Süper Anneler - 2011

kızlar, her gün ilişkiyle hamile kalmak mümkün müdür sizce?
sperm kalitesi, sayısı ne oluyor acaba?
uyduk bu adama... hayırlar ola....

tamam, düşüncen buysa, saygı duyarım elbette.
Ben sadece 'gitmek istiyorsun-araştırıyorsun' zannettim, ondan söyledim.

bazen böyle, tevekkül etmek en iyisi, en hayırlısı.
zaten tevekkül etmesek de, ne olacak yani..... hiçbir şekilde, nasibi değiştirmek mümkün değil. sadece 'çabaladım' diye kendimizi teselli ediyoruz çoğu zaman.
Canım benim Allah razı olsun beni düşündüğünüz için inanın oranın psikolojisini yaşamış olsaydınız bana hak verirdiniz. Ha yine gidilir neticede ne kadarda sıkıntı olsa kaynanamın verdiği sıkıntı kadar kötü olmaz. Ama günah bölümünü düşününce elim ayağım çekiliyor. Açıkçası yine çıkmazdayım ne yapacağımı nasıl yapacağımı biliyorum. Kaynanamda sağolsun herkese zaten çok kilo almış menopoza girmiş demiş. Ona inatta olsa yap herşeyi diyorum ama sonucunda yine kendime zarar veririm diye düşünüyorum

Canım benim Allah razı olsun beni düşündüğünüz için inanın oranın psikolojisini yaşamış olsaydınız bana hak verirdiniz. Ha yine gidilir neticede ne kadarda sıkıntı olsa kaynanamın verdiği sıkıntı kadar kötü olmaz. Ama günah bölümünü düşününce elim ayağım çekiliyor. Açıkçası yine çıkmazdayım ne yapacağımı nasıl yapacağımı biliyorum. Kaynanamda sağolsun herkese zaten çok kilo almış menopoza girmiş demiş. Ona inatta olsa yap herşeyi diyorum ama sonucunda yine kendime zarar veririm diye düşünüyorum

hasbinallah... deli midir bu kadın acaba?

ya yedi kat el yabancı olsa, böyle denir mi?

neyse bacım, sen duyma bunları. takılma, bak yoluna.
bi karar ver ve uygula, kararının arkasında dur mutlaka.
pabuç bırakma bu deli danaya.
elime geçirsem ben sıkarım o lafları eden gırtlağı sanırım... allah sabır versin sana.

cnm. ben senin yerinde olsam kaynanama menopoza girdim derim. korkunun ecele faydası yoktur. Kumayı da getirecekse hemen getirsin.
sen de şikayet edersin. ilk etapta kadın sığınma evine sığınırsın. devlet sana ücretsiz avukat ataması yapar. çocuklarını da yanına alırsın.

Ben olsam o kocayı da adam yerine koymam anasına rest çekmiyor diye.
Ha benimkide doğulu ama ancak kumanın espirisi olur. O espiriyide "anında boşanır, başkasıyla evlenirim" diye ağzına tıkarım.
Ben çocukları da üzerime almam gerçi. boşanırsam bırakırım. ama herkes benim gibi düşünmüyor:)

cnm. ben senin yerinde olsam kaynanama menopoza girdim derim. korkunun ecele faydası yoktur. Kumayı da getirecekse hemen getirsin.
sen de şikayet edersin. ilk etapta kadın sığınma evine sığınırsın. devlet sana ücretsiz avukat ataması yapar. çocuklarını da yanına alırsın.

Ha benimkide doğulu ama ancak kumanın espirisi olur. O espiriyide "anında boşanır, başkasıyla evlenirim" diye ağzına tıkarım.
Ben çocukları da üzerime almam gerçi. boşanırsam bırakırım. ama herkes benim gibi düşünmüyor:)

sanırım bizim topikte, şu an için..
senin gibi düşünmeyen ilk kişi benim arkadaşım.

Canım benim boşanmak çare olsa kaç defa niyetlendim ama kızlarımın göz yaşlarına dayanamadım. Onların hiç bir günahı yok. Bende gidebildiği yere kadar gidip elimden geleni yapıcam Takdirde Allah'ın olmazsa en azından ondan sonra yoluma bakıcam. Çaba göstermeden direk çekip gitmek vicdanım rahat etmez.

hasbinallah... deli midir bu kadın acaba?

ya yedi kat el yabancı olsa, böyle denir mi?

neyse bacım, sen duyma bunları. takılma, bak yoluna.
bi karar ver ve uygula, kararının arkasında dur mutlaka.
pabuç bırakma bu deli danaya.
elime geçirsem ben sıkarım o lafları eden gırtlağı sanırım... allah sabır versin sana.

