" SÜPER ANNELER 2017 "

Tam yumurtlama günü hamile kalanlar bebeğiniz kız mı erkek mi?

• Kız

OY: 63 42,3%
  • Erkek

OY: 86 57,7%

• Ankete Katılan
    149
Yok canım ya dogum sancısınî hic bilmiyorum oyuzden boyle tecrubesizim bunda ben normal kontrole gittim hastaneye nst ye baglandım son haftalar oldugu icin hep baglanıyordum zaten sancuların var dedi doktor serum takti yalancı sanci olabilir dedi yarin tekrar gel dedi ama hazirlikli ol dedi ertesi gun tekrar gittim tabi bende yine hic sanci yok gule oynaya dolasiyorum nst ye girdim hemsire dediki doktor seni asla birakmaz seni doguma alir sancin cok fazla eve gidersen evde dogurursun dedi ben sok oldum tabi doktor direk sezaryana aldi makat gelisti zaten oyle dogurdum
Allahhh allahh ne tuhaf o ladar sancin varmis ve sen hissetmiyordun insan soka ugrar nerdeyse ki saglikla almissin bisi olmamis cok sukur o zamn bu demek oluyoki 35 hafta artik dogsada sikinti yok bende sandim ki sànci olmus rahim acilmis dogum yaptin o yuzden buda 35lerde dogar dedim ama oyle degilmis islah bus efer zmaninda saglikla alirsin kucagina
kızımda ırı değildi 40. haftada 2950 dogdu dr genetık budurumlar dedı ama yınede kendımı sucladım yordum kendımı uyku duzenı beslenme duzenım yok 2150 suanda kılosu 2700 gıbı dogar dedi cok kucuk değil sağlıklı olsunda 15 hazıran işten ayrılcam hıc hazırlıgım yok bu hafta bıtırsem ıyı olacak
canim vala sikintisiz saglikla dogsunlarda kilosu varsin az olsun sikma canini cnm

Yok canım çok şükür arada sırada gidiyor zaten ben de git diyorum ama geciktigi zaman biraz kızıyorum başka türlü oda hep çalışıyor kafasını dağıtsın diyorum, sağol canım allah razı olsun darısı isteyen herkesin başına inşallah. Canım benim ev isim fazla yok zaten ev paspasini yani yerleri haftada bir bazen iki haftada bir temizliyorum. Dolap tezgah üstlerini de haftada bir temizliyorum zaten hep toz tutuyor çünkü hep, camları geçen ay eşim yaptı ama yine beraber yaparız izin gününde zaten biraz rahat oluruz bundan sonra yazılı sınavı da geçti ya bütün izin gününü öğrenmek le geçirmez. Tek halılarım kalıyor ben atayım yenisini alayım diyrum eşim de yıkarız diyor temizlikçiye de versek hali başına yeni aldığımız kadar veriyoruz ondan toptan yeni alalım diyorum burda indirim yapıyorlar en güzel halıları 100 euro dan 30-40-50 euro ya düşürüyorlar en büyüklerini hemde yıkamak için avlumuz da var aslında başka o kadar temizlik sorunum yok çok şükür küçük kolay işler hep. Dolapları pazartesi günü aldık çok şükür ama takmasını bir iki hafta sonra yaparız iki tane aldık bir tane de vardı yeter eşim izin yaptığı günler de yavaştan takariz inşallah. Bebek elbiselerini de hepsini geçen hafta aldım çok şükür hepsini büyük bir valize koydum dolabı yapar yapmaz içine dizerim çocukların kini de baştan aşağı dizmek lazom küçük olanları içinden çıkarmam lazım yani 3 tane elbise dolabını dizicem yavaş yavaş yaparım çocuklar kreşe gidiyor zaten sabahları rahat oluyorum bur kaç saat çok şükür. Sen emziricekmisin canım emzirme Süyenilerini de aldım çok rahat oluyorlar normalde pahalı oluyorlar ama şansıma bu hafta indirim de gördüm tanesini 5 euro ya aldım sen de bir kaç tane al bir yere gidince falan çok kullanışlı rahat oluyor o Sütyenler. Sende eşinle yavaş yavaş ağır olan işleri hal et yoksa başka türlü zor canım.
Normalde bağlamalari lazım canım niye öyle yapmışlar anlamadım valla benim de 3 hafta sonra bir dahaki randevum ondan sonraki randevum lar da iki haftada bir olucak az kaldı diye. Sende açılma yoksa bişey olmaz allahin izniyle inşallah fazla stres de yapıyoruz ondan oluyor bazen. Benim göğüs agrim çoktandır geçti canım başlarda olmuştu şimdi hiç yok çok şükür geçen gittiğim de bebek pozisyonu almıştı baş aşağı olmuştu bundan sonra da inşallah pozisyonunu değiştirmez ama fazla kilo almıyorum karnım kavun gibi çıkmış başka hiç bir yerim çıkmamış kim görse 5 aylik diyor 8 aylik dediğim de şok oluyorlar bol bişey giydiğim zaman fark etmiyor hemen hemen kimse ama akşamları biraz zor oluyor hemen hemen her saat her iki saatte uyanıyorum sırt üstü hiç uyuyamıyorum sende öyle misin canım
Canim. Ozaman rahat islerin ama genede dikkat edereek yap halilara gelince vala ne ucuzmus kiz yemin ederim vala yikatacagina yenisini al bu eskileride içinden yeni olanlari cikar donusumlu serersin kisin ozellikle yikayacagin yerde var kocan yikayada bilor yenilerini yazin eskilerini kisin serersin dolaplaridadedigin gibi hafta sonu yapin hepsini duzelt guzelce zaten dolap duzenlemek bana zor gelen islerden biri onuda yap biter isin artik dogumunu beklersin masalhh bebege pozisyon agirmis isalah da oyle kalir ama zaten kalir merak etme byyuk artik donemez içinde benim 5 ayliktan beri pozisyonda hala saglikla almak nasip olsun islahh yemin ediyom ne guzel orasi emzirme sudyeni bana da lazim ama carafourda falan var cok pahali alinmiyor ucuz gorsem alicam ama bi gorsem tabi emzirmek istiyorum tabi hayirlisiyla benimde 3 hafta sonra jineko randevum var onumuzdeki ayin 12 sinde o zmana kadar bi sikintimiz cikmasaydi bari o dedigin makinaya o zman bagliyolar bide acillerde oluyo baglicaklar o zman canim zaten 5 6 aylikda cok cikiyo karin sonra artik cikmiyor sanki hep ayni gibi benimde birden cikti durdu oyle cikmadi artik bence asagi kayiyolar ya ondan galiba ben 9 kilo aldim da vala ne guszl sen kilo almiyorsun vala sevinmen lazim bu duruma sirt ustu bende uyuyamiyorum canim nefesim kesiliyo valahii ayakda cok duruncadz belim agiriyor benimde

