Süper Anneler - 2011

selam arkadaslar.Nasilsiniz?
Yarin benim ovulasyon gunum bugun simdi dediginiz o uzayan akintidan geldi.Yumurtlamam baslamismidir yani?Ne zaman iliski gerceklesmeli?

selam arkadaslar.Nasilsiniz?
Yarin benim ovulasyon gunum bugun simdi dediginiz o uzayan akintidan geldi.Yumurtlamam baslamismidir yani?Ne zaman iliski gerceklesmeli?

garantiye almak icin bugün de yarin da calisma yap derim ben yani biliyorsun, yumurta fazla yasamiyor o yüzden spermlerin hazirolda beklemesi de önemli.. ama erkek bebek icin yumurtlama günü iliski önerilir, ki erkek hücreler daha hizli olduklarindan yumurtaya ilk ulassinlar diye, kiz bebek icinse bikac gün önceden yapmak yerinde olur, cünkü disi hücreler daha yavas ama daha uzun ömürlü olurlar.. yine de bu islerde belli olmaz su da varki, bilirsin, yumurta hücresi bi duvarla cevreli ve spermler bunu delmek icin bas kismindaki maddeyi kullanirlar ve yavas yavas eritirler yumurtanin zirhini.. e diyelimki erkek hücreler önden geldi ve bu zirhi eritirken arkadan akilli bi disi hücre geldi ve buldugu en zayif noktadan girdi yumurtaya.. sahsen ben öyle kazandigima inaniyorum saka bi kenara bence garantiye al.. zaten tutma ihtimali bir ay icin %25 civarinda.. insallah istedigin gibi olur

belimde de hafif agri var
akinti bugun geldise yumurtlamam 16-si degilde bugun olusmum oldu demi cnm?
Cunku normal akinti hep vardi.Bir de sicak basti beni.Yumurtlama gunumu de 30-14=16 bu sekilde hesaplamistim

aaaaaaayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
kimlerrrrr gelmissssssssssssssssssss inanmiyorummm
canim ablamm herseyimm yaaa muthis bi topikk olacakk insallahhhhh
ayyy yasasinn yaaa nasilsin ablalarin bitanesi toppigimizin ablalari gulnisa ve gurbettt

sagol bitanem iyiyim
gecmis sayfalari okuyayim dedim kimler var neler yazilmis
eski kizlardan kimse varmi bilmiyorum belki nickleri degismistir

Cunku normal akinti hep vardi.Bir de sicak basti beni.Yumurtlama gunumu de 30-14=16 bu sekilde hesaplamistim

zaten bir kac gün oynama olabiliyor.. mesela atesime göre ben iki gün önce yumurtladim ama benim hesabim 2gün geriden gidiyor.. yani zaten assagi yukari biliyorsun.. akinti, agri, gögüsteki degisiklik, daha güzel görünme, cinsel istekte artis, bunlar hep yumurtlama belirtisi olabilir.. tam emin olmak istiyorsan yumurtlama testi kullanabilirsin.. bi tanidik dk hapini birakti ovulasyon testi kullandi ve o ay hamis kaldi :97::97::97: tabi Allah bilir de sen isini sIkI tutmak istiyorsan öyle de yapabilirsin...

cok saol cnm

canım nasılsın yaaaaaaaaa
gözleriğm pc de kaldı valla
çete başılarımız olmayınca olmuyo:))))))sen gurbet feyza
prenses nasıl koca kız olmuştur eminim:))))))))

gulyas cım napıyım
benim adam çocuk istemem diye takmıştı :)
bende ona kısır muamelesi yaptım birazcıkın:))))))))))))))

gurbetcim
teavetcim
ikinizinde aynı günemi denk geldi:))))))))
hadi yumurtallarınız taze
y spermleriniz bol olsun
mübarek günlerde yüzünüz gülsün inşallahhhhhhhhh

canım bende gulyhass ta sizi o kadar iyi anlıyoruzki
bizde aynı çabaları araştırmaları yaptık
ama birbirimize olan dualarımız ve dostluklarımız varken
nasıl gidebilirizkiiiiii
siz bizleri bırakmadan biz kolay kolay gitmeyiz
arada kısa ayrılıklar olabiliyo malum hayatttttttt
bende seni seviyorum canımmmmmmm
pc kardeşliğiiii:)))

tombilibu nasilsin cnm?Bugun qaliba yumos gunum.Uzayan akintim geldi ama hesaplamaya gore yarin olmali?iliskiye ne zaman gireyim tecruben ne diyo?

tombilibu nasilsin cnm?Bugun qaliba yumos gunum.Uzayan akintim geldi ama hesaplamaya gore yarin olmali?iliskiye ne zaman gireyim tecruben ne diyo?

