- 25 Nisan 2014
- 1.799
- 4.784
- 208
- Konu Sahibi esmermavigoz
-
Öyle sana kolaylık sağlayalım yok maalesef herkese neyse sana da o. Sevgilin oku bilgilen derken sana bir mesaj veriyor bence. Yazdıklarından benim bile diyesim geldi.Mutlu olmanıza çok sevindim. Bizde her ay ailelere gitmeyi planlıyoruz. Ulasım cok kolay uçakla 1 saatte ailemizin yanındayız diyor sürekli. Benim sevgilimde 8-5 çalışıyor. Bende gittiğim yerde yanlız kalmamak arkadaşlar edinmek istiyorum, her gittiğim yerde bu zor olcak sanırsam
Eş durumu için ilk attandığın yerde 6 yıl kalman gerekiyor öğretmen olursan biliyorsun dimi? Bu arada eşim askeri pilot ben öğretmenim ve çalışmıyorum. Çünkü devlette dediğim sıkıntı var biz 6 yıl ayrı kalamayız özelde cumartesileri çalışmamı istemiyor. Ben halimden çok memnunum.
Işte ben de devletin öyle bir kolaylık sağlamadığını soyluyorum.Meslegi sevmeme gibi bir durum olmaz yani ögretmenlik gayet yapabilceğim birsey gözümde, ama birgün sırf görevim yüzünden ayrı sehirlerde yaşamak zorunda kalırsak çok üzülürüm. devletin bu konuda kolaylık saglayabilcegini düsünüyorum, sizce?
Benim eşim subay.bende öğretmenim.Dogudada calistik batidada.simdi ankaradayiz.Esim tayin oldu Diyarbakira.ben gitmiyorum onunla.Iki yil ayri kalcaz gibi.Nöbetleri oluyor.Tatillerde yilda 2kez memlekete gidiyoruz.Sevgilin mutlaka çalışmani istiyorsa öğretmen hemşire doktor yada devlet memuru olabilirsin.Ev hanimida olabilirsin bence ama çalışan eş istiyor çoğunluk artik.Dua et esin maliyeci cok az tayin yeri var be operasyon vs olmuyor onlarin.ya biz ne yapalim jandarma benim eşim.Sevgi saygı sadakat olduktan sonra dogu batı fark etmez.yalniz önce iş durumunuzu halledin kocaya güven olmaz dünyanın bin türlü hali var.Bir mesleginiz mutlaka olsun
Haftanın 3 günü düzenli spora gidiyorum. Onun dışında canım o gün ne isterse onu yapıyorum. Hiçbişey istemezse yapmiyorum:) ben hiç sıkılmam sizin sıkılan bi yapınız varsa mutlak çalışın.haftasonu eşimle zaten fiks.Bizde her gittiğimiz yerde ortalama 5 sene kalcakmışız, esinizin pilot olması çok güzel. Peki calısmadıgınızda boş zamanlarınızda napıyorsunuz?
Işte ben de devletin öyle bir kolaylık sağlamadığını soyluyorum.
14. yılım bitti. Sevgilinizin bahsettiği şartlar ben mesleğe başladığımda vardı lakin artık yok. Yer değiştirme ve atama yönetmeliğini okumanızı öneririm.
Çalış diktesi yapan erkeklere dikkat et derim. Şuan normal geliyor olabilir ileride hoş sonuçlar doğurmuyor.Yorumunuz icin çok teşekkür ederim gelecekteki bizi gördüm sizdeKesinlikle ev hanımı olmamı istemiyor, ilerde çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunmak icin calısmamız gerektiğini söylüyor. Kendini gelistir diyip duruyor. Peki esinizin tayini cıktığında siz onunla beraber görevi yerinizi nasıl degistirdiniz? Sizinle özelden konusabilirmiyiz detaylı?
İşte senin atandığın yerle eşininki bir olmuyor. Devlet size kolaylık yapalım da demiyor.Bizde her gittiğimiz yerde ortalama 5 sene kalcakmışız, esinizin pilot olması çok güzel. Peki calısmadıgınızda boş zamanlarınızda napıyorsunuz?
Çalış diktesi yapan erkeklere dikkat et derim. Şuan normal geliyor olabilir ileride hoş sonuçlar doğurmuyor.
