Merhaba benimde eşim bipolar derdim varda konu açmıştım ama çok anlaşılmadim burayı yeni buldum .. yeni evliyiz eşimle bipolar olduğunu unutarak davranıyorum bazen ve sinirlerim aşırı yıprandı .. isteksizlik belirgin çok dalgın davranıyor bazen ne kadar ağlasamda takmıyor bazende hiç kıyamıyor benimde denge şaştı evlenmeden önce biliyordum aslında ama aynı çatı altına girince farklı oluyor .. ben farkındalık oluşsun bende daha bilinçli olayım istiyorum onunla mutlu olmak istiyorum bende anksiyete hastasıyım ve çok sinirliyim ondan dolayı ona unutarak yaklaşıyorum sürekli atışıyoruz ..
Ayrı ayrı psikiyatri tedavisi ve beraber olarak psikoterapi seanslarıyla hayatı yaşanabilir kılabilirsiniz zannımca.Zor bir birliktelik Allah yardımcınız olsun.Merhaba benimde eşim bipolar derdim varda konu açmıştım ama çok anlaşılmadim burayı yeni buldum .. yeni evliyiz eşimle bipolar olduğunu unutarak davranıyorum bazen ve sinirlerim aşırı yıprandı .. isteksizlik belirgin çok dalgın davranıyor bazen ne kadar ağlasamda takmıyor bazende hiç kıyamıyor benimde denge şaştı evlenmeden önce biliyordum aslında ama aynı çatı altına girince farklı oluyor .. ben farkındalık oluşsun bende daha bilinçli olayım istiyorum onunla mutlu olmak istiyorum bende anksiyete hastasıyım ve çok sinirliyim ondan dolayı ona unutarak yaklaşıyorum sürekli atışıyoruz ..
Orucu ilaç zamanınız nedeni ile mi tutamıyorsunuz, yoksa hastalığınızla ile atak mı geçiriyorsunuz?Oruç tutabilmek için ilaçların ayarıyla oynamıştım ben hata etmişim.
Sadece 5 gün tutabildim pazartesi bıraktım orucu ve ilaçlarımın saatli uygulamasına dönüş yaptım mecburen.
Üzgünümmm bu sene de tutamadım.
Yani şimdi şöyle anlatayım.İlaç düzenim şu şekilde ;Orucu ilaç zamanınız nedeni ile mi tutamıyorsunuz, yoksa hastalığınızla ile atak mı geçiriyorsunuz?
Bende tıpkısının aynısı senin durumundayım şuan.Sanırım bu ara benim dengemi bozan da oruç oldu Allah affetsin bıraktıp oruç tutmayı saatleriö şaştı uyku düzenim şaştı hayat çekilmez bir hal aldı sıfır uyku ile işe gidiyorum geceleri uyuyabildiğim 15 dk ondan da korku ile uyanıyorum sıçrayarak hiç birşeye tahammülüm yok tv sesi bile fazla geliyo yaşamak istemiyorum
Niye yine böyle oldum bilmiyorum
Birde kızlar size belki çok çok saçma gelebilir ama ben sigara kullanan bir insanım bazen özellikle böyle mani dönemlerinde sigara içmek beni kötü etkiliyor ee içme diyeceksiniz aklıma düşünce de içmek istiyorum içince de içim daha bir garip oluyor korku kaplıyor tüm içimi yanım da biri içse o koku bile beni etkiliyor çok sinirliyim
Gün içinde yemek yemek gelmiyor aklıma eve gelince aklıma geliyor çok tuhaf hissediyorum
Nasıl anlattık anlatabildim mi bilmiyorım ama bende durum böyle velhasıl kelam iyi değilim
Ben doktora da gitmiyorum işin kötüsü burda ki doktora alışamadım kendi doktorum istanbul da sanki ona gitsem daha iyi gelicek gibi ilaçlar bana az geliyor sanırım yeterince kafamı dağıtamıyorum düşüncelerime engel olamıyorım
Bayramdan sonra Allah kısmet ederse ona gidicem tekrar
Bu mübarek günler de Allah hepimizin yardımcısı olsun
İyiki sizler varsınız en azından anlayan birileri var bu bile iyi geliyor insana başkasına anlatamıyorsun anlatsan da anlamıyorlar zaten
Keşke stresreb uzak kalabilsem 4 ilaçla başladım 3 ilaçla devam ediyorumCanım selamlar öncelikle uyku düzenine çok dikkat et yeterli uyumadığımda manyak gibi dolandığmı farkettim ilaçları bıraktırmaya doğru gidiyorum şuanda güldür güldür mani geldi çattı kapımı öncekine göre daha dengeli olsamda kendimden çok korkuyorum.. evden pek çıkmamaya özen gösteriyorum bu dönemlerde. Dr ile açık konuşabilmek çok önemli ilaç + terapist desteği ama ömür boyu kalacak diye birşey yok. Şuan tek ilaçla gidiyorum kullandığım 5 ilaç vardı totalde 6 ilaçla giderken teke düştü. oluyor kızlar sadece sabredin.. Uyku önemli ve stresten mümkün olduğunca uzak kalın.