Bugün öğrendim benim küçük görümceninde iki kızı var. Oda eylülden beri bebek için deniyordu olmuyordu Dr gitmiş ona rahimin vücudun hepsi çok kötü iltihaplanmış yeniden çocuğun olması çok zor demiş. Allah biliyor çok üzüldüm ama acaba diyorum yarın öbür gün kaynanam sırf erkek çocuğu için damadını evlendirirmi? Ama gün gelsin hiç istemem ama yüzüne vururum. Ki inşallah görümcemin benden önce oğlu olsun inşallah. İnsanı insanlıktan çıkarıyorlar. Onlar yüzünden özümden çıktım kötü kötü düşünmek istemiyorum.

Canım benim boşanmak çare olsa kaç defa niyetlendim ama kızlarımın göz yaşlarına dayanamadım. Onların hiç bir günahı yok. Bende gidebildiği yere kadar gidip elimden geleni yapıcam Takdirde Allah'ın olmazsa en azından ondan sonra yoluma bakıcam. Çaba göstermeden direk çekip gitmek vicdanım rahat etmez.

Canım benim senin boşanma gibi bir niyetin varsa niye bu adama bir çocuk daha doğurmak için uğraşıyorsun? senin değerini bilmiyorsa sana ve kızlarına '' bana iki tane evlat verdi'' diye bakmıyorsa bence sen ikiz oğlanda doğursan başına taç takmayacak yine senin kıymetini bilmeyecek :20:

Bugün öğrendim benim küçük görümceninde iki kızı var. Oda eylülden beri bebek için deniyordu olmuyordu Dr gitmiş ona rahimin vücudun hepsi çok kötü iltihaplanmış yeniden çocuğun olması çok zor demiş. Allah biliyor çok üzüldüm ama acaba diyorum yarın öbür gün kaynanam sırf erkek çocuğu için damadını evlendirirmi? Ama gün gelsin hiç istemem ama yüzüne vururum. Ki inşallah görümcemin benden önce oğlu olsun inşallah. İnsanı insanlıktan çıkarıyorlar. Onlar yüzünden özümden çıktım kötü kötü düşünmek istemiyorum.

güzel arkadaşım benim,
doğal olarak, senin kafan çok karışık.
anlıyorum ki, sen hiçbir konuda netleşememişsin kafanda. soru işaretlerin çok fazla gijnij
bence, bi arkadaşın olarak tavsiyem... sen bebek konusunda biraz temkinli ol, beklemeye al bu konuyu şimdilik.
bi evliliğini değerlendir önce, sonuca var arkadaşım.
2 çocukla boşanmak başka bişey.. 3 çocukla boşanmak başka bişey... daha ağır, daha zor muhakkak.
umuyorum o noktalara varmaz sıkıntıların ama... boşanmak kolay mesele değil. çocukla boşanmak zor mesele.
boşanmayı düşünmekteysen.. çocuk düşünmek nedir? nasıl düşünüyorsun? yapma bunu kendine.
2 çocuğun arada kalması başka.. 3 çocuğun arada kalması başka... düşünüyorsan, çıkış yolu olarak görüyorsan boşanmayı, bebek planından vazgeç, askıya al bu konuyu bi süre.

bazı şeyleri, allahın hayırlı işaretleri olarak değerlendirmek lazım bazen. bak hamileydin, düştü meleğin. 'bunda bi hayır var, rabbim hayırlı görmedi' diye bi düşün istersen önce.... belki bu bi işarettir. 'yapma kulum, ben razı değilim daha fazla üzülmene ve yıpranmana' diyordur rabbim.
biraz dinlendir kafanı, azıcık düşün taşın...

