Süper Beyinler :) Manik depresifler(Bipolar Hastaları)

Hepimiz aynı yaşıtız.Ve ben sana hep diyorum artık toparlanman lazım.Dua et bipolar değilsin.Majör depresyon geçiyor ama bipolar insanın yakasına yapışıp kalıyo.
Sana demiştim bi keresinde; 27 yaşındayım ve bu yaşıma kadar 8 evet tam 8 kez majör depresyon geçirdim.Daha yaşım 27!
Aslında senin 4 aydır yaşadığın bu depresyonu biz her kış yaşıyoruz düşünsene her sene aynısını yaşadığını.
Haline şükret nolur .
Kendini bırakma sen bu değilsin çünkü bu hastalık seni alt edemez etmemeli buna izin vermemelisin.

Evet canım söylemiştin tabi bunada çok şükür bizden çok daha zor durumda olan insanlar var elimiz ayağımız tutuyo en azından toparlanmam lazım evet çünki kendini bıraktıkça insan daha çok gömülüyo umutsuzluğa o zaman takıyım kulaklıkları yürüyüşe çıkıyım yoksa akşama kadar çıkamıycam bu yataktan

Öyle tabi bi yerden sonra otomatiğe bağladık biz.Biz İkoyla 'mikst epizodlu manik-depresifler olarak' ıncığını cıncığını her b.kunu öğrendik bu hastalığın:)

Harikaaaa.Hadi bakalım güzel güzel yürü.Bak nasıl iyi gelecek :)

hahahahahahha hicom ben Mix takıla takıla perişan olmuş durumdayım anı anına tutmazdı bir insanın kafam karışıp duruyor allak bullak sürekli napim alıştım kabulleniş önemli hayatın tadı tuzu biberi ama iyiki varsınız en büyük destekçim sizlersiniz birkaç yakınım dışında kimse bilmiyor benim durumumu belli etmiyorum elimden geldiğince manide anlık kararlar almıyorum mesela hayatımdaki tüm pürüzleri yok ediyorum strese yer yok canım kendim diyorum kısacası ego değil bu ama birazcıkta bencil olmak lazım ne paralayacağım be kendimi diyeceksin

Valla isteyen ego desin isteyen kibir.Ben çok güçlüyüm ne savaşlardan sağ çıktım be canım bitanem KENDİM:) Sende iyiki varsın bebeğimmm beni anlayanım destek olanım 'hicomm geçecek' diyenim.
O mikst bizi bitirdi zaten İkomm.Allah sonumuzu hayır etsin

öyle kuzum ama ben artık atakların geleceğini bir hisseder oldum bazen kendimi zorla maniye sokuyorum acı çekmektense deli danalar gibi dolaşmayı tercih ederim ilaçlarda dengeliyor ya fazla alevlenmiyor. Hiç ataksız ömür tamamlayan hastalar varmış nerde bende o günler diyorum hala yada gaz vermek için mi öyle söylüyorlar onuda bilmiyorum ama sanırım manilerim olmasa onca zorluğu atlatamazdım neyse güce güç katsında mühim olan bu kafamda ampullerin patlaması tercih sebebimdir ehuheheuhh olsun buda geçer pes etmedikten sonra aşılamayacak hiçbirşeyi yok aaa yarın dr randevum varrr benim hobaleeyyy

Günaydın :) İkooo doktora gittin mi tatlım ?

Günaydın :) İkooo doktora gittin mi tatlım ?

Günaydın hicoomm evet gittim tatım dün birkaç değişiklik oldu ilaçlarda yani dozlarda değişikler oldu koruma kısmına geçmişiz artık bu ara biraz kriz zamanlar geçirdiğim için görüşmelerim ilkinde 3 hafta sonrasında 4 hafta idi şimdi 2 haftada 1 e indirdik görüşme sıklıklarımı iyi durumdaymışım ama çok şükür kabarmezapin 400 den 600 mg a çıktı (1adet günde) lamotrigin 100 mg dan 50 mg düştü (1 adet) bu şekilde devam ediyorum diğer ilacımda 75 mg den 150 mg oldu bakalım ya nasip diyorum sinir küpü formunda dolaşıyorum ortalıkta Ee sen nasılsın bu aradadaa ?

Apır sapır bi haldeyim bende.Bazen çok sinirleniyorum bazenleri çok ağlamak istiyorum ama genel olarak sakinim.Yalnız yaratıcılık tavan bu aralar.Örgü sepetler,paracord bileklikler,örgü çantalar cüzdanlar vızır vızır durmadan örüyorum içimin çoşkusunu bunlarla atıyorum klasik mani halleri işte.Haziran ortasına doğru ateşi söner bekliyorum işte :)))

Aynı durum bendede var bendede kalemime vuruyor öyle el işleri pek elimden gelmiyor benim malum dün alışveriş sınırlarını zorlarken buldum kendimi ordan anladım bende çok çok kötü zamanlar yaşıyorum uzun süren bir ilişkim sona erdi beter haldeyim çok fena bünyede herhalde üzülmemek için maniye atıyor kendini aslında 1 haftadır manideymişim ama sönük tabi (hipomani) diyebilirim ateşi sönsün istemiyorum bende aslına bakarsan

Yok İko sönsün bırak allasen ya.Çok yoruluyorum sonrasında ben.Kış gelip depresif moda girdiğimde kolumu kaldıracak halim olmuyor.Doktorum manide çok yorduğun için vücudunu diyo.Mani bitsin ama hipomani hep olsun sadece o olsun hatta:)Fazla üzüntü ve fazla sevince gelemiyoruz biz biliyorsun onun için dikkat et kendine.Bu aylar büyük mani krizi ayları Allah saklasın.
Kendini dinle kartlarını bi süre kaldır araba kullanma sakın ve ilaçlarını asla aksatma.Sakin ol hayatım bak biz çok güçlü kadınlarız ve otokontrol manyağıyız kendini kaybetme sakın.

yok yok kuzucum ilaçları asla aksatmam aracım yok malesef varkende kullanamıyordum kredi kartım full çakılı ödem yapmaktan para kalmıyorki bana dikkat ederim hep harcamalarıma çok şükür uzun süre depresyon istemiyorum çok yoruyor beni çookk :) güçlüyüz güzeliz çok şükür bugunumuzede

kızlar selam size birşey soracağım özellikle bipolar arkadaşlar puanda feci bir kafa karışıklığı yaşıyorum dağılmış haldeyim anlık alabildiğiniz sizi toparlayan bir ilacınız var mı ? (ilaç ismi belirtmeyin) özelden yazabilirsiniz var mı böyle bir çözüm hal çare ??

Merhaba bi soru sorcaktım .. lamictal hapı yorgunluk yapar mı ? Depresyondan çıkarır mı?

Selamlar Lamictal yorgunluk yapmaz aksine seni hareketlendirir bende alıyorum oldukça faydalı yan etkisi minimal seviyede olan cici bir ilaç yan etki deri döküntüsü oldu 100 mg alıyordum şimdi 50mg ma düşürdüm. Depresyondanda çıkarır iyi bir duygudurum düzenleyicidir kendilerini

anladım kuzucum tabi en doğrusuna hekimin karar verecekir açık şekilde hekime derdini anlatmalısın hiç çekinmeden rutin işlerimizi yapmayı ihmal etmiyoruz ama bu esnada uğraşacak birşeyler mutlaka buluyoruz tamamı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…