Lityumu içemediğim bi günde rahatsızlandım.Diğer ilaçlarımıda içemeyince rahatsızlanıyorum.Bana göre hepsini düzenli olarak kullanmak gerekiyor.Ayrım yapamıyorum.Kizlar bu hastalik veya durumun temel nedeni nedir
Lityum eksikligi mi yoksa dopaminerjik sistem mi
Antipsikotik ilaclar mi belirtilerinizi normale ceviriyor yoksa lityum duzenleyici mi
Biliyorum ikisi de kullaniliyor...fakat sizin yorumlarinizi ogrenmek istedim
Asiri enerji ve akabinde enerjisizlik bazen algilarij cok acik bazen kapali olmasi bazen coskulu cok pozitif bazen cok sinirli veya cok depresif bu tarz belirtiler icin antipsikotik mi daha yararli oldu yoksa lityum duzenleyici mi sizde
Evet yaşıyorum duygu değişimleri canımTeşekkür ederim canim yukarda yazdigim belirtileri yasiyor musun
Günaydın.Kizlar bu hastalik veya durumun temel nedeni nedir
Antipsikotik ilaclar mi belirtilerinizi normale ceviriyor yoksa lityum duzenleyici mi
Asiri enerji ve akabinde enerjisizlik bazen algilarij cok acik bazen kapali olmasi bazen coskulu cok pozitif bazen cok sinirli veya cok depresif bu tarz belirtiler icin antipsikotik mi daha yararli oldu yoksa lityum duzenleyici mi sizde
Merhaba canım ;Merhaba.
Bende bipolar bozukluk hastasıyım.14 yaşımdan beri tedavi görüyorum.Şuan yaşım 22.Benim hastalığımda en çok çektiğim sıkıntım depresyon.Bu yüzden lise yıllarım çok acılı geçti.Derslerimde başarısızlıklar yaşadım.Ve içimde tarif edemediğşm acıyla başbaşaydım.Kimse yardım edemiyordu.Bağıra bağıra ağladıklarımı yardım edin dediklerimi çok iyi hatırlıyorum.Berbat günlerdi.Tabi iyi arkadaşlarım vardı hep destek oldular Allah razı olsun onlardan.Onların sayesinde güldüm ara ara.Ailem hep yanımda ve destekler.Hastalığımın en çok nüksetti yıl evet lise 3 yaş 17.Bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde 7 8 gün kadar yattım.Oradada kendime söz verdim bir daha asla intihar düşüncen olmayacak asla.Şunada bi açıklık getireyim hiç intihar etmedim.Ama yapma isteği çok ama çoktu hayattan bezmiştim.Ama çıktıktan sonra hetşey daha iyi oldu Evet hala bazen zorluklar artıyor ama olsun iyiyim çok şükür.Hastalığım kontrol altında :) ilaçlarımıda düzenli kullanıyorum.Allah bütün hastalara acil şifalar versin.
Merhaba teşekkür ederim hoşbuldum :)Merhaba canım ;
Geçmiş unutulmuyor ama bize çok güzel dersler veriyor.Şuan iyi olmana çok sevindim.
Unutma 'ilaçsız bipolar bipolar değildir' :)
Zeka bombası bipolar kadınlar kulübüne hoşgeldin
Kizlar bu hastalik veya durumun temel nedeni nedir
Merhaba teşekkür ederim hoşbuldum :)
Geçmişten bana kalan en güzel şey aldığım dersti.inşAllah kimse bu sıkıntılarla bu kötü düşüncelerle yaşamaz.Danışmak istediğim bişey olursa buradayım.Sözlerimlede desteğe hazırım :)
Hoşbuldumm :)Hoşgeldin canımmm
Merhaba bendede yaş 29 tanı konulalı 6 yıl oldu uzun zamandır tedavi görmekteydim fakat her seferinde farklı daha doğrusu yanlış tanılar üzerinde ilerlendi (major depresyon gibi) benim rahatsızlığım hızlı döngülü özelliklede son zamanlarda depresyon tarafım daha ağırdı yada manilerimi ben hissetmemiş olabilirim daha yeni yeni anlayabiliyorum rahatsızlığımı çoğunun açıklaması buymuş şiddetli krizler öfke patlamaları çılgınlar gibi borç aşırı özgüven vs derken bu günlere geldim çok şükür insanı yaratıcı ve renkli kılıyor ama önlem alınmazsada insanın canını alıyor bu hastalık ama elbette çözümü bununda var ilaçlar ile dengeleyebiliyoruz hayat yaşanılır kılınıyor. şiddetli maniler yüzünden dünya kadar borç 2 trafik kazam mevcut ve hatırlamadığım bazı şeyler
Tabi ki.
