Teşekkür ederim canım
anlıyorum seni, bende de ölçü yoktur pek:26:hatta ölçü ile yapınca kötü olur bazen
Bana ortalama bir şeyler yazsan yeter yani
Tamam canim,ben ortalama yazayim,sen ayarlarsin artik
2 yumurta
1 cay bardagi kadar seker
1 cay bardagi kadar süt(az olsun fazla olmasin)
yarim cay bardagi kadar sivi yag,biraz fazlada olabilir
1 paket kabartma tozu
limon kabugu rendesi
kivamina göre aldigi kadar un:26:
Üzeri icin
1 su bardagi pudrasekeri
2 yemek kasigi su(kivamina göre civik olmasin)
1 yemek kasigi bugday nisastasi,kivami civik olursa biraz takviye yapilabilir yine
Canim pastamiz kremali pasta degil,o yüzden limonlu veya portakalli yapabilirsin...
kremali yapmak istersen,pandispanyayi ikiye kes sekerli suyla islat,krema tarifim burda,bunlardan birini kullanabilirsin
http://www.kadinlarkulubu.com/pasta...nseslerim-barbie-rapunzel-sponsorlugunda.html Canim yumurta beyazlarini sekerle iyice cirp kar gibi olsun..sarilarida ayri bir kapta cirp,mayonez kivana gelsin..
sonra ikisini birlestir..sütü ekle ve artik mikser kullanma..cirpacakla alttan üste katlar gibi yavasca karistir..
unu ve kabartma tozunu ayri buir kapta karistir ve eleyerek karisima ekle..yine alttan üste,köpükleri söndürmeden karistir..limon kabugu rendesinide ekle,bir kac defa daha köpükleri söndürmeden iyice karistir...
kalpli kelepceli kek kalibinin icine yagli kagit ser ve hamuru 180 derecede pisir..
pandispanya soguduktan sonra kaliptan cikar..
pudrasekeri,su ve bugday nisastasini bir kasede karistir..krema kivaminda olmali,yani kekin üstüne ve yanlara sürecegimizden sürülecek kivamda olmali..
hazirladiktan sonra beklemeden kekin üzerine sür,beklersen kuruyor
üzerine ben sekerlerle süsledim,orjinalindede öyleydi..sen istedigin seylerle süsleyebilirsin..
anlatmasi uzun ama yapmasi cok kisa sürüyor..kremali olmadigindan hemencik hazirlaniyor...
benim cocuklar pek severler,e banada kolay geldiginden her hafta yaparim
yinede anlamadigin yer varsa söyle canim..ben bir dahakine fotolu anlatirim artik
Afiyet olsun