• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Subay veya asker eşlerinden yardım istiyorum :(

Merhaba ablalarım☺️Eşi veya yakını asker olanlar, Umarım yardımlarınızı görürüm. Sevgilim üsteğmen maliyeci ve sube müdürü. Ben muhasebe ögrencisiyim. İleriye dönük bir ilişkim var bir iki sene içinde evlilik düşünüyoruz. ama gelecekle ilgili kafamda çok soru isareti var. Bir subayla daha doğrusu askerle evli olmanın zorlukları nedir? Sürekli yer gezecek olmak, ailelerimizden ayrı yaşayacak olmamız, cocuklarımızın göcebe hayatı olması saglam bir cevre edinemicek olması, gece nöbetleri onsuz yatılan günler, askerliğin tehlikeli durumu.. sevgilim muhasebeyi bırakıp ögretmenlik kazanmamı istiyor. sürekli oku bilgilen kültürlü ol ders calısalım iyi yerlere gelelim diyor.. Eşiniz askerse sizin mesleğiniz nedir? Bir subayın eşine uygun meslek ne olabilir? Ne meslek yapacağim konusunda çok kararsızım. Cevaplarınızı bekliyorum☺️
eşiniz askerse size en uygun meslek postalsız asker olmaktır :) (sadece bot giymediğimiz kaldığından böyle derler asker eşlerine) sürekli yer değiştirmeye,yalnız yaşamaya,mantık sınırlarını es geçen görevlere sükunutle adapte olmaya mesela.

hepsini geçelim 4 yıldır bir askerle evli olarak zor olan tek yanı acaba bir gün ben de kötü bir haberle yıkılır mıyım korkusu. gerisi hiç önemli değil, ne sürekli taşınmak mesele ne de başka bir şey. meslek seçimine gelince de sürekli tayin gördüğümüz için özel sektör şansı oldukça düşüyor. ben sağlık personeliyim iş konusunda hiç sıkıntım olmuyor tayinim anında çıkıyor. memur olma şansın varsa güzel olur.

Subay olarak neden degerlendiriyorsun anlamadim insanlarin karakterleri farklidir. meslegi kaldiramayip kafayi siyiranlar var akli basinda olanlar var yanyanayken cok egleniyosaniz asosyal degil cok guzel zaman geciriyosan dedigini asik olman disinda degerlendir lutfen onla heryerde yapabilirsin nobete gitsede yaninda oldugunda kaliteli zaman gecirirsiniz ama odun biriyse evlenme

Slm bende asker esiyim boludan mus geldik suan ev tut temizle modundayiz ben kuran kursu hocasiyim henüz çalışmıyorum ama eş durumunda değişiklik yapabiliyoruz sizin için öğretmen uygun bence insallah hakkınızda hayırlısı. Bu arada bolu da 2 yıl kaldık doğu gorevindeyiz çok şükür kötü biyer değil. Esim yanında olduktan sonra anne babalarimiza gider geliriz sorun değil böyle dusun bide evlenmeden önce insan ailesine daha düşkün oluyor.Evlenince zmanla uzaklaşıyor kötü anlamda degilde alışıyor uzakliga falan.Rabbim yardımcınız olsun

Konunun üzerinden çok geçmiş ama yine de yazmak istedim. Benim de eşim subay ve şu anda suriye harekatında görevli ben de öğretmenim. Hal böyle olunca memlekete tayin istedim ve şu anda kayınvalidemlerde kalıyorum. Asker eşi olmak demek onun zorluğunu paylaşmak demektir kardeşim. Ara sıra düzenin bozulacak, sağ salim gelir mi diye eşini telaşla bekleyeceksin. Ama benim bildiğim bi şey var eğer çok seviyorsan her şeye alışıyorsun her şeye de katlanıyorsun kardeşim. Eşim yanımda olsa doğu batı neresi olursa giderim onunla. Sen de gidersin alışırsın. Meslek olarak da öğretmenlik uygundur tsk ve meb arasındaki protokole göre tayinin kolay çıkar yani ben tayin konusunda bi sıkıntı yaşamıyorum.

Öncelikle merhaba bayanlar. Benim eşim askere gitmeyi çok istiyor .sözleşmeli askerlikte eş alma durumu oluyor mu bilen varsa söyleyebilir mi eşim çok kararlı bende uzaktan evlendiğim için çarşıya bile gidemiyorum. Ailem uzakta Lütfen bilen biri cevap yazsın.:110:

ben 25 yaşındayım iktisat mezunu özel sektörde çalışıyorum erkek arkadaşım daha 1 aylık eğitimde uzman çavuş eğitim 3 ay 2 ayı kaldı seneye evlenmeyi düşünüyoruz ki daha kıtası belli olmadı ankarada kalırsa özel sektörde çalışmaya devam edebilicem ama tayini uzak yere çıkarsa evlenip gidersem orada nasıl iş güç sahibi olucam para kazanmıcam belkide o zaman ben nasıl durumda olurum ailesi uzman oldu diye özel sektörün kötü olduğunu ve kpss ye hazırlanmamı söylüyorlar ondan daha düşük maaş aldığım için belkide bu da benim zoruma gidiyor ben gittiğim yerde ne yapabilirim bana yardımcı olur musunuz maaş konusunda küçümsenmek istemiyorum :(

ben 25 yaşındayım iktisat mezunu özel sektörde çalışıyorum erkek arkadaşım daha 1 aylık eğitimde uzman çavuş eğitim 3 ay 2 ayı kaldı seneye evlenmeyi düşünüyoruz ki daha kıtası belli olmadı ankarada kalırsa özel sektörde çalışmaya devam edebilicem ama tayini uzak yere çıkarsa evlenip gidersem orada nasıl iş güç sahibi olucam para kazanmıcam belkide o zaman ben nasıl durumda olurum ailesi uzman oldu diye özel sektörün kötü olduğunu ve kpss ye hazırlanmamı söylüyorlar ondan daha düşük maaş aldığım için belkide bu da benim zoruma gidiyor ben gittiğim yerde ne yapabilirim bana yardımcı olur musunuz maaş konusunda küçümsenmek istemiyorum :KK43:
Arkadaşım eşim subay ben öğretmenim şu an şark hizmetindeyiz terör bölgesinde. Bir ağzımla kuş tutmadığım kaldı kendimi kanıtlamak beğendirmek için. Sen hangi meslekten olursan ol karşındaki kişi seni küçümsemek isterse küçümser. İstersen toplum tarafından küçümsenen o eli öpülesi çöpçü veya temizlikçi ol başının üstünde tutmak isteyen başının üstünde taşır seni. Karşındakinin insalığına kalmış her şey.

Arkadaşım eşim subay ben öğretmenim şu an şark hizmetindeyiz terör bölgesinde. Bir ağzımla kuş tutmadığım kaldı kendimi kanıtlamak beğendirmek için. Sen hangi meslekten olursan ol karşındaki kişi seni küçümsemek isterse küçümser. İstersen toplum tarafından küçümsenen o eli öpülesi çöpçü veya temizlikçi ol başının üstünde tutmak isteyen başının üstünde taşır seni. Karşındakinin insalığına kalmış her şey.[/QUOTE
Evet çok haklısınız evleneceğim kişi ile bu sorunu yaşamıyorum zaten. Ailesinde sıkıntı evlenmeyi düşündüğüm kişi uzman çavuş olunca bana kpss yi naptın diye sorunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü.

Back