etmek, düzenli duş almak ve güzel kokmak kadar yeterli ve kolay. eğer bunları yapıyorsanız zaten bakımlı bir kadınsınız ve kendinize saygınız var.

fakat benim kişisel fikrim bunu aşan her hareket her çaba altında daha köklü psikolojik travmalar yatıyor olabilir, kendinizi olduğunuz gibi kabullenmekte zorlanıyor olabilirsiniz. bu konularda farkındalık çok önemli. "bakımlı kadın" tanımından ne anladığınızı analiz edin, bakımlı kadın demek kendine sağlığına dikkat eden ama arada insan olduğundan bakımsız dönemleri de olabilen kadın mı; yoksa her an "mükemmel" kusursuz kadın mı? cevap ikincisiyse bunun üzerine düşünmenizi tavsiye ederim.

Benim saçlarımda dalgalı yıkayıp uyudugumda sabahları zaptedemiyorum her buklrsi ayrı takılıyor o yüzden topluyorum hep öneriniz var mi

Aa yok, ben her buklesi ayri takilsin sevdigim icin iyice kivirciklastirmaya calisiyorum. Kopuk kullanirim ise gidecegim zaman, evdeyken bir sey kullanmam. Bir de bu curly girl metodunu arastiriyorum halen, tam uygulayabiliyorum diyemem, conditioner ile yikayin saci diyor, asla sampuan kullanmayin diyor. Mokrofiber havlu kullnin ve asla isitici kullanmayin diyor. Bunlari yapiyorum. Ama deep conditioning falan denmis, o kisimlari hic anlamadim, anlayan biri beni de etiketlese ne guzel olur.

Ben temizliğime çok dikkat ederim, cilt bakımımı rutin olarak yaparım, ellerim biraz bakımsız kalıyor evde işim gücüm hiç bitmediğinden ona üzülüyorum biraz 😞 kıl, tüy vs çok özenliyimdir.
Ayağımdaki bir rahatsızlık sebebiyle çok çok özel günler dışında topuklu vs giyemiyorum, çoğunlukla düz, spor hatta rahatsızlığıma göre seçilmiş ayakkabılar tercih ediyorum.
Kıyafette de hiç sıkıntıya gelemem, toplantılar vs tamam ama onun dışında hep basic , rahat şeyler giyerim.
Saçlarım da dalgalı , dağınık.
Kendimi çoğu zaman paspal hissediyorum.
Bu da böyle çocuk gibi geziyor mu diyor insanlar acaba arkamdan merak ediyorum 😂😂
Fiziğim falan hiç fena değil ama şu kıyafet işini tam çözemiyorum ya nasıl giyiyorsunuz gıyır gıyır bluzları falan günlük hayatta? Ya da kumaş pantolon? Kırışınca çöplük gibi olmuyor mu, benimkiler kırışıyor mesela siz nasıl jilet gibi geziyorsunuz? O tarz giyindiğimde kendimi paket gibi hissediyorum, emniyet kemerini bile takamıyorum iz yapar kötü görünür diye. Bir de terletiyor beni o kıyafetler. Bu sebeple zorunlu zamanlarda giyiyor onun dışında bir kot bir tişörtle geziyorum hep.

Ben temizliğime çok dikkat ederim, cilt bakımımı rutin olarak yaparım, ellerim biraz bakımsız kalıyor evde işim gücüm hiç bitmediğinden ona üzülüyorum biraz 😞 kıl, tüy vs çok özenliyimdir.
Ayağımdaki bir rahatsızlık sebebiyle çok çok özel günler dışında topuklu vs giyemiyorum, çoğunlukla düz, spor hatta rahatsızlığıma göre seçilmiş ayakkabılar tercih ediyorum.
Kıyafette de hiç sıkıntıya gelemem, toplantılar vs tamam ama onun dışında hep basic , rahat şeyler giyerim.
Bu da böyle çocuk gibi geziyor mu diyor insanlar acaba arkamdan merak ediyorum 😂😂
Fiziğim falan hiç fena değil ama şu kıyafet işini tam çözemiyorum ya nasıl giyiyorsunuz gıyır gıyır bluzları falan günlük hayatta? Ya da kumaş pantolon? Kırışınca çöplük gibi olmuyor mu, benimkiler kırışıyor mesela siz nasıl jilet gibi geziyorsunuz? O tarz giyindiğimde kendimi paket gibi hissediyorum, emniyet kemerini bile takamıyorum iz yapar kötü görünür diye. Bir de terletiyor beni o kıyafetler. Bu sebeple zorunlu zamanlarda giyiyor onun dışında bir kot bir tişörtle geziyorum hep.

