- 13 Ekim 2007
- 7.037
- 13
- Konu Sahibi hasretim34
bu simitlerin bagimlisi olacaksiniz :))
özel birsey yapmaniz gerekmiyor
250 gram Margarin
1 çay bardağı Sıvıyağ
1 yumurta Sarısı
1/2 çay bardağı Şeker
1/2 çay bardağı Sirke
1 paket Kabartma tozu
(1 - 2 çorba kaşığı mahlep) mahlepli sevenler için.. (mahlebinizin kokusu kuvvetli ise 1 çorba kaşığı da yeterli olur)
1 tutam Tuz (bir tatlı kaşığı silme ilave ettim ben)
Göz kararı un
Üzerine:
1 adet Yumurta beyazı
Susam
sirke ve kabartma tozu haric diger malzemeleri karistirin( mahlebin yarisini koyun)
, sirkeyi ve kabartma tozunu sona saklayın. sirkeyi koyup, kabartma tozunu üzerine ekin, "cızzz" diye bir ses duyacaksınız. hemen karıştırın diğer malzemeler ile.. sonra unu ekleyin yavaşça )
Biraz un ilave ettikten sonra hamur ele yapışır bir kıvamdayken, kalan mahleb ide ilave edin bu aşamada)
Gayet yumusak bir hamur elde edin ele yapışmıyorsa tamamdır
Hamur kıvam alınca 3 cm. uzunluğunda çubuklar oluşturup uçlarını birleştirip halka yapın.
Halkaları önce yumurta akına sonra da susama batırıp yağlanmış tepsiye dizin.
180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Çok kızartmayın, pembe pembe olunca alın kendi sıcaklıkları ile de biraz renkleri değişiyor. Çok fırında tutmak, fazla kızartmak kurutur, takır tukur yapar minik simitçiklerimizi =)
(sirke ağızda dağılmasını sağlıyor)
özel birsey yapmaniz gerekmiyor
250 gram Margarin
1 çay bardağı Sıvıyağ
1 yumurta Sarısı
1/2 çay bardağı Şeker
1/2 çay bardağı Sirke
1 paket Kabartma tozu
(1 - 2 çorba kaşığı mahlep) mahlepli sevenler için.. (mahlebinizin kokusu kuvvetli ise 1 çorba kaşığı da yeterli olur)
1 tutam Tuz (bir tatlı kaşığı silme ilave ettim ben)
Göz kararı un
Üzerine:
1 adet Yumurta beyazı
Susam
sirke ve kabartma tozu haric diger malzemeleri karistirin( mahlebin yarisini koyun)
, sirkeyi ve kabartma tozunu sona saklayın. sirkeyi koyup, kabartma tozunu üzerine ekin, "cızzz" diye bir ses duyacaksınız. hemen karıştırın diğer malzemeler ile.. sonra unu ekleyin yavaşça )
Biraz un ilave ettikten sonra hamur ele yapışır bir kıvamdayken, kalan mahleb ide ilave edin bu aşamada)
Gayet yumusak bir hamur elde edin ele yapışmıyorsa tamamdır
Hamur kıvam alınca 3 cm. uzunluğunda çubuklar oluşturup uçlarını birleştirip halka yapın.
Halkaları önce yumurta akına sonra da susama batırıp yağlanmış tepsiye dizin.
180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Çok kızartmayın, pembe pembe olunca alın kendi sıcaklıkları ile de biraz renkleri değişiyor. Çok fırında tutmak, fazla kızartmak kurutur, takır tukur yapar minik simitçiklerimizi =)
(sirke ağızda dağılmasını sağlıyor)
Son düzenleme: