Süper Anneler - 2011

Calıkusu bacım çok sağol inan ben hala inanamıyorum. İnşallah Rabbim sanada buradaki tüm arkadaşlarada nasip etsin inşallah. Çok dua edin duadan asla vazgeçmeyin

Ba
cM cin takvimi ne guvenmiyom sacmalik cunki,ne kardeslerimde nede bende tutmuyo.ilk kzma erkek dyo,kz kardesimdede tutmuyo

bende kahveyi çok tüketirim birde diyet yapıyorum dşiye zeytin yagı tüketiyorum oglum var olabşilir

Valla bacm
bende kahveyi çok tüketirim birde diyet yapıyorum dşiye zeytin yagı tüketiyorum oglum var olabşilir
Ben vaz gecmeye basladm galiba,gjnjn dedigi yontem montem arastirma falan derken cok takintili oldum,ice sinirlerim bozulmaya basladi,bide erkekler kymet bilmiyo,sen nekadar kendini parcalarsan parcala ayni,degermi diye dusunmeye basladm artk,kzlarimi,isimi ihmal ettim bu taknti yuzunden,sagligimi hice saypta sirf erkek adamin oglu olur desinler diye kzlarimida ihmal edip arastrmalar yapiyorm,ama kymet bilirlermi,hayrrrrr,burdan anladiniz gibi benim adamla kavga ettik,hemde kaynvalde yuzunde,ondan sayiyorum,hahahaha

Sana canı gönülden katılıyorum sabır.hamileliklerim kötü geçti uyku bilmedim.çocuklar doğdu eşim hooop diğer oda da:) işe gidiyormuş.ben de çalışıyorum sözüm ona..çocuklarım düzenli uyumazdı küçüğüm hala öyle.yıllardır uykusuzum.1 yıldır hastayım.sebebi uykunun 4 evresi varmış.ben o evrelerin 3 ve 4 üne geçemiyormuşum.o da benim suçum oldu.şimdi istesem de uyuyamıyorum.ancak ilaçlarla.
Kayınvalidem telefonda kızlar oğlanlar nasıl diyor.gel de çıldırma.kimse ne haldesin demiyor.hep birşeyler bekliyorlar.çalış,evi çekip çevir,çocuk yap büyüt.kocaman bir hiç onların gözünde.
Gönül ister tabi oğlum olsun.ama gücüm yok.hayatı paylaştığın eşin bile takdir edip seni düşünmezse ben daha ne diyeyim.sırf onlar istiyor diye ben vazgeçtim.Hep yarım insan muamelesi göreceğim biliyorum.Ama kızlarım için umursamaz davranıyorum.
Ne yapalım.Mevlam bunu nasip etti çok şükür.

Ah bacm derdim coktur hangisini diyeyim bilmiyom,iki cocukla dogunun ilcesinde sobali lojmanda oturuyom,,adam baska sehirde calisiyo,yemegi hazir yatagi hazir,cocuk derdi yok,okul derdi yok,bide hafta sonu geldimi yoruluyom der oylene kadar yatar,buyuk kzim okula gidiyo,onun okulu,sabahtan aksama kadar is,eve gel,sobayla ugras,yemekle ugras,kzn dersi,kucuk kzn sikintisi,bide kaynana basmda,guya kucuk kza bakmaya druyo yanmda,en ufak brsey desem ogluna yetstiriyo,anasi cocuga bakmaya gelmiste brsey demeycekmisim,neden bunu boyle yaptn demeycekmisim,benim anamda buyuk kzima iki yil baktiydi,onu neden gormuyo,hem calis,hem evi idare et,hemde cocuklari buyut,dahada en ufak takdir gorme,bide erkek bebek doguracam kocama diye ugras,bazen dusunuyomda kendimi enayi gibi goruyom,bazende ben kendim ve cocuklarim icin ugrasiyom,kimsenin anlamasini beklemiyom diye kendimi teselli ediyom iste,kadnlarin durumu heryerde zor diye oglum olsun istedim hep ama Allah iki kz nasip etti,onlari bari kzmet bilen hayirli kapilara nasip etsin,Rabbim onlari incitmeyecek kocalar nasip etsin ins.

İşin zormuş gerçekten canım. Allah yardımcın olsun. Ama bence kimseyi umursama. Önemli olan senin istemen. Ben bir çocuk daha istiyorum diyorsan, gerisini umursama bence...

