Subay veya asker eşlerinden yardım istiyorum :(

esmermavigoz

kafası karmakarışık bir kadın..
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
563
415
103
Merhaba ablalarımEşi veya yakını asker olanlar, Umarım yardımlarınızı görürüm. Sevgilim üsteğmen maliyeci ve sube müdürü. Ben muhasebe ögrencisiyim. İleriye dönük bir ilişkim var bir iki sene içinde evlilik düşünüyoruz. ama gelecekle ilgili kafamda çok soru isareti var. Bir subayla daha doğrusu askerle evli olmanın zorlukları nedir? Sürekli yer gezecek olmak, ailelerimizden ayrı yaşayacak olmamız, cocuklarımızın göcebe hayatı olması saglam bir cevre edinemicek olması, gece nöbetleri onsuz yatılan günler, askerliğin tehlikeli durumu.. sevgilim muhasebeyi bırakıp ögretmenlik kazanmamı istiyor. sürekli oku bilgilen kültürlü ol ders calısalım iyi yerlere gelelim diyor.. Eşiniz askerse sizin mesleğiniz nedir? Bir subayın eşine uygun meslek ne olabilir? Ne meslek yapacağim konusunda çok kararsızım. Cevaplarınızı bekliyorum

Subay eşine en uygun meslek mi? Böyle bir zorunluluk yok. Kuzenimin eşi subay, kendisi de üniversitede ekonomi öğretmeni. Sürekli de gezmiyorlar diye biliyorum kendisi lojmanda kalıyor, çocuğu var ona bakıyor bir yandan. Ama eşi sürekli görevde, yalnız kaldığı çok gün-gece oluyor onda da halam onlarda kalıyor.

19 küçük bir yaş evlilik için sanki, erkek arkadaşın kaç yaşında? Gerçi ailen onay veriyorsa bana bir şey düşmez de yeterince tanıdın mı? Erken evlilik yapıp boşanan çok konu/insan var.

Merhaba. Ben 20 yasındayım o 27 yasında. Evliliği 1.2 sene icinde düsünüyoruz çünkü tayini çıkıcak gitmesi gerekiyor. Onunla gitmem için evli olmam lazım haliyle. En uygun meslek derken, sürekli yer degistirmeye uygun bir meslek olmasını istiyorum. Ogretmenlik en bilindik şey eş tayini bakımından okulu kaydırabiliyorsun. Ama alternatif başka mesleklerde düsünüyorum, sehir degistirmeye yatkın. Mesela muhasebe okuyorum ve büro acmam gerekecek, her şehirde yeni bir büro açmak çok zor, anladınız beni umarım

Eşim astsubay ben çalışmıyorum :)
Bana göre bi zorluğu yok şimdilik henüz tayin olayımız olmadı. Olursa da sıkıntı yapmıyorum zaten eşimle çok mutluyum çok şükür.

Merhaba
Olumsuz şeyler seni korkutmuyormu? Sürekli yer degistirecek olmak? Daha şark görevine gitmeniz gerekecek, ailenden Uzakta bi başına olacaksın. ;( bunlar beni yıpratıyor

Merhaba
Olumsuz şeyler seni korkutmuyormu? Sürekli yer degistirecek olmak? Daha şark görevine gitmeniz gerekecek, ailenden Uzakta bi başına olacaksın. ;( bunlar beni yıpratıyor
Kokutmuyo şuan uzağız ailelerden sadece doğuda değiliz. Sürekli yer değişikliğimizde olmayacak iki kez falan galiba. Türk hava kuvvetlerinde eşim.

Sen çok eskide kalmışsın

Öğretmenlerin eş durumu tayinleri hakkındaki bilgini güncelle.

Nerde çalışırsan çalış -kamu, özel- hayalindeki evlilik, akşam yemeği yiyip, tv izlemekse pek tatmin olamazsın.

Kokutmuyo şuan uzağız ailelerden sadece doğuda değiliz. Sürekli yer değişikliğimizde olmayacak iki kez falan galiba. Türk hava kuvvetlerinde eşim.

Ev hanımısınız ya mesela gün içinde neler yapıyorsunuz, orada yeni arkadaşlıklar edindiniz mi? Esiniz sürekli görevde olduğunda neler yapıyorsunuz

Sevgiliniz adayligi ve zorunlu hizmeti yüzünden eşlerinden çocuklarından ayrı kalan öğretmenlerden bihaber anlasilan.
Lütfen bunun için öğretmen olmayı falan dusunmeyin. Kendinize bu kötülüğü yapmayin.
Ogretmenlik sevmeden yapıldığında kişinin kendisine de çocuklara da zarardir.

