• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sunnet gunu

Hergün travmalardan travma beğeniyorum office. Zor olmayacak de bana ya. Kaç günde iyileşiyor? Çok acı çekiyor mu?

Cok zor degil hic zor olmuyor Mata, guven bana. Birini 8 digerini 7 yasindayken yaptirdim.. ben panik ataklardan ataklara gittim simdi nasil pismanim, o kadar kolay oldu ki.. hastaneye giderken yanina tablet al, hemsire damar yolu acana kadar kafasi dagilsin, beklemekten gerilmesin.. ben yanima cizgi romanda almistim. Mutlaka sunnet kilodu, fanila, pijama, islak mendil, havlu kagit falan al cikinca lazim oluyor.. iceri giriyor, hazirla, anestezi ver, yap, uyanmasini bekle tam 50- 60 dakika suruyor, sonra odaya geliyor islem tamam.. 2-3 saat uyuyor sonra ufak ufak ayiliyor, bir kac saat sonra su iciriyorsun zaten bisiler geliyor ona. Sonra da giydirip eve geliyorsun.. ben ilk cis ( cok ozur dilerim) cok zor olacak dedim ama cok kolay oldu, sadece bandaj oldugu icin dikkatli yapsin bizde her yer batti :27: sonra abisiyle gitti ps oynadi :)
butun detayi yazdim ki icin rahatlasin diye, sifir endise yap kendine, o kadar kolay oluyor ki. Aklina busi takilirsa sor uzman oldum ben :27:

Cok zor degil hic zor olmuyor Mata, guven bana. Birini 8 digerini 7 yasindayken yaptirdim.. ben panik ataklardan ataklara gittim simdi nasil pismanim, o kadar kolay oldu ki.. hastaneye giderken yanina tablet al, hemsire damar yolu acana kadar kafasi dagilsin, beklemekten gerilmesin.. ben yanima cizgi romanda almistim. Mutlaka sunnet kilodu, fanila, pijama, islak mendil, havlu kagit falan al cikinca lazim oluyor.. iceri giriyor, hazirla, anestezi ver, yap, uyanmasini bekle tam 50- 60 dakika suruyor, sonra odaya geliyor islem tamam.. 2-3 saat uyuyor sonra ufak ufak ayiliyor, bir kac saat sonra su iciriyorsun zaten bisiler geliyor ona. Sonra da giydirip eve geliyorsun.. ben ilk cis ( cok ozur dilerim) cok zor olacak dedim ama cok kolay oldu, sadece bandaj oldugu icin dikkatli yapsin bizde her yer batti :KK53: sonra abisiyle gitti ps oynadi :)
butun detayi yazdim ki icin rahatlasin diye, sifir endise yap kendine, o kadar kolay oluyor ki. Aklina busi takilirsa sor uzman oldum ben :KK53:
Allahım içime oturan öküzü kaldırdın resmen :KK15: bu mesajı favorilerime ekledim panik atak geldikçe okuyacağım :-)

İlk çiş beni de çok korkutuyor şu anda ama onda da sorun yok demişsin çok sevindim. Peki iyileşmesi ne kadar sürüyor? Yani günlük aktivitelerine ne zaman dönebilir?

Son olarak istanbuldaysan eğer doktor ve hastane ismi alabilir miyim :cool:

Ya hiç çocuğunu 7 yaşında sünnet ettiren yok mu? Oğlum bu yaz sünnet olacak ve 7 yaşında. Bebekken yaptırmayan kafama tüküreyim :KK14:

Şimdiden stres bastı beni. Nasıl olacak? Kaç günde iyileşecek :KK42: kabusum oldu resmen.

Bizim ki de 8.5 yaşında oldu ben anksiyeteli bir ana olduğumdan ayni şekilde bebekken yaptirsaydim, hatta keske kiz doğuraydım diye gezdim epey bir süre. O zaman office office in başını da az şişirmedim hani bana epey bir terapi yapmıştı sağolsun. Kesinlikle çocuk daha rahat oluyor senden, sen daha cok geriliyorsun ve o kadar da zor değil ilk bir hafta sadece. Mini bir operasyon ve çabuk iyileşiyor. Keske o kadar gerilmeseydim diyorum şimdi.