Anneler merhaba.size sorum olacak.catlak önleyici krem veya yağ kullanıyor musunuz.aktarlarda özel karışım hazırlatan oldu mu aranızda:KK43: kafam çok karisi neler kullanmalıyım almaliyim
Canım ben geçen sordum bana hakiki zeytinyağını önerdiler krem şu bu işe yaramıyor dediler ki zaten bende hep diyorum vücuda bağlı ama bir aydır hemen hemen bende hakiki zeytinyağı sürüyorum karnıma çünkü çekildikçe ağrıyor kaşınıyor ama zeytinyağı çok ama çok iyi geliyor yumuşacık yapıyor herkese tavsiye ederim hem sağlıklı hemde kimyasal bişey yok içinde doğal yani

Son düzenleme:
kızımda ırı değildi 40. haftada 2950 dogdu dr genetık budurumlar dedı ama yınede kendımı sucladım yordum kendımı uyku duzenı beslenme duzenım yok 2150 suanda kılosu 2700 gıbı dogar dedi cok kucuk değil sağlıklı olsunda 15 hazıran işten ayrılcam hıc hazırlıgım yok bu hafta bıtırsem ıyı olacak
Benim kızım da 2920 gram doğmuştu canım 38+6 haftada doğmuştu erkek kardeşim 2700 doğmuştu yani 2500 gramın üstü olduğu zaman riskli yok diyor burdaki doktorlar inşallah bebisin de sağlıklı doğar üzme kendini sen

