Subay veya asker eşlerinden yardım istiyorum :(

Öyle sana kolaylık sağlayalım yok maalesef herkese neyse sana da o. Sevgilin oku bilgilen derken sana bir mesaj veriyor bence. Yazdıklarından benim bile diyesim geldi.

Bizde her gittiğimiz yerde ortalama 5 sene kalcakmışız, esinizin pilot olması çok güzel. Peki calısmadıgınızda boş zamanlarınızda napıyorsunuz?

Işte ben de devletin öyle bir kolaylık sağlamadığını soyluyorum.
14. yılım bitti. Sevgilinizin bahsettiği şartlar ben mesleğe başladığımda vardı lakin artık yok. Yer değiştirme ve atama yönetmeliğini okumanızı öneririm.

Yorumunuz icin çok teşekkür ederim gelecekteki bizi gördüm sizde Kesinlikle ev hanımı olmamı istemiyor, ilerde çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunmak icin calısmamız gerektiğini söylüyor. Kendini gelistir diyip duruyor. Peki esinizin tayini cıktığında siz onunla beraber görevi yerinizi nasıl degistirdiniz? Sizinle özelden konusabilirmiyiz detaylı?

Bizde her gittiğimiz yerde ortalama 5 sene kalcakmışız, esinizin pilot olması çok güzel. Peki calısmadıgınızda boş zamanlarınızda napıyorsunuz?
Haftanın 3 günü düzenli spora gidiyorum. Onun dışında canım o gün ne isterse onu yapıyorum. Hiçbişey istemezse yapmiyorum:) ben hiç sıkılmam sizin sıkılan bi yapınız varsa mutlak çalışın.haftasonu eşimle zaten fiks.

Yani size kolaylık saglanmadımı? Ayrımı yaşıyorsunuz? Biraz detaylı anlatırsanız cok daha iyi anlıcam, yeni arastıraya basladım böyle şeyleri, sizin gibi insanlardan ögrenmeye calısıyorum

Çalış diktesi yapan erkeklere dikkat et derim. Şuan normal geliyor olabilir ileride hoş sonuçlar doğurmuyor.

Çalış diktesi yapan erkeklere dikkat et derim. Şuan normal geliyor olabilir ileride hoş sonuçlar doğurmuyor.

Bana şöyle söyledi, ev hanımıda olabilirsin senin tercihin ama daha kaliteli bir hayat yaşamak istiyorsak seninde calısman gerekiyor, benim maasımla yapabilceklerimiz belli senin beklentilerini karsılayamamaktan korkuyorum diyor.

Ben de polis eşiyim, geceleri sorun olmuyor zaten alışkınım yalnız kalmaya, şark görevini yapıyoruz doğuda, eğer sevgilin kafa dengiyse sorun yaşamazsın, bi şekilde zaman akıp gidiyor.

Çekilin ben öğretmenim. Atama işinden başlayalım. Doğuya atandın 6 yıl orada kalman gerekiyor. Kadroya geçemiyorsun zaten. 6 yıldan sonra tayin isteyebilirsin ama açık var mı? Bak ben tayin istedim yeni ki branşım çok açığı olan bir branş.Ona rağmen ailemin olduğu ilin merkezinde açık yok. En yakın yer merkeze 2 saat uzaklıkta bir yer. Mecbur ili içi yaptım gene ailemden 2 saat uzaklıkta olacağım. Erkek arkadaşım var. Evlenirsek onun tayini nereye çıkar belli değil çünkü alanında açık yok. Öyle istediğin yere tayin ancak doğuda çıkar ama Batı'ya geldiniz mi işiniz karman çorman. Bak arkadaşımın eşi Tuzlaya gitti eş durumuyla peki kız nerede? Esenlerde. Yani tayin işi cidden berbat bir şey.

Sizin ogretmen olmanızı muhtemelen tayin durumu birazda olsa etkilesin ve qmaddi yönden garanti bir isiniz olsun diye istiyor bence.
Zorluklar elbette var. Nöbetler belli olmayan mesailer.
Izinler. Dogu gorevi. Tayin durumları. Ekstra cikan görevlendirmeler. Varda var.
Asker esi olmak zordur.
Benimde esim astsubay bende suan çalışmıyorum hamileyim. Eşim doguda karakolda 2 yıldır.
Izne bile zor geliyor. 3 yıllık evliyiz yani bir yıl sonra doguya gitti evlenince. Cok zor her anlamda her sekilde cok. Kendinizi buna hazırlayın. Tek mücadele edeceksiniz hayatla cogu zman. Calissaniz da çalışmasanızda...

Bazen bazı şeyleri yaşayarak öğrenmek gerekiyor galiba. Hayatı kararlar alacaksınız. Umarım pişmanlık yaşamazsınız.

Öğretmen olursanız en az 5 hatta 6 yıl aynı yerde kalmak mecburiyetindesiniz siz eşinizin yanına gidemezsiniz ancak o yanınıza gelebilir. Devlet bana ona buna kolaylık sağlamıyorken size de sağlamaz. Bir iki yıla evlenmeyi düşünüyorsunuz da siz daha okulu bile kazanmamışken ne ara öğretmen olacaksınız falan anlayamadım. Evlendikten sonra kocanızın çalıştığı yerde okuyabilirsiniz ancak iki yıla evlenecekseniz. Bana biraz doğmamış çocuğa don biçmek gibi geldi durumunuz kusura bakmayın.

MerhabaElinize saglık mesajınız icin çok tesekkürler, sevgilim 4 yer daha değiştirecek. Şuanda ilk görev yerinde. Ve 2 yıl sonra burdan gidecek. 2 sene öğretmenlik icin üniversiteye baslamamı istiyor. Evlenip gittiğimiz şehire üniversitemide kaydırmamızı söylüyor. Planımız bu yani. Kendini 27 yasında ve evlenmek istiyorumdan başka bişey demiyor. İki sene bile çok fazla geliyor ona. Okulu bitirmem ve kazanmam 5 sene bulur çok uzun bir dönem üniversitede akademisyenlik için çok calısmam gerekiyor, ve yapıcam Yaparsam oda benimle kalabilirmi ki? Bilginiz varmı?

Şöyleki bişeyler planlamaya çalışıyoruz. Okulum gelecek, nerede yasanacak, kac seneye evlenelicek. Kendisi evliliğe hazır bir birey. En yakın tarihte evlenmek istiyor. ve benim öğretmenlik kazanmamı ondan sonra gideceğimiz yere üniversiteyi kaydırabilcegimizi söylüyor. En yakın tarihte evlenebilceğimiz durum bu. Ben 20 yasındayım ve coğu kuzenim evlendiler bileEvlilik icin 22 yasın erken olduğunu düsünmüyorum

Üniversiteyi nasıl kaydiracakmissiniz?

Tek söyleyeceğim hayat bazen 2.2=5
Umarım planladığıniz gibi olur yasalara ve yönetmeliklere ragmen.

Tesekkür ediyorumSadece iyi düsünmek istiyorum iyi olması icin. Kötü düsünürsem hiç bişey yapasım gelmez. Cabalmak ve sonucları görmek istiyorum. Belki sansım yaver gider, görüsünüz icin teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…