• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Süper Beyinler :) Manik depresifler(Bipolar Hastaları)

Merhaba.
Bende bipolar bozukluk hastasıyım.14 yaşımdan beri tedavi görüyorum.Şuan yaşım 22.Benim hastalığımda en çok çektiğim sıkıntım depresyon.Bu yüzden lise yıllarım çok acılı geçti.Derslerimde başarısızlıklar yaşadım.Ve içimde tarif edemediğşm acıyla başbaşaydım.Kimse yardım edemiyordu.Bağıra bağıra ağladıklarımı yardım edin dediklerimi çok iyi hatırlıyorum.Berbat günlerdi.Tabi iyi arkadaşlarım vardı hep destek oldular Allah razı olsun onlardan.Onların sayesinde güldüm ara ara.Ailem hep yanımda ve destekler.Hastalığımın en çok nüksetti yıl evet lise 3 yaş 17.Bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde 7 8 gün kadar yattım.Oradada kendime söz verdim bir daha asla intihar düşüncen olmayacak asla.Şunada bi açıklık getireyim hiç intihar etmedim.Ama yapma isteği çok ama çoktu hayattan bezmiştim.Ama çıktıktan sonra hetşey daha iyi oldu Evet hala bazen zorluklar artıyor ama olsun iyiyim çok şükür.Hastalığım kontrol altında :) ilaçlarımıda düzenli kullanıyorum.Allah bütün hastalara acil şifalar versin.

Kizlar bu hastalik veya durumun temel nedeni nedir
Lityum eksikligi mi yoksa dopaminerjik sistem mi
Antipsikotik ilaclar mi belirtilerinizi normale ceviriyor yoksa lityum duzenleyici mi
Biliyorum ikisi de kullaniliyor...fakat sizin yorumlarinizi ogrenmek istedim
Asiri enerji ve akabinde enerjisizlik bazen algilarij cok acik bazen kapali olmasi bazen coskulu cok pozitif bazen cok sinirli veya cok depresif bu tarz belirtiler icin antipsikotik mi daha yararli oldu yoksa lityum duzenleyici mi sizde

Antipsikotik ilaclar mi belirtilerinizi normale ceviriyor yoksa lityum duzenleyici mi
Asiri enerji ve akabinde enerjisizlik bazen algilarij cok acik bazen kapali olmasi bazen coskulu cok pozitif bazen cok sinirli veya cok depresif bu tarz belirtiler icin antipsikotik mi daha yararli oldu yoksa lityum duzenleyici mi sizde
Lityumu içemediğim bi günde rahatsızlandım.Diğer ilaçlarımıda içemeyince rahatsızlanıyorum.Bana göre hepsini düzenli olarak kullanmak gerekiyor.Ayrım yapamıyorum.

Günaydın.
Hastalığın nedeni beyin kimyasallarındaki işlevsel bozukluk nedeniyle zaman zaman az ya da çok salgılanmaları.(Dopamin ve serotonin)
Lityum eksikliği diye birşey yok çünkü normal insanların kanında lityum yok olması gereken birşey de değil.Öncesnde benimde yoktu seninde.
Antipsikotikler sadece taşkınlıkları önler.Belirtileri normale çevirmeye çalışan! temel ilaçlardır.
Lityum karbonat(lithuril).valproik asit(depakin),karbamazepin(karazepin,tegretol),lamotrijin(lamictal) bunlar manik depresif hastaların temel ilaçları.Bunlar olmadan tedavi olmaz temel ilaç bunlardır diğerleri(antipsikotikler,antidepresanlar,sakinleştiriciler yan ilaçlardır.
Saydığın belirtiler için ilk seçenek tabiki de temel ilaçlar.Ama bipolar tedavisinde bu ilaçların yanına mutlaka antipsikotikte eklenir.