Kafam çok karışık ve ben sanırım kendimi tam ifade edemiyorum. Eskiden 3 yıl eltimle aynı evde oturduk çok çektirdi kaynanam görümcem vs okadar çok boğdularki beni değilki erkek çocuktan dolayı herşey onlar için bir bahaneydi. Arkamda sahip çıkanım olmadığı için egosunu tatmin etmek isteyen bana yüklendi birgün geldi eşime dedim bana yapılanları görüyorsun duyuyorsun sesin çıkmıyor senden bana Eş olmaz herkes kendi yoluna Amcamı aradım durumu anlattım Amcam geldi eşim ona bana yalvardı ha yinede eşimi çok seviyordum boşanmak içimden gelmiyordu çünkü çok hassas hep arada kalıyordu. Neyse yalvardı bana Amcama ben onsuz yapaman vs gönlümü aldı amcamda zaten canına minnet kimseye duyurmadan hallettik. Taki geçen kış kaynanam eğer bebek doğurmazsan oğlumu evlendirme niyetim var haberin olsun hatta kayınbabam biz kızı nişanladık bile dedi. Ben bunu eşime dedim yok sırf sen çocuk doğur diye söylüyorlar diyor. Madem öyle dedim kıbrıs meselesi açıldı eşim gerçekten oda işin bu kadar ciddi olduğunu bilmese kalkıpta benimle iki defa gelirmiydi biz 60 milyar iki sefer için harcadık. Para kazanmak kolay değil herhalde. Neyse o yaşadıklarımız tutmaması o bekleme vs çok yıprattı beni. Kış geldi kaynanam yine gelince bebek meselesi kuma meselesi açınca dedim normal yoldan deneyelim ha boşanma aklımda yok ben sadece eğer erkek bebek olmasa ve eşimi evlendirirlerse ozaman bırakıp giderim her ne kadar saf olsam salakta olsam kuma çekecek kadarda değil. O yüzden istiyorum elimden geleni yapayım bakalım durum neyi gösterecek. Bu arada yalel benim iki değil 3 kızım var

sanırım bizim topikte, şu an için..
senin gibi düşünmeyen ilk kişi benim arkadaşım.

İnsanın evlatlarından da önemli olan tek bir şeyi vardır: izzet-i nefsi yani onu yaşatan onuru
Bundan 100 sene önce bile üzerine kuma geldigi icin çocuklarını da arkasında bırakmak pahasına çekip gidebilen onurlu kadınlar varmış. Evlat arama programlarında çıkar.
Kaldı ki evlatlar büyükse herşeyin farkındaysa uzaktan da annelerine bağlı kalır.
Sonuçta birgun yetiskin olacaklar veya evlenicekler ve kacınılmaz olarak ayrılacaklar

ah be canım be.... 3 çocuğun var.. ben valla 2 çocuk var zannediyordum.
güzel arkadaşım... sen bilirsin tabi.
4 çocuk da çok zor. evli de kalsan, boşansan da çok zor. bakarım diyorsun, kendine güveniyorsun ki, istiyorsun muhakkak.

kuma demek nedir.... saçımı başımı yolduracak bu insanlar bana burda.
'oğlumu evlendiricem' ne demektir?
oğlu artık 20 yaşındaki toy delikanlı değilki.... 3 çocuk sahibi adam.
bu 3 çocuk sahibi adam, anasına 'bi sus be kadın, yedin bitirdin ailemi' demiyorsa... bi sıkıntı var o noktada. ki, sen bunları yeterince irdelemişsindir kafanda mutlaka.
hayırlısı olsun arkadaşım.
dediğim gibi.... dualarımın büyük kısmı sana... rabbim, mevcut yavrularının hatırına, sana nur topu gibi bi erkek evlat versin. o 3 yavrun zarar görmesin.

ah be canım be.... 3 çocuğun var.. ben valla 2 çocuk var zannediyordum.
güzel arkadaşım... sen bilirsin tabi.
4 çocuk da çok zor. evli de kalsan, boşansan da çok zor. bakarım diyorsun, kendine güveniyorsun ki, istiyorsun muhakkak.

kuma demek nedir.... saçımı başımı yolduracak bu insanlar bana burda.
'oğlumu evlendiricem' ne demektir?
oğlu artık 20 yaşındaki toy delikanlı değilki.... 3 çocuk sahibi adam.
bu 3 çocuk sahibi adam, anasına 'bi sus be kadın, yedin bitirdin ailemi' demiyorsa... bi sıkıntı var o noktada. ki, sen bunları yeterince irdelemişsindir kafanda mutlaka.
hayırlısı olsun arkadaşım.
dediğim gibi.... dualarımın büyük kısmı sana... rabbim, mevcut yavrularının hatırına, sana nur topu gibi bi erkek evlat versin. o 3 yavrun zarar görmesin.

Canım benim işte asıl sorun eşimin ailesine bişe dememesi. Birde kaynanam bana kim senin yerinde olsa kocasını kendisi evlendirir kocanın züriyetsiz kalmasına nasıl gönlün razı olur. Birde burdan yak işte. Eşimin Halası öyle yapmış kocasını kendi eliyle evlendirmiş. Hala eski kafadalar. Ama eşimeşart kkoştum önce annene resti çek sonra sana çocuk doğururum yoksa asla olmaz. Birde ben Allahtan gerçekten. Çok seviyorum çocukları o yüzden ikiz olmasını çok istiyorum.