Ben de polis eşiyim, geceleri sorun olmuyor zaten alışkınım yalnız kalmaya, şark görevini yapıyoruz doğuda, eğer sevgilin kafa dengiyse sorun yaşamazsın, bi şekilde zaman akıp gidiyor.Merhaba ablalarımEşi veya yakını asker olanlar, Umarım yardımlarınızı görürüm. Sevgilim üsteğmen maliyeci ve sube müdürü. Ben muhasebe ögrencisiyim. İleriye dönük bir ilişkim var bir iki sene içinde evlilik düşünüyoruz. ama gelecekle ilgili kafamda çok soru isareti var. Bir subayla daha doğrusu askerle evli olmanın zorlukları nedir? Sürekli yer gezecek olmak, ailelerimizden ayrı yaşayacak olmamız, cocuklarımızın göcebe hayatı olması saglam bir cevre edinemicek olması, gece nöbetleri onsuz yatılan günler, askerliğin tehlikeli durumu.. sevgilim muhasebeyi bırakıp ögretmenlik kazanmamı istiyor. sürekli oku bilgilen kültürlü ol ders calısalım iyi yerlere gelelim diyor.. Eşiniz askerse sizin mesleğiniz nedir? Bir subayın eşine uygun meslek ne olabilir? Ne meslek yapacağim konusunda çok kararsızım. Cevaplarınızı bekliyorum
Öncelikle öğretmenlik artık eskisi gibiydi değil. Öğretmen arkadaşlar daha doğru bilgi verecektir. Artık doğu veya güneydoğuya sözleşmeli atanıyorsun, 6 yıl kalıp sonra kadronu alıp yer değiştirebiliyorsun. Ve eşin sana tabi oluyor, sen eşine değil. Bunu düşünerek hareket et. Üniversitede akademisyen olarak kalıp eşini de yanına alman en mantıklısı bence.
İkincisi subayların bir çok avantajı var. Maaşları iyi, emeklilikleri çok iyi. Yer değiştirme konusu ise, sevgilin daha iyi bilgilendirir seni, ilk zamanlar 2-3 yılda bir ama yaklaşık 10 yıldan sonra artık bu kadar kısa vadede değiştirilmiyor.
Benim eşim asker veya polis değil ama böyle tayin durumu çok olan bir meslek. Eşim benden önce 2 kez yer değiştirmiş, beraber 2 kez daha değiştirdik :))) ve taşınma döneminde bebeğim oldu, çok zordu. Ama burdan sonraki yerimiz artık son olacak inşallah. Bitiyor yani.
Güzel yanı, farklı yerler görüp tecrübe etmek. Olumsuz yanı ise, taşınmak gerçekten zor.
Bence siz evliliği senin okulunun bitip, meslek sahibi olduğun zamana erteleyin. Müstakbel eşin de bu süreçte epey bir yol almış olur.
Öğretmen olursanız en az 5 hatta 6 yıl aynı yerde kalmak mecburiyetindesiniz siz eşinizin yanına gidemezsiniz ancak o yanınıza gelebilir. Devlet bana ona buna kolaylık sağlamıyorken size de sağlamaz. Bir iki yıla evlenmeyi düşünüyorsunuz da siz daha okulu bile kazanmamışken ne ara öğretmen olacaksınız falan anlayamadım. Evlendikten sonra kocanızın çalıştığı yerde okuyabilirsiniz ancak iki yıla evlenecekseniz. Bana biraz doğmamış çocuğa don biçmek gibi geldi durumunuz kusura bakmayın.
Üniversiteyi nasıl kaydiracakmissiniz?Şöyleki bişeyler planlamaya çalışıyoruz. Okulum gelecek, nerede yasanacak, kac seneye evlenelicek. Kendisi evliliğe hazır bir birey. En yakın tarihte evlenmek istiyor. ve benim öğretmenlik kazanmamı ondan sonra gideceğimiz yere üniversiteyi kaydırabilcegimizi söylüyor. En yakın tarihte evlenebilceğimiz durum bu. Ben 20 yasındayım ve coğu kuzenim evlendiler bileEvlilik icin 22 yasın erken olduğunu düsünmüyorum
Üniversiteyi nasıl kaydiracakmissiniz?
Tek söyleyeceğim hayat bazen 2.2=5Yatay geçis diye birşey var. Suan okuduğum üniversiteyi iki sene icinde iki kere kaydırdım. Puanın yüksek oldugunda istedigin yere gecebiliyorsun.
Tek söyleyeceğim hayat bazen 2.2=5
Umarım planladığıniz gibi olur yasalara ve yönetmeliklere ragmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?