Bende seni merak ediyordum. Mart'tan sonra düşüneceksin diye aklımda kalmış, o zamandan sonra uğrar herhalde diyordum. Hayırlısı.

Bacım yaa.sen ben daha dertliymişsin.
O gun sohbette hoca, kayınvalideyi annesinden ayrı tutanın vay haline diyor.çok haklı ama onlar da bizi kızlarından ayrı tutmayacak.eşim 6 kardeş.5 inin 1 kızı 1 oğlu var.kayınvalidem benim 2.kız doğunca 3.yü yapana bilezik takacağım dedi.bir eltim 3. yü doğurdu oğlu oldu.şimdi herkes çocuk düşünüyor musun hazırlık var mı diyor.1 bilezikle çözülecek herşey.
Ben de senin gibiyim eşim senin eşinle aynı meslekte.sürekli şehir değiştir,okul değiştir,çevre değiştir.şu 12 yıl nasıl geçti gel bana sor.
Çok şükür halime.binlerce kere şükür.ama 1 çocuk nasıl büyüyor.ailelerden hiçkimsenin 1 gün emeği yok çocuklarda.bakıcı kreş rezil oldu çocuklarım.o yüzden bacım çocuk istesem de göze alamıyorum.bir değil bin kere düşnmem gerek.
Yine de büyük konuşmuyorum.Rabbim ne nasip eder bilemem.Allahım isteyen herkesin gönlüne göre versin.

Okuduğum kadarıyla daha bebeğin bir yaşında, dinimizde 2 yaş süt hakkı var çocuğun, emzirmesen de duygusal açıdan sana daha ihtiyacı var. Ve psikolojin hamileliği bile kaldıramayacağını eğer istediğin gibi sonuç alamazsan güçlü olamayacağını gösteriyor. Yanlış anlamazsan bazı tavsiyelerde bulunacağım.
-Erken menopoz durumun yoksa daha 45 yaşına kadar hadi diyelim 40 yaşına kadar yolu var. Hem bebeğin biraz daha büyüsün hem de eşin 3. bebek için yandım yanasıya istesin. Bir kaç sene beklemen daha hayırlı gözüküyor. tabi yine sen bilirsin. Belki o zamana konforlu bir ev alırsınız, eşin sürekli başında olmuş olur. Sen takıntılı ve istekli olmaz ve çocuğun da büyürse, eşin diyecektir hadi 3.yü düşünelim diye, talep ondan gelirse takviyeleri düzenli ancak o zaman kullanır.
-Diğer türlü o zaman ücretsiz izne ayrıl ve eşinin yanında evini kur, maddi sıkıntı olur ama tek maaşla da insanlar geçinebiliyor. Azıcık aşım, kaygısız başın olur. 3. çocuğun yola çıktığında doğum izni derken büyütürsün, 2ve 3nün yaş farkı çok az olacağı için ikiz gibi olur, iki katı yorulursun ama aynı anda büyümüş olur.
-Kayınvalideye gelince, daha önce yalnızlıktan şikâyetçiydin, şimdi evinde geçinemezsen de bir nefes daha var, eşimizle yada kardeşimizle bile dört dörtlük geçinemiyoruz ki, kaldı ki kayınvalideyle. O yüzden ufak tartışmalar olur, sadece eşine şikâyetçi olma, erkekler anlamaz hemen savunmaya geçer. Olanı anlat, yorumu eşin yapsın.
Bir bakıcı olsa yatılı, yada komşu kadın yardıma gelse, teşekkür eder yere göğe sığdıramazsın, fedakarlık yapıyor diye düşünürsün, kayınvalidenin de senin çocuğuna bakma zorunluluğu yok. İişe gittiğinde gözün arkada kalmıyorsa, biraz daha minnet duyabilirsin. Kaldı ki bu zamanda özellikle kadın 7sinde de 77sinde tehlikede, Türkiyenin neresinde olursa olsun, bir kadının yalnız olduğunu duyan, gören rahatsız edebilir. Kayınvalidenin olması bana göre geceleri daha rahat uyumanı sağlamalı.
Daha dün kargo alırken iki kişi kapıdaydı, biri hızlıca işlemleri yaparken diğerinin bakışı çok rahatsız etti beni. saniyeler içinde kafamda kötü senaryolar geldi nedense aklıma ve evde yanımda birinin daha olmasını diledim. Eşime bir kez daha hak verdim. Evin içindeki durumun çok daha gizli kalması lazım, eve bir işçi geldiğinde odadan çıkarmaz beni. Bende kızıp dururum, çalışan bir kadınım, canımın istediği elli yere alışverişe giderim, evde beni gördüklerinde mi sıkıntı oluyor derim. Dün ilk defa korktum. Kayınvalidene yanında olduğuna teşekkür et bence.
Neyse çok uzun oldu.
Rabbim hiç bir şeyin yokluğunu vermesin cümleten.