Sevgi söz konusu değil şuanda gayet severek yapabilceğim meslek, dile meragım ve yatkınlıgım var ingilizce ögretmeni olmak istiyorum bunun için, zorunlu degil. Gercekten böyle zorlukları varmı? Bizde avantajlı olcagağini düsündük. O sadece üniversiteyi kazan gerisini bana bırak ben nereye sen oraya diyor..

Ev hanımısınız ya mesela gün içinde neler yapıyorsunuz, orada yeni arkadaşlıklar edindiniz mi? Esiniz sürekli görevde olduğunda neler yapıyorsunuz
Herkesin durumu farklı oluyo sanırım. Eşim sabah 8:30 gidiyo akşam 17:30 geliyo. Ayda 2 kez falan gece nöbeti oluyo hiç korkmadım şimdiye kadar. Burda eşimin arkadaşları var komşularım var yalnız değilim. Ayda bir de ailelere gidiyoruz.

"Sevgi söz konusu değil..." bu sözünüzü anlamadım.
Atama konusunu da yanlış biliyor.

Mutlu olmanıza çok sevindim. Bizde her ay ailelere gitmeyi planlıyoruz. Ulasım cok kolay uçakla 1 saatte ailemizin yanındayız diyor sürekli. Benim sevgilimde 8-5 çalışıyor. Bende gittiğim yerde yanlız kalmamak arkadaşlar edinmek istiyorum, her gittiğim yerde bu zor olcak sanırsam

Eş durumu için ilk attandığın yerde 6 yıl kalman gerekiyor öğretmen olursan biliyorsun dimi? Bu arada eşim askeri pilot ben öğretmenim ve çalışmıyorum. Çünkü devlette dediğim sıkıntı var biz 6 yıl ayrı kalamayız özelde cumartesileri çalışmamı istemiyor. Ben halimden çok memnunum.

"Sevgi söz konusu değil..." bu sözünüzü anlamadım.
Atama konusunu da yanlış biliyor.

Meslegi sevmeme gibi bir durum olmaz yani ögretmenlik gayet yapabilceğim birsey gözümde, ama birgün sırf görevim yüzünden ayrı sehirlerde yaşamak zorunda kalırsak çok üzülürüm. devletin bu konuda kolaylık saglayabilcegini düsünüyorum, sizce?

O tayin olurken uniyi nasıl okuyacaksın bana bırak demiş gerçekten merak ettim.

Öncelikle öğretmenlik artık eskisi gibiydi değil. Öğretmen arkadaşlar daha doğru bilgi verecektir. Artık doğu veya güneydoğuya sözleşmeli atanıyorsun, 6 yıl kalıp sonra kadronu alıp yer değiştirebiliyorsun. Ve eşin sana tabi oluyor, sen eşine değil. Bunu düşünerek hareket et. Üniversitede akademisyen olarak kalıp eşini de yanına alman en mantıklısı bence.

İkincisi subayların bir çok avantajı var. Maaşları iyi, emeklilikleri çok iyi. Yer değiştirme konusu ise, sevgilin daha iyi bilgilendirir seni, ilk zamanlar 2-3 yılda bir ama yaklaşık 10 yıldan sonra artık bu kadar kısa vadede değiştirilmiyor.

Benim eşim asker veya polis değil ama böyle tayin durumu çok olan bir meslek. Eşim benden önce 2 kez yer değiştirmiş, beraber 2 kez daha değiştirdik :))) ve taşınma döneminde bebeğim oldu, çok zordu. Ama burdan sonraki yerimiz artık son olacak inşallah. Bitiyor yani.

Güzel yanı, farklı yerler görüp tecrübe etmek. Olumsuz yanı ise, taşınmak gerçekten zor.

Bence siz evliliği senin okulunun bitip, meslek sahibi olduğun zamana erteleyin. Müstakbel eşin de bu süreçte epey bir yol almış olur.

Benim eşim subay.bende öğretmenim.Dogudada calistik batidada.simdi ankaradayiz.Esim tayin oldu Diyarbakira.ben gitmiyorum onunla.Iki yil ayri kalcaz gibi.Nöbetleri oluyor.Tatillerde yilda 2kez memlekete gidiyoruz.Sevgilin mutlaka çalışmani istiyorsa öğretmen hemşire doktor yada devlet memuru olabilirsin.Ev hanimida olabilirsin bence ama çalışan eş istiyor çoğunluk artik.Dua et esin maliyeci cok az tayin yeri var be operasyon vs olmuyor onlarin.ya biz ne yapalim jandarma benim eşim.Sevgi saygı sadakat olduktan sonra dogu batı fark etmez.yalniz önce iş durumunuzu halledin kocaya güven olmaz dünyanın bin türlü hali var.Bir mesleginiz mutlaka olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…