Ay bir tek kamuda calisirken boyle giyiniyordum. Simdi giyindigim hic bir urun utuye ihtiyac duymuyor kurutucu kullanildiginda.
Kisin diz ustu kislik elbiselere bayiliyorum, altina kulot ya da tayt, ustune hirka, super rahat ve bence sik. Pantolon da giyeceksem rahat olacak, bedenim fitken bir beden buyuk giyip keyfine varirim, ama aksi durumda nasil olsa vericem kilo deyip dasdaracik alirim, ne rahat ederim ne hos olur, cok sacma ama oylem

Ay bir tek kamuda calisirken boyle giyiniyordum. Simdi giyindigim hic bir urun utuye ihtiyac duymuyor kurutucu kullanildiginda.
Kisin diz ustu kislik elbiselere bayiliyorum, altina kulot ya da tayt, ustune hirka, super rahat ve bence sik. Pantolon da giyeceksem rahat olacak, bedenim fitken bir beden buyuk giyip keyfine varirim, ama aksi durumda nasil olsa vericem kilo deyip dasdaracik alirim, ne rahat ederim ne hos olur, cok sacma ama oylem
Ben kamudayım ama inan giyinemiyorum öyle ya, jilet gibi kıyafetler hiç benim tarzım değil. Görüntü şık oluyor da yok yani mengeneye alınmış gibi her hareketim kısıtlanıyor. Ama dışarıya bakıyorum millet çarşı pazar gezmeye bile şıkır şıkır gidiyor, durdurup sorasım geliyor nasıl rahat ediyorsunuz ulen nasıııııl diye 😂😂
Tamam haşortmanla gezmiyoruz ama konfor çok önemli benim için😂

Ben anca suratım pul pul dökülmeye başlayınca peeling yapıyorum yoksa yüzümü citiliyomusum da erken yaslandiriyomusum gibi geliyo. Akşamları işten gelince tonik. İki günde bir duş. Bunlardan fazlasını zaten kadın ırkı için verilmiş saçma görevler olduğunu düşünüyorum. Makyaj ancak özel günlerde yaparım parfümü hiç sevmem lavanta yağıyla yüzümü temizledigimde tüm gün öyle kokarim

Yok başaramıyorum hem de asla. Haftada bir rutinine bile giremiyor ruhum.
Geçen görümcem çok kötü bir haber aldığımız akşam bakım malzemelerini salona almış saç bakımı yapıyordu. Abisi tam sırası değil mi şimdi dedi. Dünya yansa yapacağım bu kez karar verdim yoksa bir daha rutini olmuyor diyordu :KK70:

Ben kamudayım ama inan giyinemiyorum öyle ya, jilet gibi kıyafetler hiç benim tarzım değil. Görüntü şık oluyor da yok yani mengeneye alınmış gibi her hareketim kısıtlanıyor. Ama dışarıya bakıyorum millet çarşı pazar gezmeye bile şıkır şıkır gidiyor, durdurup sorasım geliyor nasıl rahat ediyorsunuz ulen nasıııııl diye 😂😂
Tamam haşortmanla gezmiyoruz ama konfor çok önemli benim için😂

Çok katılıyorum. İnsanlar normal gezerken nasıl giyerler ki. Bende lastikli bol paça kot üzerine bol tunik ütü istemeyen şal :) ancak çalışırken olmuyor ah

