Süper Beyinler :) Manik depresifler(Bipolar Hastaları)

DeliHA35

... T Ü R K ...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2014
1.517
5.981
158
Merhaba bayanlar;
Hastalık geçmişiniz,yaşınız,ilk teşhisiniz,hissettikleriniz,tedavi süreciniz ...
İnsan her yaşta her zaman birbirinden yeni bir şeyler öğrenebilir.

Hadi birbirimize destek olalım,arkadaş olalım.
Sıkıntılar paylaştıkça azalır konuşmak hele de hastalığı hakkında konuşmak her kadını rahatlatır ben buna eminim.
Unutmayın yalnız değiliz.

Sevgiler

ZİYARETÇİLERE DİPNOT!!! Dilinizin ayarını bilin, konunun ne olduğunu, ne için açıldığını kavrayın; burası bir "Sohbet, muhabbet, tecrübe paylaşım, ümit telkin" alanı, hastane koridoru değil. Zaten herkesin arka planında doktoru var, gelip bir de sizin doktorculuk oynamanıza gerek yok yani. Bizim kendi spesifik, bize özel yolculuğumuz bu.

Son düzenleme:
Kendinizden bahsedin o zaman, bipolar tanidiklarim var sadece.
Tabi ki.
27 yaşındayım şuan ve 1.5 yıldır ilaç kullanıyorum.
İlk teşhisim ; 28 km dinlenmeden yürüdükten sonra kasılıp kalmam sonucunda konuldu.
Manik-depresif bende genetik geçişli.
Geriye dönüp baktığımda bir çok davranışımın sebebinin hastalığım olduğunu anlıyorum artık.
Mesela ; çok dengesiz bir yapım var benim.Bir şeyi çok isterken birden vazgeçebiliyorum.
Birini çok severken bazen sebepsiz bazen de en ufak sebepten dolayı nefret edebiliyorum.
Kafam karışıyor sürekli,okuma takıntılıyım ve bazende manyaklık derecesinde otokontrollüyüm.
Ben maniye yatkın bir bipolar olduğum için genelde deli gibi koştururum ortalıkta,her şeyi ben yapmalıyım her şeyi ben düşünmeliyim.
Özellikle Şubat-Mart aylarında uykusuzluk ve iştahsızlıkla başlayan mani atağına giriyorum taa ki Ekim ayına kadar.
Toplamda bu yaşıma kadar 8 kez majör depresyon yaşadım ve 2 büyük mani atağı.
Şuan günde 900 mg Lithuril , 75 mg nervium sabit kullandığım ilaçlarım.

Herşeye rağmen hastalığımı seviyorum.Hayatıma renk katıyor.Bir kere farklıyım herkesten ve zehir gibi bi kafam var.Herşeye bilirim bilmiyorsam da mutlaka öğrenirim.

Kabaca benim hikayem bu şekilde.

Merhaba bendede yaş 29 tanı konulalı 6 yıl oldu uzun zamandır tedavi görmekteydim fakat her seferinde farklı daha doğrusu yanlış tanılar üzerinde ilerlendi (major depresyon gibi) benim rahatsızlığım hızlı döngülü özelliklede son zamanlarda depresyon tarafım daha ağırdı yada manilerimi ben hissetmemiş olabilirim daha yeni yeni anlayabiliyorum rahatsızlığımı çoğunun açıklaması buymuş şiddetli krizler öfke patlamaları çılgınlar gibi borç aşırı özgüven vs derken bu günlere geldim çok şükür insanı yaratıcı ve renkli kılıyor ama önlem alınmazsada insanın canını alıyor bu hastalık ama elbette çözümü bununda var ilaçlar ile dengeleyebiliyoruz hayat yaşanılır kılınıyor. şiddetli maniler yüzünden dünya kadar borç 2 trafik kazam mevcut ve hatırlamadığım bazı şeyler

Bildiğim kadarıyla tedavisi olan bir hastalık kızlar.Yani uzun bir yol ama çok şükür ki tedavisi var.

Psikolojik rahatsizliklar oldukca yorucu ve tuketiciler. Yakin akraba cevremde erkekler arasinda yaygin psikolojik rahatsizliklar ve cok iyi egitimli erkekler arasinda. Erkeklerden erkeklere genetik gecis oldugunu dusunmeye basladim bir suredir.

aslına bakarsan çoğu genetik geçişli. çok fazla insan var dediğin gibi iyi eğitimli hiç belli dahi etmeyen

Bende geldim bipolar değil ama majör depresyon hastalığıyla uğraşıyorum @NoSmoking konuşmuştuk canım seninle enerjiniz verdiğiniz destek çok iyi geliyor kızlar iyi ki varsınız:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…