canım iyiyim sen nasılsın
geçmişi okuyodum kusura bakma slm vermedim
ben çatlatma iğnesi olduğum için garanti gibiydi
ama ben uzayan akıntıdan 2 saat sonra ilişkiye girdim
iğneden 36 saat sonra çatladı benim yumoş
keşke bir kadın doğumcuya gidip yumurtan çatlamışmı baktırsan canım ya
kesin olurdu

Kadının Kendi Kendine Yumurtlamasını Belirlemesi
Salgı İnceleme Yöntemi
Rahimağzından salgılanan mukus (mukus, "kaygan, yapışkan sıvı" anlamına gelir), adet döngüsü boyunca salgılanan hormonların (östrojen ve progesteron hormonları) etkisiyle döngünün farklı günlerinde farklı özellikler gösterir. Bu değişiklikleri anlayabildiğinizde yumurtlamanızın olduğunu ve hatta ne zaman olduğunu doğru bir şekilde belirlemeniz mümkündür.
Günlük kontrollerinizde rahimağzı salgınızın özelliklerini işaret ve orta parmaklarınızı vajinanızın derinliklerine yerleştirerek belirlemelisiniz. Salgının bir kısmını parmaklarınızla toplayıp dışarı alabilirseniz işiniz daha da kolaylaşır.
Bakmanız gereken salgının kıvamı ve esnekliğidir:
Rahimağzı salgısı adet döngüsünün ilk günlerinde yani östrojen hormonunun kanda yükselmeye başladığı zamanlarda yapışkan bir özelliktedir.
Daha sonra kan östrojen hormonu seviyesi yumurtlamanın hemen öncesinde en yüksek seviyeye ulaştığında kaygan ve oldukça esnektir, salgının çektikçe uzadığını görebilirsiniz (Resim).
Yumurtlama gerçekleştikten sonra salgı yine yapışkan, ancak çektikçe uzamayan özelliklerine geri döner.
Elinize gelen salgı yumurta akı kıvamlı, beyaz-sarı renkli ve baş ve işaret parmaklarınız arasında çektikçe, yani parmaklarınızı birbirinden uzaklaştırdıkça uzama eğilimi gösteren bir özellik taşıyorsa ve vajinanızın "ıslak" olduğunu hissediyorsanız bu, yumurtlamanızın kısa süre önce gerçekleştiğini veya yaklaştığını gösteren en değerli bulgulardan biridir. Mukusun en bol olduğu ve kıvamının en fazla olduğu gün yumurtlama gününüzdür. Bundan sonra rahimağzı salgınız
giderek bu özelliklerini yitirir.

Bazal Vücut Isısı Ölçme Yöntemi
Yumurtlama olduktan sonra vücut ısısı önce hafifçe düşer, progesteron hormonu salgısıyla birlikte birkaç dizyem (derecenin onda biri) yükselir. Bu yöntemi kullanabilmeniz için elinizde bazal vücut ısısı ölçmeye uygun hassas bir termometreniz olmalıdır.
Yukarıdaki resimde bazal vücut ısısının günlere göre değişiminin grafiğe dönüştürülmüş şekli görülmektedir. Yumurtlamanın olduğu 14. gün ısının hafifçe düştüğüne, daha sonra belirgin bir şekilde yükseldiğine dikkat ediniz.
Vücut ısısının uykusuzluk, ateşli hastalıklar, yorgunluk, stres gibi olaylardan da etkilendiğini ve bu durumlarda arttığını unutmamalısınız.
YUMURTLAMA OLGUSUNU SAPTAMADA KULLANILAN TIBBİ YÖNTEMLER
Progesteron Hormonu Ölçümü
Progesteron hormonu yumurtlama olduktan sonra salgılanan bir hormondur ve adet döngüsünün genellikle 21. gününde kanda yapılan ölçüm belli bir seviyenin üzerinde saptandığında bu yumurtlama olduğunun kesin göstergesidir.
Folikülometri
Folikül, yumurtlamanın gerçekleşeceği yumurtalıkta adet döngüsünün başlangıcından itibaren büyüyen ve belli bir çapa ulaştığında çatlayarak içindeki yumurta hücresini serbest bırakan içi sıvı dolu keseciktir. Folikülometri, veya diğer adıyla folikül takibi, adet döngüsü boyunca bu değişikliklerin ultrasonografi yardımıyla takibini sağlayan yöntemdir. Adet döngüsünün başında yumurtalıklardan birinde belirmeye başlayan folikül gün geçtikçe büyür ve bu büyüme takip edilir. Belli bir çapa (18-22 milimetre) ulaştıktan sonra, genellikle adet döngüsünün ortasında bu folikülün çapının küçüldüğü, büzüştüğü ve “söndüğü” gözlenir. İçindeki sıvı ise bu aşamada rahim arkasında serbest sıvı olarak gözlemlenir. Bu değişiklikler yumurtlama olduğuna dair kesin bir bulgu olarak kabul edilebilir.
İdrar LH Kitleri
LH (luteinize edici hormon) yumurtlamaya yakın bir dönemde keskin bir artış gösteren sonra birden seviyesi yine keskin bir şekilde azalan bir hormondur. Kandaki bu değişiklikler idrara da yansır ve idrar seviyelerini belirleyen LH kiti adı verilen test çubuklarının bu değişiklikleri göstermesi yumurtlama olduğuna dair önemli bulgular verir. Ülkemizde de eczanelerde bulunan bu LH kitleri kadın tarafından da kolaylıkla kullanılabilirler.
Fern Testi
Yumurtlama olduğunda rahimağzı salgısının mikroskop görünümü bir eğreltiotu manzarasını andırır ve şimdilerde çok sık kullanılmayan bu yöntem önemli bir yumurtlama göstergesidir.
Spinnbarkeit Testi
Almanca’da “uzayabilirlik, esneyebilirlik” anlamına gelen bu kelimeyle anılan incelemede rahimağzı salgısının yazının başlarında anlatılan çektikçe uzayabilirlik özelliklerine bakılır. Genellikle yumurtlama gününün belirlenmesinde kullanılan bu testte uzayabilirliğin gösterilmesi yumurtlama olduğunun hemen hemen kesin bir göstergesidir.