Canim. Ozaman rahat islerin ama genede dikkat edereek yap halilara gelince vala ne ucuzmus kiz yemin ederim vala yikatacagina yenisini al bu eskileride içinden yeni olanlari cikar donusumlu serersin kisin ozellikle yikayacagin yerde var kocan yikayada bilor yenilerini yazin eskilerini kisin serersin dolaplaridadedigin gibi hafta sonu yapin hepsini duzelt guzelce zaten dolap duzenlemek bana zor gelen islerden biri onuda yap biter isin artik dogumunu beklersin masalhh bebege pozisyon agirmis isalah da oyle kalir ama zaten kalir merak etme byyuk artik donemez içinde benim 5 ayliktan beri pozisyonda hala saglikla almak nasip olsun islahh yemin ediyom ne guzel orasi emzirme sudyeni bana da lazim ama carafourda falan var cok pahali alinmiyor ucuz gorsem alicam ama bi gorsem tabi emzirmek istiyorum tabi hayirlisiyla benimde 3 hafta sonra jineko randevum var onumuzdeki ayin 12 sinde o zmana kadar bi sikintimiz cikmasaydi bari o dedigin makinaya o zman bagliyolar bide acillerde oluyo baglicaklar o zman canim zaten 5 6 aylikda cok cikiyo karin sonra artik cikmiyor sanki hep ayni gibi benimde birden cikti durdu oyle cikmadi artik bence asagi kayiyolar ya ondan galiba ben 9 kilo aldim da vala ne guszl sen kilo almiyorsun vala sevinmen lazim bu duruma sirt ustu bende uyuyamiyorum canim nefesim kesiliyo valahii ayakda cok duruncadz belim agiriyor benimde
Aminnn canım inşallah saglikla kucaklarımıza alırız allahin izniyle. Dediğin gibi aslında çok mantıklı yenilerini yazin eskilerini kışın sermek gerçekten burda con ucuzlatyorlar büyük halıları 25 euro ya yıkatiyorlar geçen bizim burda indirim vardı anneme 2 tane büyük 50 Euro ya aldık hemde çok güzel. Esim biraz cimri ben yıkarım diyor ama yıkasan bile yenisi gibi olmuyor ki zaten ucuz hani pahalı olsa tmm dersin bilmiyorum öylece dursun hele olmazsa hemen gider alır sereriz. Dolapları da taksak yavaş yavaş elbiseleri dizerim ama içinden eskileri küçülenleri de ayırmam lazım. Sende yavaş yavaş yapmaya çalış canım kendini fazla yorma

isalalh rahat gecer canim islahhh vala bendede hala da o var ozelikle seningibi o haftalarda ve simdiye kadar bi yorgun hissediyordum ve hep uyuyoardum oturmak rahatsiez ederdi hep uzaniyodum gercekten kizimda boyle degildim erkek bebek anneleri biraz agir olurlar isalah seninde oyledir canim gene sikat et dinlenbol boll
İnşallah canım. Ben sürekli dinleniyorum zaten. Bütün işler eşime kaldı

Aminnn canım inşallah saglikla kucaklarımıza alırız allahin izniyle. Dediğin gibi aslında çok mantıklı yenilerini yazin eskilerini kışın sermek gerçekten burda con ucuzlatyorlar büyük halıları 25 euro ya yıkatiyorlar geçen bizim burda indirim vardı anneme 2 tane büyük 50 Euro ya aldık hemde çok güzel. Esim biraz cimri ben yıkarım diyor ama yıkasan bile yenisi gibi olmuyor ki zaten ucuz hani pahalı olsa tmm dersin bilmiyorum öylece dursun hele olmazsa hemen gider alır sereriz. Dolapları da taksak yavaş yavaş elbiseleri dizerim ama içinden eskileri küçülenleri de ayırmam lazım. Sende yavaş yavaş yapmaya çalış canım kendini fazla yorma
ne guzel ya ne kadar ucuz oyle magazami dedifin yer burda parisdede varmiki acaba oyle yerler banada cok lazim cunku bende yavas yavs artik sancilar gecer islah pzara kadar pzar gunu kocamla yapariz artik canim sen cocuklarin eskilerini kucuk olanlari ne yapıyorsun ben kıyamıyorum atmaya yeniler hep verecek kimsede yok vala yazik oluyo ama ben valize koyup yatagin altana atmisim kizimin yeni kucuk elbiselerini

İnşallah canım. Ben sürekli dinleniyorum zaten. Bütün işler eşime kaldı
Esler de alahtan calisiyor yoksa bz elimizde goturup getirmekten helak olurlardi adamlar ama alahtan onlarda var yani el atiyolar bazen bizimki bazen sikiliyo el atinca ama atiyo sunucta oda iyi
Hamileliginde sikintilari bitmiyorki baslarda dikat ediyorsun dusuk falan olmasin diye incinme diye sonlarda dikat ediyorsun erken dogum olmasin diye vala ilk 3 ay son 3 ay kotu oluyo ortadakide baska sikintilar cikiyo ama hafif geciyor cekicez mecbur artik

