Süpermarketler patlıcan ve biber satmama kararı aldı

Aynen oyle hersey plansiz programsiz, ve onlar ebediyete kadar kalacaklar bu ulkede. Ben devlette kadin dogumda saatlerce sira bekliyorum ekranda arapca isimler cikiyor onlara sira geliyor. Hangi bir sacmaligi soyleyelim ki ... berbat ettiler herseyi

Aynen oyle hersey plansiz programsiz, ve onlar ebediyete kadar kalacaklar bu ulkede. Ben devlette kadin dogumda saatlerce sira bekliyorum ekranda arapca isimler cikiyor onlara sira geliyor. Hangi bir sacmaligi soyleyelim ki ... berbat ettiler herseyi

Gerçekten çok zor.Öncelik sürekli onlarda.
Evet gerçekten acil durum olur, yaşlı teyze/amca olur tabi ki, bekleriz. Ama 14 yaşındaki Suriyeli çocuk- anne doğum yapacak diye bu ne tantana pes.
Ben bekarım ve evlensem de çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum.
Çünkü şu an çocuk sahibi olursam, çocuğum da bu düzende güme gidecek.
Ya çok paralı olmam lazım ki olası acil bir durumda çocuğum yurt dışına yerleşebilsin,ki böyle bir durum yok..
Ya da çocuğum çok zeki olacak onun da garantisi yok, o yüzden kedi, köpek ile idare edeceğim..
Şaka bir yana gençlerimize çok üzülüyorum, çünkü bunlar kalıcılar gitmeyecekler.
Ve seneler sonra 5 -6 milyon olacak 15-20 milyon..

Patlican yaz sebzesi degil mi? Kis mevsiminde pahali olmasi garip mi? Dunyanin her yerinde boyledir bu. Yazin bile mesela yaz sebzeleri ani bir hava degisiminde borsa gibi calkalanir

Evet yaz sebze meyve üzerinden konuşunca bende kızıyorum.

Elbetteki pahalı olacak, zaten yenilmemeli.

Ancak maalesef ki kış sebze ve meyvesi de pahalı.

Ben her sebzenin mevsiminde yenmesi taraftariyim , yazdığınız gibi maalesef bu mevsimin sebzesi de pahalı.
Tanıdıklarım çiftçi anneme mutlaka sebze bırakan olurdu hatta baya veren olurdu ki biz çocuklarına bile yeterdi. Bu kış kimse sebze birakmadi , ya maliyetinden dolayı ekemedi yada eken de masrafinin derdinde.
Benim bu yasadigim bile bir çok şeyi anlatıyor aslinda

Haklisiniz ben de aynen oyle dusunuyordum ama yine de gelecek hakkinda, cocuk sahibi olmak hakkinda cok buyuk konusmamanizi tavsiye ederim nacizane :) malesef egitim sistemi, saglik, ekonomi, hersey kotuye gidiyor. Allah yeni nesilin yardimcisi olsun. Biz yine cok sansliymisiz.

Reactions: 000

Yok tabi ki büyük konuşmuyorum.Çünkü büyük konuştuğum her şeyi yaşadım.Sadece şu an gençler için gelecek göremiyorum.Özellikle bazı gençler için.O yüzden şu an fikrim bu.Bence en güzel yıllar anne,babamızın zamanlarıydı öğretmenlik mi okudun sınavsız, sözlü mülakatsız ataman çıkardı.Şimdi nerede..Ölme eşeğim ölme..Yıllarca atama için uğraşanlar var.Böyle mi olmalıydı?!

Bütün bölümlerde Türkiye ilk sıralarında olanlar atanamadı. Hatta fizik bölümü 1.si de atanamadı.
Yazık değil mi bu gençlere gecesini gündüzüne katarak çalışıyorlar. Sonuçta umutlarını kaybediyorlar.
Bunalımlar intiharlar
Mülakat denen saçmalık kalkmalı. Hak eden hak ettiği mesleği yapabilmeli.

Reactions: 000

Evet Deniz Eren diye bir kızmış, puanı 89, fizik dalında KPSS 1.si ama mülakatta elemişler.Çok üzüldüm.
Bu sistemi getirmelerinin nedeni torpili engellemekti.En yüksek puanı alanların merkezi atama ile torpilsiz atanmasıydı. Bunları hangi vicdan kabul ediyor, bir tarafta 89 ,90 puanlar var bir yanda 60 alanlar var. Arada 30 puan var diyelim o 30 puan kaç günün emeği demek, alın teri demek.
Bir an önce merkezi atama gelmeli.Yoksa gençlerin bu sistemde hiçbir umudu kalmayacak. Sözlü mülakat bizde istismara uğrar.Bizde puan baz alınmalı.

Ona ok kuzu ama adam alternatif getiriyor onada birsuru kulp takiliyor. Zengin olan zaten sira beklemez gider pahaliya alir

Ona ok kuzu ama adam alternatif getiriyor onada birsuru kulp takiliyor. Zengin olan zaten sira beklemez gider pahaliya alir

Yok bu çok iyi oldu. En azından bütçeye göre olmayanı da alırız. Firsatcilarda tutuştu fiyatlar düştü az markette.

Ancak bütün fatular düşse hepimiz zengin olacağız zaten. Belimizi büken onlar.