Her gün duş alırım dişlerimi en az iki kere fırçalarım duştan çıkınca ellerimi kremlerim rollon sürerim saçlarımı tararım kulaklarımı temizlerim duştan önce cımbızla görünürde kıl varsa alırım duştayken de topuklarımı taş ile ovarım haftada bir kere tırnaklarımı keserim asla uzatmam yemek yaparken doğru bulmuyorum adet bitiminde kuaföre giderim kaş bıyık ağda için Saçlarımı çok sık kestirmezdim ama covid döneminde eşim makine aldı her ay uçlarını alıyorum boyatmam saçımı hiç kendi renginde koyu bal rengi zaten Makyaj evde olduğum ve zaten tesettürlü olduğum için düğün dernek haricinde çok yapmam. Kıyafetlerim mutlaka ütülü olur temiz giyinirim her gün ev kıyafeti dış kıyafetim ayrıdır üzerim yemek kokmaz parfüm kullanmam ama rollon kokusu zaten yayılıyor güzel kokuyor. He bide siyah maske yaparım on beş günde bir burnumun üzerine siyah noktalar için haftada bir de yüzüme peeling yapıyorum bu kadar ama bence bu bakımlı olmaktan ziyade olması gereken kişisel bakım. Bakımlı sınıfı bi üst segment oluyo güzellik salonunda cilt bakımı botoks masaj falan yaptıranlar herhalde 😂

O kadar bensiniz ki 😂 ben de çoğunlukla kot tişört giyerim, diğerleri terletiyor. Bazı arkadaşlarım bluzlar, elbiseler giyer makyaj yapar gelirler. Nasıl üşenmiyorlar ya diye içimden geçiririm hep 😂

Ay hangi seri o bize de desenize :KK51:
Bakım işini bırakma nedenim hic fark olmayışı idi benim icin. (Karantina öncesi her gun ayni şekilde toniğinden kremine yuz masajina goz kremine kullanirdim sonra bıraktım baktim her sey aynı bidaha başlamadım..)
Ben yves rocher nin sebo vegetal serisini kullanıyorum. Normalde serum ve nemlendiricisini de kullanıyordum sabahları ama öyle olunca özellikle serum çok çabuk bittiği için sabahları jel ve tonikten sonra papatya özlü kızarıklık giderici kremlerinden almıştım onu kullanıyorum.

Tek şikayetim yüzüm bazen kuruyor ve o zaman jeli kullandığımda yüzüm çok kızarıyor. O yüzden haftaya bir cildiyeye gitmeyi düşünüyorum. Elimdeki ürünler bittikten sonra onun tavsiyesiyle yeni markaya geçmeyi düşünüyorum :)

Ben ne zaman böyle konular okusam hemen bütün paramı cilt ve saç bakım ürünlerine yatırırım. Çoğu da gereksiz ve kullanmayacağım şeyler olur. Sonra bir yere giderken aynaya bakarım’ salaksın esra salaksın, ne değişti şimdi bunları yaptın da, onun yerine yeni bir çanta alsaydın ya kendine derim . Bu sefer de kıyafete yönelirim , bir yerlerde bakım konuları geçer, yine kendime kızarım, Allahın paçozu, şu giymeyeceğin kıyafetleri alana kadar bir C vitamini serumu alaydın da az cildin ışıldasaydı diye kendime söverim 😂😂😂😂 ya nolur bana para mara yollayın da hepsini bir kerede alayım böyle tercih yapmam gerektiğinde hep yanlış tarafı seçiyorum 😂😂😂😂

O kadar bensiniz ki 😂 ben de çoğunlukla kot tişört giyerim, diğerleri terletiyor. Bazı arkadaşlarım bluzlar, elbiseler giyer makyaj yapar gelirler. Nasıl üşenmiyorlar ya diye içimden geçiririm hep 😂
Kot süper değil mi ya, kırışma derdi yok, hareket kısıtlılığı yok, tişörtle de güzel oluyor gömlekle de. Üzerinde hiç kot görmediğim bir tanıdığım var mesela, çok merak ediyorum hayattan nasıl zevk alıyor acaba diye😂😂😂

