Herkese Merhaba Arkadaşlar,
Benim bildiğim nişandan sonra aileler konuşur ve karar verirler iki ailenin neler alacaklarına. Ben bu konuda çok konuşmak istemedikçe kayınvalide adayım sürekli şunu kız evi mi yapıyor bunu kiz evi mi yyapıyor diyor. Yok anlamıyorum, bir keresinde dedim ki " nasilsa oğlunla ben ödeyeceğiz onun aldıklarını, benim ailemin aldıklarını ailem ödeyecek o yüzden cok takmayın siz kafayı oglun alsa da bborçlanacak evlenince biz ödeyeceğiz" dedim. Daha öncesinden de sürekli diyordu ilerde annemle konusursunuz ddiyordum ama sürekli bbunaldim artık. Bizim buralarda yatak odasını, çamaşır makinesi, fırın, mutfak eşyaları, yatak yorgan kiz tarafi yapar. 2 odanin halisi ve perdesi erkek tarafinin 2 odanin halisi ve perdesi kiz tarafinin. Salon takimi erkek tarafinindir, yemek masasi ve köşelik takimi da erkek tarafinadir. Geri kalan beyaz esyalarla birlikte.
Her neyse erkek arkadasima ankastre fırın sanirim ucretsiz geleceği için bu da tutturdugu icin esya alalim diye ben dedim ki o zaman beyaz esyalari al. Bir seyler aradan ciksin istiyor. Annesi de sürekli ben susacam diye bunu kiz tarafi yapiyor degil mi diyerek ustumuze yikmaya ççalışıyor ben de yooook diyorum.
Erkek arkadasim alacagim diye tutturunca buzdolabi, camasir makinesi ve derin dondurucuyu al dedim. Firin ucretsiz gelecekmis sana biz de firin yerine camasir makinesi ve bulasik makinesini aliriz dedim. Tamam dedi. Annesi beni aradı hafta sonu mobilya almaya gidecekler mmi diye, daha erken bbeyaz esya alacak mobilya icin erken dedim. Yok işte ne gerek var da birikim yapsin da falan da filan da. Ben de ogluna söyle ben dedim alma deyince benle tartısiyor dedim. Neler alacaksiniz dedi, firin ucretsiz gelecekmis camasir makinesi ve bulasik makinesi dedim. Oglum ne alacak dedi. Tv, buzdolabi ve derindondurucu dedim. Derindondurucuya ne gerek var, sanki benim evimde var da ben kullaniyor muyum, gereksiz seyleri niye aliyorsunuz dedi.
ggereksiz degil ikimiz de calisacagiz hazir olur benimki sizinki gb bos durmaz merak etmeyin, gerekli kki alacagiz dedim.
bugun de ogluna sormus esyalari ne yapacaksiniz diye. Buzdolabi, derindondurucu ve tv alacagim demis. Ne gerek var alma demis. Erkek arkadasim da, biz çalışacağız, icine bir sürü sey yapar isten gelince hazir olur o kiz surekli nasil yemek hazirlasin calisirken demis. Bizim evde var sanki n ise yariyor demis. Bizim evde yarar anne mmerak etme demis. İyi de bize haber vermeden kendi kafana göre aliyon ediyon demis. Erkek arkadasim da sizinle ne alakasi var ki haberdar edecem kendi evimize kendimiz aliyoz kendimiz öducez, ne gerekli degil Queen soyluyor ben de ona gore aliyorum demis. Sonra bana anlatti iste. Ama zoruma gitti simdiden böyle kkarismasi etmesi. Benim annem hic karismaz. Bana birakir. Onlarin karismalarini da evimize alacak seylere yorum yapmalari da hosuna gitmiyor. Benim de gitmiyor. Zaten evlenince ikimiz caliscaz. Hem yardimci olmuyorlar hem de derdine düşüyor. Bana ne gerek var dedi ben aciklamasini yaptim icine manti yaprak kofte pasta borek melemen yapip koycam hazir olsun diye evlenmeden dedim bizim ailede herkes yapar yaz kis, bir de yememis icmemis ogluna alma ne gerek var demis. Artik hoslanmiyorum bu sekilde karismasindan, davranmasindan. İnsan memnun olur ne güzel buna kadar düşünuyorlar diye. Bundan sonra nasil konusayim kac kere dedim annemle konusun diye ama hala bir seyleri yikmak icin siz yapacaksiniz sunu bunu degil mi deyip duruyor. Asil bbenim ailem yapacak. Erkek arkadasimin yaptiginin yari borcunu biz birlikte oducez bu ne utanmazlik ya. Bir de karisiyor.