Dolmalar Sarmalar Sumaklı Dolma-Resimli

çok sağol canım,senin de ellerin sağlık,:69: benim eşim de Batman doğmlu,annesi ise Diyarbakırlı,sumak olmazsa olamaz,çok mühteşem lezzet oluyor:65:

O zaman sumağa şaşırmamak lazım :)
eşim de domates salatasında falan mutlaka sumak ister :)

bende diyarbakırlıyım sumak dolmanın olmazsa olmazı bizde. salatalardada tozu kullanılır

sumak dolmaların vazgeçilmezidir bence sumak ekşisi dolmaya çok yakışıyor bende çok seviyorum konu sahibininde ellerine sağlık dolmaları enfes gözüküyor.:56::56::56::56::56::56:

bende diyarbakırlıyım sumak dolmanın olmazsa olmazı bizde. salatalardada tozu kullanılır

$5f5c4aa3944699b814cbd6dfdbf45b6e[1].gif:34:evet salatalar harika oluyor mmmm

ögrencıyken dıyarbakırlı arkadaslar sureklı evden getırırdı ve cooooooook severdım bende tane sumak alıp yarın yapmazsam adımda dersımm degıl:1::1:tesekkurler paylasım ıcın canım

ögrencıyken dıyarbakırlı arkadaslar sureklı evden getırırdı ve cooooooook severdım bende tane sumak alıp yarın yapmazsam adımda dersımm degıl:1::1:tesekkurler paylasım ıcın canım

Of of yapmayın bunu bana bende yapcam yarın. Yurt da kalıyorum ama olsun yapcam iste

Biz sarma dolma kestane börek baklava aklınıza ne gelirse yapıyoruz önce küçük bir elektrikli ocak aldık gizli gizli ağda ısıtmak için almıştık ama herkes yemeği seviyor odalarımiza anahtar çıkardık kapiyi kilitledik yaptık. Baktık bu da yetmiyor bize fırın lazım ama fırın almak mümkün değil yemekhanecı çalışanı ayarttık kanka olduk tabii gerisi geldi. Yarın dolma yaparım ama kıymasiz :-(

Biz sarma dolma kestane börek baklava aklınıza ne gelirse yapıyoruz önce küçük bir elektrikli ocak aldık gizli gizli ağda ısıtmak için almıştık ama herkes yemeği seviyor odalarımiza anahtar çıkardık kapiyi kilitledik yaptık. Baktık bu da yetmiyor bize fırın lazım ama fırın almak mümkün değil yemekhanecı çalışanı ayarttık kanka olduk tabii gerisi geldi. Yarın dolma yaparım ama kıymasiz :-(
eh afıyet olsun o zaman sekerım bravo valla:ssz::ssz:

Kısırı da unutmayalım :)))
ooo tabı kı o yurt odalarında yapılan kısırın tadını hala bulamam dogrusu..

Elinize sağlık çok güzel görünüyor:))Bende ilk kez burda duydum limon suyunu bizim burdada sumak ekşisi yazdan çıkarılır kışın bir çok yemekte kullanılır tozuda salatalarda çok güzel olur :))ha bide vazgeçilmez tuz biber yaparız sumak ekşisiyle:)

Son düzenleme:
teşekkürler elinize sağlık... ben "fırın dolma" diye isimlendirebileceğim bir dolma yemeğini çok seviyorum, prinç ve kıymaları çiç koymuyorum, prinçlerin ön haşlamasını yapıp kıymaları kavurduktan sonra dolduruyorum, böylece kabak ve patlıcanların suda uzun süre pişmesi gerekmiyor, iç malzeme zaten önceden pişmiş olduğu için, 1 çay bardağı suyunu çekinceye kadar 5-10 dk. tıkırdatıp fırına atıyorum, patlıcanlar kabaklar fırında suyunu iyice çekiyor, diri ve çok lezzetli bir dolma oluyor..

çok güzel görünüyor bende denicem

74860346.jpg
bu tane sumak,ekşi bir tadı var
59894852.jpg
bu sıcak suyu ekledim ve soğumasına bekledi,bu koyu renk,nar kırmızısı suyunu elde ettim
photo08v.jpg
photo0826.jpg
ben tabağına biraz suyundan ekliyorum böyle seviyorum,ama siz eklemiyebilirsınız,zevkine kalmış....ama tadı gerçekten denemeye değer.....cokacimcoook

Back
X