Merhaba.
Bende bipolar bozukluk hastasıyım.14 yaşımdan beri tedavi görüyorum.Şuan yaşım 22.Benim hastalığımda en çok çektiğim sıkıntım depresyon.Bu yüzden lise yıllarım çok acılı geçti.Derslerimde başarısızlıklar yaşadım.Ve içimde tarif edemediğşm acıyla başbaşaydım.Kimse yardım edemiyordu.Bağıra bağıra ağladıklarımı yardım edin dediklerimi çok iyi hatırlıyorum.Berbat günlerdi.Tabi iyi arkadaşlarım vardı hep destek oldular Allah razı olsun onlardan.Onların sayesinde güldüm ara ara.Ailem hep yanımda ve destekler.Hastalığımın en çok nüksetti yıl evet lise 3 yaş 17.Bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde 7 8 gün kadar yattım.Oradada kendime söz verdim bir daha asla intihar düşüncen olmayacak asla.Şunada bi açıklık getireyim hiç intihar etmedim.Ama yapma isteği çok ama çoktu hayattan bezmiştim.Ama çıktıktan sonra hetşey daha iyi oldu Evet hala bazen zorluklar artıyor ama olsun iyiyim çok şükür.Hastalığım kontrol altında :) ilaçlarımıda düzenli kullanıyorum.Allah bütün hastalara acil şifalar versin.
Merhaba canım ;
Geçmiş unutulmuyor ama bize çok güzel dersler veriyor.Şuan iyi olmana çok sevindim.
Unutma 'ilaçsız bipolar bipolar değildir' :)
Zeka bombası bipolar kadınlar kulübüne hoşgeldin :KK200:

Merhaba canım ;
Geçmiş unutulmuyor ama bize çok güzel dersler veriyor.Şuan iyi olmana çok sevindim.
Unutma 'ilaçsız bipolar bipolar değildir' :)
Zeka bombası bipolar kadınlar kulübüne hoşgeldin :KK200:
Merhaba teşekkür ederim hoşbuldum :)
Geçmişten bana kalan en güzel şey aldığım dersti.inşAllah kimse bu sıkıntılarla bu kötü düşüncelerle yaşamaz.Danışmak istediğim bişey olursa buradayım.Sözlerimlede desteğe hazırım :)

Carbamazepine kullanıyorum ben şuanda sadece ilaçlar çok destekleyici idi benim için şuan yalnızca (tegratol ile devam ediyorum) kendini tanımak ile de çok alakalı benimde yanlış tanılarım olmuştu major depresyon okb ve ankisiyete sanmışlardı başta stresten uzak kalarak ve uyku düzenime dikkat ederek çözdüm sorunu ben şuan çok çok iyiyim çok şükür hepinize acil şifalar dilerim..

Yolun başında iken gözüm çok korkmuştu çaresiz şekilde ne yapacağımı bilemeden oradan oraya sürükleniyordum sürekli ama ilaçlar çok önemli kızlar 16 ilaç kullanıyordum bir günde (toplam adeti) şuanda teke düştü şükürler olsunki aşılıyor ama ömrünüzün sonuna kadar ilaç kullanacaksınız diye birşey yok bilginiz olsun korumadayım şuan bıraktırmaya gidiyoruz gidişatımı görmek istiyorum ha evet arada benimde kafam kopmuyor değil :KK70: ama eskisine nazaran daha kolay dengeye alıyorum kendimi yeterki o içinizdeki güce inanın sabredin azmedin oluyor kızlar ve kontrollerinizi asla aksatmayın doktorunuza karşı herzaman çok açık olun

Ay kizlar
Benim tanim psikosomatik anksiyete bedensel belirti veren anksiyete ...ama dopaminerjik sistemimde sorun oldugunu hem psikiyatristim demisti hem de ben bulmustum stilizan 1mg vermisti bana psikiyatristim ve cipralex stilizan antipsikotik bunu sadece bedenini duyma diye veriyorum dedi bir iki ay kullan en dusuk doz anksiyolitiktir dedi ama ben birakamadim ve 8 ay kullandim kullandigimda enerjiktim
Sonra biraktim mide ilaci verildi yemek borusu mide hareketi duzenlesin diye o da dopamini baskiliyormus ondan mi artik ne ben bir iyi oldum...
Onu da tabi biraktim cunku prolaktini yukseltti
Arada aliyorum ve sanki enerji veriyor dopqmin baskilayan seyler emin degilim
Ama tani olarak bipolar konulmadi hayir degil dendi hatta ama kendime bakinca cok goze carpmayan orta hafif arasi bipolara cok uydugumu goruyorum

Yani bazen cok enerjigim bazen komada gibi halim yok

Bazen cok mutlu coskuluyum bazen sinirli ama bunlar beni cok zor duruma sokmuyor o yuzden dikkat cekmiyor

Bazi zamanlar algim mantigim kapaniyor gibiyken bazi zamanlar algim cok acik oluyor

Gercekdisilik dedigimiz derealizasyon yabancilasma cok yasiyorum

Antipsikotikten sonra yemek borusu yutma nefes sorunlari cikti ki bu dogal sanirim

Bu belirtiler toplumda goze batmiyor ama ben bunlari yasiyorim su an cipralex ve tranko kullaniyorum sizce bipolar suphesi icin psikiyatrist muayanesi gerekli mi tekrar