benide sicak basti cumaya yimirtliycam kasiklarda agri var memler hashas cinsell istek var tenim yumusacik oldu ....
gurbetcim
teavetcim
ikinizinde aynı günemi denk geldi:))))))))
hadi yumurtallarınız taze
y spermleriniz bol olsun
mübarek günlerde yüzünüz gülsün inşallahhhhhhhhh
canim benim bu ay degil denem ben hazirlik asamasindayim henuz önumuzdeki ay deniycem ins​

Son düzenleme:

canım osman bey doktor değil biliyuorsun...ultrasyon kullanamaz...oda onun sırrı....
"spremin yumurtaya ulaşacağı zamanı 4 saatlik farkla bilen tek kişiyim" diye iddiası var okumuşsunuzdur
osman beyin kisi tamamen matematiksel hesap
birçok kişide tutmadı demek yanlış olur canım...bende biliyorsunuz oğlum oldu ama iki bayanda kız olduama bunlar sadece bizim bildiklerimiz....
çok tepki çeken bir konu olduğu için çok irdelemek istemiyorum
zaten bilen biliyor konuyu...bilmeyenler de netten araştırsın...sonrasını da hep beraber burda ay ay yaşayacaz inşallahh
nası yanı erkek olsun dıye ne tarıhı aldınkı bızede sole yawww
evet canım dediğim gibi nette osman yıldız diye araştırın
konu tartışmalara açık bir konu ama bu kez topic allak bullak olmasın
beni takip edin hepiniz....oğlum da olduğu gibi bu kez de herşeyi yazacam burdan canlar

kızlar yumurtlamadan iki gün sonra hamile olan varmı.cevaplarınızı ve deneyimlerinizi yazarmısınız .
neden yumurtlamadan iki güğn sonraya takıldınız bunu anlamadım
kız bebek için mi erkek bebek için mi uğraşıyorsunuz?

ovulasyondan 2 gün sonra hamile kalınamaz . sonuçta yumurtanın ömrü 24-48 saat.
bende öyle biliyorum okuduklarımızdan öğrendiğim kadar....
yarın yumurtlama günüm bu gece veya yarın gündüz bommmmmm
bende soracaktım ocak demiştin neden şimdi diye ama cevabını yazmışsın bacımmmmmmmm :)
Gülnisa bende çok sevindim gelmene canım....
hoşgeldin yeniden aramıza...

Bize virus bulasmadan ciktik siteden cöktü cökecek zaten :)))))
hangi ste gurbet bacımmmmmmm?????

:))))))))))
her ay erkek bebek için tarih aldım benim bilgilerim doğrultusunda
3 ay aldım 4.ay oğluma hamile kaldım
şimdi yine erkek bebek için tarih alıcam inşallahhhh
hatta bir bayan daha var tarih alacak
şimdi adını açıklamam zamanı gelince o buraya gelecek zaten
şimdi tatilde....onun siklsuları bana göre çok düzenli
sanıyorum daha erken haberini alıcaz onun inşallahhhhhhhhhhh

Son düzenleme:

canım benim oğlumda öyle çok su içer
gece gündüz biberonda
ama en fazla 1,5 litre
çokta terler
çok tuvalete çıkarmı
bi götür doktora istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…