Sümeyye Erdoğan: “Kadına az miras verilmesi normal”

bunu birine soracağım oky bende çok merak ettim cevap geç olabilir ama senide bilgilendiricem kendimide
islam ile alakalı bilgileri işinde ehli insanlarda öğren canım birde hz haticenin hayatını oku tavsiye ederim çalışan ve ticaret yapan bir kadındı kendisi. sakın kulaktan dolma lara inanma islam başlı başına özgürlük demektirr..

islam ile alakalı bilgileri işinde ehli insanlarda öğren canım birde hz haticenin hayatını oku tavsiye ederim çalışan ve ticaret yapan bir kadındı kendisi. sakın kulaktan dolma lara inanma islam başlı başına özgürlük demektirr..
evet canım teşekkürler
dediğim kişi ehli biri hem ing dili edebiyatı mezunu hemde islam sosyolojisi hakkında da çok bilgili.
hatta çarşaflı biri ama hayatımda kimseyi kınadığını ayıpladığını görmedim
keske herkes onun gibi modern olsa :)

konu ne olursa olsun dine geliyor siyasette. önemli olan seviyeli saygılı yazışabilmek. bak şu an olduğu gibi. bu mesajları da kiblemesinler artık

ben kiblemem kimseyi hakaret etmedikçe mesela
gizli casuslar mı var kib ajanları :KK70:
evet bir gidiyorsun geri dönmüyorsun gitme :)

Aynen kib ajanlari var. Simdi de bu mesajimi geyik yapti diye kibleyecekler. Yani a desem suc b desem suc :KK70:

evet canım teşekkürler
dediğim kişi ehli biri
hatta çarşaflı biri ama hayatımda kimseyi kınadığını ayıpladığını görmedim
keske herkes onun gibi modern olsa :)
islamiyet yobaz bir din değil asla kadınlara öyle özgürlük vermişki öğrendikçe şaşıyor insan vay be diyorsun .sen bakma yok kadın şöyle yok kadın böyle dediklerinee..

Ulkemizde birak hukuki miras paylasimini dini miras paylasimi bile yapilmiyor, cogu aileler herseyi erkek evlatlarinin uzerine yapiyor ya da erkek kizkardeslerine imza atmasi icin baski yapiyor.
Cok dindar dayim 25 yildir annemin ve teyzemin miras haklarinin uzerine yatmis durumda, dini hakkimiz olani alsak yeter dedikleri halde dayimin istedigi bir imza ile mirastan tamamen vazgecirmek. Anannem de bunu destekleyince aile ici facia cikmasin diye annem ve teyzelerim eli kolu bagli bekliyor.
Erkek tarafi kiz alirken yuzlerce gram altin almak zorunda birakiliyor, evi duzen erkek, dugunu yapan erkek.
Is mirasa gelince niye esitlik isteniyor o halde. Esitlik herseye kadinin sahip olmasi midir?

X