Hergün travmalardan travma beğeniyorum office. Zor olmayacak de bana ya. Kaç günde iyileşiyor? Çok acı çekiyor mu?

6,5 yasinda olmustu benimki. Hic zorlugu olmadi. Ameliyathaneye girerken gozleri doldu. Sadece duygusallastigindan, duygusal baligim benim:KK200: Iceride neler olacagini her sordugunda bikmadan anlattim. Caninin yanmayacagini, bir anda uykuya dalip uyandiginda odasinda olacagini falan. Odaya geldi, narkozdan siritarak uyandi. Eve geldik. Ilk tuvaletini yaparken biraz acirmis. Sonrasi yokmus. Soyledim, ilk tuvaletin geldiginde sakin tutma. Yap kurtul verdim gazi. Biraz titreyerek yapti bitti. Sunnet kulodu bir mucize. Doktorun verdigi kremleri de ihmal etmezseniz 4-5 gune hicbir seyi kalmaz insallah. Simdiden gecmis olsun.

Ya hiç çocuğunu 7 yaşında sünnet ettiren yok mu? Oğlum bu yaz sünnet olacak ve 7 yaşında. Bebekken yaptırmayan kafama tüküreyim :KK14:

Şimdiden stres bastı beni. Nasıl olacak? Kaç günde iyileşecek :KK42: kabusum oldu resmen.
Cvp yazan oldu mu bilmiyorum ama ben 7 yasinda sünnet ettirdim oglumu
O kadar pisman oldum ki boyle olduguns cocugun en hassas yeri oldu
Hic birseyi yokken bile uzun sure yuruyemedi
Kendi bile dokunamadi
Belki sizde böyle olmaz korkutmak istemezdim valla kusura bakmayın :(

Bizim ki de 8.5 yaşında oldu ben anksiyeteli bir ana olduğumdan ayni şekilde bebekken yaptirsaydim, hatta keske kiz doğuraydım diye gezdim epey bir süre. O zaman office office in başını da az şişirmedim hani bana epey bir terapi yapmıştı sağolsun. Kesinlikle çocuk daha rahat oluyor senden, sen daha cok geriliyorsun ve o kadar da zor değil ilk bir hafta sadece. Mini bir operasyon ve çabuk iyileşiyor. Keske o kadar gerilmeseydim diyorum şimdi.
Ya nasıl rahatladım anlatamam. Çocuk sünnet olacağını biliyor ve o beni rahatlatıyor düşün durumumu :D kızıma bakıp ne şanslı sünnet olmayacak diyorum :deli:

Allahım içime oturan öküzü kaldırdın resmen :KK15: bu mesajı favorilerime ekledim panik atak geldikçe okuyacağım :-)

İlk çiş beni de çok korkutuyor şu anda ama onda da sorun yok demişsin çok sevindim. Peki iyileşmesi ne kadar sürüyor? Yani günlük aktivitelerine ne zaman dönebilir?

Son olarak istanbuldaysan eğer doktor ve hastane ismi alabilir miyim :cool:

Ilk cisi disari yapmasi haricinde hic sorun olmadi ki benim oglumun eline igne batsa duser bayilir, aciya o kadar dayaniksiz :) bir hafta sonra sargisi cikti, ama hemen o gun aksam normal hayatina dondu. Ertesi gunu kotunu giydi disari ciktik, cok rahatti. Hic endise etme cok sorunsuz olacak insalah :)

6,5 yasinda olmustu benimki. Hic zorlugu olmadi. Ameliyathaneye girerken gozleri doldu. Sadece duygusallastigindan, duygusal baligim benim:KK200: Iceride neler olacagini her sordugunda bikmadan anlattim. Caninin yanmayacagini, bir anda uykuya dalip uyandiginda odasinda olacagini falan. Odaya geldi, narkozdan siritarak uyandi. Eve geldik. Ilk tuvaletini yaparken biraz acirmis. Sonrasi yokmus. Soyledim, ilk tuvaletin geldiginde sakin tutma. Yap kurtul verdim gazi. Biraz titreyerek yapti bitti. Sunnet kulodu bir mucize. Doktorun verdigi kremleri de ihmal etmezseniz 4-5 gune hicbir seyi kalmaz insallah. Simdiden gecmis olsun.
Çok teşekkür ederim içim çok rahatladı iyi ki yazmışım. İnşallah biz de kolay atlatırız.

