Valla ben karşılığında doğru dürüst hizmet alsam faturaların yüksek olmasından şikayetçi olmayacağım, hatta helali hoş olsun bile derim ama hizmet yok, evde sınırsız internet bağlı, 16 olması gereken hızı 5-6 megabit görebilirsek ne ala ama ödediğim fatura sabit, her ay çatır çatır 16 megabit için ödüyorum 6'yı zor görüyorum, güya sınırsız ama akk sebebiyle o 5-6 seviyelerinde olan hız kota nedeniyle 2'ye düşüyor, bir muhteşem haber de bundan sonra sınırsız internette kota olmayacakmış ama fiyatlar 2 misli olacak, ttnet açıklamış bile, kafadan 200 lira ödeyeceğim her ay ama hizmet aynı kalacak hakkım olan 16 megabit yine olmayacak, ortalama 400 lira elektrik faturası ödüyorum ama kar yok, kasırga yok, rüzgar, yağmur yok, afet yok, elektrikler bir gidiyor 5 saat yok.
21. Yüzyılda karanlık çağı yaşıyorum resmen, diyeceksiniz ki hizmetleriniz özel sektörden çünkü özelleştirildiler, doğrudur ama ben bu hizmetler için TRT payı, dağıtım bedeli, ÖTV'si, KDV'si tomarla para ödüyorum, alt yapı yetersiz geliyorsa alt yapı hizmetini benim dememle yapmayacaklarına göre benim muhatabım devlettir, bu hizmetler için özelleşen sektörlere ultimatomu verecek devlettir, ısınma giderim yok, en azından doğalgaz hizmeti henüz gelemedi, neden gelemediğini aklımda almıyor ama gelmiyor işte, elektrik, su, internet, cep faturaları, doğalgaz olmadığından tüp parasıydı derken benim aylık fatura giderim 1000 lirayı buluyor, bir de doğalgaz olsa 1.500 lira diyebiliriz bu gidere ama hani hizmet? Hakkımı arasam çevremde açılmış emsal davaların hepsi tüketici aleyhine oldu.
Ben çok doluyum bu konuda, neredeyse kendi elektriğimi üretip, suyumu çıkarmaya, internet için uzaya uydu atmaya niyetlenecek kadar da sinirliyim.