• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şubat ta tüp bebek:)

İnşallaaahhhh canım sen nasılsın nasıl gıdıyor umarım herşey yolundadır :))))

herşey iyi kuzum 5+3 olduk teyzesi bizdde cuma gün kese görmeye gitcez işte bakalım hayırlısı olsun yumurta toplamayı bekle transferi bekle tuttumu dutmadımı onu bekle keseyi bekle kalp atışını bekle :))))) bu bebikler çok fena olcaklar cok :))hep anneleri bekletiyolar bakalım sonumuz ne olcak :) benim bulantılarım çok fazla bu ara allahtan yemek yememde sorun yok yiyorum ama hep çıkarma hissi var işte :) olsun bunlarda güzel heyecanlar valla :)

herşey iyi kuzum 5+3 olduk teyzesi bizdde cuma gün kese görmeye gitcez işte bakalım hayırlısı olsun yumurta toplamayı bekle transferi bekle tuttumu dutmadımı onu bekle keseyi bekle kalp atışını bekle :))))) bu bebikler çok fena olcaklar cok :))hep anneleri bekletiyolar bakalım sonumuz ne olcak :) benim bulantılarım çok fazla bu ara allahtan yemek yememde sorun yok yiyorum ama hep çıkarma hissi var işte :) olsun bunlarda güzel heyecanlar valla :)

Maşallah aman olsun mide bulantıları yeterki herşey yolunda olsun, valla dediğin gibi bekle bekle zaman gecmiyor inş. henüz be o aşamalara gelmedim Rabbim nasip edecektir muhakkak tek sıkıntı beklemek olsun :)))))

nasılsın canım bikaç gündür giremedim topiğe yeni gördüm çok üzüldüm canım keşke elimden gelen bişey olsa o kadar isterdimki .......

allahım inşallah bu zor günleri unutturacak mutlu günler nasip etsin :26::26:

saolasın destinam..hayırlısı böyleymis..elden geleni yaptık., artık önümüze bakıcaz.. yeni arastırmalar içindeyim.. kısmet artık..
O mutlu günler insaAllah tez zamanad gelir. ... bunca yıla, bunca emeğe inan çok yorgun yüreğimm ..

yok canım ben hiç bilmiyordum sağolasın bilgilendirdin. bu teste ne zaman bakılıyordu? yani hangi ara?

cnm bende FSH değeri diye net den bakınca kk da bi topikler vardı orda buldum bu yazıyı.. burayada ekledim ..
bu test adetin 3. günü yapılan tam kapsamlı kan tahlillerinde çıkıyor ..benim bildiğim ..

cnm.. yumurta rezervimiz az olduğu için FSH da yüksek çıkıyor o yüzden, iğne dozlarında bana hep yüksek kullanılmıstı,. bilmiyom sanada öyle mi yapıldı ? yani her ay yumurta da, FSH da değisiklik gösterebiliyormuss..

Canım iğne derken? Puregonu kastediyorsan eğer 600 lük olanından kullandım tüp bebek tedavimde. 2 kutu bitiyordu valla.

Herkese günaydın, dün yumurtalarım toplandı 6 adet az gibi geldi bana ama yapacak bişey yok bügün itibari ile arayıp bilgilendirecekler,
Rabbim inş. kaliteli yumurtalarım olmuşturda döllenir.
Allah yar ve yardımcımız olsun

hayirlisi canim insallah döllenen 5 yumi sana bebis olarak geri döner. simdiden hayirli haberler olsun.

beni iki gün sonra çağırmışlardı.

merak etme benimkiler bozulmaya başlamış diye
burada 5. gün embriyolarıda var.

ne olursa olsun sen ümidini kesme duanı eksik etme

yardımcı olabileceğim bişi varsa seve seve cevaplarım

ben transferde yumuşların rahme yerleştririldiğini gördüm pıt dıye koyuyorlar

korkulacak bişi yok sakın endişelenme

canim benim anlamadim ben simdi. bozulmaya baslamis embriyo ile mi hamis oldun birtanem. hey Yüce rabbim sen nelere kadirsin masallah. gercekten ol dedi mi oluyor.