Cvp yazan oldu mu bilmiyorum ama ben 7 yasinda sünnet ettirdim oglumu
O kadar pisman oldum ki boyle olduguns cocugun en hassas yeri oldu
Hic birseyi yokken bile uzun sure yuruyemedi
Kendi bile dokunamadi
Belki sizde böyle olmaz korkutmak istemezdim valla kusura bakmayın :KK43:
Çok üzüldüm oğlunuza :( ben de pişmanım bebekken yaptırmadığıma. Pozitif bakıyorum inşallah iyi geçecek :)

Ilk cisi disari yapmasi haricinde hic sorun olmadi ki benim oglumun eline igne batsa duser bayilir, aciya o kadar dayaniksiz :) bir hafta sonra sargisi cikti, ama hemen o gun aksam normal hayatina dondu. Ertesi gunu kotunu giydi disari ciktik, cok rahatti. Hic endise etme cok sorunsuz olacak insalah :)
İnşallah canım :) evrene pozitif enerji yolluyorum bol bol :D

dogru mu anladim sünnetden sonra hemen yemek :( bebege üzüldüm acikcasi. narkoz ye sonra basinda bir sürü tan tana. dogumdan sonra yemege gide bilirmiydim acaba

dogru mu anladim sünnetden sonra hemen yemek :KK43: bebege üzüldüm acikcasi. narkoz ye sonra basinda bir sürü tan tana. dogumdan sonra yemege gide bilirmiydim acaba
Yemege gitmiyoruz herkez bizim evimze geliyor. Ve bebegi kimse rahatsiz etmez. O ayri odasinda kalir

Sünnet düğünü desen amenna ama hastaneye giderken neyin özeli? Neyin şehzadesi?

Daha çok çocuğumun rahatını düşünürdüm, giderken normal giydirirdim çıkarkende bol pijama takımı veya eşofman takımı giydirirdim. Yazık günah çocuğa.

Özel olucam diye çocuğa eziyet etmeyin. Hastaneye o kıyafetlerle gitmek de ayrı bir komik olur du inan bana.

Azcık iyileşsin süslenir fotoğraf çektirirsiniz. O gun birbirine uygun tshirt fln giyersiniz en fazla.

Oglum 4aylıkken şehzade kıyafeti ile götürdük büyüklerimiz rica etti. Yanıma gündelik pijama aldım lokal oldu zaten o sırada da soyduk tabi sonra da pijamayla getirdik eve hiç de sacma olmadı

Sadece bunu yazmak için girdim. Sanırım yazan da olmadı. Biz de 1.5 yaşında oğlumuzu sunnet ettirdik 3 hafta kadar önce. Dokorumuz sürekli pipiye vazelin sürün ve hergün banyo yaptırın dedi. Bu sayede bez hicbir zaman pipiye yapismadi, enfeksiyon da olmadı. 2 hafta kadar sonra pipi iyileşti.
Sünnete vahsetmis gibi yaklasanlar için de (dini yönünü yok saysak bile) açın bakın binlerce bilimsel makale var pubmedde bu konuda. İyi diyen de var kötü diyen de ama birçok doktor sağlık amaçlı tavsiye ediyor.
Kıyafet ile yorum yapamayacağım çünkü bence de genel anestezi altında olan tıbbi bir operasyon sonrasi son dert süslü bir kıyafet olmalı. Biz bu hafta giydirecegiz ve stüdyoda fotoğraf çekimi yaptiracagiz. O da gelenek olarak, hatıra kalsın diye. Birkaç hafta sonra da belki dua, yemek vs.
Size şimdiden geçmiş olsun.

Back
X