- 31 Ocak 2016
- 5.413
- 21.799
- 348
- Konu Sahibi esmermavigoz
-
Üniversiteyi kaydıracaksınız derken? Ha deyince olmuyor. Yatay geçiş için ortalamanın çok yüksek olması gerekli ve gideceğin okulun kontenjan açması önemli. Bence siz sevgilinizin ağzına çok bakmayın. Canınız ister okursunuz istemezse okumazsınız çok saçma muhabbetlere girmiş. Neyse siz çok heveslisiniz hakkınızda hayırlısı.Şöyleki bişeyler planlamaya çalışıyoruz. Okulum gelecek, nerede yasanacak, kac seneye evlenelicek. Kendisi evliliğe hazır bir birey. En yakın tarihte evlenmek istiyor. ve benim öğretmenlik kazanmamı ondan sonra gideceğimiz yere üniversiteyi kaydırabilcegimizi söylüyor. En yakın tarihte evlenebilceğimiz durum bu. Ben 20 yasındayım ve coğu kuzenim evlendiler bileEvlilik icin 22 yasın erken olduğunu düsünmüyorum
MerhabaElinize saglık mesajınız icin çok tesekkürler, sevgilim 4 yer daha değiştirecek. Şuanda ilk görev yerinde. Ve 2 yıl sonra burdan gidecek. 2 sene öğretmenlik icin üniversiteye baslamamı istiyor. Evlenip gittiğimiz şehire üniversitemide kaydırmamızı söylüyor. Planımız bu yani. Kendini 27 yasında ve evlenmek istiyorumdan başka bişey demiyor. İki sene bile çok fazla geliyor ona. Okulu bitirmem ve kazanmam 5 sene bulur çok uzun bir dönem üniversitede akademisyenlik için çok calısmam gerekiyor, ve yapıcam Yaparsam oda benimle kalabilirmi ki? Bilginiz varmı?
Ne biçim konuşmalar bunlar o ilk önce kendini geliştirsin.Siz cahilmisinizki size kültürlü ol diye akıl veriyor.Hiç hoşlanmam böyle havalı tiplerden.Bende 17 senedir asker eşiyim eşim benimle hiç böyle saçma sapan konuşmadı Allah a şükür "Git yenisini al beğenmiyorsan!"derdim.sürekli oku bilgilen kültürlü ol ders calısalım iyi yerlere gelelim diyor.. Eşiniz askerse sizin mesleğiniz nedir? Bir subayın eşine uygun meslek ne olabilir?
Benim esim doguda gorev yapiyor ki seninkide eninde sonunda gidecek benim sehir sehir gezmek ev tasimak hatta ailemden bike uzak kalmak inan ki beni yormadi.ben bes senedir esimi taniyorum uc senedir bu meslekte.suan dogu gorevinde ya cok zor ya.hani kolay gelenlerde vardir zorluk cekmeyenler vardir ama inanki ne yedigim yemek ne uyudugum uyku.ben yalan soylemim eger esimi n asker olacagini bilseydin inanki tesaduf eseri o tanismamizi bile engellerdim.haber izleyemiyorum alt yazilari korkuyla takip ediyorum internete birsey dusse tum yakinlarim telefinumu arar cikar gelir. ALLAH polis eslerinede asker eslerinede sabir versin.gurur duyuyorum o benim onurum ama meslekleri cok zor inanki.yapabiliceine inaniyorsan yoluna devam et.ama bilki sabir isi.
Daha 19-20 yaşındasın, evliliği boşver. Bir de şu mesele çalışmanın istiyor ama her yere de onunla gideceksin ama bir daha üni okuyacaksın ama öğretmen olacaksın ama 6 yıl sözleşmende yine onun yanında olacaksın ama ama ama. Bu adam seni klonlatacak heralde. Bana bırak dediğinden ben bunu anladım
Subay kiziyim, esimde subay.
Annem calismadi hic, ev hanimiydi, guzel komsuluklar kurdu ama benim universiteye kadar olan okul yillarim tamamen kaos, cok tayin gorduk cok okul degistirdim,bu durum insani yipratsa da korkusuz kiliyor, mardine gitsem orda arkadas edinirim tekirdaga gitsem orda..her ortama uyarim.
