Subay veya asker eşlerinden yardım istiyorum :(

Üniversiteyi kaydıracaksınız derken? Ha deyince olmuyor. Yatay geçiş için ortalamanın çok yüksek olması gerekli ve gideceğin okulun kontenjan açması önemli. Bence siz sevgilinizin ağzına çok bakmayın. Canınız ister okursunuz istemezse okumazsınız çok saçma muhabbetlere girmiş. Neyse siz çok heveslisiniz hakkınızda hayırlısı.

Evet canım, üniversite çakılı kadro. Eşini mecburen senin yanına verecekler.

Ek olarak o bahsettiğin Üniveristeyi kaydırmak vs bunlar o kadar basit şeyler değil. Bu sizin pembe hayalleriniz :) gerçek öyle değil maalesef.

Ha bir de astsubaylarla subaylar farklı. Subaylar daha rahat çalışıyor.

Karşılıklı sevgi olduktan sonra gerisi hikaye, her yerde yaşanır inan ki (aklı başında bir sevgiden bahsediyorum). Zorluklar elbette olacaktır ama ne kolay ki hayatta... Meslek konusuna gelince; eşime nasıl uygun olurum diye dusunecegine ben hangi mesleği yaparsam mutlu olurum, hangisinde para kazanirim diye düşün, o zaman her şey daha güzel olacaktır

Benim esim doguda gorev yapiyor ki seninkide eninde sonunda gidecek benim sehir sehir gezmek ev tasimak hatta ailemden bike uzak kalmak inan ki beni yormadi.ben bes senedir esimi taniyorum uc senedir bu meslekte.suan dogu gorevinde ya cok zor ya.hani kolay gelenlerde vardir zorluk cekmeyenler vardir ama inanki ne yedigim yemek ne uyudugum uyku.ben yalan soylemim eger esimi n asker olacagini bilseydin inanki tesaduf eseri o tanismamizi bile engellerdim.haber izleyemiyorum alt yazilari korkuyla takip ediyorum internete birsey dusse tum yakinlarim telefinumu arar cikar gelir. ALLAH polis eslerinede asker eslerinede sabir versin.gurur duyuyorum o benim onurum ama meslekleri cok zor inanki.yapabiliceine inaniyorsan yoluna devam et.ama bilki sabir isi.

sürekli oku bilgilen kültürlü ol ders calısalım iyi yerlere gelelim diyor.. Eşiniz askerse sizin mesleğiniz nedir? Bir subayın eşine uygun meslek ne olabilir?
Ne biçim konuşmalar bunlar o ilk önce kendini geliştirsin.Siz cahilmisinizki size kültürlü ol diye akıl veriyor.Hiç hoşlanmam böyle havalı tiplerden.Bende 17 senedir asker eşiyim eşim benimle hiç böyle saçma sapan konuşmadı Allah a şükür "Git yenisini al beğenmiyorsan!"derdim.
Daha 1-2 sene varmış gelin ata binmiş ya nasip demiş kendi hayatınızı kendiniz yönlendirin onun lafına bakmayın yoksa sizi hiçbir zaman kaale almaz.Asker eşi olmanın tek zor yanı gurbette yaşamak.

Sen çalışmasan adamın tavrı ne olacak? Bence de ki; ben çalışmayım, evlenelim, evliyken denerim olursa olur olmazsa senin kazancın yeter de bence. Sadece denemek için. Çünkü bu şekilde her şeye karar vermesi, senin işine kadar yönlendirmesi hoş değil. Kukla mısın sen? Ben de geçiş yaptım üniversitede. Kolay değil. Bölüm birincisiydim ki çok zor haberin olsun. Bana düşünceleri normal gelmedi.

Subay kiziyim, esimde subay.
Annem calismadi hic, ev hanimiydi, guzel komsuluklar kurdu ama benim universiteye kadar olan okul yillarim tamamen kaos, cok tayin gorduk cok okul degistirdim,bu durum insani yipratsa da korkusuz kiliyor, mardine gitsem orda arkadas edinirim tekirdaga gitsem orda..her ortama uyarim.
Tayin sIkligi sinifiyla dogru orantili, bir maliyeci piyade veya jandarma gibi tayin gormez.
Gidilen ilin gorev suresi de onemli,bide temdit ettirmeyi deneyip eger kabul edilise birlikteki gorev suresi bikac sene uzatilabiliyor.
Ogretmenlik isine gelince,bnce cok bel baglamayin, bnm teyzemin esi de subay teyzem ogretmen,enistem oyle yerlere tayin gordu ki, teyzem kuzemlerimin egitimi icin ankarada cakili kaldi.
Biz savrulduk o ayri, mus' a da gittim kibrisa da..
Kamuflaj gorunce bana tik geliyordu, olurum de evlenmem askerle derdim,iste gonul sevince yine bile bile lades dedim.
Buarada bn iibf mezunuyum,bi sirketteydima suan cocuklarimi buyutuyorum, esim ne calis der ne calisma,zamani gelince doncem insallah

