E
eyham
, arkadaşlarda açıklamış. Okuduklarımdan anladığım yumurta çatladıktan 12 saat içerisinde rahim alkali oluyor. Ama spermlerin yumurtaya ulaşması için belli bir saat geçmesi lazım, bir ara 7 saatte ulaşır diyorlardı. Ov. testlerinde en koyu çift çizgiyi gördükten, test prospektüsünde yazar belli bir süre sonra yumurta çatlıyor. Çatlatma iğnesi vurulanlar 36 saat sonra deneme yapıyorlardı. Hem doktor takibi hemde ov. testi kullanabilirsin garanti olsun diyorsan. Doktorlar belli bir gün söylüyor yumurtanın büyüklüğüne göre. Mesela yumurta 15mm ise, işte 3 gün sonra şu şu ve şu günler diyorlar. Yumurta günde 1mm de büyüyebilir 2mm de. 18 mm de çatlayabilir 20 ve 22mm de çatlayabilir. Rabbim bilir doğrusunu.
Benim geçen yıl denemelerimde ovulasyon testi çift çizgiyi görüp ertesi gün denendiğinde tutmadı. Testte çift çizgi olduğu ve diğer ertesi günlerin olduğu zamanlar daha garanti oluyor gebelik için. Ama illa alkali zamanı yakalayacağım diyorsan, diyet uygulamaları var, ve karbonatlı su ile vajinal duş yapabilirsin. Yalnız bunlar garanti olmayan şeyler.
Mesela bir çok arkadaş her şeyi tam yerli yerinde eksizsiz yaptı, kızı oldu. Sık ilişki yapıp çatlatma zamanına denk gelip kızı olanda var. Nasip kısmet.