27 yaşındayım şuan ve 1.5 yıldır ilaç kullanıyorum.
İlk teşhisim ; 28 km dinlenmeden yürüdükten sonra kasılıp kalmam sonucunda konuldu.
Manik-depresif bende genetik geçişli.
Geriye dönüp baktığımda bir çok davranışımın sebebinin hastalığım olduğunu anlıyorum artık.
Mesela ; çok dengesiz bir yapım var benim.Bir şeyi çok isterken birden vazgeçebiliyorum.
Birini çok severken bazen sebepsiz bazen de en ufak sebepten dolayı nefret edebiliyorum.
Kafam karışıyor sürekli,okuma takıntılıyım ve bazende manyaklık derecesinde otokontrollüyüm.
Ben maniye yatkın bir bipolar olduğum için genelde deli gibi koştururum ortalıkta,her şeyi ben yapmalıyım her şeyi ben düşünmeliyim.
Özellikle Şubat-Mart aylarında uykusuzluk ve iştahsızlıkla başlayan mani atağına giriyorum taa ki Ekim ayına kadar.
Toplamda bu yaşıma kadar 8 kez majör depresyon yaşadım ve 2 büyük mani atağı.
Şuan günde 900 mg Lithuril , 75 mg nervium sabit kullandığım ilaçlarım.
Herşeye rağmen hastalığımı seviyorum.Hayatıma renk katıyor.Bir kere farklıyım herkesten ve zehir gibi bi kafam var.Herşeye bilirim bilmiyorsam da mutlaka öğrenirim.
Kabaca benim hikayem bu şekilde.
bende okb, anksiyete, manik depresiflik hepsi var. hayatım sürekli bi çıkmazda. süper zeka olmak bana ceza gibi geliyor inanın. gerizekalılar mutlu bide bize bakın. bipolar teşhisimi bile kendi kendime koydum sayılır. psikiyatriye gittim böyle böyleyim diye anlatıyorum boş boş bakıyor depresyon olabilir diyor. bunlar bipolar blirtileri değil mi diyorum. kendine yakıştırma böyle şeyleri diyor salak. böyle sıkıntısı olan insanların en büyük sorunlarından biride sorunu olduğunun kabul edilmeyişi aslında. ben hiç bi adam akıllı tedavi görmedim. verdikleri ilaçlar hiç bi işe yaramıyor. lise yıllarımda prozac kullanmıştım. ünvde citol falan. bunlar hep okb anksiyete için. doktora falanda gitmek istemiyorum. hepsi aynı salak şeyleri söylüyorlar. konuşamıyorsun. maddi durum sıkıntıları yüzünden psikoloğada gidemeyince ortada kalıyor insan. hiç çevremde yok işin açığı sosyalleşemiyorumda. konuşacak dertleşecek hiç kimsem yok. annem yaşamış gençlik yıllarında benzer sorunlar. krizler geçirirdi biz çocukken. annem biraz yardımcı olmaya çalışıyor ama olamıyor maalesef. ne yapılabilir siz neler yapıyorsunuz ilaç kullanmaktan başka? o kadar üşengeç ve o kadar halsizim ki hiç bişey yapmıyorum. 25 yaşındayım yıldız teknik ünv mezunuyum yaşaldığım şehir küçük iş imkanım yok çalışamıyorum. bi iki imkan oluyor inanın üşengeçlikten kalkıp gidemiyorum. ağır ataklar yaşıyorum. ortalama 10 gün sürüyor 2 ayda bir falan. çıkamıyorum işin içinden. Allah aşkına bi tavsiye falan verin yada sizde bilirsiniz benim aklım bana yeter kimse benden iyi bi sonuca varamaz kafası var malum :) ama yinede söyleyin bişeyler konuşalım lütfen
Y yesil_safir D DeliHA35misspitty tarif ettikleriniz bende de mevcut
D DeliHA35 senin kadar mani baskin yasamadim sadece icsel coskuluk ve yorulmayan bunye oluyor sonra tam tersi
Y yesil_safir atak derken nasil atak oluyor ve sende surekli mi halsizlik durumu
misspitty kendim teshis ettim demissin ya su an bende kendime baktigimda bipolara cok yatkinlik var ama bana 1 prof psikiyatrist bir de doc norolog anksiyete dedi bipolar bu sekilde olmuyor deniyor ama sizin dediklerinizi yasiyorum kesinlikle var bence sadece somatik bedensel belirtiler fazla bende ondan mi.anlamiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?