Tayin sIkligi sinifiyla dogru orantili, bir maliyeci piyade veya jandarma gibi tayin gormez.
Gidilen ilin gorev suresi de onemli,bide temdit ettirmeyi deneyip eger kabul edilise birlikteki gorev suresi bikac sene uzatilabiliyor.
Ogretmenlik isine gelince,bnce cok bel baglamayin, bnm teyzemin esi de subay teyzem ogretmen,enistem oyle yerlere tayin gordu ki, teyzem kuzemlerimin egitimi icin ankarada cakili kaldi.
Biz savrulduk o ayri, mus' a da gittim kibrisa da..
Kamuflaj gorunce bana tik geliyordu, olurum de evlenmem askerle derdim,iste gonul sevince yine bile bile lades dedim.
Buarada bn iibf mezunuyum,bi sirketteydima suan cocuklarimi buyutuyorum, esim ne calis der ne calisma,zamani gelince doncem insallah
Bence sen biraz daha büyü. Eş adayın da bu sırada kendini geliştirsin belki mantıklı şeyler konuşabilir.
Adam senden önce statüne bakıyor nasıl anlamazsın bunu hayret doğrusu. Belli ki fiziksel olarak uygunsun ona ama sosyal statü olarak değilsin.
Ne biçim konuşmalar bunlar o ilk önce kendini geliştirsin.Siz cahilmisinizki size kültürlü ol diye akıl veriyor.Hiç hoşlanmam böyle havalı tiplerden.Bende 17 senedir asker eşiyim eşim benimle hiç böyle saçma sapan konuşmadı Allah a şükür "Git yenisini al beğenmiyorsan!"derdim.
Daha 1-2 sene varmış gelin ata binmiş ya nasip demiş kendi hayatınızı kendiniz yönlendirin onun lafına bakmayın yoksa sizi hiçbir zaman kaale almaz.Asker eşi olmanın tek zor yanı gurbette yaşamak.
Daha 20 yasındasın diyorsunuz da, simdi gelecege dönük bir iliskiye başlamak ve haaytını buna göre planlamak dogru olandır. 25 yasına gelince hadi evleneyim bari yaa diyip evlenmek istemiyorum. Gerci kısmet, nolcagı belli olmaz ana hayaller olmadan aslı hic olmaz, once hayal edersin
Ben üni tercihimi uğruna ölebilirim dediğim adama göre yaptım. Çok güvendiğim ve uzun zamandır tanıdığım biriydi. Kendisi askerdi üstelik. Üni okurken ayrıldık, ben hiç istemiyorken; her şey istediği gibi olmadı diye... Hala da saygım vardır kendisine, ama hayatımı kendi istediğim yönde toparlamam çok zor oldu; neyse ki rabbim yardım etti de istediğim mesleğe geçiş yaptım. Şimdi düşünüyorum, çok çocukçaydı..Daha 20 yasındasın diyorsunuz da, simdi gelecege dönük bir iliskiye başlamak ve haaytını buna göre planlamak dogru olandır. 25 yasına gelince hadi evleneyim bari yaa diyip evlenmek istemiyorum. Gerci kısmet, nolcagı belli olmaz ana hayaller olmadan aslı hic olmaz, once hayal edersin
Ogretmenelerin gorevlendirmesini bilmiyorsunuz sanirim 13 saat uzaktan geldim ben gorevlendirmeyle tayin olmasa kac yazar dur okula gec kalicam hqzirlanim benSen çok eskide kalmışsın
Öğretmenlerin eş durumu tayinleri hakkındaki bilgini güncelle.
Nerde çalışırsan çalış -kamu, özel- hayalindeki evlilik, akşam yemeği yiyip, tv izlemekse pek tatmin olamazsın.
21 yaşındayken ben de böyleydim:) şimdi ne söylesek anlamıyor. Hayat öğretecek.Tek söyleyeceğim hayat bazen 2.2=5
Umarım planladığıniz gibi olur yasalara ve yönetmeliklere ragmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?