Yavaş yavaş yap canım bi gün kapıları sil bi gün camların bi kısmını, ben sürekli dışarda olduğum için herzaman böyle yapıyorum ama doğuma 1 ay kala büyük ve toptan temizlik için bi yardımcı alacağım bir günde halleder, banyo tuvalet duvarlarını silemiyorum çünkü en azından onlarıda yapmış olur
Yardımcı alınca ne yaptırıyorsunuz peki?bana bi günde yetiştirmesi imkansız geliyo yardımcının

Canım sakın yapıp kendini riske atma allah korusun sonra bisey olur vicdan azabü cekersin zaten bana bütün isler yasak ben yapamıyorum esim hafta sonlari sadece silme supurme otarz isleri yapiyor ben kadîn alıcam 1,2 hafta sonra halılarımıda yıkamaya veriyorum zaten artık son zamanlara geldik dikkatli ol canım ailenden yardîm eden olursa yardımda isteyebilirsin
Evet çok haklısınız ama sadece günlük süpürmeyi yapıncada ev çok pisleniyor resmen işin içinden çıkılmaz oluyor bugün mutfak masa sandalye koltuklarını sildim resmen tutuldum

ne guzel ya ne kadar ucuz oyle magazami dedifin yer burda parisdede varmiki acaba oyle yerler banada cok lazim cunku bende yavas yavs artik sancilar gecer islah pzara kadar pzar gunu kocamla yapariz artik canim sen cocuklarin eskilerini kucuk olanlari ne yapıyorsun ben kıyamıyorum atmaya yeniler hep verecek kimsede yok vala yazik oluyo ama ben valize koyup yatagin altana atmisim kizimin yeni kucuk elbiselerini
Her büyük mobilya mağazasında oluyor ama en çok Poco Domäne ucuzlama yaptırıyor orda varmı bilmiyorum. Çocukların elbiselerini daha iyi olanları kaldırıyorum valize koyuyorum türkiye ye giden oldumu veya gittiğimiz de götürüyordum ama artik çoğunlukla burda bazen bu fakir çocuklar için topluyorlar ben oraya yolluyorum daha hayra geçiyor inan türkiye dekiler artık hiç bişey beğenmiyor hiç değilse fakir insanlara gitsin diyorum kötü olanları da çöpe atıyorum canım. Burda çocuk elbiseleri hem iyi hemde ucuz valla bilmiyorum bana öyle geliyor türkiye de pahalı hemde kalitesi fazla iyi olmuyor markasız oldumu. Elbiseler fazla kaldıkça da iyi değil kaşınma yapıyor onun için fazla kaldırmayı sevmiyorum ama tabi arka arkaya çocuk yaptinmi kullanışlı olur yoksa başka türlü zor canım ben sadece çocukların yorganlarıni kaldırdım bebek yorganlarını onları da çamaşır makinasına at tertemiz oluyorlar valla. İsviçre sınırlarında yaşayan tanıdıklarımız Almanya ya gelip toplu alış verişlerini yapıp gidiyor lar çünkü duyduğuma göre İsviçre ve Fransa'da da çok şeyler pahalı

Evet çok haklısınız ama sadece günlük süpürmeyi yapıncada ev çok pisleniyor resmen işin içinden çıkılmaz oluyor bugün mutfak masa sandalye koltuklarını sildim resmen tutuldum
Valla ben bir gün evi süpürüp temizlemesem kafayı yiyorum. Süpürme esnasında bütün camları açıyorum yataklardan başlıyorum süpürge makinesiyle hiç bir yeri bırakmıyorum ev tertemiz oluyor bir saat o camlar açık kaldımi evin içi mis gibi oluyor toz falan hepsi çıkıyor zaten. Zaten öyle bir huy yapmışım ki süpürge makinası ile temizlik yapmadımmı kahvaltı yapamıyorum öyle olunca geç kahvaltı yapıyorum sonra da nabzım kalkıyor iyi değil ama öyle alıştığım rahat edemiyorum birde ben kahvaltıdan sonra ağırlaşıyorum fazla bişey yapamıyorum. Ama günlük temizlik yaptığın zaman ev fazla kirleniyor bence bilmiyorum bana öyle geliyor canm tabi herkesin görüşü ayrı tabiki

Keske 15hazirani beklemesende dinlenmeye firsatin olsa bende korkudan bavulumu hazirladim tac ve terligim eksik kaldi okadar