İnsanın evlatlarından da önemli olan tek bir şeyi vardır: izzet-i nefsi yani onu yaşatan onuru
Bundan 100 sene önce bile üzerine kuma geldigi icin çocuklarını da arkasında bırakmak pahasına çekip gidebilen onurlu kadınlar varmış. Evlat arama programlarında çıkar.
Kaldı ki evlatlar büyükse herşeyin farkındaysa uzaktan da annelerine bağlı kalır.
Sonuçta birgun yetiskin olacaklar veya evlenicekler ve kacınılmaz olarak ayrılacaklar

Canım benim bende asla kuma kabul ederim demedimki kaynanam çocuk olmasa evlendiririm oğlumu diyor eşime diyorum asla öyle birşey olmaz diyor. Zamanı gelinceben onlara resti ççekmesini bilirim diyor. Ama benim bildiğim kaynanam sa o kızı alır getirir kimseye birşey bile demez. Ama eşim bunun farkında değil. Madem eşimi seviyorum onunda gerçekten beni sevdiğine eminim boşanmayı neden düşünmeyim ki eşim bana evet evlenirim dememiş. Kalkıpta kaynanam öyle dedi diye bırakıp gitsem dicekki zaten kadınlık yapamadı ortada fol yok yumurta yok ne dedikki bunu yaptı diyecek. Yani her şekilde üste çıkacak. O yüzden ben olayı eşimle halletmeye çalışıyorum. Yoksa kuma kaldıracak değilim.

Neyse kızlar hepinizden Allah razı olsun beni düşündünüz moral verdiniz destek oldunuz. Bunları burada konuşmak vicdanen rahatsız oluyorum çünkü burası başka sebepten dolayı var birbirimize destek olalım inşallah. Fikirlerimizi zikirlerimizi dualarımızı sonra deneyimlerimizi paylaşalım inşallah. Desteklerinizi bekliyorum. Çok zor durumda olmazsam zaten bu kadar üstelemem. Ama Allaha havale ettim hepsini o ne güZel muamele yapacağını bilir. Ben şuan sadece çocuğa yoğunlaşmak istiyorum.

Canım benim işte asıl sorun eşimin ailesine bişe dememesi. Birde kaynanam bana kim senin yerinde olsa kocasını kendisi evlendirir kocanın züriyetsiz kalmasına nasıl gönlün razı olur. Birde burdan yak işte. Eşimin Halası öyle yapmış kocasını kendi eliyle evlendirmiş. Hala eski kafadalar. Ama eşimeşart kkoştum önce annene resti çek sonra sana çocuk doğururum yoksa asla olmaz. Birde ben Allahtan gerçekten. Çok seviyorum çocukları o yüzden ikiz olmasını çok istiyorum.

Kızlar bu arada inşallah beni anlıyorsunuzdur :)

seni anlıyorum gijnij
gayet iyi anlıyorum.

allah yardım etsin güzelim.

kızlar, her gün ilişkiyle hamile kalmak mümkün müdür sizce?
sperm kalitesi, sayısı ne oluyor acaba?
uyduk bu adama... hayırlar ola....
kız hergün hergün çekilmez beeee :ssz: valla insanın yapası kalmaz heee :37: gün aşırı yapın bacım,sağlam olsun...gerçi geleceği varsa hergünlede gelir,ayda bi kereyle de,işte nasib olayı burda giriyo devreye...doğumla ölümün saati değişmezmiş diyolar ya işte tammmda bu noktadayız:34: sal gitsinnnnnnnnnn

senin o kaynananın saçlarını elime söööyle bi dolayıp yerden duvara,duvardan tavana yapıştırasım geldi :47: seninde imtihanın buymuş bacım Allah sabrını da mükafatınıda versin...evet haklısın kapa artık bu konuyu,çünkü her yazışında daha da üzülüyorsun :50:

Kızlar salladım herşeyi. Şimdi bişe dicem benim arkadaş hamile kalmıyordu iki oğlundada Dr tedavi gördü Dr adetten önce ona mantar için hap ve glofor vermişti mantar için fitil vermedi hap verdi. Sizce bizde denesekmi? hani y ler için rahmin çok temiz olması gerekiyorya

Back