Süper Beyinler :) Manik depresifler(Bipolar Hastaları)

Ben çok korkuyorum iyilesememekten .Yalvaririm cevap verin

Bakın, bu hastalık ne kadar genel özellikler içerisinde ele alınıp tasvir edilse de, kişisel bir yolculuk.
Somut bir örnek vereyim, hepimizin şeker hastası olduğunu düşünün, hepimiz bazı şeylere dikkat etmek zorundayız ve fakat yemek-kilo dengemiz kendimize münhasır. Bu hastalık da öyle; ilaçlarınız kişisel reçeteniz. Seroquel 100 mg benim için bazı dönemlerimde uyumak adına yeterli gelmediği gibi, bazı dönemlerimde kamyon çarpmışa döndüreceği için 50 mg alıyorum. İştahımı açtığıyla kalıyor.

Lityum kullanamıyorum nitekim benim vücudumda yan etkileri daha belirgin yaşanıyor ve fakat X kişisine lithuril daha iyi gelebilir benim kullanmakta olduğum düzenleyiciden misal. Bunların hepsini yaşayacak göreceksiniz, kendinizde tahlil edecek, doktorunuzla paylaşacak, fikir alış verişinde bulunacaksınız. Bu hastalık "Hapımı atarım düzelirim" hastalığı değil maalesef, bir emek yolu adımlamanız gerekiyor ve ümitvar olmanızı tavsiye ediyorum. Baş tedaviniz sizsiniz. Düşüncelerinizi tahlil etme, yön tayin edebilme ve içgörü geliştirebilme kısmı tamamen sizin gayretinize bağlı.
Gerektiği yerde müziğinizi dinleyeceksiniz, gerektiği yerde bir şeyler üretecek, gerektiği yerde tv izlemeyecek, ilaçınızı alacak yahut iğnenizi olacaksınız. Sizin, bizim denizimiz dalgalı deniz arkadaşım, bu yüzden iyi kaptan olacaksın; dümeni sağlam tutacaksın.

Kolay olsaydı, böyle ciddi bir rahatsızlık olarak ele alınmazdı ve fakat aşılamaz, nokta atışı ile tedavisi yapılamaz bir hastalık değil, pes etmeyin; sihirli bir süresi yok "Ay şu ilacı aldım da 3 ayda kendimi buldum" diyemezsiniz; iş sizde, yolculuğunuzu iyi gözlemleyin ve hastalığınızın tipini sorun doktorunuza; tip bir mi tip iki mi (Ki muhtemelen sizin iki, işiniz bir miktar daha rahat olacak Allah'ın izniyle), bilgi toplayın ve ilaçlarınızı 10 gün gibi bir gün içerisinde "Olmadı, şu fazla şu az" diye kaldırıp atmayın, daha yeni işliyor durun bismillah. İlaçlarınızın dozunu ve türünü de doktorunuzla, sizi görmüş yakından elinizi sıkmış biri ile konuşun lütfen. Buralardan ilaç tavsiyesi vermek uygun olmaz, kilonuz, hastalığın şu anki seyri, tipi vb. her şey havada. Paniğe de gerek yok.

Gerçekten çok teşekkür ederim. Ümitvar olmakta çok zorlansam da deniyorum.Sizlerin yazdıklarından güç alıyorum.Allah şifa versin hepimize insallah

Merhaba arkadaslar hesabı daha once acmıstım ama yenı kullanıyorum buraların yabancısıyım bu hastalık ıcın burdayım bu hastalıga sahıp olanlar veya yakınından tanıdığı olanlar benımle tecrübelerinı paylasabılecek olan var mı? Erkek arkadaşım bıpolar aklımda cok soru var lutfen bekliyorum

Merhaba arkadaşlar, yorumların tamamını okuyamadım ama hem burdaki okuduğum yorumlardan hemde forumda okuduklarım kadarıyla birde sevgilimin söylediği bazı durumlar ve yaşadıklarımızdan ötürü erkek arkadaşımında bipolar olduğunu düşünüyorum. Depresyon dönemlerinde aşırı derece içine kapanık, mutsuz, aşırı gelecek kaygısı, beni hak etmediğine dair yoğun düşünce hatta bu sebeple bana görüşmeyelim ayrılalım bile diyor. Ben ona yanında olduğumu bu dönemlerinde geçeceğini onu sevdiğimi dile getiriyorum. Bir süre görüşmüyoruz ve sonra biraz daha sakinleyip konuşmaya başlıyor ve bana davranışları yüzünden aşırı üzüntü duyuyor. Benim bu durumda nasıl davranmam lazım ?

Özellikle şuan karantina süreci sebebiyle daha fazla depresyon dönemi artmış durumda, ocak şubat ayı gibi psikoloğa gitmeye başladığını söylemişti ama sanırım tam olarak faydasını göremedi intihar durumuna kadar gelmişti.

Bu karantina döneminde 2. dir ayrılık cümleleri geçiyor, ilkinde ben 1 hafta sonra iletişime geçtim ama bu konuları hiç açmadan, sonrasında kendisi de iletişime geçti benimle ve yavaş yavaş iletişimimiz arttı ve yaptıkları için özür diledi ve benim yanımdayken tüm dertlerini tasalarını unuttuğunu söyledi ve inanılmaz mutluydu. En son depresyon dönemine daha bugün girdi yine, galiba biraz bende üzerine gittim ki benden bir şey olmaz görüşmeyelim artık falan dedi. Bir kaç saat sonra ben ona onun yanında olduğumu bu döneminde geçeceğini vs söyledim.

Ama bu karantinadan sonra nasıl bir yol izlemek gerek ? Onu doktora gitme konusunda nasıl yüreklendirebilirim ?

Lithuril kullanan var mı depresyon için doktor tavsiye etti duygu durumumu duzeltmesı için ama kararsız kaldım içmem dedim.O zaman efoksor grex ve xanax yazmış ne yapacağım ne içecegım kafam allak bullak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…