öyle tabi sözün bititği yer.. ne desek boş geliyor insana.. sonuç itibariyle, olan bitene boynumuz kıldan ince .. Rabbim daha büyük sıkıntılardan korusun.. belik bu savastan yine yorgun, yine eli bos, hatta bu kez kinde 12gün bekleme bile olmadan tahlil vs. olmadan rahmim bile bos dönmüs oldum evime ama yapacak , elden gelen birsey yok.. zaten elden gelen herseyi yaptık, ben ve esim saolsun..Rabbim daha büyük sıkıntılarla sınamasın bizleir insaAllah tek dileğimiz bu...Rabbim bizlere dayanma gücü ve sabır versin bol bol..cünkü hakikaten zor bir durumla karsı karsıyayız...kimimiz daha kolay atlatıyor, kimimiz ise daha ağır vaka ile karsılasıyor.. bize öyle denildi mesela, eş de sprem konusu, bnde ise yumi konusundan 4 tüpe göre ağır vaka dediler.. elbet birgün bunların da mükafatını alıcaz..hiçbir sıkıntı sebepsiz yere çekilmez..Rabbim her halimizi görüyor, biliyor..
önceki 3 tüp te, bhcg günümü beklemisdim..
ama bu kez kinde onu bile bekleme günüm olmadı, transf iptal olduğu için, demen gibi kısmetten öte gidilmiyor, tek olan bebisim bile dayanamadı, bana gelmek için :25:

yani benm tahlile göre de HOMOSİSTEİN yüksek çıkdıydı bende, normali bilirsiniz 10-12 ile olması gerekirken, bnde 30.3 çıkdıydı..
ve, FSH değerim de 15 çıkmıstı normali 10 iken..
bu ikisi birbirini dengeliyor dedi dr bana ..
bu FSH yumurta rezervim az olduğunda bu sekil ortaya çıkarmıs..
yani her ay bi farklılık gösterirmis..yumi ler ve FSH değerim..
demin de üstte ki yazımda dediğim gibi, kimi kolay atlatıyo, kiminin vakası daha büyük oluyor..
insaAllah çekilen sıkıntının gelecek olan güzelliği de büyüktür :)

HOMOSİSTEİN ne bunu bilmiyorum. umudum atlatacagiz. bende 3.cü denemeyi geride biraktim. önceki denemelerde 2 ve 1 yumi olmustu tutmadilar kalite cok iyi degildi. ama sonuncuda ara toplama yaptik bir opu ile cok az hormon 2 toplandi ve tüp bebek tedavisinde 3 adet toplandi ama 1 tanesi blast olmasina ragmen gene tutmadi. canim benim kismetten öteye gidilmez. agzimizla kus tutsak zamani gelmediyse kismet degilse olmayacaktir. üzülmen dogal ben 3 hafta gecmesine ragmen ancak toparlandim. hersey olacagina varir su yolunu bulur. ama unutma nefes aldigimiz sürece umut vardir.

Fsh hormonunun normal değerleri

6 nın altında ise mükemmel
6-9 arası çok iyi
10-13 yumurtalık rezeervinde azalma
13 üstü ise uyarılması çok zor.

------

böyle olduğunu bilen var mı kızlar ?

yahu benim FSH 5,36 nasil yani ben mükemmel konumda miyim :) kizlar asil önemli olan AMH degeri. Fsh bazen strese bagli olarak bile degiskenlik gösterebilir. bana yapilan aciklama su sekilde: FSH 5,36 AMH 0,2. 2001 yilinda kist ameliyati gecirdim ve doktor bircok potansiyel yumurtanin o dönemde telef oldugunu söyledi. gerci ameliyattan sonra bakmislardi 12 yumurta üretiyordum ama aradan tabii yillar gecti. yumurta rezervim düsük (AMH) ama bedenim henüz menapoza yakin degil. o yüzden de vücut yumi rezervini idareli kullaniyor. yani her ay normin altinda yumi üretiyor. söyle daha rahat anlatilir belki:

100 yumurtan var ve 20 günde tüketmen gerekir. günde 5 yumurta tüketirsin.
100 yumurtan var ve 100 günde tüketmen gerekirse günde sadece 1 yumurta tüketirsin.

basit bir hesap benim yaptigim ve doktorumun da onayladigi. kismet rakamlara takilmayin hic benim doktorum dedi rakamlar önemsiz önemli olan o saglikli güzel yumurtayi yakalamak dedi. gerisi bos.

gunaydın canlarımmm. . . Nasılsınız?

iyiyiz annecik sen nasilsin.bebisin nasil. hayat nasil gidiyor. özlettik valla kendini

benim 19 yumurtam toplandı 17 tanesi doluydu. 15 tanesi döllendi

2 gün sonra beni abar topar çağırdılar sadece 1 tane 1.sınıf embriyo kalmış dediler.

garanti olsun diye 2. kalite 2 tanede emrıyo koydular 4 hücreliydi hepsi

Ama Allahım Yüce rabbimin işi şimdi hamileyim (maşallah diyin)

Allahım hayırlı sağlıklı sıhhatli eli ağağı düzgün aklı fikri yerinde Allah korkusu olan ana baba sevgisi olan bol kısmetli mutlu çocuklar veriri inşallah cümlemize

Maşallah aman olsun mide bulantıları yeterki herşey yolunda olsun, valla dediğin gibi bekle bekle zaman gecmiyor inş. henüz be o aşamalara gelmedim Rabbim nasip edecektir muhakkak tek sıkıntı beklemek olsun :)))))

Bigün benimde bebek yüzünden midem bulancakmı acaba:)))ona bile hevesliyorum:)

merhaba güzel insanlar..
dün muayenem vardı, e2 değerine baktılar, önce ultrasonla karnımdan baktılar. çok su iç dedi 4lt içiyorm dedim aferin dedi, pek problem yok dedi, e2 sonucu 2 saat sonra çıkacaktı o arada benim işim çıktığı için bir yere gidip geliyim derken hemşire aradı gelmene gerek yok, coraspirine devam, folik asite devam, jeli günde 2ye çıkardı, bir de estroferm başladılar günde 3 kez.. bi ara dedim neden bir sorunmu var, yooo dediler, tedavin böyle devam edecek dedi. inşallah bir sorun yoktur, hakkımızda hayırlısı en iyisi olsun inşallah..

saolasın destinam..hayırlısı böyleymis..elden geleni yaptık., artık önümüze bakıcaz.. yeni arastırmalar içindeyim.. kısmet artık..
O mutlu günler insaAllah tez zamanad gelir. ... bunca yıla, bunca emeğe inan çok yorgun yüreğimm ..

canım benim ben 4 yılda içimin solduğunu hissederken sana ne diyim.....
..Rabbim bu zor sınavdan yüz akıyla çıkmayı nasip etsin sakın isyan etme olurmu

herşey düzelir hepsi geçer canım bugünlerde geçecek Allahım kocana sana hayırlı uzun ömürler versin

hepimiz yanındayız canım sakın kendini yalnız hissetme biliyosun görüyosun işte hep aynı şeylerle uğraşıyoz dedimiz sıkıntımız aynı

takipteyim canım çoooooooook öptüm :16::16::16::16:

Son düzenleme:
benim 19 yumurtam toplandı 17 tanesi doluydu. 15 tanesi döllendi

2 gün sonra beni abar topar çağırdılar sadece 1 tane 1.sınıf embriyo kalmış dediler.

garanti olsun diye 2. kalite 2 tanede emrıyo koydular 4 hücreliydi hepsi

Ama Allahım Yüce rabbimin işi şimdi hamileyim (maşallah diyin)

Allahım hayırlı sağlıklı sıhhatli eli ağağı düzgün aklı fikri yerinde Allah korkusu olan ana baba sevgisi olan bol kısmetli mutlu çocuklar veriri inşallah cümlemize

