Sünnet

Tazeanne1818

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2022
25
4
1
26
4 aylık oğlumu sünnet ettirmek istiyorum. Ama tedirginim de erken sünnet ettiren oldu mu herhangi bi sorunla karşılaşan çevrmede bi kac kişi erken ettirdi ama olmamış tekrar olması gerekiyor felan diyorlar ama kimileri de erken ettir daha iyi olur diyorlar. Bilgisi olan yazabilir mi ?

3 aylıkken olduk. Bebeklerin pipisi biraz etli tombik olduğu için kilo aldıkça ucu içeri kaçabiliyormuş heralde. Doktorumuz deri fazlası varmış gibi gelir size ama yok dedi.
O fazla deriye sürekli dikkat etmek hijyenini sağlamak gerekiyor sünnetli değilmiş gibi. Büyüdükçe de düzeliyormuş zaten.
15 aylık şu an bebek. İyi ki yaptırmışım diyorum. 2-7 arası zaten önerilmiyor ama şu an hiç yaptıramazdım çok hareketli.

Merhabalar bizde dün 4 aya 1 hafta kala sünnet olduk. Lokal anestezi ve dikişli.. Fito krem ve bacoderm siye krem verildi her alt değişiminde sürün denildi. İlk gün fitil verildi. İlk günden itibaren 5 gün calpol verin denildi. 2 gün sonra banyo.. Birde yapışıklık olmasın diye 2. Günden itibaren pipiyi geri çekin denildi. Size de öyle bir şey söylediler mi? Geri çekmeyi nasıl yapacağız bilemedim ve biraz korkuyorum açıkçası..

Merhaba, çok geçmiş olsun. Kesilmiş olan derinin kalan kısmını sürekli çekmek gerekiyor. Şimdi de çekeceksiniz. Bundan sonra da oranın hijyenini sağlamak için sürekli deriyi çekip altını temizlemek gerekiyor. Her banyoya soktuğunuzda bebek suyun içindeyken şöyle bir çekin temizlensin. Yoksa pipi ucu iltihabı oluyor. Biz ihmal ettiğimiz için başımıza geldi. Sünnet ettik rahatladık diye bir şey yok yani. Doktorumuz sünnetli bebeklerin pipi ucu iltihabına kolay yakalandığını söylemişti. Deri kalıyor çünkü. Büyüdükçe o çekmen gereken deri kendiliğinden geriliyor ve çekmene gerek kalmıyormuş :)

Teşekkür ederim
Haydaaa Bize demedi hiç banyoda suyun içinde olmuyor filede yıkıyoruz üstüne su dökerken yapılsa olur mu acaba.. Kesilmiş deri derken pipinin kızarık ucunun altında kalan pipinin geri kalan kısmı değil mi? Ona elimizi derebiliyoruz dimi? Birisi kasığından bastırarak yapın dedi anlayamadım. Kusura bakmayın yanlış bişi yapmamak için iyice soruyorum. Sudan çıkmış balık gibi oldum.

Biz yaptırmadık esim biraz daha büyüsün öyle yaptıralım dedi

Buyuk oğlumu ya küçük canı acır mı bilemeyİz diye yaptırmadım, küçüğü 4 aylıkken yaptırdık. İyi ki yaptirmisim. Büyük 8 yaşında kara kara düşünüyoruz nasıl olacak diye. Küçük bilmedi bile. Bir günde iyileşti bitti

Farketmez biz de artık duşta yıkıyoruz. :) yani bol su dök pipiyi çekip

Evet tam olarak orası. Kasıktan değil.

Bakımları nasıl yaptınız acaba.. Ayımız aynıymış sizinle 4 ay sonuna 6 gün kala olduk.

4.5 aylikken ettirdim. Cok memnunum.
Ben erken ettirilmesi taraftariyim.
Büyüyüp hareketlenince hem zor olur hem de travma yaratmaya gerek yok diye düşünüyorum.
Sunnet ettirip olmayani tekrar olunacağını ilk defa duydum.

5 aylıktı yaptırdım şu an 6 yaşında iyi ki diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…