Canm risebozum,ilk iki tavsiyen guzel ama kaynvaldeme gelince,esime sikayet eden ben degilm esim yokken hcsesini ckarmayan kv oglu geldimi dizinin dibine oturur okumaya baslar ogluna bu bir,kv surekli cocuga bakmaya gelmiyo benm zaten ucretli gelip giden yardmcim var,kv sadece kısı gecirmek icin 3-4 ay gelir gider bu iki,ustelik on yillk evliyim,bana yasattklarini ben bilirim,bir cöp dahi vermeyip siz sevdiniz siz evlendiniz paran var pulun var al esyani kur evini diyipte ksin rahat etmek icin guya cocuga bakacakmis,cocuklarla ilgilenecekmis,benm kurdugum eve gelip dahada en ufak sseyde ogluna yetistirmesine katlanmakta mumkun degil buda üç,Rabbim biliyor bacm,ben onu Rabbime haval ettim,kimin kime ne yaptigini Rabbim biliyor,okadar yaptklarina ragmen daha emekli olmak icin iki uc yl once benim maasimi kullandi,hatta kalp hastasi oldumu bile bile ucuncuyu dogurayimda oglan olsun dye bana muska yaptirtmismis,,ben sadece sabrettim,sabrediyorum,esim ve cocuklarim icinde sabretmek zorundaym,daha neler neler ama buranin konusunu degistrmeyeyim,bacm,buranin amaci baska,ama herseye ragmen birde oglum olsun isterim ama kendim ve kzlarim icin,beni anlamasada esim icin,

Ha ucretli yardimcim var ama nekadrda olsa butun sorumluluk bende oluyo bacm,yardimcim sabah geliyo cocuklarla ilgileniyo,e buyuk kzmda daha kucuk,odevine ev isine pek ilgilenemiyo,nekadarda yapsa ince isleri bana kaliyo,kv demde kucuk kzi seviyomus oynatiyomus,ilgileniyomus falan iste,simdi dusunuyomda ben aslnda kalp hastasi oldugum icin ikinci yi bile ne zorluklarla dogurdum,ucuncu erkek olsun dye esim ve ailesi icinmi bukadar takntili oldum acaba,ben nekadar istiyorum dye izmir arkadasin dedigi gibi bir kere degil binkere dusunup karar vermeliyim,sonucta iki cocukla hasta halimde esimden uzakta yalnz basina hemde aksama kadar calisarak mucadele etmeye calisiyorum,ucuncuye nekadar hazirim ona karar vermeliyim,of ice gerildim ya kz izmir bende vazgecmeye basladim yavas yavas yaaa

O dönem mantar problemi yüzünden fitil kullandınmı yani kızlara hamile kalmadan önce kullandıysan adı nedir acaba
Kullandım canım ikinci kizimd kullandigimin adini hatırlıyorum biokadin.ama iki tane kullandim ve korunmadim.tamamını bitirsem ise yarardi belki ama zaten kizima arkadaş olsun diye bikizimdaha olmasını çok istiyodum oyuzden yöntem gelmedi aklıma:)

Arkadaşlar, yorumcu diye bir site var. Oraya bir aylığına üye oldum. Cinsiyet tahmini için kullanacam. Bana d. Tarihi ve sat ınızı yazın. Kontrol edelim,

kimse kimsenin aile yaşantısını bilemez..nekadar anlatsanda senin yaşadıklarını anlayamayız..
ama şunu unutma herkesin senden geri kalmayacak şekilde sorunları var....
dört dörtlük hayat yok inan...
senin kalp hastalığın nedir..

nekadar çok yazmışsın kızz..
sendemi mayıs annesi olacaksın..topikte göremedim seni..cinsiyeti nedir bebişinin

Arkadaşlar, yorumcu diye bir site var. Oraya bir aylığına üye oldum. Cinsiyet tahmini için kullanacam. Bana d. Tarihi ve sat ınızı yazın. Kontrol edelim,
bende gebelik yok ama merak ettim bu ay olursa ne olur diye doğum tarihim:18/07/1981 son adet tarihim:18/02/2015 yani dün malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…