Evet markete pazara yansimasi guzel zaten.. adamin bi yaptiginida takdir etsinler. Bizim millet herseyden sikayetci.. pahali olsa sikayet.. adam alternatif getirmis bu defada yok sira var bla bla dalga geciyolar.. yaw o zaman sikayeti birakip gidip pahaliya alirsin. Bi yaptiginida takdir et yani. Adam hangi biriyle ugrassin dusman 1 degilki

Valla ben karşılığında doğru dürüst hizmet alsam faturaların yüksek olmasından şikayetçi olmayacağım, hatta helali hoş olsun bile derim ama hizmet yok, evde sınırsız internet bağlı, 16 olması gereken hızı 5-6 megabit görebilirsek ne ala ama ödediğim fatura sabit, her ay çatır çatır 16 megabit için ödüyorum 6'yı zor görüyorum, güya sınırsız ama akk sebebiyle o 5-6 seviyelerinde olan hız kota nedeniyle 2'ye düşüyor, bir muhteşem haber de bundan sonra sınırsız internette kota olmayacakmış ama fiyatlar 2 misli olacak, ttnet açıklamış bile, kafadan 200 lira ödeyeceğim her ay ama hizmet aynı kalacak hakkım olan 16 megabit yine olmayacak, ortalama 400 lira elektrik faturası ödüyorum ama kar yok, kasırga yok, rüzgar, yağmur yok, afet yok, elektrikler bir gidiyor 5 saat yok.

21. Yüzyılda karanlık çağı yaşıyorum resmen, diyeceksiniz ki hizmetleriniz özel sektörden çünkü özelleştirildiler, doğrudur ama ben bu hizmetler için TRT payı, dağıtım bedeli, ÖTV'si, KDV'si tomarla para ödüyorum, alt yapı yetersiz geliyorsa alt yapı hizmetini benim dememle yapmayacaklarına göre benim muhatabım devlettir, bu hizmetler için özelleşen sektörlere ultimatomu verecek devlettir, ısınma giderim yok, en azından doğalgaz hizmeti henüz gelemedi, neden gelemediğini aklımda almıyor ama gelmiyor işte, elektrik, su, internet, cep faturaları, doğalgaz olmadığından tüp parasıydı derken benim aylık fatura giderim 1000 lirayı buluyor, bir de doğalgaz olsa 1.500 lira diyebiliriz bu gidere ama hani hizmet? Hakkımı arasam çevremde açılmış emsal davaların hepsi tüketici aleyhine oldu.

Ben çok doluyum bu konuda, neredeyse kendi elektriğimi üretip, suyumu çıkarmaya, internet için uzaya uydu atmaya niyetlenecek kadar da sinirliyim.

Bende , bende sinirliyim ama bunun da , faturalar gibi bir karşılığı yok maalesef.

Toplu isyana gidip bir gece bile elektrik , su , internet, telefon kullanmayıp " topyekün ! " uyusak ne kadar zarara ugratiriz acaba ?

Buna uyacak halk sayısı az , dert olan bu sanırım.

Pahalı olmasının sebebi o oldugu için olabilir mi?

Yaz sebzeleri her zaman kışın da tezgahlarda oluyordu ama hiç patlıcanı 14 lira görmüş müydünüz? Patlıcan 6 civari olurdu bunu da çoğu kişi yaz sebzesi normal diyerek makul görürdü.
He siz şimdi kış sebzesi pırasa 6 lira olunca patlıcanın 14 olmasını normal karşılıyor olabilirsiniz ama ikisi de anormal

Ne oldugu icin? Baskasi iktidarda olsa kesin beles olacakti cunku
Off vallahi akplilerin bu boş konuşmalarından bıktım. 17 senedir iktidarda olan adamı ekonominin batması dolayısıyla suçlayamıyoruz.
Burda bıdı bıdı tüp kuyrugu su bu diye zırvalayanlar memlekette üretimi bitirdiği için ekonomik sıkıntı baş gösterince tanzim market açmasını alkışlıyor bi şeyi de beğenin diyor falan filan.
Sizin iş de zor valla

Değil elbette , normal değil. Ancak mevsim dışı sebze meyve tüketilmek zorunda değil diye üzerinde durulması saçma geliyor bana.

Pırasa için sayfalar yazılabilir tabi.

Fakat dediğim gibi en çok faturalar , vergiler can yakıyor.

Isinamadan verdiğimiz paralar. Faturamı geç odediginde kapatma ücreti iki katı oldu.

Bir ay poşet parası konuşuldu. Markette iki parçaya 100 tl veren 25 kurusu konuşup durdu.

Asıl mesele üzerinde durulmuyor. Hep yan malzemeler kullanılıyor. Patlıcan değil karnabahar , poşet değil market ürünleri konusulmali.

Evet firsatcilik çok yapıldı kabul de, firsatciliga firsatcilik verenler olmasa nasıl olacaktı bu artıslar ?

Aynı sayıda bir bebek bezi 37 yken 57 ye çıktı.

Sorun vatandaşı gelir kapısı görmek itiraz edeni de vatan hainliğiyle suçlamak.

Ne oldugu icin? Baskasi iktidarda olsa kesin beles olacakti cunku

Hayır beleş olmayacaktı. Şuan mevcut parlemanto içerisinde hepsi vasat. Hatta berbat. Hepsi yaşlanmış. Siyaset bilmiyor. Cesaret yok. Ancak muhalefetlik üzerine kurulu düzenleri var. Al paranı otur koltuğunda mantığıyla devam ediyorlar.

Ancak şuan ki sistemde duranlar artık yoruldu. Zafer sarhosluguyla hatalar yapmaya başladı. Halkını düşünen yok. Ellerini uzattiklari bal kaymak yiyor,ulasamayanlar ise debelenip duruyor.

Belki cekilirlerse yerlerine yenileri çıkacak. Belki belki bilemeyiz. Denemeden bilemeyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…