Merhaba bendede yaş 29 tanı konulalı 6 yıl oldu uzun zamandır tedavi görmekteydim fakat her seferinde farklı daha doğrusu yanlış tanılar üzerinde ilerlendi (major depresyon gibi) benim rahatsızlığım hızlı döngülü özelliklede son zamanlarda depresyon tarafım daha ağırdı yada manilerimi ben hissetmemiş olabilirim daha yeni yeni anlayabiliyorum rahatsızlığımı çoğunun açıklaması buymuş şiddetli krizler öfke patlamaları çılgınlar gibi borç aşırı özgüven vs derken bu günlere geldim çok şükür insanı yaratıcı ve renkli kılıyor ama önlem alınmazsada insanın canını alıyor bu hastalık ama elbette çözümü bununda var ilaçlar ile dengeleyebiliyoruz hayat yaşanılır kılınıyor. şiddetli maniler yüzünden dünya kadar borç 2 trafik kazam mevcut ve hatırlamadığım bazı şeyler :sus:

bende okb, anksiyete, manik depresiflik hepsi var. hayatım sürekli bi çıkmazda. süper zeka olmak bana ceza gibi geliyor inanın. gerizekalılar mutlu bide bize bakın. bipolar teşhisimi bile kendi kendime koydum sayılır. psikiyatriye gittim böyle böyleyim diye anlatıyorum boş boş bakıyor depresyon olabilir diyor. bunlar bipolar blirtileri değil mi diyorum. kendine yakıştırma böyle şeyleri diyor salak. böyle sıkıntısı olan insanların en büyük sorunlarından biride sorunu olduğunun kabul edilmeyişi aslında. ben hiç bi adam akıllı tedavi görmedim. verdikleri ilaçlar hiç bi işe yaramıyor. lise yıllarımda prozac kullanmıştım. ünvde citol falan. bunlar hep okb anksiyete için. doktora falanda gitmek istemiyorum. hepsi aynı salak şeyleri söylüyorlar. konuşamıyorsun. maddi durum sıkıntıları yüzünden psikoloğada gidemeyince ortada kalıyor insan. hiç çevremde yok işin açığı sosyalleşemiyorumda. konuşacak dertleşecek hiç kimsem yok. annem yaşamış gençlik yıllarında benzer sorunlar. krizler geçirirdi biz çocukken. annem biraz yardımcı olmaya çalışıyor ama olamıyor maalesef. ne yapılabilir siz neler yapıyorsunuz ilaç kullanmaktan başka? o kadar üşengeç ve o kadar halsizim ki hiç bişey yapmıyorum. 25 yaşındayım yıldız teknik ünv mezunuyum yaşaldığım şehir küçük iş imkanım yok çalışamıyorum. bi iki imkan oluyor inanın üşengeçlikten kalkıp gidemiyorum. ağır ataklar yaşıyorum. ortalama 10 gün sürüyor 2 ayda bir falan. çıkamıyorum işin içinden. Allah aşkına bi tavsiye falan verin yada sizde bilirsiniz benim aklım bana yeter kimse benden iyi bi sonuca varamaz kafası var malum :) ama yinede söyleyin bişeyler konuşalım lütfen

Tabi ki.
27 yaşındayım şuan ve 1.5 yıldır ilaç kullanıyorum.
İlk teşhisim ; 28 km dinlenmeden yürüdükten sonra kasılıp kalmam sonucunda konuldu.
Manik-depresif bende genetik geçişli.
Geriye dönüp baktığımda bir çok davranışımın sebebinin hastalığım olduğunu anlıyorum artık.
Mesela ; çok dengesiz bir yapım var benim.Bir şeyi çok isterken birden vazgeçebiliyorum.
Birini çok severken bazen sebepsiz bazen de en ufak sebepten dolayı nefret edebiliyorum.
Kafam karışıyor sürekli,okuma takıntılıyım ve bazende manyaklık derecesinde otokontrollüyüm.
Ben maniye yatkın bir bipolar olduğum için genelde deli gibi koştururum ortalıkta,her şeyi ben yapmalıyım her şeyi ben düşünmeliyim.
Özellikle Şubat-Mart aylarında uykusuzluk ve iştahsızlıkla başlayan mani atağına giriyorum taa ki Ekim ayına kadar.
Toplamda bu yaşıma kadar 8 kez majör depresyon yaşadım ve 2 büyük mani atağı.
Şuan günde 900 mg Lithuril , 75 mg nervium sabit kullandığım ilaçlarım.

Herşeye rağmen hastalığımı seviyorum.Hayatıma renk katıyor.Bir kere farklıyım herkesten ve zehir gibi bi kafam var.Herşeye bilirim bilmiyorsam da mutlaka öğrenirim.