Daha 19-20 yaşındasın, evliliği boşver. Bir de şu mesele çalışmanın istiyor ama her yere de onunla gideceksin ama bir daha üni okuyacaksın ama öğretmen olacaksın ama 6 yıl sözleşmende yine onun yanında olacaksın ama ama ama. Bu adam seni klonlatacak heralde. Bana bırak dediğinden ben bunu anladım

Allah yardımcımız olsun, dogu görevi en korktuğum kısım nasıl yaparız nolacak bilmiyorum. Ama yapanlar elbetteki var buna sizde dahilsiniz güclü kadınlarsınız bende yapabilirim

Daha 20 yasındasın diyorsunuz da, simdi gelecege dönük bir iliskiye başlamak ve haaytını buna göre planlamak dogru olandır. 25 yasına gelince hadi evleneyim bari yaa diyip evlenmek istemiyorum. Gerci kısmet, nolcagı belli olmaz ana hayaller olmadan aslı hic olmaz, once hayal edersin

Kendimi düsünüyorum ordan oraya gideceğim diye, ama bu noktada ilerde cocuklarımı da düsünüyorum. Babalarının onurlarını tasımaları ayrı mesele ama sürekli yer degistirip farklı hayatlara alısmak zorunda kalcaklar hemde küçücük yasta. En yakın arkadaslrı olmucak mesela nereye gitse herkes arkadasını bulmus olacak..subay cocuğu olmakta zor, karısı olmakta. Belki gün gelecek bende cocuklarımın daha iyi egitim alması icin esimden ayrı yasamak zorunda kalıcam. Gercekten zor bir hayat beni bekliyor sanırım

Doğru düsünmüssünüz çünkü onunla aramızda 8 yaş var ve oda benim yaslarımda benim gibi ne meslek yapcagını bilemeyen geleceginden emin olmayan biriydi ve bana meslek secimim de yardımcı olmaya calısıyor hepsi bu. Yoksa statü yarısı yaptığımız yok o hayat tecrübesi olarak benden önde zaten

Tesekkürler görüsünüz icin, ama benim sorduğum bu degildi. Herkes ayrı telden calıp yargılıyor sizde yanlıs yorumlayanlardansınız. Gayet normal birşey geleceğimizi sekillendirmeye calısmamız, bana meslek seçimimde yardımcı olması, beraber okuyalım izleyelim gezelim kültür ler ögrenelim demesi güzel şeyler. Bunda yanlıs anlasılacak bişey yok. ve benim sorduğum soru hariç herkes farklı bişeylerden bahsetmiş herkes yangına körükle gidiyor

Allah mesut etsin canım, hayırlısı

Ben üni tercihimi uğruna ölebilirim dediğim adama göre yaptım. Çok güvendiğim ve uzun zamandır tanıdığım biriydi. Kendisi askerdi üstelik. Üni okurken ayrıldık, ben hiç istemiyorken; her şey istediği gibi olmadı diye... Hala da saygım vardır kendisine, ama hayatımı kendi istediğim yönde toparlamam çok zor oldu; neyse ki rabbim yardım etti de istediğim mesleğe geçiş yaptım. Şimdi düşünüyorum, çok çocukçaydı..

Ogretmenim ve askerler ogretmenin tayini kolay oldugu tayin olmazsa 13 saat uzaga bile gorevlendirme oldugunu bildikleri icin tercih sebebidir. Bence dedigini yap yoksa evlenmez senle ben cevremde cok gordum takilip evlenmeye gelince ogretmen bulan adamlarda hakli ...ayrica kardesimde subay onun eside ogretmen..

Ogretmenelerin gorevlendirmesini bilmiyorsunuz sanirim 13 saat uzaktan geldim ben gorevlendirmeyle tayin olmasa kac yazar dur okula gec kalicam hqzirlanim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…