Keşke stresreb uzak kalabilsem 4 ilaçla başladım 3 ilaçla devam ediyorum
İlk zamanlarımı hatırlıyorum yaşayan bir ölü gibiydim bitkisel hayatta yaşıyordum sanki çok şükür o günleri atlattım ama bu hiç huzursuzluğu bu uyku bozukluğu denemediğim şey kalmadı uyımaj için ama yok uykım gelmiyor şimdi daha kötüsü güç bela uykuya dalıyorum korku ile uyanıyorum kan ter içinde ama rüyamı gördüm neden korktum neden öyle uyanıyorum bilmiyorum
Uyku ilacım var ama benim işim vardiyalı 15 gün gece 15 gün gündüz çalışıyorım gececiliğim ramazanla aynı zamana denk gelince uyku düzenim de psikolojimde bozuldu gece 2:30 da eve gidiyorum sahur yapıyodum uykum gelmiyo ilacıda içmedim sahur yapıcam diye sabahlara kadar oturdum sabahlar dediğim de sabah 08:00-09:00 kadar sonra uyuyodum ama 1 saat sonra kalkıyodum oruçlu halsiz oluyorum aptal gibi geziyodum tam işe geleceğim saatte uykum geliyodu
Şimdi gündüz çalışıyorum orucu bıraktım ama hala uyuyamıyorum uyuyunca da korku ile uyanıyorum doktor uyuyamazsan ilacı 2 tane iç dedi birde öyle denicem bakalım
Evet yok cnm niye yanlış anlıyım bıraktım bende orucu ama maleseff vardiyami değiştirme şansım yok işi zor buldum zaten bırakmakta istemiyorum bünyem illa ki alışacak hepsi üst üste geldi ailevi bazı problemlerim oldu stres üzüntü mevsim geçişi ramazan derken dağıldım biliyorum bugünler de geçicek ama geçene kadar çok yorucu oluyor bazen diyorum niye ben böyle oldum nerden geldi bu hastalık sonra beterin beteri var diyorum bugümü çok şükürCanım yanlış anlamada D DeliHA35 bahsetmişti biraz yukarıda oruç ve uykusuzluğun kendisini kötü tetiklediğini ve kötü etkilendiğini anlatmıştı. bir hekimini dinle baktın durum daha kötüye gidiyor oruca biraz ara vermen gerekebilir. Dinende zaten sağlıklı isen oruç farzdır. vardiyasız düzene geçebilmen mümkün ise bunuda bir düşün derim.
10 gün önce delice krize girmiştim oruçtan dolayı.kızlar selam mevsimlerin döngüsünde maniniz ne zaman şiddetleniyor ? Güldür güldür manideyim ! ilaç bırakıyorum ondan mı kaynakalnıyor acaba bu hafta randevu yakalayamadım gidemedimde doktora :S
10 gün önce delice krize girmiştim oruçtan dolayı.
Şuan yavaş yavaş toparlamaya çalışıyorum ben.
Anlamak o kadar zor ki anlık dalgalanma oluyor günlük dalgalanma oluyor sinirden asabiyetten yedim kendimi iyice.Vara yoğa bağırıyorum tükeniyorum sanki git gide.Şuan iyi hissediyor musun hicom kendini peki ? ben toparlanıyorumda anlık dalgalanıyor ne oluyor bende anlamadım
Anlamak o kadar zor ki anlık dalgalanma oluyor günlük dalgalanma oluyor sinirden asabiyetten yedim kendimi iyice.Vara yoğa bağırıyorum tükeniyorum sanki git gide.
Diyete başladım bi de.Sanki biraz rahatlama geldi gibi ama bilmiyom sabah delirdim gene
Hangi birini anlatıyım İko hangi derdime ne çare bulayım.Vallahi elimden bi kaza çıkacak.noldu kuzum anlatmak ister misin ?
Hangi birini anlatıyım İko hangi derdime ne çare bulayım.Vallahi elimden bi kaza çıkacak.
Bakıcı aradı sabah 10da (eşim öğlen bırakıp ordan işe gidiyor bu hafta) kendi çocuklarını avm ye gezmeye götürcekmiş bizim çocukları başka yere bıraksam olur muymuş
Allah aşkına ben cinnet geçirip ağzıma geleni saymayıp napcaktım sanki bırakacak yerim birbirini kırıyo ben keyfiyetten onu istiyom alt komşum ve benden 15 yaş büyük ama hiç önemi yok bunların.
Zaten haftaya pazartsi kreş ve yaz okuluna başlıycaklar.Cuma son yani
Neyse biraz saydıktan sonra 'şu iki günde çocukları idare etmezsen gebertirim seni saat 2de gelirler deyip kapattım telefonu.
Eşim çocukları bırakınca 'Hico çok ayıp etti' demiş.
Eşim aradı kadına ne dedin niye dedin diyo.Bi postada onu kalayladım.
Oturuyom şimdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?