Sürekli aynı kelimeyi söyleyen bebeğim Otizimli mi

Haticebrnn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2023
11
5
1
25
Merhaba Arkadaşlar
Oğlum 1 yaşındayken günde 10 saat işe başladım babaannesiyle birlikte akşama kadar tek büyüdü birazda telefon maaruzu oldu 2 yaşındayken adına bakmama komut almama durumlarını fark ettim ve tv tlf tamamen kestik 5 aydır hiç vermiyoruz evde tv hiç açılmıyor. Şuan da 2 buçuk yaşında ismini söyleyince bakıyor çoğu komutu alıyor göz teması daha iyi her hangi bir takıntılı hareketi yok alkış yapıyor bazenleri ama bana bakarak ve gülerek takıntılı değil öncesinde takıntılı yaptığı olmuştu çocuklara karşı aşırı bir ilgisi yok ama onları seyretmeyi sever ve hareketlerine güler yabancılardan çok utanıyor gözlerini kaçırıp gülümsüyor 3 aydır bay bay yapmayı öğrendi herkese yapıyor bir keresinde ben söylemeden tam ayrılırken terzi amcaya bile yaptı bana bu ara aşırı düşkün 1 haftadır kreşe gidiyor sar sar makarayı yapmayı öğrenmiş öğretmeni uslu bir çocuk ve komut alıyor diyor bunların dışında beni en çok korkutan sürekli dadi bizim diye kelimeler tekrarlaması genel olarak hiperaktif olması bir de parmakla göstermiyor istediği şeyi anlamlı kelimesi yok bunlar beni çok korkutuyor ne olur bir fikir verin çekmece açıp kapatmayı çok seviyor ama takıntılı değil hayırı en ufak kızgın sesimi çok iyi biliyor hemen tepkisi belli ediyor lütfen başından geçen bir fikir versin

Allah korusun öyle bi durum yasansın istemem. Cocuk doktoruna veya psikologuna götürmeni tavsiye ediyorum

Youtbdan izledigim bi video vardı aklıma o geldi otizmli bir cocugun ve normal bir cocugun davranısları karsılastırılmıstı. Önce o videoları bi izleyin cocugunuzla benzer durumlar görürseniz ilk isiniz çocuk doktorunuzla iletişime geçmek olsun erken teshis her zaman avantajınıza olur bu durum ihmal edilecek bi durum degil gözlem yaparak cocugunuza deger veren bir anne oldugunuz anlasılıyor zaten gecenin bu vakti cozum icin buradasınız eminim doktora götüreceksiniz ve bu durumu en kısa sürede sonuçlandıracaksınız umarım bekledigimiz durum degildir herşey yolundadır ve dikkat eksikligi tarzı şeylere bağlı da olabilir

Otizm değil ya da otizm diyemeyiz çünkü onun da seviyeleri varmış. Bir de ekran maaruziyetine bağlı otizm diye bir olay varmış sanırım emin değilim ama. Şu an kaç aylık. Üstüne düşmeniz lazım. Kreşe vermeniz çok iyi olmuş öncelikle.

Çok teşekkürler sağolun

Yani bana anormal gelen bir şey olmadı. Geç diilenecektir büyük ihtimalle. 31 aylık yeğenim de çok az kelime söyler,utangaçtır,bay bay yapmaz ama komut alır,adı seslenildiginde bakar falan.

Yani bana anormal gelen bir şey olmadı. Geç diilenecektir büyük ihtimalle. 31 aylık yeğenim de çok az kelime söyler,utangaçtır,bay bay yapmaz ama komut alır,adı seslenildiginde bakar falan.
Utangaçlığından dolayı yabancılara göz teması zayıftır diye düşünüyorum cevabınız için teşekkür ederim

1 yasa kadar yapilan rutin dr muayenesinde kontrol ettikleri seyler bunlar. Ismine bakma, bay bay yapma, baş baş yapma vs. Bence doktora goturmeniz lazim burdan bisey demek dogru degil. Ben doktora gelişimi normal mi diye sordugumda ona adiyla sesleniyorum, gozlerinin icine bakiyorum, bu sekilde kontrol ediyorum, bunlari bunlari yapiyor mu diye bakiyorum zaten demisti.
Benim 2 yasinda kizim var cani istemezse kendimi parçalasam dönüp bakmaz ama otizm şüphesi hic olmadi.
Konusma konusuna gelirsek bazi cocuklar gec konuşuyor. Dedig8m gibi bence en dogru seyi size doktor söyler

Belki uzun süre ekrana maruz kaldığı için dikkat eksikliği vardır. Tabi ki en uygunu bir uzmanın yorum yapması ama bence biraz fazla tedirgin oluyorsunuz. İnşallah bir sorun yoktur.
Ekranı kesince büyük gelişmeler olduğunun farkındayım ama neden sürekli aynı şeyler söylüyor ona anlam veremiyorum

1 buçuk yaşa kadar bir sorun yoktu sonradan komut almama isme bakmama durumları oldu ama tv telefon kesince hepsi düzeldi babana ver diyorum babasını biliyor veriyor her türlü komutu alıyor benim korktuğum neden sürekli aynı şeyi tekrarlıyor

Gecici bi dueum olabilir. Gecen hafta herkese abi diyodu benim kiz. Bana bile. Kendiliginden birakti o isi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…