Kabaca benim hikayem bu şekilde.

bende okb, anksiyete, manik depresiflik hepsi var. hayatım sürekli bi çıkmazda. süper zeka olmak bana ceza gibi geliyor inanın. gerizekalılar mutlu bide bize bakın. bipolar teşhisimi bile kendi kendime koydum sayılır. psikiyatriye gittim böyle böyleyim diye anlatıyorum boş boş bakıyor depresyon olabilir diyor. bunlar bipolar blirtileri değil mi diyorum. kendine yakıştırma böyle şeyleri diyor salak. böyle sıkıntısı olan insanların en büyük sorunlarından biride sorunu olduğunun kabul edilmeyişi aslında. ben hiç bi adam akıllı tedavi görmedim. verdikleri ilaçlar hiç bi işe yaramıyor. lise yıllarımda prozac kullanmıştım. ünvde citol falan. bunlar hep okb anksiyete için. doktora falanda gitmek istemiyorum. hepsi aynı salak şeyleri söylüyorlar. konuşamıyorsun. maddi durum sıkıntıları yüzünden psikoloğada gidemeyince ortada kalıyor insan. hiç çevremde yok işin açığı sosyalleşemiyorumda. konuşacak dertleşecek hiç kimsem yok. annem yaşamış gençlik yıllarında benzer sorunlar. krizler geçirirdi biz çocukken. annem biraz yardımcı olmaya çalışıyor ama olamıyor maalesef. ne yapılabilir siz neler yapıyorsunuz ilaç kullanmaktan başka? o kadar üşengeç ve o kadar halsizim ki hiç bişey yapmıyorum. 25 yaşındayım yıldız teknik ünv mezunuyum yaşaldığım şehir küçük iş imkanım yok çalışamıyorum. bi iki imkan oluyor inanın üşengeçlikten kalkıp gidemiyorum. ağır ataklar yaşıyorum. ortalama 10 gün sürüyor 2 ayda bir falan. çıkamıyorum işin içinden. Allah aşkına bi tavsiye falan verin yada sizde bilirsiniz benim aklım bana yeter kimse benden iyi bi sonuca varamaz kafası var malum :) ama yinede söyleyin bişeyler konuşalım lütfen

Merhaba canım eğer hekimine güvenmiyorsan yeniden farklı bir hekim tarafından muayeneye girmelisin bende kendi tanısını koyanlardanım.. psikologa gitmeme gerek görmediler hekimlerim ama terapilerin oldukça faydalı olduğu kanatindeyim. Bİzim için düzen çok önemli ve muhakkak çalışmalısın ilaçlardan sonra seni en çok rahatlatacak şey bu olacaktır güven bana.

Y yesil_safir D DeliHA35 misspitty misspitty tarif ettikleriniz bende de mevcut
D DeliHA35 senin kadar mani baskin yasamadim sadece icsel coskuluk ve yorulmayan bunye oluyor sonra tam tersi

Y yesil_safir atak derken nasil atak oluyor ve sende surekli mi halsizlik durumu

misspitty misspitty kendim teshis ettim demissin ya su an bende kendime baktigimda bipolara cok yatkinlik var ama bana 1 prof psikiyatrist bir de doc norolog anksiyete dedi bipolar bu sekilde olmuyor deniyor ama sizin dediklerinizi yasiyorum kesinlikle var bence sadece somatik bedensel belirtiler fazla bende ondan mi.anlamiyorlar

Y yesil_safir D DeliHA35 misspitty misspitty tarif ettikleriniz bende de mevcut
D DeliHA35 senin kadar mani baskin yasamadim sadece icsel coskuluk ve yorulmayan bunye oluyor sonra tam tersi

Y yesil_safir atak derken nasil atak oluyor ve sende surekli mi halsizlik durumu

misspitty misspitty kendim teshis ettim demissin ya su an bende kendime baktigimda bipolara cok yatkinlik var ama bana 1 prof psikiyatrist bir de doc norolog anksiyete dedi bipolar bu sekilde olmuyor deniyor ama sizin dediklerinizi yasiyorum kesinlikle var bence sadece somatik bedensel belirtiler fazla bende ondan mi.anlamiyorlar

Eğer içine sinmedi ise istersen bir hekim tarafından yeniden muayeneye gir ankisiyetede buna yakın şeyler yaşarsın çünki şuan ilaçlı bir tedavi uygulanıyor mu sana ? ne kullanıyorsun ? ilaç ismi verebiliyor muyuz bilmiyorum ama

Back