suni sancııı bilgi lütfeennnnn

ruj22

Guru
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2009
2.877
391
373
44
arkadaşlar suyum azalmış perşembe günü dahada azalmış bulursa dr.um cuma günü suni sancıyla normal deneriz olmazsa sezeryana alırız diyor.lütfen bilgi verin suni sancı nasıl bişey çok mu kötüüüüü.özelde doğum yapıcam kısmetse epidurel falan hangi aşamada verilir çok canım yanarmııı

suni sancı için bir serum takılıyor sancı için doğum sancısından daha kötü diyorlar.ama bilemem banada suni sancı verilecekti cumartesi gel suni sancı verelim dedi dr. ama benim cuma günü sancım başladı açılma vardı o gece doğurdum.

canım o bunyeye gore değişiyor cunku bana da verıldı ıkı serum bırden ama hıııc sancım olmadı kasılmalarım vaardı sancım yoktu 10 saat bekledım hastanede 2 cm.açılma oldu dr.suyun cok azaldı sezeryana almak zoeunda kaldıama ne sancı cektım ne bısey kımısı de cok sancı cekıyormuş bunye meselesı yanı:))sen kafana takma onları zaten 3 cm açılma olduktan sonra epıduralı takıyolar o da acını %70 %80 azaltıyor...
Allah yarrdımcın olsun sağlıkla al bebeğini kucağına inşallah..

teşekkür ederim kızlar yaaa inşallah herşeyin hayırlısı olur

evet sancı bünye meselesi benin sancılarım geldiği gün evde tüm işleri yaptım akşama annemler geldi oturuyoruz anne benim sancım var dedim . oda nekadar aralıklı dedi
5 dakkada bir geliyor dedim hadiya değildir sen gülüyorsun rahatsın 5 dakkada bir sancı gelse çığlık atarsın dedi ama çğlık atılacak bir sancı değildi bence

inanmadılar 10 dakka sonra nişan geldi deyince inandılar ve hastaneye gittik. 1cm açılma vardı

yani herkesin ağrı eşiği farklı hiçbirşeyi kafana takma bebeğine kavuşacağın anı hayal et

valla korkutmak istemem ama ben suni sancı verildikten sonra çok acı çektim,keşke kendi sancım olsaydı ama doğum başlamadı bi türlü...inş sen benim kadar acı çekmezsin ama çeksen bile unutuluyor,kucağına o minicik yavruyu verdikleri zaman....:))

evet suni sancı canını acıtır ama normal doğum gibisi yok inşallah bher şekilde bebeğine kavuşursun

Ben de suyumun azalması nedeni ile suni sancı ve epiduralle normal doğum yaptım. Serum bağladılar suni sancı için , suyum gelene kadar acı hiç denecek kadar az idi. Makina ile kasılmayı ölçtüklerinde %100 görüldüğü halde canım yanmıyordu. Acemilik işte hemşirelere hava bile atmıştım bu da ağrımı diye . Ne zaman ki suyum geldi o zaman ağrı ile tanıştım. Sonradan öğrendiğime göre normalden daha fazla oluyormuş ağrı. Sabah 9 da serum verilmeye başlandı akşam 8 i geçiyordu doğum yaptığımda. Benim epiduralimi 5 cm açılmadan sonra taktılar , anestezi ekibi doluymuş daha öncesinde. Şimdiki bilgim olsa epidural takma işini sancılar başlamadan önce yaptırmak için daha ısrarcı olurdum , ama yinede çok sabırlı idiler sancıların aralarında işlemi yaptılar sancılarım geldikçe durup beklediler. ılacı aldıktan sonrası ise muhteşemdi , çok çok keyifli idi.

Sonuç olarak evet ağrısı fazla ama şimdi başa dönsem hiç düşünmeden yaptırırım yine suni sancıyı hiç dert değil. Bebeğimin sağlığı için biraz fazla ağrının lafı bile olmaz. Sana önerim serumu taktırdıktan sonra sürekli yürü , açılmanın hızlı olmasına çok yardım ediyor. Ben tekerkeli serum askısı elimde doğum katında dönüp durmuştum sürekli.

Hayırlı olsun , inşallah rahat atlatırsın. Ayrıca arkadaşların yazdığı gibi karşılaştırma hiç yapma herkesin ağrı eşiği farklı , boşu boşuna korkma. :)

selam arkadaşlar sağolun bilgiler için evet aldım suni sancıyı ama boşuna açılma olmadı riskli bi durumda olduğum içinde çok bekleyemedn sezeryana döndük kontrole diye gidip direk hastaneye gönderildim doğuma alındım.sancıları çok yemedim yani 2 saat kadar epidurelsiz çok az bişey hissettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…