Göz kreminin gerekliliği kişiye göre değişen bişey, mesela benim cildim zaten çok kuru olduğundan kullandığım besleyici kremler gözüme de yetiyor ayrı krem kullanmıyorum. Zaten göz kremi dedikleri yüz kreminin yoğun içeriklisidir. Siz yüzünüze sürdüğünüz ürünü göz çevresine de deneyin, gerekirse iki kat geçin, eğer sürünce kuru değilse orası yetiyor demektir ayrı krem almanıza gerek yok. Ama hala kuruysa ayrı krem alırsınız sonra.
Bu doğru mu ya, gerçekten yüze sürülen kremler, göz altına da sürülebilir mi? Güneş kremi mesela?

Kot süper değil mi ya, kırışma derdi yok, hareket kısıtlılığı yok, tişörtle de güzel oluyor gömlekle de. Üzerinde hiç kot görmediğim bir tanıdığım var mesela, çok merak ediyorum hayattan nasıl zevk alıyor acaba diye😂😂😂
Ya kesinlikle öyle 😂😂 hayret ediyorum görünce. Bir de bir arkadaşım var. Evde hep makyajlıdır ve takılarını falan takar. Ben eve gelince 2 dk üstümdekilerle oturamıyorum hemen eşofmanlarımı giyip yıkanıyorum 😂😂

İyi araştırın. Ben en son a...1 den normalde 50 60 TL olan şampuanı 30 TL ye aldım. Keza şekillendiricimi de indirimden almıştım. Bunlar uzun vadeli tüketim ürünü olduğu için ürünlerinizin bitmesine bir kaç ay kala indirim takip etmeye başlarsanız bütçeniz çok sarsılmaz.
Ben love Planet markasının murumuru şampuanı kullanıyorum. Bir de syoss durulanan krem, şekillendirme için de otacı orta-sert jel. Siz?

Yukarıdaki yorumları okuduğum kadarıyla herkesin bakımlı olmak konusunda ne anladığı ve edimleri farklı. Konu sahibi önce bakımlı olmak istiyorum derken bu cümlenin içini doldurmalısınız. Yani gün/ay/ yıl içinde hangi eylemleri yaparsanız sürekli kendinizi bakımlı hissedersiniz. Mesajlarınızdan anladığıma göre biraz öz bakım eksikliğiniz var gibi. Öz bakım çocuklukta gelişen ve ilerleyen zamanlarda da bireyin hayatına oturmuş olan davranışları kapsıyor. Her gün dişlerinizi fırçalamak, ellerinizi yıkamak, vücut temizliği, duştan çıkınca saçları taramak, tırnakları düzenli aralıklarla kısaltmak, temiz kıyafetler giymek vb. bir bakımlılık değil, olması gereken öz bakımdır. Devamını getirmekte zorlandığınız eylemlerinizi çocukken kazanıp kazanmadığınızı bir değerlendirin.
Belirttiğim gibi bakımlı olmak herkese göre farklı. Bana göre ruhum, içimdeki ben kendini mutlu, huzurlu hissediyorsa bu bedenime de yansıyor. Önce ruhuna bakmalı, onu bakımdan geçirmeli insan. Kişi kendini ne kadar keyifli hissediyorsa bedeni için yapacağı aktiviteler de o kadar uzun süreli oluyor bence. Günde 20 dakika bile olsa fiziksel aktivite şart. Beslenme düzenini sağlıklı yönde değiştirmek ve bol su tüketimi de bir bakımdır. Her gün saatlerce ayna karşısında zaman harcamanıza gerek olmayacak şeyler bunlar. Nasıl yemek yemek, su içmek bedensel ve ruhsal bir ihtiyaç bu saydıklarım da öyle.

X