Asil mesele edilecek sey yaz sebzelerinin fiyati degil su an 5 tl ye sadece 5 tane patates aliyorsak, markete her gittigimizde ayni ürünün fiyatini artmis goruyorsak sorun burda.. en basit tarim ürunlerinde bile disariya bagimliyiz. Bunun mantikli bir sebebi var mi??
Üretim yapılmıyor o yüzden.
Yahu Suriye'den patates ve soğan alıyoruz.
O ülkede en son savaş vardı ama?!
Savaş olan ülke üretim yapıyor fazlasını da satıyor ama biz üretim yapmıyoruz.
Pes ya..
Ben olsam utanırdım savaş olan ülkeden mal almaya!.
üretim yok artik.
Konya kadar yuz olcumu olan Hollanda bizden cok cok fazla ihracat yapiyor. Daha ne kadar rezil olacagiz dunyaya.
Disarda herkes mutsuz, herkes gergin, çatacak yer ariyor herkes. Hepsinin altinda yatan sebep pahalilik, alim gucumuzun dusmesi... cözum sunan yok. "Üretim ekonomisini canlandirmaliyiz kendimize yeteriz , kimseye ihtiyacimiz yok " diyen 1 yetkili bile cikmiyor
Evet herkes çok gergin çok mutsuz durumda.Maalesef 90 milyona yaklaştık.
Bir de mülteciler.
Bu kadar insan ne yiyip ne içecek?
Kış Sebzesi Brokoli pazarda 14 tl idi, bilerek almadım.Tepkiliyim.Karnabahar aldım o da pahalı.Ama bazı kış sebzeleri bile uçmuş durumda.
Seçimlerden sonra fiyatlar daha da artacak diyorlar.
Malum kış bitmek üzere.Doğalgaz yakımı düşünce başka şeylerden vergi almaları gerek.
Ne yapacağız hiç bilmiyorum.
zenginler hic etkilenmiyor , olan dusuk ve orta gelirlilere oluyor. Evet daha da artacak diyorlar , herseyi disardan aldigimi icin , secimden sonra dolar artinca hersey daha da artacakmis ama daha ne kadar artabilir aklim almiyor, ... gelir ayni giderler hizla artiyor... Allahim sen sonumuzu hayir et... aclikla yoklukla terbiye etme Allahim.
En alttaki halk her gün ne yiyor acaba?
Bir ülkede umut bitmiş ise tehlike var demektir.
Kendi destekçileri bile artık inanmıyor.
Ülke mazallah çökse kimse bize yardım etmez.
Bir de içimizde mülteciler var.
Çok korkuyorum.
"Tanzim satislar basladi cok memnunuz " diyecek insanlar hala var bu ulkede. "Ozellestirmeler cok iyi cok faydali" diyen insanlar bile var... gercekten insanlarimiza neler oluyor anlamak mumkun degil.
O multeciler suriyeliler yuzunden degisik degisik , aylarca gecmeyen gripler cikti. Hastanelerde onlarin yuzunden bize sira gelmiyor. Gercekten cok doluyum cok stresliyim.