Ben çok korkuyorum iyilesememekten .Yalvaririm cevap verin
Bakın, bu hastalık ne kadar genel özellikler içerisinde ele alınıp tasvir edilse de, kişisel bir yolculuk.
Somut bir örnek vereyim, hepimizin şeker hastası olduğunu düşünün, hepimiz bazı şeylere dikkat etmek zorundayız ve fakat yemek-kilo dengemiz kendimize münhasır. Bu hastalık da öyle; ilaçlarınız kişisel reçeteniz. Seroquel 100 mg benim için bazı dönemlerimde uyumak adına yeterli gelmediği gibi, bazı dönemlerimde kamyon çarpmışa döndüreceği için 50 mg alıyorum. İştahımı açtığıyla kalıyor.
Lityum kullanamıyorum nitekim benim vücudumda yan etkileri daha belirgin yaşanıyor ve fakat X kişisine lithuril daha iyi gelebilir benim kullanmakta olduğum düzenleyiciden misal. Bunların hepsini yaşayacak göreceksiniz, kendinizde tahlil edecek, doktorunuzla paylaşacak, fikir alış verişinde bulunacaksınız. Bu hastalık "Hapımı atarım düzelirim" hastalığı değil maalesef, bir emek yolu adımlamanız gerekiyor ve ümitvar olmanızı tavsiye ediyorum. Baş tedaviniz sizsiniz. Düşüncelerinizi tahlil etme, yön tayin edebilme ve içgörü geliştirebilme kısmı tamamen sizin gayretinize bağlı.
Gerektiği yerde müziğinizi dinleyeceksiniz, gerektiği yerde bir şeyler üretecek, gerektiği yerde tv izlemeyecek, ilaçınızı alacak yahut iğnenizi olacaksınız. Sizin, bizim denizimiz dalgalı deniz arkadaşım, bu yüzden iyi kaptan olacaksın; dümeni sağlam tutacaksın.
Kolay olsaydı, böyle ciddi bir rahatsızlık olarak ele alınmazdı ve fakat aşılamaz, nokta atışı ile tedavisi yapılamaz bir hastalık değil, pes etmeyin; sihirli bir süresi yok "Ay şu ilacı aldım da 3 ayda kendimi buldum" diyemezsiniz; iş sizde, yolculuğunuzu iyi gözlemleyin ve hastalığınızın tipini sorun doktorunuza; tip bir mi tip iki mi (Ki muhtemelen sizin iki, işiniz bir miktar daha rahat olacak Allah'ın izniyle), bilgi toplayın ve ilaçlarınızı 10 gün gibi bir gün içerisinde "Olmadı, şu fazla şu az" diye kaldırıp atmayın, daha yeni işliyor durun bismillah. İlaçlarınızın dozunu ve türünü de doktorunuzla, sizi görmüş yakından elinizi sıkmış biri ile konuşun lütfen. Buralardan ilaç tavsiyesi vermek uygun olmaz, kilonuz, hastalığın şu anki seyri, tipi vb. her şey havada. Paniğe de gerek yok.