Sümeyye Erdoğan: “Kadına az miras verilmesi normal”

Dogru söylemiş. Niye bu kadar tepki verildi acaba?

Evet kadina 1, erkege 2 verilir. Boylece erkek evlendiginde karisinin getirdigi 1 ile 3e tamamlar malini. Kadin da evlendiginde kocasinin getirdigi 2 ile 3e tamamlar malini.
Olayin özü budur yani. Aslinda eşit hepsi..

Hiç de açıklayamamışsın. 3 e tamamlar falan... böyle açıklama mı olur?

Mesele şudur. İslamda kadın 1 pay alır ama tamamen kendisine aittir bu 1 pay. Bu para ile ne kocasına, ne çocuguna ne de kendisine bakmak gibi bir yükümlülügü yoktur. Erkek 2 pay alır ama bu 2 paydan hem evlenecegi kadına mehir verir hem de karısının ve çocugunun ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüdür. Dolayısıyla erkek 2 pay almasına ragmen sürekli para kaybeder, kadın ise 1 pay almasına ragmen sürekli para kazanır. Yani bu işten karlı çıkan kadın aslında. Ve bunda herhangi bir saçmalık yok. Gayet düzgün bir kural.

Allah aşkına ya şimdi bol keseden konuşuyosunuz ama yeri gelince abim bana haksızlık yaptı diye türk medeni hukukunda arıyosunuz çareyi.

Bak o konuda haklısın. İki hukuku çorba edenlerin çelişkisi işte nabarsın...

peki kadın evlenmezse nolacak
Evlense de evlenmese de benim bildigim kural bu. Evlenmezse baba 1 tane verir ama yaninda kaldigi icin aslinda babanin sahip oldugu her seye de sahip olur..

mervecik01 .!.:
Dogru söylemiş. Niye bu kadar tepki verildi acaba?

Hiç de açıklayamamışsın. 3 e tamamlar falan... böyle açıklama mı olur?

Mesele şudur. İslamda kadın 1 pay alır ama tamamen kendisine aittir bu 1 pay. Bu para ile ne kocasına, ne çocuguna ne de kendisine bakmak gibi bir yükümlülügü yoktur. Erkek 2 pay alır ama bu 2 paydan hem evlenecegi kadına mehir verir hem de karısının ve çocugunun ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlüdür. Dolayısıyla erkek 2 pay almasına ragmen sürekli para kaybeder, kadın ise 1 pay almasına ragmen sürekli para kazanır. Yani bu işten karlı çıkan kadın aslında. Ve bunda herhangi bir saçmalık yok. Gayet düzgün bir kural.

..

Evet aciklamasi böyle ;-)

nasıl bilmiyorsun. sadece bir soru sordum.
illaki babanın yanındamı kalacak ölene kadar evlenmezse.

Bak simdi ben sana miras hukukunu anlatirim ama banlanmak gibi bir niyetim yok. Cunku dini konu ve yorumlar yasak. O yuzden sen Islamda miras hukuku yaz cikar karsina. Ayrica ölene kadar babasi ona bakmak zorundadir farkli evde de kalsa..

al işte . kadın asla özgür olamayıcaktı. Atatürke ne kadar şükretsek az
o devre göre belki doğru ama bu devirde sosyal yaşama adapte olan yada olmaya mecbur olan bir kadının günahkar sayılması gibi bir şeyin olma ihtimali benim mantığıma aykırı geliyor
benim her gün işe gelmem de günah mesela dışarı çıkmam da günah ama ben bunu yapmak zorundayım
neyim ben günahkar mıyım şimdi
babam zengin milyarder olsa masum olacaktım demek
ne denir buna ki

Bak simdi ben sana miras hukukunu anlatirim ama banlanmak gibi bir niyetim yok. Cunku dini konu ve yorumlar yasak. O yuzden sen Islamda miras hukuku yaz cikar karsina. Ayrica ölene kadar babasi ona bakmak zorundadir farkli evde de kalsa..

bilgece su yaptıklarımız dini yorum değil mi :KK70:

ahh keşke her baba yada her ağabey kızlarına kardeşlerine baksa. ama insanlar o kadar değişikki.

o devre göre belki doğru ama bu devirde sosyal yaşama adapte olan yada olmaya mecbur olan bir kadının günahkar sayılması gibi bir şeyin olma ihtimali benim mantığıma aykırı geliyor
benim her gün işe gelmem de günah mesela dışarı çıkmam da günah ama ben bunu yapmak zorundayım
neyim ben günahkar mıyım şimdi
babam zengin milyarder olsa masum olacaktım demek
ne denir buna ki
katılıyorum canım. reform lazım aslında.

O yuzden uzatmak istemiyorum ya. Ayet ve hadis yasak. Sizi kimse kiblemiyor. Ben Allah diyorum dini yorum yapti diye kibliyorlar. Bu yuzden uzak durmayi tercih ediyorum
konu ne olursa olsun dine geliyor siyasette. önemli olan seviyeli saygılı yazışabilmek. bak şu an olduğu gibi. bu mesajları da kiblemesinler artık

O yuzden uzatmak istemiyorum ya. Ayet ve hadis yasak. Sizi kimse kiblemiyor. Ben Allah diyorum dini yorum yapti diye kibliyorlar. Bu yuzden uzak durmayi tercih ediyorum

ben kiblemem kimseyi hakaret etmedikçe mesela
gizli casuslar mı var kib ajanları :KK70:
evet bir gidiyorsun geri dönmüyorsun gitme :)

X