• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sunnet gunu

Sevgili konu sahibi arkadasim. Banlanmissin ama okudugunu tahmin ederek yazacagim buraya, icimde kalmasin. 2 oglum var ve kendime gore sebeplerle sunnet ettirmedim ve tibbi bir gereklilik olmadikca da ettirmeyecegim. Burdaki arkadaslarin sana anlatmak istedigi ama israrla anlamadigin mesele su:

Oglunu sunnet ettirmen ya da ettirmemene kimse bir sey demiyor, diyemez de. Bu kisinin anne-babasinin secimi ama sorun su ki sunnete anlam yuklemen, dolayisiyla da pipiye. Simdi bu oglan cocuklarina sehzade kiyafeti giydirmeyi dusunen annesi bir sehzade edasiyla buyutuyor cocuklarini. Bu da egolari asiri yuksek, kadina saygi duymayan, annesi gibi herkesin ona sehzade gibi davranmasini isteyen ve bekleyen, oyle olmayinca mutsuz ve hircin olan, pipisi oldugu icin kendisini pipisi olmayanlardan ustun goren ve genel olarak mutsuz, agresif, saygisiz ve siddet egilimli bireyler oluyorlar.

Bu soylenenler sizin oglunuzun iyiligi icin yani, yoksa hic kimse sehzade kiyafetine takilmadi. Mantiginizi ve daha da onemlisi bakis acinizi degistirmeniz icin yazildi.

Oglunuza ve size gecmis olsun, umarim cok kokay gecer ve hemen iyilesir.

Ay ben aglaya aglaya gondermistim ameliyathaneye hic hatirlamiyorum bile ben ne giydim esim ne giydi, cocuk zaten giderken ciplak gelirken ciplak :D

Ya hiç çocuğunu 7 yaşında sünnet ettiren yok mu? Oğlum bu yaz sünnet olacak ve 7 yaşında. Bebekken yaptırmayan kafama tüküreyim :KK14:

Şimdiden stres bastı beni. Nasıl olacak? Kaç günde iyileşecek :KK42: kabusum oldu resmen.
2. gün siz başında hareket etme diye tepinirken o cok rahat olacak .Korkmayın ,Agrı kesici vakitlerini aksatmayın .O sünnet olurken beynim sıfırlanıyor hissine kapılmıstım .Bi geldim gittim yani .

konu sahibi seni taniyorum galiba.
10 aylık oğlunuz var demi.
eski konulardan konuşmuştuk.
yapmayin ben küçük yaşta sünnet ettirene karşıyım.
ben düğünde yapıcam sünneti oğlum olursa eğer.
çocuk küçük yaşta sünnet ettrdiği için düğünü hatirlamiyo. sünnet olmuş muyum anne diye soruyolar.
eski örf ve adetler daha iyiydi şimdiki koca adamlar sünnet olduğu hatirliyor.:)
şimdi sünnetten bi yıl önce yapıyolar.

Mrb arkadaslar. Kisa ve oz hmn konuya girmek istiyorm. 8 gun sonra oglusumu sunnet yapircaz. Dugun degil hastanede olan. O gun oglum icin sehzade kiyafeti dusunuyorm. Esim ve ben sizce ne giyebiliriz. Cok abarti degil ama o gune ozel bisi. Dusunuyorm surekli ama aklima bisey gelmiyo. Sizce ne giyilebilir?

ne pipi sevdalısı bi milletiz arkadaş şehzade kıyafeti ne ya :KK53:

çocuk küçük yaşta sünnet ettrdiği için düğünü hatirlamiyo. sünnet olmuş muyum anne diye soruyolar.
eski örf ve adetler daha iyiydi şimdiki koca adamlar sünnet olduğu hatirliyor.:)

Nasıl yani ben anlamadım.
Düğünde yapıcam derken?
Bi yanda çalgı çengi çalarken bir yandan operasyon mu olacak?
Yok artık.:KK57:

Nasıl yani ben anlamadım.
Düğünde yapıcam derken?
Bi yanda çalgı çengi çalarken bir yandan operasyon mu olacak?
Yok artık.:KK57:
akşam kına gecesi ertesi gün sora konwoy son sünnet...
eskiden öle yapılıyordu onu bile hatiriliyorum çocuk sünnet yataginda yatarken bi sürü para gelir :D
eskiden uzun sürerdi şimdikiler iki gün yapılıyor
düğün oluyor gelin düğüne benzemeye başladi saçmalik.:olamaz:

Çok da geç kalmamak lazım. Benim bir tanıdığımın oğlu 14 yaşında sünnet olmuştu, çocuğun bıyık yerleri belirginleşmeye başlamıştı ve sünnet yatağında sünnet kıyafetiyle oturuyordu, çok gülmüştüm ve hala gülerim aklıma geldikçe :KK70:

Çok da geç kalmamak lazım. Benim bir tanıdığımın oğlu 14 yaşında sünnet olmuştu, çocuğun bıyık yerleri belirginleşmeye başlamıştı ve sünnet yatağında sünnet kıyafetiyle oturuyordu, çok gülmüştüm ve hala gülerim aklıma geldikçe :KK70:
10 yaşina kadar ideal.. en geç 7 yaş:KK66: çünkü ikinci çocuk olur oda oğlan olursa ikisi ayri ayri çok zor olur.. :)
ikinci üçüncü olsun konu kapaninca sünnet yapsin daha iyi:)
7-10 arasi normal.:)
14 yaşinda koca çocuk oluyor tabi:)

Ya simdi eglence yada mevlut olmicak. Bebisim 10 aylik daha. Sadece ogun esimin ve bnm ailem olacak yemekte. Ve oldukca kalabaligiz. Herkezle ayni siradan bi gun gibi olmak iatemiuorm
Ben de çocuğumu 1 yaşında sünnet ettirdim. 2 gün boyunca acıdan ağladı hep dolayısıyla biz de helak olduk onunla.. ne giyinmesi bezini bile başlayamadık doğru düzgün..sürekli pansuman yeniledik falan.. hiç almayın o kıyafetleri..sonrasın da yemeğe bile gidebileceğiniz meçhul çünkü

Sunnet olunca direk bezini kapatamazsin ki canım biraz zaman gecmesi gerekiyor ayrıca bezine de dikkat et yapisinca kanıyor :KK43:

Bilmiyorm bn ilk bebegim. Dr un dedigiyle bu dusunceler deyim. Dr cok rahat konustu. Bezle alir bezle veririz fln deyince onjn icin planladim bunlari.
benim oğlum aünnet olduktan sonra gayrette bez takıldı hemen ama bizden pet bardak almamızı istediler onu biraz küçülttük ve sünnet yerinin üstüne kapattık o şekil bağladık bezi hiç yapışma falan olmadı

Mrb arkadaslar. Kisa ve oz hmn konuya girmek istiyorm. 8 gun sonra oglusumu sunnet yapircaz. Dugun degil hastanede olan. O gun oglum icin sehzade kiyafeti dusunuyorm. Esim ve ben sizce ne giyebiliriz. Cok abarti degil ama o gune ozel bisi. Dusunuyorm surekli ama aklima bisey gelmiyo. Sizce ne giyilebilir?
Şehzade kıyafeti mi? Ne tarafa kusuyoruz?

Hanımefendiler,
çok özür dileyerek affınıza sığınarak soruyorum konu içeriği ne'ydi?

Çocuğumu sünnet yaptırmalı mıyım??? Erkek çocukları kaç yaşında sünnet olmalı??? Sünnet dinen caiz midir???
Abiye giymek istiyorum sizce hangi rengi tercih edeyim???

Üye çok basit bir soru sormuş, cevabı da eminim ki sizler için gayet basit, çok rahatlıkla cevaplayabileceğiniz bir soru için neden tartışma çıktı, neden üyeyle dalga geçiyorsunuz?

Kadın özenmiş ne var bunda? Oğlum olmadığı halde ben bile empati kurup üyeyi anlıyorken sırf dalga geçmek olsun da ne olursa olsun diye yazanlarınız var.
Kadın yazılı tişört vb özel birşey olabilir diye düşünmüş, gebelik tişörtleri var, gelin damat özel takımları var, sünnet içinde olabilir düşüncesi vardı belki kadının, valla bazen, bazen değil çoğunlukla bazılarınızı anlamakta zorlanıyorum.

2. gün siz başında hareket etme diye tepinirken o cok rahat olacak .Korkmayın ,Agrı kesici vakitlerini aksatmayın .O sünnet olurken beynim sıfırlanıyor hissine kapılmıstım .Bi geldim gittim yani .
Buraya yazdıktan sonra içim o kadar rahatladı ki anlatamam. Genel anestezi alacağı düşüncesi bile içimi dağlıyordu. Doktor tavsiyesi de aldım çok mutluyum. Cevabınız için teşekkürler :)

Back
X