Maşallah canım. Hayırlı olsun. İnsallah sag salim alırız bebislerimizi kucağımıza :)

Bende 3 yumurta vardı. İkisi iyi gelisti. Aslında yumurta sayısından cok kalitesi önemli. Bak yirmiye yakın yumurtadan bir tane çıkmış.

canım benim ben 4 yılda içimin solduğunu hissederken sana ne diyim.....
..Rabbim bu zor sınavdan yüz akıyla çıkmayı nasip etsin sakın isyan etme olurmu

herşey düzelir hepsi geçer canım bugünlerde geçecek Allahım kocana sana hayırlı uzun ömürler versin

hepimiz yanındayız canım sakın kendini yalnız hissetme biliyosun görüyosun işte hep aynı şeylerle uğraşıyoz dedimiz sıkıntımız aynı

takipteyim canım çoooooooook öptüm :16::16::16::16:

saolasın cnm Allah razı olsun.. napalım.. sınavımız çok zor..kaderimiz buymuşş :(

hayırlı cumalar herkese

Allahım bugün herkes çok güzel haberler alsın inşallah

bugün akşam bebişlerin kalp atışlarını duymaya gidicez ayy bi heyecan bastı bugün akşam olmaz herhalde

Allahım hayırlı, sağlık, sıhatli, aklı başında, allah korkusu olan, ana baba saygısı sevgisi olan, kısmetli, mutlu, akıllı çocuklar nasip et cümlemize,

evlat acısı gösterme, evlatsız bırakma bizi

rabbim dualarımızı geri çevirme

Aminn

cuma duamızı da yapmış olduk
Allah kabul etsin

2 günde bir doktora gittik artık helak oldum...yumurtalar bir türlü gelişmiyor ya yavaş ilerliyor.
3000 ünite gonal f aldım hala bekliyoruz bide menegon verdi doktor...dua edin ne olur...yumoşlar büyüsün artık...
zaten benden 2 tane falan yumurta beklemiyordum ama bu kadar az da beklemiyordummm

merhaba güzel insanlar..
dün muayenem vardı, e2 değerine baktılar, önce ultrasonla karnımdan baktılar. çok su iç dedi 4lt içiyorm dedim aferin dedi, pek problem yok dedi, e2 sonucu 2 saat sonra çıkacaktı o arada benim işim çıktığı için bir yere gidip geliyim derken hemşire aradı gelmene gerek yok, coraspirine devam, folik asite devam, jeli günde 2ye çıkardı, bir de estroferm başladılar günde 3 kez.. bi ara dedim neden bir sorunmu var, yooo dediler, tedavin böyle devam edecek dedi. inşallah bir sorun yoktur, hakkımızda hayırlısı en iyisi olsun inşallah..

cnm senin e2 kaç çıktı acaba söylediler mii

hayırlı cumalar herkese

Allahım bugün herkes çok güzel haberler alsın inşallah

bugün akşam bebişlerin kalp atışlarını duymaya gidicez ayy bi heyecan bastı bugün akşam olmaz herhalde

Allahım hayırlı, sağlık, sıhatli, aklı başında, allah korkusu olan, ana baba saygısı sevgisi olan, kısmetli, mutlu, akıllı çocuklar nasip et cümlemize,

evlat acısı gösterme, evlatsız bırakma bizi

rabbim dualarımızı geri çevirme

Aminn

cuma duamızı da yapmış olduk
Allah kabul etsin

hadi hayırlısı...amin amin canım. darısı bizlerin başına...

rabbim sana şükürler olsun bugün doktorumuza gittik 8+2 günlük olmuşuz bebeğimi kalp atışlarını gördüm çok şükür doktorum 1 ay sonraya 2li tarama testi için gün verdi bakalım bu 1 ay nasıl geçecek bir hafta sonra başlar yine benim vesveseler::)))allahım hepinize yaşatsın inşallah bu duyguları kimseyi evlat hasretiyle sınamasın.10 yıl çektim ben rabbimden bundan sonra tek isteğim bebeğimi sağsalim kucagıma almayı nasip etsin.

Back