Allahhh allahh ne tuhaf o ladar sancin varmis ve sen hissetmiyordun insan soka ugrar nerdeyse ki saglikla almissin bisi olmamis cok sukur o zamn bu demek oluyoki 35 hafta artik dogsada sikinti yok bende sandim ki sànci olmus rahim acilmis dogum yaptin o yuzden buda 35lerde dogar dedim ama oyle degilmis islah bus efer zmaninda saglikla alirsin kucagina
canim vala sikintisiz saglikla dogsunlarda kilosu varsin az olsun sikma canini cnm
Oyle canim onda hissetmeden doguma gittim bundada hep sancım var insallah tersi olurda buda zamaninda gelir

evet oyle oluyo ama cok dikat ne olur bak benim gecen hafta iyiydim bu hafta hep sancim var insan bilemez simdi iyisim sonra bilemezsin dikat et derim yavas yavas yap

Her büyük mobilya mağazasında oluyor ama en çok Poco Domäne ucuzlama yaptırıyor orda varmı bilmiyorum. Çocukların elbiselerini daha iyi olanları kaldırıyorum valize koyuyorum türkiye ye giden oldumu veya gittiğimiz de götürüyordum ama artik çoğunlukla burda bazen bu fakir çocuklar için topluyorlar ben oraya yolluyorum daha hayra geçiyor inan türkiye dekiler artık hiç bişey beğenmiyor hiç değilse fakir insanlara gitsin diyorum kötü olanları da çöpe atıyorum canım. Burda çocuk elbiseleri hem iyi hemde ucuz valla bilmiyorum bana öyle geliyor türkiye de pahalı hemde kalitesi fazla iyi olmuyor markasız oldumu. Elbiseler fazla kaldıkça da iyi değil kaşınma yapıyor onun için fazla kaldırmayı sevmiyorum ama tabi arka arkaya çocuk yaptinmi kullanışlı olur yoksa başka türlü zor canım ben sadece çocukların yorganlarıni kaldırdım bebek yorganlarını onları da çamaşır makinasına at tertemiz oluyorlar valla. İsviçre sınırlarında yaşayan tanıdıklarımız Almanya ya gelip toplu alış verişlerini yapıp gidiyor lar çünkü duyduğuma göre İsviçre ve Fransa'da da çok şeyler pahalı
evet ya burdada hayir yerleri var oraya verim bende turkiye begenmiyo gercekten annem gecen ay gelmisti bi kac elbose getirdi kiz abi kere yikadim Vala sanki yıllarca giymis gibi eskidi ustelik markaydida anlamadim buranin daha ucuz ve kaliteli gercekten cok alıyoruz cok kaliyo dolayisiyla ama o hali falan dedeigin yerler yok burda h

Valla ben bir gün evi süpürüp temizlemesem kafayı yiyorum. Süpürme esnasında bütün camları açıyorum yataklardan başlıyorum süpürge makinesiyle hiç bir yeri bırakmıyorum ev tertemiz oluyor bir saat o camlar açık kaldımi evin içi mis gibi oluyor toz falan hepsi çıkıyor zaten. Zaten öyle bir huy yapmışım ki süpürge makinası ile temizlik yapmadımmı kahvaltı yapamıyorum öyle olunca geç kahvaltı yapıyorum sonra da nabzım kalkıyor iyi değil ama öyle alıştığım rahat edemiyorum birde ben kahvaltıdan sonra ağırlaşıyorum fazla bişey yapamıyorum. Ama günlük temizlik yaptığın zaman ev fazla kirleniyor bence bilmiyorum bana öyle geliyor canm tabi herkesin görüşü ayrı tabiki
canim ne olir dikat et kendine simdi iyisin dusunmuyorsun bak ben gecen hafta iyiydim ama bu hafta hep sanci var insan bilemez ki sonra anliyon degerini ama gecmis oluyo ne olur isleri yavaş yavaş yap deme ki ben iyiyim dur yapim pisman olursun ben gecen hafta cok iyiydim ama kizimla ugrastim yordum kendimi galiba bu hafta yerimden kalkamaz oldum bi makina bile atana kadar aksam oluyo cok cok cok dikat et kendine

Keske 15hazirani beklemesende dinlenmeye firsatin olsa bende korkudan bavulumu hazirladim tac ve terligim eksik kaldi okadar
Ohhh sende bitirdin cnm benimde bi picama lazim o kadar hersey hazir valla bide eczaneden bi kac bisey lazim o kadar
Oyle canim onda hissetmeden doguma gittim bundada hep sancım var insallah tersi olurda buda zamaninda gelir
isallahhhh canim isallh hade bakalım hayırlısıyla

X